X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatyw, wiedzialam. Nie odebrałam spowrotem mojego urodzinowego Aniołka.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Negatyw, wiedzialam. Nie odebrałam spowrotem mojego urodzinowego Aniołka.

Monalizko...przytulam do serca...

MonaLiza lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnięta jutro napisze bo ciekawe tu dziś tematy. Ikarzyco jestem z Ciebie dumna!

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evicia moja kochana,wysłałam ci wiadomość pocieszająca

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde skasowało mi wypociny z całego miesiąca,nie no

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko no szkoda no bo czekam na wieści od Ciebie

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jejka MonaLiza przykro mi strasznie.. Tule

Wczoraj cały dzień walczyłam że sobą żeby nie wziąć tabletki na ból głowy.. Wieczorem aż płakałam tak mi pulsowala lewa strona, ale poszłam w końcu spać i się udalo przejść to bez tabsy :) dziś jak nowo narodzona i głodna od rana bo wczoraj przez ten ból głowy nic nie jadłam hehe ale dopiero wzięłam letrox więc jeszcze muszę poczekać hehe mam końcowe galrety więc już wiem co zjem :D
    Jeszcze 3 dni do Polski juhuuu i 6 do usg prenatalnego :)

Ikarzyca, MonaLiza, Dorola31, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Evita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam z ojojanie to dla mnie bardzo dużo znaczy.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja sie spodziewalam tego negatywa, wiec sie jedynie znowu wkur.. potem bylo mi smutno, mielismy z mezem powazna rozmowe, bo mam żal do niego, ze on tych testów negatywnych tak nie przezywa jak ja, ze jakos specjalnie nie pociesza itd. Dowiedzialam sie w zamian, ze nie tylko ja to wszystko przezywam, ze on tez mysli ciagle itd. No taki sobie skryty facet. Dawno w sumie u gina nie byłam, pojde sobie niebawem zobaczyc co sie dzieje, moze podsunie jakis pomysl czy co.

annak jakbym czytała o sobie, to co pisałaś o pracy. Ja uwazam ze nie nadaje sie na te czasy, gdzie dookola sie oszukuje, truje ludzi, manipuluje, wciska coś na okrągło. Jak słysze biznes czy sprzedaż, czy coś w tym stylu to mam ochote wyjść i nie wracać. I ta cała nagonka w robocie na zyski, obroty, a to wszystko za pomocą wielu pionków w grze w tym mnie. Podziwiam Cie annak, ze prowadzisz firme i to jeszcze w branzy, ktora wydaje mi sie ze bardzo by mi sie podobala:) Zdradzisz cos wiecej?

M@linko przerazil mnie i jednoczesnie zafascynował Twoj wpis o tych egzorcyzmach i o Twojej przemianie. Ja z Bogiem zawsze byłam na bakier, bierzmowanie brałam w wieku 28 lat bo mielismy miec z mezem koscielny slub, ale w koncu mamy cywilny tylko. I czesto o tym mysle, ze moze to wszystko to jakas kara czy co..

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pracuje w handlu, gdzie klient jest na pierwszym miejscu. Stawiają bardzo na obsługę klienta, na 100%. A praca często po 11 h, ale w tygodniu wychodzi normalnie 40 h i zazwyczaj 3 dni wolne w tygodniu. MamaOkruszka u mnie w tym roku duże zmiany się szykują. Ślub, zmiana miejsca zamieszkania. Muszę w tym wszystkim znaleźć miejsce dla małego okruszka. :) Wyniki mam w sumie podobne do Ciebie, bo chyba też miałaś ana 1:100 prawda? U mnie mówią, że to od hashimoto, więc to kontroluję. A 3 lekarzy widziało ten wynik, więc nie wiem czy dalej szukać.
    Mona, szkoda. Odwiedź lekarza, nawet spróbuj szukać może jakiegoś nowego po opiniach itd. W końcu się uda. Też w sumie planujemy na razie tylko cywilny, więc nie myśl że ten ślub to kara.

AA i od pewnego czasu łykam codziennie witaminę d 4000 j i selen 200 j. Nie wiem czy to efekt placebo, ale tak jakby lepiej się czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 08:20

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana a badalas sobie poziom wit D? Ja suplementuje i wzrosła do góry, wczoraj dietetyczka powiedziala ze jeszcze nigdy nie widziala tak wysokiego poziomu.

Nie wiem juz do jakiego lekarza mam isc. Niby ten z kliniki jest, ale on daleko i nie mam przekonania. Teraz znowu isc do nowego, ktory bedzie robil bezsensowne monitoringi sprawdzal od nowa. Stanelam w punkcie poki co.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Haana a badalas sobie poziom wit D? Ja suplementuje i wzrosła do góry, wczoraj dietetyczka powiedziala ze jeszcze nigdy nie widziala tak wysokiego poziomu.

Nie wiem juz do jakiego lekarza mam isc. Niby ten z kliniki jest, ale on daleko i nie mam przekonania. Teraz znowu isc do nowego, ktory bedzie robil bezsensowne monitoringi sprawdzal od nowa. Stanelam w punkcie poki co.

MonaLiza tulę mocno , wredna @ musiała przyjść;/ kochana a mam takie pytanko może głupie - ale wiem robiłaś może tzw,przedmuchiwanie narządu rodnego? - po tym zabiegu udrażniają się jajniki i jajowody - ponoć łatwiej potem jest zajść .

aha a próbowałaś kiedyś pić coś takiego jak ino-folic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:04

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    MonaLiza tulę mocno , wredna @ musiała przyjść;/ kochana a mam takie pytanko może głupie - ale wiem robiłaś może tzw,przedmuchiwanie narządu rodnego? - po tym zabiegu udrażniają się jajniki i jajowody - ponoć łatwiej potem jest zajść .

Czarnulko właśnie nawet ta @ nie przyszła. Po prostu testy negatywne wychodza a dzis juz 35 dc. Wkurza mnie ta nieregularnosc, bo jak tu sie w cos wstrzelic. I potem te dlugie czekanie na nowy cykl. Nie, nie mialam tego zabiegu.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czarnulko właśnie nawet ta @ nie przyszła. Po prostu testy negatywne wychodza a dzis juz 35 dc. Wkurza mnie ta nieregularnosc, bo jak tu sie w cos wstrzelic. I potem te dlugie czekanie na nowy cykl. Nie, nie mialam tego zabiegu.

to może kochana @ w ogóle nie przyjdzie ? może test wyjdzie poprostu później ..

''póki nie ma @ jest jeszcze szansa ''

jakbyś chciała to wypróbuj sobie ten ino-folic , dużo ginów go poleca ponoć jest pomocny osobą starającym się , dziewczyny biorą na lepsze jajeczkowanie itd . zawiera on myo-inozytol nazwany witamina płodności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:13

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy!

rgqbbo5mxtqb_t.jpg

Wszystko dobrze :-) <3
    A&A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:31

Mamaokruszka, promyczek 39, jomi81, Aga22, Alisa, Natikka123, ana167, jatoszka, MonaLiza, Magdzia88, Elaria, kiti, Justa87, Evita, Dorola31, Szczęśliwa Mamusia, M@linka, Jacqueline, sylvuś, Gaduaaa, Elmo13, Genshirin, czarnulka24, sy__la, Asia87 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anius ale piękna jest Ava*Dostojna taka ::* i super ze wszystko dobrze :) :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziękuję Wam z całego serca za kciuki i wsparcie przed wizytą, w trakcie wizyty, po wizycie i w każdym innym momencie od dnia, gdy trafiłam na ten wątek <3

Kiedyś powiem Avie, że stała za nią cała armia ciotek, których w większości nawet nie widziałam na oczy, ale które wierzyły w nią równie mocno jak mama i tata, a chwilami może nawet bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:40

promyczek 39, Ikarzyca, Elaria, Evita, Jacqueline, sylvuś, Gaduaaa, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    to może kochana @ w ogóle nie przyjdzie ? może test wyjdzie poprostu później ..

''póki nie ma @ jest jeszcze szansa ''

jakbyś chciała to wypróbuj sobie ten ino-folic , dużo ginów go poleca ponoć jest pomocny osobą starającym się , dziewczyny biorą na lepsze jajeczkowanie itd . zawiera on myo-inozytol nazwany witamina płodności
    Piję MiOvarian z tym składnikiem.

annak jakie piekne dzieciatko!:) <3

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiele z Was pewnie mnie tu kojarzy, ostatnio się nie udzielałam...ale czytam Was namiętnie. Chciałam nawet dać sobie na wstrzymanie z forum, ale jednak przyciągacie :) Jestem ciekawa Waszych historii, cieszę się z każdej dobrej wiadomości, martwię Waszymi porażkami. Gratuluję szczęśliwym brzuchatkom!

Ja witam się w 1 dniu ciąży, mam nadzieję. Czuję się fatalnie :( To mój drugi cykl po poronieniu, trwał 32 dni, czyli krócej niż poprzedni (38 dni).
    w 7dc powtarzam badanie prolaktyny, w 12dc idę na monitoring... co by poobserwować pęcherzyki. Oby ten cykl był udany!

Chciałabym w końcu uzupełnić jak należy wykres tutaj na ovu - łącznie z temperaturą. Poradźcie proszę, jak się do tego zabrać...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne ujecie. Piekna Ava !
    My nie mamy pamiatki takiej 4D...bo maly nisko..tak tlumaczy lekarz
    Ale no trudno
    Ava boska ;*

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ