WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Calineczki wrote:
    A w którym tygodniu byłaś ciąży ?
    7tc + 2 dni
    poronienie samoistne, całkowite

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Calineczki wrote:
    Witam Was dziewczyny, ile po porodzie Aniołków zaczęłyście starać się o dzidziusia ?

u mnie poronienie niecałkowite, jestem już po pierwszej @, mam wizytę u lekarza 13.12 i liczę na zielone światło...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, ja nie badałam nigdy szyjki, więc nie znam się na tym.

Ale dziś u nas pada śnieg. Taki widok miałam o 8.
    oejhn0yq22we.jpg

Już nie mogę się doczekać spaceru po skrzypiącym śniegu. A córka aż piszczy, żeby iść na sanki. W ten weekend chyba się uda.

Niebieskaa, Evita, Jacqueline lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry :)

Wczoraj mnie wsiorbało, shopping, kawkowanie , potrzebowałam trochę wyjść z domu do ludzi na ploty ..
    i boli mnie gardło i mam katar wrr...

czarnulka nieźle.. pewnie doznałaś szoku :) ale nie martw się są dziewczyny które żyją bez tarczycy w ogóle.. i mają się dobrze :) robisz badania na przeciwciała?
    Elaria ale fajny pomysł z tym braniem tabletki w nocy .. mnie też rano męczą mdłości i ciężko mi odczekać te 30min chyba spróbuję

Tak robiłam przeciwciała anty tpo i anty tg wyszło ujemne a przeciwciał przeciwjądrowe dodatnie typ homogenno plamisty a w ana 3 wyszło wyniki granicznych w dsdna i rnpc

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kochane gdzie właśnie powinnam się udać z przewciwcialami normalnie do ginekologa czy np reumatologa bo w mojej okolicy nie ma immunologa

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Jacq, ja nie badałam nigdy szyjki, więc nie znam się na tym.

Ale dziś u nas pada śnieg. Taki widok miałam o 8.
    oejhn0yq22we.jpg

Już nie mogę się doczekać spaceru po skrzypiącym śniegu. A córka aż piszczy, żeby iść na sanki. W ten weekend chyba się uda.
    jejka ja nie widziałam 3 lata śniegu !!
    prze piękny widok i zazdroszczę spaceru po skrzypiącym śniegu !
    mam nadzieję że teraz 27 stycznia jak polecę do Polski to też będzie taki śnieg

Elaria lubi tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Annak, dzięki. Ale właśnie ja już też nic mądrego nie umiem wymyśleć,żeby w końcu się udało. Trzeba czekać, co mogłam to zrobilam, jak się nie uda to będziemy próbować w kolejnym cyklu,może będzie jakiś normalniejszy :)

A jeśli chodzi o nadopiekuńczość tudzież podejście do dziecka, to z całą pewnością mogę powiedzieć dopóki nie przekonamy się na własnej skórze jak to jest mieć dziecko,żyć z nim do końca swoich dni, wychowywać go, uczyć, negocjować no i najważniejsze martwić się o nie to nie wiemy jak będziemy się zachowywać. I myślę,że my jako rodzice mamy o sobie inne postrzeganie niż ktoś z boku, wręcz jestem pewna.

Evita hehe, ciekawe to to. Może mam lewy jajowod niedrożny czy co i dlatego pracuje bardziej prawy? Kiedyś o tym mówiłyśmy,że jeden jajnior przejmuje funkcje. Aż jestem ciekawa jak będzie przy kolejnym monitoringu.

Elaria, no to masz teraz dwa kłucia, ale czego się nie robi :) Mój małż ma cukrzycę i tak musi się kłuć już 27lat. Ale piękny widok, ja tez czekam na śnieg

Elaria lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria piękna masz zagrodę i snieg po pachy :) Bidulko to sie naklujesz ..ale wlasnie czego sie nie robi dla maluszka.
    Asia pisalas ze bedziesz brala 2 tabletki clo ,dlaczego tak ?
    Ja tez mam chyba tylko prawy jajnik dzialajacy,bo ost tylko z prawego.
    u mnie biel :(

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pieknie u Ciebie, Elaria. My wczoraj wrocilismy do No i od razu na pogotowie. Gdyby to tylko o mnie chodzilo to luzior, ale Marianka w brzuchu zobowiazuje. Mam grype, dostalam jakis lek na recepte i zwolnienie do piatku. Goraczka juz spadla, w nocy wypocilam 2 pizamy i potem juz zmienialam tylko koszulki. Maz zarazil sie chyba ode mnie, dzisiaj on idzie do lekarza.
    Wracalo sie swietnie,zima nas nie zaskoczyla bo zawsze na tym odcinku drogi, ktorym jedziemy od oslo do nas jest sporo sniegu. Dlatego tez w Oslo zmienialismy zimowki na opony kolcowane. U mnie w miescie natomiast panuje dziwny klimat przez golfsztrom, jest cieplej niz na blizej oslo:) i snieg jest, ale chyba bedzie topniec. Ja uwielbiam zime i bardzo ciesze sie ze sniegu, szkoda ze nie moge isc ani na deske ani na biegowki. Biegowki rozwazalam, ale ze wzgledu na clexane i acard nie bede ryzykowac. A jest klimat... przygotowane trasy, wieczor...nikogo na trasie i tylko latarnie oswietlaja drogi...mhmmm.

Czarnulkof, nie chce byc upierdliwa ciocia dobra rada, ale nie rozwazalas wizyty u lekarza od poronien? Ja polecam dr Jerzak z Warszawy, annak ma tez swietnego lekarza, do ktorego ma zaufanie, Arleta i Evita chodza do lekarza z Lodzi. To chyba strasznie meczace tak biegac od lekarza do lekarza, a potrzeba kogos kto popatrzy na to calosciowo.

Promyczku, jaka szkoda:((( macie zamiar przystapic do kolejnej inseminacji?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa ale mozesz isc na sanki :) jak sie wykurujesz ,ja tez chora jeszcze jestem,teraz kaszel mnie męczy
    Tak i to w tym miesiacu.Do 4 razy sztuka.

Niebieskaa, skrzat1988 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaa Niebieskaale Cię wzięło.. chyba w ogóle w Polsce jakieś wirusy panują, z kim nie rozmawiam to chorzy.. moja rodzinka od sylwestra z wysokimi gorączkami !
    kuruj się !

promyczku no kurde no... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż odradza sanki, właściwie wszystko mi odradza, z wyjątkiem spacerów. :P
    Niebieska, to niedobrze, że się rozchorowałaś, ale widzę, że nie rozczulasz się mocno nad sobą. Żebyś szybko to choróbsko przegoniła!

A do kiedy zamierzasz pracować?

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dziewuszki... przypaletalo sie jakies cholerstwo, ja generalnie bardzo malo choruje, a tu nagle taka akcja. Wczoraj troche spanikowalam...nie powiem, bo ledwie sama doszlam do gabinetu lekarskiego, maz byl ze mna i gadal tez za mnie bo niemalze stracilam glos. Dostalam tamiflu...w No podaja to w ciazy, na pl stronach znalazlam rozne opinie..sama nie wiem...chyba gorzej jakby wirus sie rozpanoszyl na dobre. Przedwczoraj wyprobowalam wszystkie metody annyk czyli imbir i plukanki z soli, do tego moje domowe sposoby: syrop z cebuli, mleko z maslem i miodem (ale bez czosnku tym razem),ale nie pomoglo, jak widac bylo to cos gorszego. Wczoraj wymiotowalam, a od wymiotow dostalam takiego krwotoku z nosa, ze lezalam w lazience, zanim ustalo. Nie, nie uzalam sie:) ale balam sie o Marianke i ten lek...no nie wiem. Dzisiaj wrocil apetyt i jakos funkcjonuje, mala fika wiec jest ok. Mam tylko nadzieje, ze nic jej nie zaszkodzi.
    W czw lub pt ide do lekarza po czesciowe zwolnienie, w pracy jeszcze zostane, ale widze dla siebie pol etatu, na pewno nie caly:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    A mi mąż odradza sanki, właściwie wszystko mi odradza, z wyjątkiem spacerów. :P
    Niebieska, to niedobrze, że się rozchorowałaś, ale widzę, że nie rozczulasz się mocno nad sobą. Żebyś szybko to choróbsko przegoniła!

A do kiedy zamierzasz pracować?
    no wiesz... sanki to chyba trochę dużo szarpania jak na ciąże :) wstrzymałabym się :)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa
    podziwiam Cię, jesteś bardzo dzielna! Dobrze, że mąż czuwa :)
    Dużo zdrowia dla Was wszystkich!!!

Niebieskaa lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczęta i mnie też zimoa zimoa pełni już nawet bałwanek stoi za oknem :)

Jaqline z ta sztuka to może się szykuje do owu ale ona aż tak dokładnie Ci nie powie co u jak ja swoja obserwowałam bo wiecie jakie cykle mialam wiec wszystko obserwowałam co się dało teoretycznie szyjka taka jest przed owu ale może się owu przesunąć i szyjka sobie taką będzie dluzej wiec wwedług mnie i jak się do tego stosowalam skoro jest śluz i szyjka wskazuje N płodność to trzeba działać a już wiedelec dobrze trafisz :) to wszystkie znaki tylko podpowiadają jak wiesz wiec korzystaj z męża poki szyjka otwarta ;);)
    Gadula na gatdelko polecam płukanie woda z sodą oczyszczoną jest łagodna a dobrze pomaga mnie właśnie też dziś zaczyna drapak w gardle i zaraz będę płynąć i cytryną z miodem do ssania.
    Promyczek przykro mi ze się nie udało....:(

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Wlasnie dziewuszki... przypaletalo sie jakies cholerstwo, ja generalnie bardzo malo choruje, a tu nagle taka akcja. Wczoraj troche spanikowalam...nie powiem, bo ledwie sama doszlam do gabinetu lekarskiego, maz byl ze mna i gadal tez za mnie bo niemalze stracilam glos. Dostalam tamiflu...w No podaja to w ciazy, na pl stronach znalazlam rozne opinie..sama nie wiem...chyba gorzej jakby wirus sie rozpanoszyl na dobre. Przedwczoraj wyprobowalam wszystkie metody annyk czyli imbir i plukanki z soli, do tego moje domowe sposoby: syrop z cebuli, mleko z maslem i miodem (ale bez czosnku tym razem),ale nie pomoglo, jak widac bylo to cos gorszego. Wczoraj wymiotowalam, a od wymiotow dostalam takiego krwotoku z nosa, ze lezalam w lazience, zanim ustalo. Nie, nie uzalam sie:) ale balam sie o Marianke i ten lek...no nie wiem. Dzisiaj wrocil apetyt i jakos funkcjonuje, mala fika wiec jest ok. Mam tylko nadzieje, ze nic jej nie zaszkodzi.
    W czw lub pt ide do lekarza po czesciowe zwolnienie, w pracy jeszcze zostane, ale widze dla siebie pol etatu, na pewno nie caly:)

no i chyba najlepsza decyzja z możliwych :) a teraz się kuruj dobrze

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem i żyję, przepraszam, że milczę od wczoraj ale w robocie kongo, że nie wiem w co mam ręce włożyć, w domu to samo. Postaram się napisać więcej dziś wieczorem.
    Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe i miłe słowa. Jesteście najlepsze!
    Miłego dnia!

Gaduaaa, Elmo13 lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry :)

Wczoraj mnie wsiorbało, shopping, kawkowanie , potrzebowałam trochę wyjść z domu do ludzi na ploty ..
    i boli mnie gardło i mam katar wrr...

Gaduaaa,
    Widzisz? Masz za swoje! Tyle plotkowałaś, że aż gardło zaczęło Cię boleć :-P

A tak serio, to łączę się w bólu. Też mnie coś próbuje złapać od wczoraj - mam lekki ból gardła, takie ogólne przytkanie. Ciągle płuczę gardło wodą z solą i wtryniam imbir. Na razie sprawy nie postępują do przodu.
    W moim przypadku to się nie dziwię, że mnie bierze (właściwie to dziwię się, że dopiero teraz i tak delikatnie), bo mój mąż od 4 dni jakiś zagardłowany i zakatarzony, a my razem jesteśmy ściśnięci w tej klicie hotelowej. Nie mam tutaj gdzie przed nim uciec. W domu to bym zmieniła pokój, sypialnię i już. A tutaj jesteśmy "skazani" na siebie i swoje zarazki. No, ale liczę, że jakoś z tego wyjdę (to znaczy - że w to w ogóle nie wejdę). Czego i Wam życzę, dziewczyny Chorutki.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku to trzymam kciuki aby za tym czwartym razem się udało! Jeździcie dalej do Gdańska na inseminacje? A czemu 2 tabletki clo, hm no tak zdecydował lekarz. Wydaje mi się,że chce spr jak zareaguje i,że może urośnie więcej pęcherzyków, co najmniej 2. Teraz do odpowiednich rozmiarów urósł jeden i to dość późno jak na clo bo w 14dc miał 23, w poprzednim cyklu z clo, były niby 2 ale jeden gorzej rósł. No nie wiem chyba dlatego. Postaram się wcześniej pójść na wizytę,żeby nie przesadzić i w odpowiednim momencie podać pregnyl.

Oj i tak panują teraz straszne wirusy, ja też dochodze jeszcze do siebie, a rozłożyło mnie w samą wigilię. Mój mały tez był chory, a w pracy co drugiego nie ma.

Elaria, jak Ty masz ciągnąc sanki z córą to też bym sobie darowała, chyba,że masz być towarzyszem no i pozwolić sobie na zjazd z górki to bym szła :D

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ