X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Magdzia ja po porodzie miałam baby bluesa... ryczałam non stop... wstałam - ryczałam, karmiłam - ryczałam, sikałam - ryczałam, ubierałam się - ryczałam... i tak przez dwa tygodnie. Myślałam, że zwariuję! Tym bardziej, że mój P. tego nie rozumiał, rodzina daleko... a i ja już miałam siebie dosyć... nie załamuj się. Mi mówili, że najgorsze są te pierwsze trzy miesiące i zawsze wyśmiewałam to. Ale to jest prawda. Później będzie już tylko lepiej. Trzymam za Ciebie kciuki!!!
    Moze i mnie to cos dopadlo...
    ???.
    Teraz jaj mi sie to rozbujalo to zjebal sie laktator za ktory zaplaculam ciezkie dla mnie pieniadze..z cyca mi az kapie.. A teraz jestem na dobrej drodze aby nabawic sie zapalenia...i niedożywienia malego...bo on nie ssa caly czas tylko 2 razy i koniec...albo pije...nie wiem czy leci...a on nie spi po kilkanascie godz...dzis taki dzien ze swiat mi sie na leb wali !

A cyce bola...a on glodny .. Mleko ciagle tam gdzie nie trzeba....

Dzirwczyny...wiedzialam ze tu zawsze mnie zrozumiecie... ;*
    Elaira....zazdraszczam ci doswiadczenia... Teraz bedziesz wiedziaoa co i jak...
    Mam parcie na kp..tak bardzo tego chcialam...rozbujalam to gowno...a teraz moja wybawczyni nawalila za bardzo przypasilo mi odciaganie i karmienie z butli i swiadomosc ile je...a teraz...amen..... Jak on sie modli nad tym cyckiem...albo walcze zeby dobrze zlapal.... Dla mnie koszmar ..
    I nie wiem co dalej z tym robic

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojego gina. W przyszły czwartek mam wizytę, na której mam nadzieję zobaczę serducho :) Bromergon kazał mi całkiem odstawić. Test dziś robiłam znów... ponownie blads kreska, ale termin @ dopiero jutro.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, widze, ze przygotowania wyprawkowe w toku:) Cudnie!

Magdziu, jak milo, ze napisalas! Szkoda tylko, ze te poczatki przynosza sporo stresu...nigdy w zyciu nie pomyslalabym, ze karmienie moze byc trudne. Oj ja naiwna...myslalam, ze przystawia sie dziecko do piersi i tyle. Koniec filozofii. Na kwietniowkach tez sporo mamusiek ma problemy. Podobno maja mnie w szpitalu nauczyc karmic po porodzie...tiaaaa...zobaczymy, na pewno w mojej karcie ciazy jest napisane z wykrzyknikiem, ze chce karmic piersia. Jak bylam teraz na zjezdzie to kolezanka z Oslo opowiadala mi przerazajace historie na ten temat... ale dostala sporo pomocy, kilka razy w tygodniu jezdzila na wizyty do jakiejs "kliniki karmienia piersia". Niestety u mnie w miescie nie ma takiej oferty. Moze polozna pomoze, ktora bedzie na wizycie w domu, albo pielegniarka. Istnieje tez tutaj organizacja dzialajaca na zasadzie wolontariatu, ktora pomaga przy kp. Mozna nawet umowic sie zjedna z wolontariuszek (matka, ktora ma jakis certyfikat), zeby pomogla opanowac te sztuke. Maja tez pelno filmikow na stronie i roznych pomocy... ehhh widze, ze poczatki beda trudne. Madziu, trzymam za Ciebie kciuki, jestem pewna, ze te ciezkie dni mina:*

Czarnulko, ja serduszko zobaczylam pozno! W 7 tygodniu! Masz jeszcze naprawde czas, zeby je zobaczyc, a poki co informacje od ginekologa sa pozytywne i tego sie trzymaj.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dla mnie koszmar ..
    I nie wiem co dalej z tym robic

Madzia, czy Ty chcesz w jaką deprechę wpaść?! Chyba nie:-) więc na spokojnie.
    Ja karmiłam modego ino 2 miesiące. I wiesz jak ulżyło mi jak przeszłam na butle. Odżyłam i ja i dziecko, które nie najadało się na cycu i wiecznie darło się.

Broń Boże ( bo zara mnie tu kto zeżre) nie namawiam do butli. Ale nie ma sensu się tak męczyć... tak uważam. Nie ma co se życia utrudniać.
    Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, zgadzam się z ostatnim zdaniem i częściowo z wcześniejszymi. Bo ja wiedziałam, że w pełni szczęśliwa będę wtedy, kiedy będę mogła zrobić użytek z moich wielkich piersi, które po coś mi Bozia dała i chyba nie tylko dla chłopa do zabawy.
    Więc jak wreszcie udało nam się z córką zgrać pod względem karmienia wtedy poczułam się szczęśliwa :)

Koteczka82, Monika1357 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Alisa, zgadzam się z ostatnim zdaniem i częściowo z wcześniejszymi. Bo ja wiedziałam, że w pełni szczęśliwa będę wtedy, kiedy będę mogła zrobić użytek z moich wielkich piersi, które po coś mi Bozia dała i chyba nie tylko dla chłopa do zabawy.
    Więc jak wreszcie udało nam się z córką zgrać pod względem karmienia wtedy poczułam się szczęśliwa :)

Pytanie czy M był szczęśliwy?:-) żartuję:-)
    W każdym razie ja chciałam jak najszybciej przestać karmić. Nie lubiłam tego, czułam się uwiązana w domu. I nadmienię może że pomimo tego że nie karmiłam długo piersią - więź z dzieckiem była i trwa do nadal.
    Niech każdy robi jak uważa.
    Byleby i mama i dziecko byli spokojni i zadowoleni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 20:15

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest jak chce zakonczyc karmienie ie piersia...??? Jak to wyglada?? Co przestaje karmic i tyle???

Niebieska...tez mi sie tak wydawalo....przystawiasz...i elegancko wszyscy szczesliwi...otoz nie....
    Pozdrawiam wszystkie mamy..dzieciaczki...te w brzuszkach...i te W STARANIACH:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 20:31

Ikarzyca, Koteczka82, Niebieskaa, Monika1357 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa dziekuje za te slowa...za bardzo wbilam sobie do glowy pewne rzeczy...a teraz jest mi poprostu wstyd przed sama soba.... Ze nie ogarniam...

Alisa lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    A jak to jest jak chce zakonczyc karmienie ie piersia...??? Jak to wyglada?? Co przestaje karmic ..

Ja mialam ogólnie od początku mało pokarmu i nie treściwy był. Zresztą nie dziwię się - jadłam jak jadłam. Ale ja od początku wiedziałam że nie pokarmie długo.
    Więc mi nie zależało. W każdym razie z dnia na dzień pokarmu coraz mniej więc w ruch poszła butla a jak co mi się nagromadziło w piersiach ( a było tego może z 20ml) to odciągnęłam i tyle. Trwało to moze z dzień, dwa i mleka potem juz w ogóle nie było. Nie miałam problemu z cyckami, żadnego zapalenia itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 20:37

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak masz dużo pokarmu a nie chcesz karmić to musisz gadać z lekarzem bo sam się nie wycofa. Pewnie dostaniesz leki na wysuszenie. Wiem że początki bywają bardzo trudne ale ja bym dała wam jeszcze chwilę czasu jeśli dziś jest pierwszy dzień bez laktatora i karmisz tylko piersią a nie butla to musisz dac młodemu trochę czasu żeby nauczył się ssać pierś bo to jest trudniejsze niż ssanie butli. Myślę że jutro powinno być lepiej. Trzymam kciuki za spokój twój i synka.

Alisa, Magdzia88 lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga może warto powtórzyć usg gdzieś indziej? Może sprzęt nie jest zbyt dokładny? Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!

Czarnulka wieści nie są złe. Myślę że na następnym usg zobaczysz serduszko!!!

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko, a i owszem, bardzo szczęśliwy był, wręcz go to podniecało, a w czasie orgazmu miałam mlekotrysk i w ogóle bardzo wrażliwe piersi w tym czasie ;-)

Magdzia, najlepiej odstawiać stopniowo, z dnia na dzień to można się nabawić zastojów, zapalenia i w ogóle. Po prostu co raz rzadziej karmisz (ściągasz), opuszczasz karmienia nocne, ściągasz tylko do uczucia ulgi i piersi się dostosowują do zanikającego popytu. Są też metody farmakologiczne, zielarskie, np. szałwia.

U mnie było tak, że córka miała około 20 miesięcy i właściwie ssała trochę rano i tylko przed snem i widziałam, że to chodzi nie o jedzenie, a o przytulanie. No więc jak wyjechaliśmy na wakacje, to poprosiłam męża by on usypiał młodą, ja w tym czasie znikałam z pola widzenia. Po 5 dniach wróciliśmy i już ani razu nie podałam piersi, a córka ani razu nie dała mi znać, że chce, że szuka. Przytulałam ją, kołysałam i wystarczało. Piersi się same wyciszyły, ale przy ściskaniu leciało odrobinę jeszcze kilka miesięcy.

A teraz też mam już siarę, właściwie od 5 miesiąca ciąży.

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka wiadomości są dobre pęcherzyk jest i to w macicy :) Trzymam &&& za poniedziałkową wizytę.

Ruda a u ciebie coś nowego?

Ja po wizycie u lekarza. Na szczęście nic poważnego i obeszło się bez antybiotyku. Od jutra do piątku mam siedzieć w domu i brać leki.

Koteczko a jak tam u ciebie samopoczucie?

Trzymam kciuki za kolejne rozpakowania naszych "ciężarówek" ;)

Za kolejne dwie krechy również :D

czarnulka24, sy__la lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje. Po poprzednim poronieniu miałam takie parcie na starania i sex że aż mnie nosiło, a jak już byłam po pierwszej @ to myślałam że normalnie zgwałcę męża. A teraz jestem już po pierwszej @ i nie mam w ogóle ochoty :-(
    Nie wiem czy to wynik tego że wiem że nie mogę teraz zajść, czy tego że jestem jeszcze chora ( chociaż czuję się dobrze), czy tych dziwnych wyników badań i tego że czekam na wyniki powtorzonych, czy tego że wiem że mamy zrobić genetyczne. Sama nie wiem :-(
    Mam nadzieję że mój mąż trochę mnie rozkręci i jak już będziemy mogli to będę miała energię i ochotę....

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin chyba sciagnęłaś myślami mój post o samopoczuciu ;-)
    Poza tym co napisałam to ogólnie jest ok mam nawet sporo energii i robię wiosenne porządki i gonię do nich młodego i męża. Tak jakbym chciała zrobić wszystko ( nadrobić ten czas kiedy nic nie mogłam) zanim wrócę do pracy. Bardzo się boję powrotu do pracy. Tak się złożyło że od połowy października byłam w pracy miesiąc :-(

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Evita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam depresję dziewczyny. Czuję się bardzo samotna. W całej mojej sytuacji, ogólnie w życiu. W pracy kolejne dziewczyny idą na macierzyński. Znajomi zakładają rodziny. Nie mam ochoty na nic, zmuszam się do jakichkolwiek czynności typu praca, gotowanie. Teraz od 2 godz próbuje się zabrać za przygotowanie się do pracy na jutro. Chce mi się płakać, pić alkohol i żreć słodycze. Z mężem już prawie nie rozmawiamy ze soba. Nie chce nam się. Seks to jakaś odległa galaktyka na którą się na razie nie wybieram. Czekanie na diagnozę mnie dobija. Zresztą spodziewam się złych wieści. Spadło na mnie więcej niż jestem w stanie unieść. Wymiekam...

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE NIE UWIERZCIE!!!!! Jest zdrowa ciąża!!!! Aż nie mogę w to uwierzyć!!! W piątek było pusto,nic nie było widać a dziś szok. Maleństwo ma 1 cm i serduszko 140.

Koteczka82, Mamaokruszka, jomi81, Yoselyn82, Ikarzyca, Evita, M@linka, Alisa, Niebieskaa, Natikka123, sylvuś, promyczek 39, Elaria, kiti, Arleta, Magdzia88, czarnulka24, sy__la, Dorola31, Mona_Lisa, Jacqueline, Monika1357, Haana, Asia87, jatoszka, Elmo13 lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita, cholernie mi przykro, że tak się u Ciebie potoczyło. Masz rację, to za dużo. Nie wiem kto byłby w stanie aż tyle udźwignąć. Dlatego nie powstrzymuj się przed proszeniem o pomoc. Ja po poronieniu się rozsypałam, będąc w przychodni w sprawach związanych z pracą męża nagle przyszło mi do głowy, żeby umówić się do psychiatry. Niewiele myśląc zrobiłam to, panie w recepcji widząc jaką kupą nieszczęścia byłam wcisnely mnie juz na kolejny dzień. Ta wizyta mi bardzo pomogła, strasznie dużo mi dala. Czasem warto dać sobie pomóc.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka super wieści!! Aż mam gęsią skórkę!!! Super! Trzymam kciuki żeby wszystko było już ok do samego końca :-) &&&&&&&&&&&&&&&

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszko, co za wiadomość! Szczękę zbieram z podłogi. Cudownie!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ