WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Beta negatywna...

Ojojam i tulę. Dołączam się do pytania które dpo, bo może faktycznie za wcześnie?

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Zaprowadziłam Marysię do przedszkola z Gabrysią na jutro zapisałam się do lekarza , biedna całą noc kaszlała , płakała ja nie spałam podejrzewam że ma zapalenie krtani , ale pewności nie mam na 100% , z rana na 8 idziemy z nią do lekarza , powiem wam co mi moja trzecia siostra wczoraj powiedziała .. powiedziała tak Iwonka według mnie nie powinnaś zachodzić w ciążę tak szybko po poronieniu , nie pomyślałaś że jak będziesz rodzić to że możesz umrzeć , dostać krwotoku itp itd , masz trójkę dzieci masz po co żyć to po co Ci to 4 dziecko , bardzo mnie zraniła ona tak ma że jak wali prosto z mostu , nie przebiera w słowach .. . Dodała jeszcze że nie potrzebnie tak daleko mieszkamy jakbyśmy bliżej byli to i do lekarza blisko i rodzinę , i nawet mój mąż by pracę znalazł ta jak taka mądra to niech dom mi znajdzie i da 10 mln złotych da , to tam się przeprowadzimy ona mtski że co od tak zmienię Grzesiowi szkołę , Marysi przedszkole , a mąż znajdzie pracę czasami mam tej mojej rodziny dosyć , ja sama wiem jak mam żyć i co robić . Jutro mąż wolne ma , strasznie zimno na dworzu byłam w aptece dokupić syrop , a o pojemniku na mocz zapomniałam a będę szła po Marysię to po drodze kupię  . Powiem wam że irytuje mnie to że, a kiedy urodzisz ta jasne urodzę w 7 msc  , denerwuje mnie takie gadanie to już od Ani zależy nie ode mnie , co ja jasnowidz jestem . Ogólnie samopoczucie do du*** jestem zmeczona nie wyspana Ania całą noc się , kręciła dwa razy czkawki dostała , teraz chyba odsypia ale cosik czuję chyba udaje że śpi  .

dlatego ja nikomu nie mówię, że się staramy. Ślub mamy zaplanowany na wrzesień 2018 i już widzę te dobre rady... że jak to z dzieckiem na weselu itd. Nikt za nas życia nie przeżyje, to nasze wybory. Wiem, jak ludzie potrafią dowalić do pieca :( Głowa do gory!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny! Nawet nie wiecie, jak wiele to znaczy!
    Co do mojej negatywnej bety... Nie wiem czy jest za wcześnie, dziś jest 24 dc, 9dpo. Teoretycznie może być jeszcze za wcześnie, tylko w takim razie skąd te mdłości? Średnia długość cykli u mnie to 28 dni (ze statystyk ovu - oczywiście wywaliłam z obliczeń ten popieprzony 16-dniowy cykl z zeszłego miesiąca). Myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa? Aż się poryczałam w robocie. Ale jestem zła na siebie. Nie trzeba było tam wcale iść! Chociaż tyle dobrego, że się dowiedziałam, że w soboty nie robią NK i muszę iść w tygodniu.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Beta negatywna...
    Nie jestem pocieszona,luczylam na inne wiesci.Przykro mi <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny! Nawet nie wiecie, jak wiele to znaczy!
    Co do mojej negatywnej bety... Nie wiem czy jest za wcześnie, dziś jest 24 dc, 9dpo. Teoretycznie może być jeszcze za wcześnie, tylko w takim razie skąd te mdłości? Średnia długość cykli u mnie to 28 dni (ze statystyk ovu - oczywiście wywaliłam z obliczeń ten popieprzony 16-dniowy cykl z zeszłego miesiąca). Myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa? Aż się poryczałam w robocie. Ale jestem zła na siebie. Nie trzeba było tam wcale iść! Chociaż tyle dobrego, że się dowiedziałam, że w soboty nie robią NK i muszę iść w tygodniu.
    Mi sie wydaje, ze chyba jeszcze za wczesnie Mamookruszka.. Ze to wszystko tyle nerwow musi kosztowac.
    Ja dla odmiany w pracy nie robie od jakiegos czasu prawie nic. Zero motywacji do niczego. Siedze od samego rana i boje sie zadzwonic do psychologa, a obiecywalam sobie, ze pojde. Ale nawet nie wiem co powiedziec jak zadzwonie:/

uwo99n73lnbybmmo.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku, do implantacji dochodzi między 6 a 12 dpo, a beta zaczyna rosnąć 2 dni po implantacji. Nie chcę Ci robić nadziei, ale jak najbardziej jest jeszcze szansa.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może nie chodźcie tak wcześnie na betę, nie sikajcie tak wcześnie na testy. Powstrzymajcie na dłuższą chwilę tę huśtawkę nastrojów, jest kreska, nie ma, beta pozytywna, czy negatywna. Zwłaszcza, że widzę, że w większości laboratoriów czeka się dość długo na wynik. Tam, gdzie ja robiłam, beta była po kilku godzinach, max 6 godzin czekałam, a raz dosłownie dwie godzinki. I robiłam betę, jak mi sikańce zdecydowanie pozytywne wychodziły, a sikany test najwcześniej zrobiłam w tej ciąży w 11dpo i co, wyszedł negatywny, więc poczekałam do 14 dpo i był bladzioch, a dopiero w 15 dpo mogłam uznać, że pozytyw wtedy poleciałam na betę i już raczej byłam pewna, że wyjdzie pozytywna, bardziej mnie interesowało, by ją powtórzyć i sprawdzić, jaki przyrost.
    Wiem, że ja, to nie ktoś inny, ale przykro mi, jak sobie tak wcześnie nadzieję dziewczyny robią, kłują się, płacą niemało, potem gryzą paznokcie ze zdenerwowania, a często kończy się to właśnie łzami.

• Evita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku zgadzam się z Elaria. Za wcześnie. Masz 28dniowe cykle czyli jeszcze całe 4 dni do miesiączki. wiem że trudno wytrzymać czekanie i leki też się chce wziąć jak najszybciej ale teraz będziesz sobie robić nadzieję i ewentualnie rozpaczać drugi raz za 4 dni. Tak dzień dwa przed @ ok ale 4 dni przed to się pospieszylas i narazilas na niepotrzebny stres. Przytulaki.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, jestem taka zła byłam wczoraj niby w klinice nr1 w polsce u gina na rozeznaniu co mi powie i głupek powiedział że już nie ma żadnych leków dla mnie .. ale z tego co wiem że niektóre próbują z encortonem czy chociażby clexane 0,4 a on tak powiedział jakbym nie miała szans no nic sprubuję może inny lekarz coś powie jeszcze stwierdził że dużo mam resztek poporonnych i miałam wczoraj zabieg łyżeczkowania ;/
    a powiedzcie mi czy reumatolog się specjalizuje w przeciwciałach jądrowych np jak się je ma a się jest w ciąży to gdzie powinnam się udac bo z tego co wiem to ginekolodzy nie umią się wyznać przynajmniej moi

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę ze troche za wczesnie, choc po czesci rozumiem. Ja w 1 ciąży test zrobilam 3-4 dni po spodziewanej @ i byla slaba kreska, natomiast w tej ciazy test robilam 5 dni przed spodziewanym okresem i o dziwo byl bladzioch juz widoczny.
    Wszystko zalezy od cyklu, kiedy byla owulacja od organizmu jak szybko beta jest wykrywalna w moczu/krwi... lepiej rzeczywiście poczekać do terminu @ niz potem sie rozczarować kilka razy a nie daj Boze jakas biochemiczna przeżywać jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:24

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko reumatolog jest od ANA. Ja byłam. Ale nic nie dowiedzialam sie ciekawego. Powiedziała , ze te moje dodatnie ANA wskazują na Hashimoto. Kazała zrobic kolejne badania, ktore wyszly mi ok i juz nie poszlam.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do reumatologa trzeba miec skierowanie?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn nie pamietam. Mi o reumatologu powiedziala endokrynolog. I nie pamietam czy wystawila jakies skierowanie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyna tez powinnam sie udac z moimi Ana, ale tez czekam na odpowiedz dr Pasnika :P ale czekam na jeden wynik jeszcze i wysle wszystkie wyniki mu od razu

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn coś mi się kojarzy, że pisałaś że jesteś z okolic śląska. Jeśli tak, to w Będzinie jest poradnia immunologiczna z dosyć szybkimi terminami. Potrzebne skierowanie chociażby od rodzinnego, ale z tym nie powinnaś mieć problemu. Może za dużo informacji przydatnych tam nie uzyskasz, ale przynajmniej dalszą diagnostykę możesz mieć na NFZ. Przychodnia nazywa się profemina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:45

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam sie do reumatologa na czwartek, moze mi cos doradzi odnosnie tych moich wynikow.. ze mi podskoczylo...

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Yoselyn coś mi się kojarzy, że pisałaś że jesteś z okolic śląska. Jeśli tak, to w Będzinie jest poradnia immunologiczna z dosyć szybkimi terminami. Potrzebne skierowanie chociażby od rodzinnego, ale z tym nie powinnaś mieć problemu. Może za dużo informacji przydatnych tam nie uzyskasz, ale przynajmniej dalszą diagnostykę możesz mieć na NFZ. Przychodnia nazywa się profemina.

odnosnie immunologii to bylam w bedzinie i mi pozlecala co mogla.. wyniki juz mam.. wtedy mialam Ana 1:320 a teraz po 3 miesiacach mam 1:3200 wiec nie wiem czy dobrze czy zle.. nawet dala mi zaswiadczenie ze mam miec wlewy z intralipidu, acard, encorton... ale dalej drazylam temat bo znow bylam po kolejnej stracie i udalam sie do dr Pasnika, bo on jest od takich przypadkow jak ja... czekam na wyniki i wysylam mu i zobaczymy co odpisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:48

❤️❤️❤️
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, bo nie byłam a temacie i myślałam, że nie robiłaś jeszcze szerszej diagnostyki :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie zadzwonie tam jeszcze i zapytam sie na kiedy termin jest do reumatologa.. bo zapisalam sie prywatnie na czwartek

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn do reumatologa potrzebne niestety jest skierowanie...no chyba że się idzie prywatnie to wiadomo jak jest...

Okruszku nie poddawaj sie, bo trzymam Ci miejsce :-)

Genshrin jestem tuż za Toba :-) ptp 29.08 :-)

Yoselyn82, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ