X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka - cóż, zobaczymy co wyniknie z tego cyklu, chciałabym, ale na wiele się nie nastawiam. Lekarz dal nam niby obydwojgu antybiotyk, ale jego zdaniem nie powinniśmy raczej tego brać i jedli nie mamy zamiaru pchać sie w immunologiczne badania to w sumie możemy normalnie sie starać, bo plan na kolejną ciążę jest i jeśli tylko wyjdzie pozytywny test czy beta to mam natychmiast sie do niego zgłosić, czy prywatnie czy do szpitala, po recepty.

No cóż, pożyjemy zobaczymy ;)

Jutro mamy niby na sylwestra jechac do kuzynki, mieszka u teściów, jest w ciąży, 5 miesięcy. Gdyby to było krótko po poronieniu pewnie bym nie pojechała, ale przeciez ktos mi nie zabiera szansy na ciążę bo sam w niej jest ;) Szkoda mi troche, bo juz bym sie turlała gdyby bylo ok, ale pozostaje wierzyć, ze następnym razem będzie dobrze ;)

Magda0048 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq jak masz teraz taki super plan lekowy to nic tylko zachodzic,utrzymac i urodzić :) czyli w ostatniej ciazy nie bralas zadnego z tych leków?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku - brałam tylko progesteron w dużych dawkach, Luteina 100 2x1 i po tygodniu Duphaston 2x2 i zwiększony potem do 3x2. W ciąży co byla biochemiczna jakos od owulacji brałam Acard.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Jacq teraz musi byc dobrze :) lutka to tylko na progesteron,tez w ost ciazy mialam duze dawki lutki ,a genetyk mi powiedział ze acard to jakbym brała styropian,jak ktos ma mutacje stwierdzone genetyczne lub inne cuda to nic sam nie podziała

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka ale jesli masz te zalecenia na pismie to poprostu idziesz do rodzinnego slbo swojego gina,on sobie te zalecenia zostawia w kartotece w razie kontroli i wypisuje ci recepty na clexane kiedy potrzeba

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka mam nadzieje ze zolnierze przetrwaly jesli nie bylo wczoraj powtórki a twoj katar niech minie jak najpredzej.
    Glowa do góry,nadchodzi nowy rok a on befzie szczesliwym dla wielu z was,dla ciebie tez.Przeszlas dlugie leczenie,teraz czas uzbroic sie w cierpliwosc a niebawem los cie zaskoczy miło <3

Evita lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku a ty kiedy beta?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli jaki piękny ten twój dzieć,wzruszają mnie takie fotki..niby nic a przeciez to szczescie o które tak walczymy.Zdrowej silnej ciązy kochana,uwazaj na siebie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq czyli co..startujesz?Chyba nie ma innej opcji :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Kurczę, Aniu, wpadłaś na forum na chwilkę a naprodukowałaś tyle, że musiałam czytać na raty :) A tak w ogóle to uwielbiam Ciebie czytać. Tak pięknie umiesz ubierać myśli i uczucia w słowa. To rzadki i piękny dar. Dziękuję Ci za ciepłe słowa :) Dla mnie starania jako takie to nowość, przy pierwszej ciąży stwierdziliśmy, że spróbujemy i zobaczymy co z tego wyjdzie... Potem nagle okazało się, że mąż jedzie w delegację i już nic nie było, a potem okazało się, że jednak jestem w ciąży, więc zaszłam od jednego seksowania... Stresuję się okropnie, czy się uda, nie wiem jak zniosę porażkę. Ogólnie od poronienia każdy okres jest dla mnie strasznym przeżyciem, jakbym dostawała w twarz od losu. Dziś powinnam zaczynać 32 tc a tymczasem jestem dopiero na starcie...

Byłam na wizycie. Lekarka obejrzała wyniki, zrobiła wywiad rodzinny i kazała zrobić badanie komórek NK, powiedziała, żeby je zrobić najwcześniej 2 dni przed spodziewaną miesiączką, lub po pozytywnej becie, koniecznie na czczo i najpóźniej do 10 rano. Nie wiem skąd takie konkretnie zalecenia ale idę na badanie 07.01 (chyba, że wcześniej będzie pozytywna beta) wynik ma być po 24 godzinach i z wynikiem na kontrolę. Dowiedziałam się kilku rzeczy:
    1) przeciwciała ANA1 w takim mianie, jak u mnie, nie mają znaczenia diagnostycznego
    2) z moimi wynikami nie mam wskazań do brania Acardu (nie odstawię go, 3 lekarzy mi go zaleciło, jeden odradził więc zamierzam nadal brać)
    3) Clexane powinnam brać od pozytywnego testu z krwi a nie od potwierdzenia, że ciąża jest w macicy i się rozwija, niestety recepty nie dostałam, chociaż o nią prosiłam
    4) Powinnam nadal brać metylowane formy witamin z grupy B bo moja homocysteina wciąż jest jeszcze zbyt wysoka (ostatni wynik z listopada to 8,2 umol/l, wkrótce zrobię kolejne badanie)

Myślę nad zwiększeniem dawek form metylowanych... Zobaczę jaka będzie homocysteina i wtedy zdecyduję.
    Jutro wizyta u ginekologa i omówienie dalszego sposobu działania. Mam nadzieję, że wystawi mi skierowanie na betę, lab mam obok mojego biura, więc będę mogła podskoczyć przed pracą :) Nie wiem co z tą heparyną, boję się czekać z jej braniem do czasu aż będzie serduszko na usg, boję się, że wtedy może być już za późno. Będę chyba jutro błagała mojego ginekologa o receptę, nawet jeśli ma być pełnopłatna.

Ja robilam immunofenotyp komorek NK, cytotoksycznosc komorek NK oraz IMK gdzie jet pokazana jest jaka jest ilosc tych komorek NK. po pozytywnej becie to mi dr immunolog kazal zrobic cytotoksycznosc komorek NK zeby podac wtedy intralipid. A jakie masz to miano Ana? ja juz dawno nie badalam homocysteiny ale poprzednio mialam 9, biore formy metylowane. Ja bede brala zelazny zestaw a encorotn bierzesz? albo bedziesz brala?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Yoselyn - podtrzymałam Was trochę w napięciu ale wczoraj mój nie dał mi szansy noc napisać bo na krok nie odchodził po tym usg ;)
    Więc tak: jest jedno dzieciątko (chyba trochę stres w związku z tym zmalał, zawsze mniejsze ryzyko komplikacji w ciąży) ma 0,53cm serduszko pięknie bije
    A oto mój groszek: https://naforum.zapodaj.net/c3613b275e87.jpg.html

piekny maluszek :) gratulacje :)

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Odnośnie mojej wizyty i podglądania podrobów jak to ktoś kiedyś tu pisał ;)

Objawy śluzowo-szyjkowe zrobiły mnie trochę w bambuko i owulacji wcześniejszej na pewno nie będzie, bo w jajnikach nic nie widać, a raczej drobne pęcherzyki same, no chyba, że coś się schowało w co wątpię ;) Ciekawe czy w ogóle będzie. Endo 7,9mm a dziś mam 9dc także ciut większe niż standardowo miałam, więc może tym razem będzie normalna miesiączka ;)

Lekarz pobrał próbke na cytologię. A co do tych badań co pisałam to stwierdził, że nie ma sensu tego robić prywatnie bo trochę kasy to jednak kosztuje i żebym zapisała się na nfz do niego to zrobi mi co na kase chorych ;) I powiedział też, że gdyby coś wyszło to daje się na to ten antybiotyk co po zabiegu miałam (Doxycyclinum) i wypisał receptę dla mnie i dla męża żebyśmy się przeleczyli jak chcemy, ale tak bez przekonania, bo stwierdził, że gdyby coś z grupy tych paskudztw było powodem poronienia to wyszedłby mi jakiś stan zapalny w histopatologii.

Pogadaliśmy o tym co mówiła genetyk i tak, mówi, że Encortonu nigdy nie przepisywał kobietom w ciąży, ale skoro genetyk tak mówiła, to niech będzie.

W każdym bądź razie stanęło na tym, że mam brać cały czas kwas foliowy, wit. D3, no i mogę Acard z przerwą na @ a w ciąży kontynuować, a od pozytywnego testu Luteina dowciapna 100mg 2x1, Clexane 0,4 no i Encorton (dawka jeszcze do dyskusji, ale coś o możliwie najniższej mówił).

Także tego, plan na następną ciążę jest, więc nic tylko zachodzić ;) I donosić, zdrową ;)

Trzymam kciuki :)

tez biore acard, femibion natal 1, wit d, holistic b12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 10:01

❤️❤️❤️
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Jagna pyta o Ciebie Promyczku i ja tez dopytuje. Jak u Ciebie moja droga? Na jakim jesteś etapie?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Mamookruszka - cóż, zobaczymy co wyniknie z tego cyklu, chciałabym, ale na wiele się nie nastawiam. Lekarz dal nam niby obydwojgu antybiotyk, ale jego zdaniem nie powinniśmy raczej tego brać i jedli nie mamy zamiaru pchać sie w immunologiczne badania to w sumie możemy normalnie sie starać, bo plan na kolejną ciążę jest i jeśli tylko wyjdzie pozytywny test czy beta to mam natychmiast sie do niego zgłosić, czy prywatnie czy do szpitala, po recepty.

No cóż, pożyjemy zobaczymy ;)

Jutro mamy niby na sylwestra jechac do kuzynki, mieszka u teściów, jest w ciąży, 5 miesięcy. Gdyby to było krótko po poronieniu pewnie bym nie pojechała, ale przeciez ktos mi nie zabiera szansy na ciążę bo sam w niej jest ;) Szkoda mi troche, bo juz bym sie turlała gdyby bylo ok, ale pozostaje wierzyć, ze następnym razem będzie dobrze ;)

Na pewno wszystko sie ulozy, rozerwiecie sie na sylwestra i bach bedzie :P musi byc dobrze chociaz rozumiem co czujesz.. sama gdyby bylo ok to lada moment tulilabym moje blizniaki a tu... nie chce o tym nawet myslec bo lzy mi same leca..musi nam sie w koncu udac i zaswiecic sloneczko!

❤️❤️❤️
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki nie bede sikac ,od razu ide na bete 2 stycznia :) czuje sie najnormalniej na swiecie ,z tym ze wczoraj mnie delikatnie brzuch pobolewal,mam bialy gesty sluz,ale to moze od lutki? w sumie nadal nie wiem co z tego bedzie

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki nie bede sikac ,od razu ide na bete 2 stycznia :) czuje sie najnormalniej na swiecie ,z tym ze wczoraj mnie delikatnie brzuch pobolewal,mam bialy gesty sluz,ale to moze od lutki? w sumie nadal nie wiem co z tego bedzie
    Ja zaciskam podwójnie ja i mój dzidziol,Niebieska pewnie tez dublet tak wiec takie podeojenie szans dla ciebie :-) &&&&

promyczek 39, Niebieskaa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym gdzie jest reszta dziewczyn,wychodzic z krzaków...Arletka,Alisa,Elmo,Ruda,Dorola,Ainade,Magdzia jak tam maluszek wszystko ok?..Ikarek,Sy_la,Laila moglaby sie odezwac nie wiem czy zniknela na dobre..,Asia87...i te o których nie wspomnialam a podczytują napiszcie choc slowo co u was.
    Pozdrawiam Vertigo bo chyba czasem nas podczytuje,Skrzat w gorach wiec jestem spokojna :-)
    <3 <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 10:49

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka od czasu do czasu tez daj znac jak tam nasz maluszek i jak ty sie czujesz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje kochane :*:*:*:*:*;, za każdą z was trzymam kciukasy mocno , za przyszłe i obecne mamusie , i te które straciły maluszki tulę mocno do serca :*:*:*:*:*.

Witam się z wami kochane w 27 tc !!! :*:*:*:* . Według bbf zostało nam 95 dni do porodu :-D . Wykupiłam wczoraj leki dla małych i 127 B-) zł , zostawiłam w aptece . Marysia nie ma apetytu dałam jej płatki nawet ich nie ruszyła , wypiła herbatę i zwymiotowała gorączki nie ma , rozwolnienia też , więc to raczej nie jest grypa żołądkowa , nie wiem co z przedszkolem zrobić Pani pediatra powiedziała że przez 3 dni mam jej te leki podawać , a jak nie przejdzie to antybiotyk , gdzie ona tak się urządziła w domu siedzimy , nigdzie nie wychodzimy i katar kaszel , jakiś wirus panuje i każde dziecko teraz ma katar już mam dość B-) , Gabrysię coś napadło i przebudza się raz na jakis czas o 1/3 nad ranem i woła mama czy mogę z Tobą spać , już trzeci raz tak zrobiła raz to w nocy wstała słyszę jakieś kroki myślałam że to mąż , a to ona stoi nademną nawet nie wiecie jak się przestraszyłam . Dziś gotuję rosołek i zrobię kopytka do kotletów mielonych ;-) , samopoczucie takie sobie , Ania to mała wiercipiętka kręci się słońce nasze :-* :-* .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e290ec7fd013.jpg

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewuszki zbieram sie do pracy.. A tak a propos musi nam sie udac no musi ! Woecoe co obiecałam sobie ze w tym cyklu nic nie bede sprawdzac nic robic bo w tamtym cyklu przez te plemienia to juz bylam prawie pewna ze sie udalo. I tak sie zawiodlam ze powiedzialam ze dosc tego sprawdzania i czekania.. Ale walcze sama ze ze soba. Az zla na siebie jestem.. No chyba mi juz psychiatra potrzebny.

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ