Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
mama Calineczki wrote:Czy któraś z Was miała problem z krzepliwością krwi przez okres ciąży?
Mamo Calineczki,
Ja dosłownie wczoraj opisywałam tutaj mój przypadek w kontekście wyników badań na zespół antyfosfolipidowy. Jak się cofniesz o parę stron, to znajdziesz ten opis.
Nie mam jednoznacznej diagnozy odnośnie do krzepliwości, ale mam 2 mutacje MTHFR + słabą historię ciąż, dlatego teraz w ciąży biorę cały czas Clexane i na początku brałam Acard.
Czarnulko,
Co za historia z Twoją tarczycą... a właściwie jej połówką
Ale - tak jak piszą dziewczyny - ona jak na taki stan i tak świetnie pracuje! Więc na pewno uda się wszystko wyregulować. Zgadzam się z Niebieską - byłoby najlepiej, gdybyś znalazła sobie jednego dobrego lekarza, specjalizującego się w problemach poronień. On by to wszystko ogarnął za Ciebie. Tak jest najlepiej i najbezpieczniej.
A przypomnij, Ty jesteś i będziesz dłużej za granicą, czy jakoś wracacie?czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Promyczku,
Nie nie nie...
Slag by to
Przykro mi bardzo. Nie tak miało być...
Skoro nie teraz, to luty musi być Wasz!
Jacqueline,
Dżisas Krajst!
Zapytałaś czy przeczytałam Twoją wiadomość. No to zaczęłam szukać. I patrzę, że nic nie widzę, nic nie ma. Sprawdzam, szukam... A Tobie chodzi o tę wiadomość sprzed...nawet nie napiszę, bo aż wstyd.
Aaa, ale mi głupio. Przepraszam. Zaraz nadrobię.
Zwalmy to opóźnienie na karb świąt i... zacznijmy wszystko od nowa
* * *
Dziewczyny, ja pewnie jestem trochę (czytaj: bardzo) przewrażliwiona, ale ja bym sanki w ciąży również odpuściła. Mam na myśli jeżdżenie na nich. Jak byłam mała, miałam taki nieprzyjemny mini-wypadek na sankach. Jechałam z Tatą, on z tyłu, jak z przodu, i na końcu trasy, już za górką, wpadliśmy na jakąś muldę. Tak nami tąpnęło, że mi brzuch aż jakoś tak jakby "wgniotło" i nie mogłam złapać oddechu. Bardzo nieprzyjemne doznanie. Gdybym czegoś takiego zaznała w ciąży, to chyba bym się ze strachu położyła do szpitala na 3 miesiące aż do końca.
Przepraszam za takie straszenie, ale tak mi się przypomniało.
No, chyba, że któraś z Was planuje po prostu siąść na sankach i ktoś Was będzie ciągnął po równej powierzchni jak królowąNa to mogłabym ewentualnie przystać, choć moje skojarzenia z zimą to ciągłe przewracanie, więc ja śnieg najchętniej podziwiałabym tylko zza okna
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Chcę być w ciąży, chcę być w ciąży tralalalaa
Ale Was zaskoczyłam, co?
U mnie też śnieg sypie ostro, ja się uczę do egzaminów na studiach i oczywiście mam milion powodów, dla których nie mogę usiedzieć na tyłku przy książkach dłużej niż pół godziny;)
W niedzielę ma przyjść @, kurcze...tak bym chciała, żeby zdarzył się cud w ten weekend;)
promyczek 39, Niebieskaa, Evita, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
-
Skrzacik a siklas sobie?
brałas coś?
daj mi troche Twojego humoru .
Asia tak do gdanska.hmm to mamy podobnie ,mi ostatnio do owu szykuje sie tylko jedno jajo, i to z prawego, i teraz po 1Xclo w 13 dc bylo 22mm.ale jak sie wezmie 2 X to owu moze byc szybciej ...2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
annak wrote:Mamo Calineczki,
Ja dosłownie wczoraj opisywałam tutaj mój przypadek w kontekście wyników badań na zespół antyfosfolipidowy. Jak się cofniesz o parę stron, to znajdziesz ten opis.
Nie mam jednoznacznej diagnozy odnośnie do krzepliwości, ale mam 2 mutacje MTHFR + słabą historię ciąż, dlatego teraz w ciąży biorę cały czas Clexane i na początku brałam Acard.
Czarnulko,
Co za historia z Twoją tarczycą... a właściwie jej połówką
Ale - tak jak piszą dziewczyny - ona jak na taki stan i tak świetnie pracuje! Więc na pewno uda się wszystko wyregulować. Zgadzam się z Niebieską - byłoby najlepiej, gdybyś znalazła sobie jednego dobrego lekarza, specjalizującego się w problemach poronień. On by to wszystko ogarnął za Ciebie. Tak jest najlepiej i najbezpieczniej.
A przypomnij, Ty jesteś i będziesz dłużej za granicą, czy jakoś wracacie?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
promyczek 39 wrote:Skrzacik a siklas sobie?
brałas coś?
daj mi troche Twojego humoru .
Asia tak do gdanska.hmm to mamy podobnie ,mi ostatnio do owu szykuje sie tylko jedno jajo, i to z prawego, i teraz po 1Xclo w 13 dc bylo 22mm.ale jak sie wezmie 2 X to owu moze byc szybciej ...
Nie sikałam, bo nie lubię widoku białego patyka;) Siknę chyba dopiero jak mi się spóźni @.
A pytasz czy brałam leki czy dopalacze:D ? bo jak to drugie to wino w ilościach hurtowych przez cały okres świąteczno-noworocznypolecam
działa ekstra na głowę haha
A tak to byłam w tym cyklu po sonoHSG (może wreszcie coś tam się przepchało;/?!), na CLO z zastrzykiem Ovitrelle i trochę acardu, progesteronu i takie tam...;Ppromyczek 39, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Skrzacik to jest nadzieja i to duza
trzymam kciuki zeby Twa @ juz nie przylazła przez 9 m-c !
AA czyli jednakWINO,w razie czego bedziesz wszystkim mowic ze zaszlas na winie
skrzat1988 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Kochane dostałam wyniki mutacji i mam 2 nieprawidłowe coś jak PAI1 i mutacja heterozygota a1298c o co dokładnie chodzi w tej a1298c to coś bardzo złego ?bo nie mogę znaleźć w necie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czesc☺ troche mnie tu nie bylo.
Jutro zaczynsm 6tc, wizyta u gina 16.01. Oczywiscie juz mam dziwne sny. Przezywam to bardzo. A wg kalkulatora na necie termin mam na 7.09 czyli dzien kiedy mialal zabieg. Czy to nie dziwne?
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Niebieska kuruj się,czasem antybiotyk mniejsze zlo niz jakies zapalenie.Najwyzszy czas zmniejszyc obroty i w pracy zmniejszyc etat,twoja córa najwazniejsza.
Promyczku cios za ciosem,nie wolno odpuszczac.Ja przy dwóch tabletkach clo mialam wlasnie dwa jajka,tak wiec licze na sukces.Niebieskaa, promyczek 39 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
czarnulka24 wrote:Kochane dostałam wyniki mutacji i mam 2 nieprawidłowe coś jak PAI1 i mutacja heterozygota a1298c o co dokładnie chodzi w tej a1298c to coś bardzo złego ?bo nie mogę znaleźć w necie
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Skrzacik w dobrym nastroju,tak lubie
....a z tym winem...wino zawsze pomaga
Monika 6 tydzien to serducho bije
Czarnulka z tego co zaobserwowalam to przy tych mutacjach czesc lekarzy przepisuje clexane,poza tym formy metylowe kwasu foliowego i wit b.
Reszte moze wypowiedza sie dziewczyny które mają te mutacje ja niestety mam innączarnulka24, skrzat1988 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Mamaokruszka wrote:Czarnulko, masz dokładnie te same mutacje co ja. Moi lekarze zalecają zestaw Acard 75 + Clexane 0,6 i później 0,8. Nie są to jakieś strasznie groźne mutacje, ale w ciąży wymagają leczenia. Nic się nie martw. Wszystko się ułoży.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Jagna 75 wrote:Skrzacik w dobrym nastroju,tak lubie
....a z tym winem...wino zawsze pomaga
Monika 6 tydzien to serducho bije
Czarnulka z tego co zaobserwowalam to przy tych mutacjach czesc lekarzy przepisuje clexane,poza tym formy metylowe kwasu foliowego i wit b.
Reszte moze wypowiedza sie dziewczyny które mają te mutacje ja niestety mam innąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 13:36
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Jagna 75 wrote:Czarnulka ja bralam 5mg zwyklego i 2mg actifolin,odkąd jestem w ciazy biore "mama dha+premium" actifolin 2mg a tej 5mg zwyklego nie bralam bo to juz naprawde za duzo27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Ja wybrałam w pakiecie mutacji jeszcze 30 min rozmowy z genetykiem wiec może cos się dowiem będę dzwonić żeby umówić wizytę telefoniczna bo trzeba wcześniej uzgadniac godzinę i dzień27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity