Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie suplementacji przed ciążą. Jak się staraliśmy za drugim razem to tak jak i za pierwszym brałam tylko i wyłącznie kwas foliowy. Teraz po poronieniu trochę się naczytałam o nietolerancji kw. foliowego i braku wit. D i postanowiłam tym razem brać FEMIBION w którym są foliany. Jak to jest u Was?
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Ale napisałysmy. Miałam nadzieję, że na 2000 stronie lub moim 1000 poście napisze Wam o mojej ciąży. Jak zwykle tylko myślałam, bo życie ma swój scenariusz.
Niezmiennie od wielu tysięcy stron cieszę się, że mogę być z Wami w każdej chwili i tej dobrej i tej złej. Mimo tego, że jest to wątek stworzony z najgorszego w świecie powodu, to dla mnie jest najlepszym, co mnie spotkało w mojej stracie. Jeśli miałam stracić dziecko, żeby znaleźć się tutaj, poznać Was i walczyć z Waszą pomocą - to warto było przejść przez ten trud.
Jesteście wspaniałe, wartościowe i niesamowite! Dziękuję Wam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:57
promyczek 39, Mona_Lisa, Alisa, Evita, Koteczka82, Niebieskaa, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Mona_Lisa ja też biorę Femibion Natal 2 od dwóch miesięcy. Ciąży jeszcze nie było u mnie, więc nie wiem do końca na ile jest skuteczny, ale polecił mi go lekarz i dziewczyny tutaj na forum. Mojemu mężczyźnie od tego miesiąca podaję Androvit
-
nesairah wrote:Mona_Lisa ja też biorę Femibion Natal 2 od dwóch miesięcy. Ciąży jeszcze nie było u mnie, więc nie wiem do końca na ile jest skuteczny, ale polecił mi go lekarz i dziewczyny tutaj na forum. Mojemu mężczyźnie od tego miesiąca podaję Androvit
Ja Femibion Natal 1. Mój też brał Androvitale się skończył i muszę mu przypomnieć o zakupie
ja właśnie nie robiłam badań pod tym względem i tak naprawdę na własną rękę zaczęłam brać. Zobaczymy. Ciekawa byłam jak tam u Was?
Mona_Lisa ja tu nie doradzę. Ja i w poronionej ciąży i teraz tylko kwas foliowy zwykły brałam.
Roma gratki 2000 postu
Jaqu ojojam i mocno przytulam. Trzymaj się.
Z jednej strony super, że to już 2000 strona, ale zgadzam się z AniaK lepiej by było gdyby to forum "zdechło", a w ogóle najlepiej gdyby nigdy nie musiało powstać.
Wszystkiego co najlepsze dla nas wszystkich z okazji 2000 stron -
Mona_Lisa, ja z suplementów biorę tylko infolic i wit. D. Wit. D brałam w małej dawce i niestety okazało się, że poziom mam bardzo niski (22), dlatego od tygodnia biorę 5000j.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Mona_Lisa wrote:Ja Femibion Natal 1. Mój też brał Androvit
ale się skończył i muszę mu przypomnieć o zakupie
ja właśnie nie robiłam badań pod tym względem i tak naprawdę na własną rękę zaczęłam brać. Zobaczymy. Ciekawa byłam jak tam u Was?
My też nie robiliśmy badań w tym kierunku, ale stwierdziłam, że warto sobie pomócMyślę właśnie, czy nie zbadać poziomu kwasu foliowego i wit D3, tak dla własnej świadomości.
-
nick nieaktualnyMona_Lisa wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie suplementacji przed ciążą. Jak się staraliśmy za drugim razem to tak jak i za pierwszym brałam tylko i wyłącznie kwas foliowy. Teraz po poronieniu trochę się naczytałam o nietolerancji kw. foliowego i braku wit. D i postanowiłam tym razem brać FEMIBION w którym są foliany. Jak to jest u Was?
Suplementy, które biorę:
Wit D3 10 000 jednostek, K2, B200 Balance, kwas foliowy metylowany, magnez x2, selenx2, koenzym Q10
Mój M: Salfazin, Profertil oraz kwas foliowy metylowany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 11:19
-
Mona Lisa ja biorę kwas foliowy 5mg plus metylowany, Wit B metyle i b-compositum, koenzym Q10 (ponoć poprawia jakość jajec),Fertinea (wiD, Wit E i coś tam jeszcze) co niby ułatwia implantacja zarodka. Mąż bierze Profertil choć bez entuzjazmu bo wyniki w normie.Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Wygląda na to, że jestem suplementową ingnorantkąOlga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziękuję dziewczyny za info
mojej gin jak przez tel powiedziałam, że biorę Femibion to powiedziała, żeby brać kw foliowy i zbadać tylko poziom wit. D. Ale i tak na własną rękę biorę Femibion. Nie zaszkodzi a może ew pomóc.
jomi81 wrote:Wygląda na to, że jestem suplementową ingnorantką
no trochę tak, ale nie przejmuj się tym zabardzo czasem lepiej słuchać własnego ciała i nie brać za wiele jak nie masz potrzeby
Ja biorę obecnie za dużo tego, bo aż:
Metylowany kwas foliowy i b12
Witaminę E, D, K2mK7, salfazin,inofem,koenzym Q10,
Cyclo4fort(na żylaki), acard,
Jak mi się przypomni to dokładam jeszcze omega 3.
Mój bierze fertilman, salfazin, koenzym Q10 i metylowany kwas foliowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 11:38
-
Ja akurat nie jestem najlepszą konsultantką w kwestii suplementów, bo moje były dobrane przez lekarza stricte ze względu na moje choroby / potencjalne przyczyny poronień.
Nie chcę w związku z tym namieszać...
Ale ja akurat miałam zakaz brania Femibionu, bo jest w nim jod, którego miałam nie przyjmować z powodu Hashimoto.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Mona_Lisa wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie suplementacji przed ciążą. Jak się staraliśmy za drugim razem to tak jak i za pierwszym brałam tylko i wyłącznie kwas foliowy. Teraz po poronieniu trochę się naczytałam o nietolerancji kw. foliowego i braku wit. D i postanowiłam tym razem brać FEMIBION w którym są foliany. Jak to jest u Was?
Hej Mona Lisa
Ja też wcześniej brałam tylko kwas zwykły ale jak po III starcie się dowiedziałam o mutacji Mthfr to zaczęłam brać metylowany .
Od genetyka mam zalecenia przed ciążą brać kwas foliowy o nazwie Actifolin 2mg x2tabletki dziennie .1 tabletka takiego Actifolinu zawiera 1mg zwykłego kwasu i 1 mg metylowanego kwasu . Do tego brałam metylowaną witaminę B12+ B6.
Po zajściu w ciąże pani genetyk kazała zmniejszyć ilość kwasu czyli brać tylko 1 tabletke Actifolinu 2mg ale kazała dorzucić witaminy Omegameg optima start tam jest 0,4 kwasu metylowanego i 0,4 kwasy zwykłego , do tego zawiera witaminę D, jod, DHA, no i mówiła że jak mój poziom homocysteiny spadnie do około 6 to mogę odstawić metylowaną b6 i b12Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 11:49
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jacqueline wrote:U mnie oczywiście biel vizira na teście, a narobiłam sobie takich nadziei tym plamieniem 4/5 dpo co miałam, z bólem brzucha, jakieś 2 godziny wtedy to było.
Dziś jest 10/11 dpo, 6 dni po tym plamieniu, więc test na bank już powinien wyjść, nawet nie biorąc pod uwagę tego plamienia ale to jak zawsze u mnie wychodził testy....
Qrwa w takim razie co to było za plamienie, pasowało w sam raz na implantacyjne, a tu dupa
Oficjalnie ogłaszam, że mam doła.
I nie, nie piszcie, że test za wcześnie czy coś, na bank już powinien wyjść u mnie ...
Jacqueline -przykro mi bardzo ;/ kiedy powinna być @??
''póki nie ma jeszcze @ jest jeszcze nadzieja ''
Mimo wszytko wciąż trzymam kciuki.. Tulę mocno27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Hej Mona Lisa
Ja też wcześniej brałam tylko kwas zwykły ale jak po III starcie się dowiedziałam o mutacji Mthfr to zaczęłam brać metylowany .
Od genetyka mam zalecenia przed ciążą brać kwas foliowy o nazwie Actifolin 2mg x2tabletki dziennie .1 tabletka takiego Actifolinu zawiera 1mg zwykłego kwasu i 1 mg metylowanego kwasu . Do tego brałam metylowaną witaminę B12+ B6.
Po zajściu w ciąże pani genetyk kazała zmniejszyć ilość kwasu czyli brać tylko 1 tabletke Actifolinu 2mg ale kazała dorzucić witaminy Omegameg optima start tam jest 0,4 kwasu metylowanego i 0,4 kwasy zwykłego , do tego zawiera witaminę D, jod, DHA, no i mówiła że jak mój poziom homocysteiny spadnie do około 6 to mogę odstawić metylowaną b6 i b12
Czarnulka ja właśnie po stracie naczytałam się o tej mutacji i ze strachu zaczęłam brać ten suplement. Co prawda będąc w ciąży (tej co poroniłam) mocno się rozchorowałam, ale lekarz nie był w stanie stwierdzić czy to było przyczyną poronienia. Mimo wszystko wolę suplementować się trochę lepiej, gdyż wiek robi swoje a i ponoć po pierwszym porodzie też się sporo zmienia w organizmie kobiety.
Ikarzyca wrote:
no trochę tak, ale nie przejmuj się tym zabardzo czasem lepiej słuchać własnego ciała i nie brać za wiele jak nie masz potrzeby
Ja po prostu podczas in vitro nabrałam się tyle tego wszystkiego, że mam do teraz wstrętNiestey za chwilę transfer i znowu się zacznie przyjmowanie tony leków
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018