Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:A co jest lepsze msma DHA czy femibion ?
Edit.porownaj sobie sklad tylko mamam dha+premium" nie sama "mama dha" bo ma mniejszy skladWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 14:06
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
czarnulka24 wrote:A czy ta 1298c swiafczy o tym ze jest duże prawdopodobieństwo zespółu dawna?
Co do Twojej dawki clexane, to zdecydowanie powinna być większa w świetle tych wyników. Zbadaj koniecznie homocysteinę.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:
Monika 6 tydzien to serducho bije
Nie myslalam ze juz w 6 mozna zobaczyc bijace serduszko. Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko ok bo wlasnie ostatnio serduszko nie bilo.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Jagna 75 wrote:Ja kiedys bralam femibion,teraz biore mama dha bo mi lekarz polecił.Nie musze osobno dokupywac dha,witd..dorzucam tylko omega3 i actifolin 2mg.Zle sie je troche lyka bo duze kule ale daje rade choc bierze sie 2 pastylki
Edit.porownaj sobie sklad tylko mamam dha+premium" nie sama "mama dha" bo ma mniejszy sklad27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mamaokruszka wrote:Czarnulko, mutacje MTHFR świadczą o problemach z przyswajaniem zwykłego kwasu foliowego, ja w tej chwili biorę Femibion 1, Acidum Folicum 5mg, Folian - Quatrefolic 0,8 mg, Witamina B6 P-5-P 25mg, B12 metylokobalamina 1mg. Zwykły kwas foliowy łykam tylko dlatego, że mój ginekolog się przy nim uparł.
Co do Twojej dawki clexane, to zdecydowanie powinna być większa w świetle tych wyników. Zbadaj koniecznie homocysteinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 14:28
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Aha ok może jutro pójdę zbadać ta homocysteine obecnie biorę antybiotyk nie wpływa on na wyniki krwi? Oj to ty dużo bierzesz tego
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Lepiej zaczekać. Chociaż kilka dni po zakończeniu antybiotyku.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
annak wrote:Gaduaaa,
Widzisz? Masz za swoje! Tyle plotkowałaś, że aż gardło zaczęło Cię boleć
A tak serio, to łączę się w bólu. Też mnie coś próbuje złapać od wczoraj - mam lekki ból gardła, takie ogólne przytkanie. Ciągle płuczę gardło wodą z solą i wtryniam imbir. Na razie sprawy nie postępują do przodu.
W moim przypadku to się nie dziwię, że mnie bierze (właściwie to dziwię się, że dopiero teraz i tak delikatnie), bo mój mąż od 4 dni jakiś zagardłowany i zakatarzony, a my razem jesteśmy ściśnięci w tej klicie hotelowej. Nie mam tutaj gdzie przed nim uciec. W domu to bym zmieniła pokój, sypialnię i już. A tutaj jesteśmy "skazani" na siebie i swoje zarazki. No, ale liczę, że jakoś z tego wyjdę (to znaczy - że w to w ogóle nie wejdę). Czego i Wam życzę, dziewczyny Chorutki.heh tak więc trzymajmy się ramy Annak
FabianCyprian
Tymuś
-
Magda0048 wrote:A kwas foliowy to mozna przedobrzyc? Czym grozi nadmiar?Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Monika1357 wrote:Nie myslalam ze juz w 6 mozna zobaczyc bijace serduszko. Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko ok bo wlasnie ostatnio serduszko nie bilo.
Monika1357 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
I tak też stwierdziliśmy dziewczyny i nie było wczoraj "próżnowania"
Zobaczymy czy coś się z tego wykluje
Skrzacie - może jednak ten miesiąc będzie zaskoczeniem dla Ciebie, a nie jak miesiąc w miesiąc to samo. Trzymam kciuki
Annak - no zdarza się, trudno, masz wybaczoneUmysł zaprzątnięty Avą, urlopem
Badania szyjki dalej się uczę i cholera mała tak wędruje i mnie wkurza...
Testować, czyt. raczej betę robić, będę na pewno przed terminem miesiączki, jak to mój lekarz stwierdził, sporo przeszłam, także pewnie wcześniej będę coś podejrzewać i polecę do laboratorium
Troche mi dziś ciśnienie podniosła nauczycielka córki w zerówce, ta kobieta po prostu nie ma podejścia do dzieci, , bez obrazy dla grona pedagogicznego, dzieci mniej mają wkładu własnego w jakieś laurki/upominki co robią i mniej chętnie odzywają się na przedstawieniach niż w przedszkolu było. I to jest nie tylko moje widzi mi się, takiego zdania jest większość rodziców. Miała niby nie uczyć naszych dzieci, ale nie było innej nauczycielki która mogłaby się nimi zająć, bo cofnęli reformę edukacji i rozbiła jej się klasa, a nie zatrudnili dodatkowego nauczyciela. Dużo by tu o niej pisać, ale ona od początku nie nadawała się do dzieci, uczyła jeszcze dzieci starsze od mojego brata (mnie trochę bo w ciążę zaszła), w każdej klasie którą uczyła było pare dzieci które wręcz histerią reagowały jak musiały iść do szoły. I dzisiaj przykładowo chłopaczek zdenerwował się przed występem, pani je bardzo popędzała i mały aż zwymiotował ze stresuNa sali nie chciał podejść po laurkę, uczepił się mamy, nauczycielka idzie w jego stronę, a ten z histerycznym płaczem wręcz chowa się za krzesło.
Podpytałam kilkoro rodziców co byli no i wszyscy są za tym, żeby dać pismo do dyrekcji w sprawie owej pani, tylko żeby wszyscy, ale to bez wyjątku wszyscy rodzice z grupy się podpisali, żeby potem nie było, że ona się dowie i na któreś dziecko się uweźmie, bo jak wszyscy pójdą to nie będzie miała kozła ofiarnego. Może jakoś dotrwają do końca roku, ale broń boże żeby ta kobieta uczyła ich do trzeciej klasy (a tak powinno być, że kto ich weźmie w zerówce to do trzeciej klasy ciągnie).
Szkoda dzieci, widze po córce co się dzieje, nie opowiada tak chętnie o szkole, nie bierze się tak chętnie za jakieś prace jak kiedyś, no i tak jak zdarzało jej się może max raz na tydzień zmoczyć trochę czy coś, tak teraz to lepiej nie mówić
Przepraszam za taki referat, ale no tak wyszło. Jestem hmm wzburzona, a w takich chwilach piszę/gadam co mi ślina na język przyniesie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mamaokruszka wrote:Czarnulko, masz dokładnie te same mutacje co ja. Moi lekarze zalecają zestaw Acard 75 + Clexane 0,6 i później 0,8. Nie są to jakieś strasznie groźne mutacje, ale w ciąży wymagają leczenia. Nic się nie martw. Wszystko się ułoży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:41
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
skrzat1988 wrote:Nie sikałam, bo nie lubię widoku białego patyka;) Siknę chyba dopiero jak mi się spóźni @.
A pytasz czy brałam leki czy dopalacze:D ? bo jak to drugie to wino w ilościach hurtowych przez cały okres świąteczno-noworocznypolecam
działa ekstra na głowę haha
A tak to byłam w tym cyklu po sonoHSG (może wreszcie coś tam się przepchało;/?!), na CLO z zastrzykiem Ovitrelle i trochę acardu, progesteronu i takie tam...;Phehe
skrzat1988 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Jacqueline uwazam, ze masz racje. Teraz jest coraz wiecej nauczycieli, ktorzy swoja prace traktuja tylko jak prace i nie maja podejscia do dzieci. Trzeba cos z tym robic bo to ma wplyw na ich zachowanie.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Elmo13 wrote:Część dziewczęta i mnie też zimoa zimoa pełni już nawet bałwanek stoi za oknem
Jaqline z ta sztuka to może się szykuje do owu ale ona aż tak dokładnie Ci nie powie co u jak ja swoja obserwowałam bo wiecie jakie cykle mialam wiec wszystko obserwowałam co się dało teoretycznie szyjka taka jest przed owu ale może się owu przesunąć i szyjka sobie taką będzie dluzej wiec wwedług mnie i jak się do tego stosowalam skoro jest śluz i szyjka wskazuje N płodność to trzeba działać a już wiedelec dobrze trafiszto wszystkie znaki tylko podpowiadają jak wiesz wiec korzystaj z męża poki szyjka otwarta
Gadula na gatdelko polecam płukanie woda z sodą oczyszczoną jest łagodna a dobrze pomaga mnie właśnie też dziś zaczyna drapak w gardle i zaraz będę płynąć i cytryną z miodem do ssania.
Promyczek przykro mi ze się nie udało....FabianCyprian
Tymuś
-
wczoraj się pochwaliłam mojego męża kuzyna narzeczonej.. i jakieś też wyrzuty sumienia do mnie przyszły.. ze za wcześnie.. że nie potrzebnie.. właściwie cały czas to wie tylko moja przyjaciółka, kuzynka mojego męża bardzo mi bliska no i ta narzeczona nikt poza tym... i jakoś nawet nie mam parcia żeby się chwalić.. chyba dopiero po połówkowych odsapnę i może powiem komuś jeszcze..Fabian
Cyprian
Tymuś