Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Alisko bo stwierdziłam ze niepotrzebne mi to wiedziec ,bo chyba tak jest..
,2 lata nie moge zajsc a potem nagle iui i pstryk, zachodze
A co gdyby PCT wyszło ujemne.. znaczyłoby to ze jest inny powód niezachodzenia w ciążę. Nie chcesz tego wiedzieć tylko wolisz wydawać po niecałe 1000 zł miesięcznie+stymulki+wizyty+leki. Robi się już ładna sumka.
2 razy poronilaś - przypadek uważasz czy może coś nie tak z genetyką lub mutacjami bądź wady macicy. Zmierzam do tego ze może warto pogłębić diagnostykę i dociekać jednak co jest powodem poronień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:02
-
Alisko ale to jest jedyny logiczny powód,nasienie jest podane tylko kawaleczek dalej niz naturalnie,i nie moze byc inny powod niezachodzenia ,bo wtey wogole bym nie zaszla ,nawet po iui
a co do poronien ,jeden moze byc przypadek ,np ciaza biochemiczna ,a rugi raczej juz nie..wlasnie mysle ze to moje 3 mutacje ,ktore wyszlyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:06
Jagna 75 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Alisko ale to jest jedyny logiczny powód,nasienie jest podane tylko kawaleczek dalej niz naturalnie,i nie moze byc inny powod niezachodzenia ,bo wtey wogole bym nie zaszla ,nawet po iui
a co do poronien ,jeden moze byc przypadek ,np ciaza biochemiczna ,a rugi raczej juz nie..wlasnie mysle ze to moje 3 mutacje ,ktore wyszlybo darzę Cię wielką sympatią
i kibicuję mocno.
Moje wypociny ukierunkowane są po prostu na szukanie przyczyny poronień by uniknąć kolejnych w przyszłości. -
Wiem Alisko:) ja tez Ci kibicuje bardzo ♥
Justa nie biore encortonu tylko jakis pochodny ,biore juz od teraz,takie dostałąm wytyczne od lekarza,poł tabletki dziennie,mowil ze przewaznie bierze sie do 9 tygodnia a pozniej zmniejsza dawki ,bede jeszcze to konsultowac z innym ginem,oczywiscie jak sie udaAlisa lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Czarnulko, trudno mi doradzać bo ja z zaśnięciem nie miewam problemów, gorzej ze snami bo koszmary męczą mnie od miesięcy. Może ustalenie planu działania na najbliższe tygodnie i miesiące pozwoli Ci się wyciszyć? Nie wiem czy to się sprawdzi u Ciebie bo ja do wszystkiego podchodzę bardzo zadaniowo, może to będzie metoda?
Alisa, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Czarnulko, trudno mi doradzać bo ja z zaśnięciem nie miewam problemów, gorzej ze snami bo koszmary męczą mnie od miesięcy. Może ustalenie planu działania na najbliższe tygodnie i miesiące pozwoli Ci się wyciszyć? Nie wiem czy to się sprawdzi u Ciebie bo ja do wszystkiego podchodzę bardzo zadaniowo, może to będzie metoda?
no właśnie plan już mam i już chciałbym działać to by mnie w 100% uspokoiło i pomogło zapomnieć no ale zanim zacznę muszę zrobić po świętach kariotypy i czekać na wyniki do 40 dni okropnie się ich boję !! jeżeli wyjdą ok to wtedy mam mnóstwo szans ktoś kiedyś dojdzie co jest nie tak ...
czytałam kiedyś że można mieć wadę macicy .. ja zazwyczaj miałam zwykłe usg które zapewne nic nie pokazuje .. jakie usg powinnam zrobić żeby zobaczyć czy nie mam wady macicy ?? czy są jakieś objawy ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja tez jestem zadaniowcem.Plan dzialania powodowal ze jakos przetrwalam to.Promyczku a ile ilosciowo?ma.przeczucie ze tym razm uda sie:)Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Czarnulko ale dlaczego, żeby zacząć musisz zrobić kariotypy? Zacząć możesz już teraz. Wypisz badania, które chcesz zrobić, sprawdź, które laboratorium zrobi je dobrze i w rozsądnej cenie, zacznij szukać lekarza, który będzie znał się na prowadzeniu "trudnych" ciąż i będzie dla Ciebie swego rodzaju oparciem (jeśli potrzebujesz takiego wsparcia od lekarza).
Wady macicy można zdiagnozować przez HSG i histeroskopię. Skąd u Ciebie takie podejrzenie?
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Tak w ogóle kochane jutro popołudniu lecę do polski także chciałabym wam życzy wesołych świąt oby się spełniły wasze najskrytsze marzenia i oczywiście udanego sylwestra i nowego roku
promyczek 39, Mamaokruszka, Evita lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mamaokruszka wrote:Czarnulko ale dlaczego, żeby zacząć musisz zrobić kariotypy? Zacząć możesz już teraz. Wypisz badania, które chcesz zrobić, sprawdź, które laboratorium zrobi je dobrze i w rozsądnej cenie, zacznij szukać lekarza, który będzie znał się na prowadzeniu "trudnych" ciąż i będzie dla Ciebie swego rodzaju oparciem (jeśli potrzebujesz takiego wsparcia od lekarza).
Wady macicy można zdiagnozować przez HSG i histeroskopię. Skąd u Ciebie takie podejrzenie?
A bo ja już się wszystkiego doszukuje i sobie tak myślę że skoro 3 ciaze obumarly dokładnie 9 tyg + któryś dzień to może moja macica ma jakąś wadę ? Np nie może się bardziej rozciągnąć i zadusza płód? Może głupoty pisze ale sama już nie wiem27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Promyczku, zaciskam kciuki, żebyś weszła w Nowy Rok z dwiema kreskami!
Jaki ten steryd bierzesz? Może hydrokortyzon?
Wiecie co dziewczyny? Strasznie jestem spanikowana tym moim guzem. Głupie myśli mnie nachodzą i głupie sny dzisiaj miałam. Tak jak pisałam, znalazłam innego lekarza z pozytywnymi opiniami i zapisałam się na czwartek. Ale dziś pogrzebałam w necie i ma on gabinet też w innym mieście. Zmolestowałam go i jadę we wtorekszybciej się nie dało, taka jestem narwana.
promyczek 39 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Co do lekarza ponoć w Rzeszowie jest coś takiego jak pro familia i są tam ponoć dobrzy ginekologowie może tam się udam ...co do badań to już mam mnóstwo jeszcze chce zrobić białko s i c . Pakiet badań na 6 mutacji juz zamówiłam do tego zrobię kariotypy na ana 2 i ana 3 czekam powinny być wyniki po świętach .. i za jakiś miesiąc zrobię hormony bo wiem ze trzeba odczekac po poronieniu zrobię tzw prolaktyna . Androgeny itd27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:A bo ja już się wszystkiego doszukuje i sobie tak myślę że skoro 3 ciaze obumarly dokładnie 9 tyg + któryś dzień to może moja macica ma jakąś wadę ? Np nie może się bardziej rozciągnąć i zadusza płód? Może głupoty pisze ale sama już nie wiem
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:To może być też problem immunologiczny, hematologiczny lub genetyczny. Nie nastawiaj się na nic konkretnego dopóki nie masz wyników badań. Gdzieś jest problem i uda Ci się go znaleźć, naprawić i urodzić zdrowego pulchniutkiego bobasa, zobaczysz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:31
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity