X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie na tych kwietniówkach..dopiero co pisalyscie o dziewczynie ze musi urodzic martwego synka a kolezanka z którą jestem na 35+ wczoraj urodzila córke w 23tyg,dzis zmarla w jej ramionach....Boze,jak mozesz cos takiego robic,to niepojęte,niesprawiedliwe...nie moge opanowac placzu

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co ta kobieta przeżywa teraz... Tragedia... Jak się pozbierać po czymś takim??...:(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ależ się cieszę, że doktor J. pokazała ludzką twarz :-) To ją miło zaskoczyłaś tą podróżą samochodem. Fajnie się czyta opisy takich wizyt!

Mamaokruszka, rozumiem teraz Twoją sytuację. Fajnie byłoby zajść w ciążę i śmignąć na L4. Ale jeśli to ma szybko nie nastąpić, to dłuższe trwanie w tym piekle też nie jest dobrym wyjściem. Życzę Ci pierwszego scenariusza!

A co do glukozy z cytryną, cytryna zawiera na tyle mało cukru, że wątpię, aby mogło to zafałszować wynik. Nawet lekarz mi to radził i pielęgniarki w pobieralni się nie dziwiły. A raz udało mi się kupić glukozę cytrynową :-)

http://www.cefarm24.pl/27297,glukoza-75-g-o-smaku-cytrynowym-diather.html

Ja w chwili obecnej padam, wróciłam po południu obładowana zakupami, za mną jeszcze dostarczyciel choinek, które wybrałam na placu (dla nas i moich rodziców), odwiedziłam dwie prace, do trzeciej wysłałam zwolnienie listem, na poczcie też zeszło trochę. No i występ córki w szkole był dla mnie pięknym przeżyciem :-) Przy okazji z większością grona składaliśmy sobie życzenia, było nawet miło. Jeszcze trzeba było zakrzątnąć się w domu i teraz jestem dętka!

ps. dziewczyny... strata dziecka na każdym etapie jest dramatem, ale ostatnie historie, urodzenie martwego dziecka, czy też skrajnego wcześniaka, horror, tragedia! Nie chcę sobie tego wyobrażać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 16:34

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• roma Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mieści mi się w głowie, co te dziewczyny teraz przeżywają. Pisałam już tu kiedyś, że jeśli piekło istnieje to właśnie takie historie są dla mnie jego definicją.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Niebieska ten Twój gin z Norwegii przepisywał Ci np clexane czy Jerzakowa? Kurcze zastanawiam sie nad tą babką. Myślisz, że to ona się przyczyniła do Twojej ciąży?
    MonaLiza, clexane mam od Jerzak, gin w No wysłałby mnie na dalsza diagnostykę gdybym poroniła 3 razy, a ja juz nie chciałam ryzykować. To trudne do uwierzenia, ale w No nie można zrobić sobie badań prywatnie, nawet zwykłej morfologii nie można zrobić prywatnie i na życzenie. Wiec jedynym wyjściem było leczenie w Pl. Nigdy nie dowiem sie tego, ale moje prywatne zdanie jest takie, ze dzięki J. zaszłam tak daleko. W poczekalni było kilka kobiet, niektóre z teczka badań i zamyślone/smutne, inne rozpromienione i z wielkimi brzuszkami. To dawało mi nadzieje kiedy to ja byłam pacjentka z teczka. Wychodząc została zapytana przez panią w recepcji o kolejny termin wizyty, z dzika radoscia odpowiedziałam: teraz to juz czekam na poród:)
    Ja polecam ta lekarkę, ma zwolenników i przeciwników, ale moim zdaniem zna sie na temacie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Nie mieści mi się w głowie, co te dziewczyny teraz przeżywają. Pisałam już tu kiedyś, że jeśli piekło istnieje to właśnie takie historie są dla mnie jego definicją.

Tak własnie jest :(

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Strasznie na tych kwietniówkach..dopiero co pisalyscie o dziewczynie ze musi urodzic martwego synka a kolezanka z którą jestem na 35+ wczoraj urodzila córke w 23tyg,dzis zmarla w jej ramionach....Boze,jak mozesz cos takiego robic,to niepojęte,niesprawiedliwe...nie moge opanowac placzu
    Śledziłam jej historię. .. Boga nie ma - od zawsze to mówię!!! To życie jest tak niesprawiedliwe i wstrętne że życiem nie powinno się zwać a wegetacją.
    Przepraszam - ale od lat to "życie" mnie nie cieszy..

Popłakałam sìę.... jak ta kobieta musi teraz cierpieć... coś niewyobrażalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 17:28

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Tak... kolejna tragedia dzisiaj, chyba mamy na myśli ta sama osobę:(

2fwaugpjrxudygqa.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 3 IUI .dZISIAj godz,14,30. Pecherzyk 22 mm,endo dobre,nasienie:bardzo dobre.
    tEraz czekam na owu i Niech się dzieje Magia Swiąt !

a zaraz poczytam co u Was

Alisa, Jacqueline, Niebieskaa, roma, Mamaokruszka, Justa87, Natikka123, Evita, Elmo13, Asia87, kiti, monika_89 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Moja 3 IUI .dZISIAj godz,14,30. Pecherzyk 22 mm,endo dobre,nasienie:bardzo dobre.

a zaraz poczytam co u Was
    Brak czasu by odpisac wam wszystkim a tak bym chciala,jestem w drodze do kosciola (msza za tate)..
    Nic sie nie chwalilas ze sie przygotowywujesz do IUI,trzymam kciuki.

MonaLiza slówko do ciebie...nie mozesz sie czuc gorsza,wybrakowana,jesli w tobie jest problem to niestety ten problem "jest wasz" nie tylko twój,z mezem tworzycie jedno

promyczek 39, MonaLiza lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mocno mocno trzymam Promyczku :-)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, nie pisałaś czy ja cos przegapiłam??? Kciukasy zaciskam!

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku - trzymam kciuki :) :) :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki nie pisałam i sie nie chwalilam,bo tyle jest czynnkikow do zgrania zeby iui sie odbyła ze glowa mała :P Wogole to mialam podejsc w styczniu,ale pomyslalam ze moze zdaze wbic sie przed swietami ,a po drugie waznosc badan mi sie konczy w tym roku ,wiec musiałabym powtarzac.
    Na szczescie udałąo sie na 2 wizytach ,i do tego usg,badania hormonow,zastrzyk z pregnylu,badanie nasienia ,no i dzis w koncu finał:)

Niebieskaa i Elaria ciesze sie z Waszych udanych wizyt :*
    Aliska fajnie ze zyjesz :)

Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane macie sposób na lepszy sen ostatnio w ogóle nie śpię myślę o moich aniołkach .. dręczy mnie myśl o tym że może już nigdy nie będę miała dzidziusia .. niby pokazuję że jest ok ale tak naprawdę wszystko we mnie siedzi .. ciągle myślę co było nie tak .. nie daje mi to spokoju .. nie umiem tego wyrzucić z głowy .. nie wiem jak mam sobie z tym poradzić ;/

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki nie pisałam i sie nie chwalilam,bo tyle jest czynnkikow do zgrania zeby iui sie odbyła ze glowa mała :P Wogole to mialam podejsc w styczniu,ale pomyslalam ze moze zdaze wbic sie przed swietami ,a po drugie waznosc badan mi sie konczy w tym roku ,wiec musiałabym powtarzac.

Aliska fajnie ze zyjesz :)

No tez cieszę się :-)
    Mnie się wydawało, że nie ma jakiegoś wielkiego zachodu z IUI. Badania są ważne przez pół roku więc tu luz.
    No wiadomo musi być odpowiednie endo, pęcherzyk. Masz na stymulowanym cyklu tak?

Promyczku przypomnij mi proszę dlaczego IUI?
    Wiesz ( bo pisałyśmy) że ja też rozważałam iui ale gin mówi o jej małej skuteczności, że szkoda pieniędzy itd że jednak ( przynajmniej na ten czas) zrezygnuje.
    Tym bardziej że chłop mój zabrał się do roboty:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka PRIV.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze ja mam wrogi sluz i dlatego zachodze przy iui ,a przy naturalnych staraniach nie
    Tak alisko na CLO byłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 19:18

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mi sie wydaje ze ja mam wrogi sluz i dlatego zachodze przy iui ,a przy naturalnych staraniach nie
    Tak alisko na CLO byłam
    Ale dlaczego nie zrobisz testu PCT - będziesz miała pewność co do wrogości śluzu.

• roma Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój dzisiaj nabytek- puzzle 1000 elementów :

39302-500x500.jpg

Nie widać na pierwszy rzut oka, ale ta kobieta trzyma w ramionach dziecko. Wystaje mu tylko stópka. Może to głupie, ale tak mi się jakoś skojarzyło z tym dzieckiem, którego mi brakuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 19:22

promyczek 39, Alisa lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ