Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie oczywiście biel vizira na teście, a narobiłam sobie takich nadziei tym plamieniem 4/5 dpo co miałam, z bólem brzucha, jakieś 2 godziny wtedy to było.
Dziś jest 10/11 dpo, 6 dni po tym plamieniu, więc test na bank już powinien wyjść, nawet nie biorąc pod uwagę tego plamienia ale to jak zawsze u mnie wychodził testy....
Qrwa w takim razie co to było za plamienie, pasowało w sam raz na implantacyjne, a tu dupa
Oficjalnie ogłaszam, że mam doła.
I nie, nie piszcie, że test za wcześnie czy coś, na bank już powinien wyjść u mnie ...
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:U mnie oczywiście biel vizira na teście, a narobiłam sobie takich nadziei tym plamieniem 4/5 dpo co miałam, z bólem brzucha, jakieś 2 godziny wtedy to było.
Dziś jest 10/11 dpo, 6 dni po tym plamieniu, więc test na bank już powinien wyjść, nawet nie biorąc pod uwagę tego plamienia ale to jak zawsze u mnie wychodził testy....
Qrwa w takim razie co to było za plamienie, pasowało w sam raz na implantacyjne, a tu dupa
Oficjalnie ogłaszam, że mam doła.
I nie, nie piszcie, że test za wcześnie czy coś, na bank już powinien wyjść u mnie ...
Idź zrobić betę! Moja kuzynka miała tak samozrobiła test i wyszedł negatywny. @ nie przychodziła i poszła zrobić bętę i okazało się, że jest w ciąży!
okazało się, że owulacja jej się przesunęła i dlatego test negatywny wyszedł
Trzymam kciuki &&&&&&&
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
skrzat1988 wrote:https://zapodaj.net/dd4f449439ae1.jpg.html. Sorki za beznadziejna jakość
Nie mogło być inaczej no! Kolejny raz sprawdza się powiedzenie, że "odpuszczenie" , zmiana stanowiska, zajęcie się pracą powoduje zajście w ciążę.. teraz będziemy się razem z Tobą martwić co dalej hihi... fajnie mieć takie zmartwienia
Kochana życzę Ci zdrowej i nudnej ciąży... wiem że nie będzie łatwo, ale wiem też że dasz radękciukam mocno!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:29
skrzat1988 lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Jaqu ojojam i przytulam. Trzymaj się kochana! Poczekaj zobaczysz co będzie.
Napisałam długi post z telefonu mąż zadzwonił zanim wysłałam i cały mi zjadło wrr.....Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Witam się z Wami dziewczynki poniedziałkowo
Muszę się z Wami czymś podzielić, bo zwariuję zarazotóż chodzi o to, że mam takie przeczucie i wewnętrzny spokój i przekonanie, że jestem w ciąży... nigdy takich przeczuć nie miałam i przeważnie mi się nie sprawdzały, ale zmieniło mi się to przy ostatniej ciąży, którą poroniłam... czułam, że będą bliźniaki i że dzieje się źle... i wszystko się sprawdziło. Teraz mam tak samo z przeczuciami. Czuję, że się udało i że wszystko będzie dobrze. Więc, albo moja intuicja W KOŃCU wjechała na poprawny tor, albo mam UROJONĄ CIĄŻĘ
Wesprzyjcie mnie proszę bo mój chłop to się ze mnie już śmieje i krzyczy, żebym się nie nastawiała, bo znowu w dół popadnę...czarnulka24, Monika1357 lubią tę wiadomość
Mona_Lisa - nie ide na żadną betę, nie będę się niepotrzebnie kłuć.
Owulacja na pewno mi się nie przesunęła, od południa 16dc miałam już kompletnie kremowy niepłodny śluz, więc dziś bankowo 10dpo.
Poza tym, jeszcze raz przejrzałam cykle ciążowe - nie ma mowy o pomyłce, w ciąży biochemicznej tylko test mi późno wyszedł, a tak to testy wychodziły mi bardzo wcześnie, 9/10 dpo miałam takie przysłowiowe cienie, co je widać na żywo bez wpatrywania, ale na zdjęciu praktycznie nic.
Tak mi qrwa przykro, bo w następnym cyklu mam opory aby się starać, zacznie się już więcej pracy jak to na wsi, przy truskawkach, pielenie, na chyląco, w kucki itp. itd...
Wiem, świruję, jak ciąża zdrowa to się utrzyma, tak?
Ch*jowe samopoczucie mam i tyle.
Jade załatwiać co mam załatwić żeby nie myśleć
Limit szczęścia mi nie przysługuje w marcu...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Mona_Lisa - nie ide na żadną betę, nie będę się niepotrzebnie kłuć.
Owulacja na pewno mi się nie przesunęła, od południa 16dc miałam już kompletnie kremowy niepłodny śluz, więc dziś bankowo 10dpo.
Poza tym, jeszcze raz przejrzałam cykle ciążowe - nie ma mowy o pomyłce, w ciąży biochemicznej tylko test mi późno wyszedł, a tak to testy wychodziły mi bardzo wcześnie, 9/10 dpo miałam takie przysłowiowe cienie, co je widać na żywo bez wpatrywania, ale na zdjęciu praktycznie nic.
Tak mi qrwa przykro, bo w następnym cyklu mam opory aby się starać, zacznie się już więcej pracy jak to na wsi, przy truskawkach, pielenie, na chyląco, w kucki itp. itd...
Wiem, świruję, jak ciąża zdrowa to się utrzyma, tak?
Ch*jowe samopoczucie mam i tyle.
Jade załatwiać co mam załatwić żeby nie myśleć
Limit szczęścia mi nie przysługuje w marcu...
Jacqueline trzymaj się kochana....
Widziałam się w piątek z koleżanka, którą poznałyśmy się w szpitalu jak ja leżałam z pierwszym poronieniem. Ona leżała z ciąża zagrożona ale udało się i obecnie jest w 6 miesiącu. Wie o moim drugim poronieniu i ile mam lat( jest ode mnie 9 lat młodsza) wiecie co usłyszałam kiedy powiedziałam że na wiosnę chciałabym znowu zacząć starania? Powiedziała że powinnam poczekać wyluzować się, bawić i szaleć, wyjechać gdzieś a starania zacząć najszybciej w grudniu/styczniu a najlepiej za rok. Zrobiło mi się dziwnie i dotarło do mnie że, ludzie nawet kobiety które tego nie przeszły zupełnie nas nie rozumieją.
Nie mam do niej pretensji. Pewnie gdybym miała tyle lat co ona i już synka to być może skupiła bym się na innych sprawach niż dziecko a resztę zostawiła losowi ale jakoś nie widzę tego teraz.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Mona_lisa kciuki zaciśnięte na rękach i nogach &&&&&&
Kiedy testujesz?
Jaqu jeszcze raz przytulam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:45
Mona_Lisa lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka82 wrote:Widziałam się w piątek z koleżanka, którą poznałyśmy się w szpitalu jak ja leżałam z pierwszym poronieniem. Ona leżała z ciąża zagrożona ale udało się i obecnie jest w 6 miesiącu. Wie o moim drugim poronieniu i ile mam lat( jest ode mnie 9 lat młodsza) wiecie co usłyszałam kiedy powiedziałam że na wiosnę chciałabym znowu zacząć starania? Powiedziała że powinnam poczekać wyluzować się, bawić i szaleć, wyjechać gdzieś a starania zacząć najszybciej w grudniu/styczniu a najlepiej za rok. Zrobiło mi się dziwnie i dotarło do mnie że, ludzie nawet kobiety które tego nie przeszły zupełnie nas nie rozumieją.
Nie mam do niej pretensji. Pewnie gdybym miała tyle lat co ona i już synka to być może skupiła bym się na innych sprawach niż dziecko a resztę zostawiła losowi ale jakoś nie widzę tego teraz.
To niestety prawda. Nikt nas - kobiet po poronieniu - nie zrozumie tak jak my siebie...
Koteczka82 wrote:Mona_lisa kciuki zaciśnięte na rękach i nogach &&&&&&
Kiedy testujesz?
Jaqu jeszcze raz przytulam.
Jak @ mnie wcześniej nie złapie to w niedzielę - 19
Aż się boję rozczarowania... bo naprawdę mam jakieś mocne przeczuciaKoteczka82 lubi tę wiadomość
Jacqu przykro mi. I witaj w klubie ludzi ze zjebanym humorem. Wiem że to choyyyowe pocieszenie ale lepiej nie zachodzić niż zachodzić i ronić w każdym cyklu, uwierz mi... Ja się czuję jak seryjny morderca nienarodzonych dzieci. Powiedz mi czy po wszystkim co przeszłas miałaś histeroskopie macicy? Tam coś może być i stąd plamienia? To ostatni pomysł mojej 'slawy' od poronień.
Koteczko ile razy słyszałam takie bzdury nie masz pojęcia.... Wiem jak to boli. Przed uduszeniem rozmówcy hamowala mnie naiwna wiara w dobre intencje. Nas nikt nie zrozumie kto tego nie przeżył.
A propos filmu o którym była niedawno mowa - światło między oceanami. Przeczytałam wczoraj tę książkę, chciałam zobaczyć jak w literaturze podejmuje się taki temat. Jak bohaterowie sobie radzą a raczej nie radzą. Czytam dużo ale to chyba najtrudniejsza książka jaką czytałam. Ale tylko dla nas. Dla innych raczej nudny melodramat. Ponownie- kto nie przeżył ten nie zrozumie.
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Evita, ja tak jak pisalam...widzialam tylko film. Ale zrobil na mnie ogromne wrazenie. Glowna bohaterka bardzo mnie poruszyla. I tak jak pisala Promyczek..postapilaby tak samo jak glowna bohaterka. Rany jakie zostawiaja poronienia i starania sa bardzo trudne do wyleczenia...
Uzywasz bardzo mocnych slow:( " Ja się czuję jak seryjny morderca nienarodzonych dzieci"... ale rozumiem, ze tylko takie slowa oddaja to co przezywasz.
Cholernie to niesprawiedliwe, Evitka. Wyc mi sie chce...ale wierzyc nie przestaje w Twoje dziecie.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017