Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny zaczynam schizować po mału. Nie ma takiego dnia żebym nie myślała co mogę zrobić żeby tylko utrzymać 2 maluszki przy życiu. Cholernie boję że znów przyjdzie 9 tydz a one odejdą !!!a już po świętach mam 9tc więc obawa przed tym jak będzie okropna.
Codziennie popłakuje jak tylko pomyślę że mogę je stracić. Dałabym wszystko za to żeby się udało! !
Ja cały czas plamie raz mocniej raz mniej. Jest to śluz podbarwiony na brązowo. A lekarz nic nie widzi. Może z nim porozmawiam w poniedziałek, może wyślę mnie na szpital na kontrolę.
Czarnulko też bym tak "schizowała" i "schizowałam"-dziewczyny coś o tym wiedzą. Lecz to zrozumiałe w naszej sytuacji ze martwimy sie o nasze kruszynki. Jeśli to miałoby Cie choc na troszkę uspokoić to zapisz się do lekarza tak jak piszesz-ja latałam na poczatku ciąży co tydzień na usg dla swojej spokojności-małą ulgę poczułam dopiero po pierwszym trymestrze.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Czarnulko - mówi się, że zawsze lepsze brązowe niż czerwone. Gdzieś musi się ta krew zatrzymywać skoro wyłazi brązowa. Wiem, że ciężko się uspokoić, ale na ostatniej wizycie byłaś w ciąży, biły serduszka, więc do następnej też jesteś w ciąży, na początku trzeba się tego trzymać, od wizyty do wizyty, potem te okresy się wydłużą
Pamiętaj też, że bierzesz leki rozrzedzające krew, po nich jest większe ryzyko plamień
czarnulka24 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny zaczynam schizować po mału. Nie ma takiego dnia żebym nie myślała co mogę zrobić żeby tylko utrzymać 2 maluszki przy życiu. Cholernie boję że znów przyjdzie 9 tydz a one odejdą !!!a już po świętach mam 9tc więc obawa przed tym jak będzie okropna.
Codziennie popłakuje jak tylko pomyślę że mogę je stracić. Dałabym wszystko za to żeby się udało! !
Ja cały czas plamie raz mocniej raz mniej. Jest to śluz podbarwiony na brązowo.A lekarz nic nie widzi. Może z nim porozmawiam w poniedziałek, może wyślę mnie na szpital na kontrolę.
Kochana, mam dokładnie tak samo. Tylko ja się boję 6 tygodnia, który nadchodzija nie plamię, ale w poprzedniej ciąży też nie plamiłam, i 4 tyg nie byłam świadoma, że dziecko nie żyje. Do tego dzisaj jakoś wszelkie objawy odpuszczają i stres się piętrzy. Wizyte mam dopiero w piątek. Do tej pory jeszcze nie widziałam serduszka. Ja Ci bardzo mocno kibicuję, rozumiem co czujesz, ale na tym etapie nic więcej już nie zrobimy. No.nie ma siły. Czekać... tyle nam pozostało.
-
Niebieska nie popłakałam się ze wzruszenia tylko dlatego że jestem w labie i mi wstyd... Marianka jest sliczna- a ja się zazwyczaj nad dziećmi nie rozplywam.
Raz jeszcze gratulacje!M@linka lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie i miłe słowa. Obecnie leżę jak naj więcej ale na razie plamienia nie ustały. Plamienia dokładnie się zaczęły przed 5 tyg ciąży a dziś 7t4d było kilka dni w których plamień nie było ale ostatnio to codziennie. .
A powiedzcie mi czy w cytologi by coś wyszło .. jakby był stan zapalny. Bo robiłam ta płynna cytologie tydzień temu i wszystko perfekcyjnie. Myślałam że w tym też będzie posiew ale nie było. I będę musiała zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 08:39
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka wszystkie te leki rozrzedzaja nam krew i mi w poprzedniej ciąży nasilaly krwawienia. Może Dzieciaczki naciskają na jakieś naczynka?
Ja też kochana świruje trochęod zaparć ciągle mnie coś w brzuchu mietoli i ciągnie delikatnie a w krocza to czuję jak by mi ktoś kopniaka sprzedał choć to nie ból a dyskomfort
lekarz dopiero 21.04
Niebieska gratuluję pięknej córki. Cieszę się że wszystko jest dobrze. Super ze KP poszło wam bez problemu.czarnulka24 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
czarnulka24 wrote:Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie i miłe słowa. Obecnie leżę jak naj więcej ale na razie plamienia nie ustały. Plamienia dokładnie się zaczęły przed 5 tyg ciąży a dziś 7t4d było kilka dni w których plamień nie było ale ostatnio to codziennie. .
A powiedzcie mi czy w cytologi by coś wyszło .. jakby był stan zapalny. Bo robiłam ta płynna cytologie tydzień temu i wszystko perfekcyjnie. Myślałam że w tym też będzie posiew ale nie było. I będę musiała zrobić
Czarnulka moje plamienia zaczeły się z dniem spodziewanej @. plamiłam raz mocniej raz mniej, raz wcale wtedy miałam jakby żółtawy śluz? wtedy znowu mocniej. i tak cały czas do 10 tc bez widocznych przyczyn na usg.
potem zakrwawiłam. i wkońcu wszystko u mnie w środku okazało się na tyle duże że można zuważyć, że mam nisko kosmówkę.
i tak mi powiedzieli na SORZE, dziecko rośnie, rozciąga się macica pękają naczynka, które są praktycznie przy samej szyjce. do tego szyjka jest ruchoma i kosmówka się w tym miejscu może odklejać. dlatego leżę.
no i tydzień temu odstawiłam acard. trochę bez konsultacji z lekrzem ale kuje się i tak fraxi a te plamienia mnie wykańczają.. no i po odstawieniu jest jakby lepiej.
Co nie zmienia faktu, że co noc śni mi się krew, poronienie, krew. <ok>Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Niebieska zdjecie dumnego taty z córką jest piekne:)
Jutro mam wizyte i tyyyle pytan,chyba musze spisac na kartce to pamiec juz nie ta co byla;)wyczekuje ruchow i.nic:(jakby cos tam...ale to chyba gazy:)do tego jestem.prawie bez brzucha,nie wiem gdzie to dziecko sie chowa...a juz wiem,w pecherzu jest!sikam co 15min,nawet jak nie pije scpecjalnie to chyba zbieram wode z powietrza jak filr!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 10:51
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nesairah wrote:Czarnulko a towarzyszą Ci jakieś ciążowe objawy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 09:43
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
ruda9215 wrote:Czarnulka moje plamienia zaczeły się z dniem spodziewanej @. plamiłam raz mocniej raz mniej, raz wcale wtedy miałam jakby żółtawy śluz? wtedy znowu mocniej. i tak cały czas do 10 tc bez widocznych przyczyn na usg.
potem zakrwawiłam. i wkońcu wszystko u mnie w środku okazało się na tyle duże że można zuważyć, że mam nisko kosmówkę.
i tak mi powiedzieli na SORZE, dziecko rośnie, rozciąga się macica pękają naczynka, które są praktycznie przy samej szyjce. do tego szyjka jest ruchoma i kosmówka się w tym miejscu może odklejać. dlatego leżę.
no i tydzień temu odstawiłam acard. trochę bez konsultacji z lekrzem ale kuje się i tak fraxi a te plamienia mnie wykańczają.. no i po odstawieniu jest jakby lepiej.
Co nie zmienia faktu, że co noc śni mi się krew, poronienie, krew. <ok>
Kurczę dajesz nadzieję. A czy tak nisko osadzona koskosmówka jest niebezpieczna ?u mnie to brązowe plamienia . A czy lekarz może jeszcze tego nie zobaczyć w 7tc?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:Kurczę dajesz nadzieję. A czy tak nisko osadzona koskosmówka jest niebezpieczna ?u mnie to brązowe plamienia . A czy lekarz może jeszcze tego nie zobaczyć w 7tc?
Tzn mi powiedzieli, że wiąże się to z łożyskiem przodującym ALE nie mam panikować ponieważ to DOPIERO 11 tc a kosmówka później łożysko ma czas do 20 tc na podniesie się. i że jest tak w 90 % przypadków, reszta to ciąże rozwiązane przez cc. i że to bardzo częsta przyczyna brudzeń w małych ciążach.
Moja ostatnia wizyta u mojego lekarza właśnie z plamieniami była w 9 tc i on dalej nie widział tam ich przyczyn. a nie sądze, żeby mi ściemniał bo wie ile przeszłam.
tak naprawdę zobaczyli przyczynę dopiero jak zakrwawiłam pewnie też dlatego, że tej krwi było więcej. no jednak brudzenie to minimalna ilość krwi i trudno zlokalizować skąd się bierze.
w środę mam wizytę. zobaczymy co będzie. Póki co dziecko żyje jestem je w stanie namierzyć detektorem tętna i tak co drugi dzień sobie sprawdzam.
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
ruda9215 wrote:Tzn mi powiedzieli, że wiąże się to z łożyskiem przodującym ALE nie mam panikować ponieważ to DOPIERO 11 tc a kosmówka później łożysko ma czas do 20 tc na podniesie się. i że jest tak w 90 % przypadków, reszta to ciąże rozwiązane przez cc. i że to bardzo częsta przyczyna brudzeń w małych ciążach.
Moja ostatnia wizyta u mojego lekarza właśnie z plamieniami była w 9 tc i on dalej nie widział tam ich przyczyn. a nie sądze, żeby mi ściemniał bo wie ile przeszłam.
tak naprawdę zobaczyli przyczynę dopiero jak zakrwawiłam pewnie też dlatego, że tej krwi było więcej. no jednak brudzenie to minimalna ilość krwi i trudno zlokalizować skąd się bierze.
w środę mam wizytę. zobaczymy co będzie. Póki co dziecko żyje jestem je w stanie namierzyć detektorem tętna i tak co drugi dzień sobie sprawdzam.
Kurczę ruda, ale dobrze że twój dzidziuś taki silny że daje rade. Super że wszystko ok. U mnie dodatkowo bliźniaki mogą powodować nacisk. Ja już leżę kilka dni . Wstaje tylko siusiu i zjeść. No i wczoraj byłam na zakupach z 2h . Ale mino to plamienia są. Bardzo bym chciała żeby się udało.
Tobie życzę wszystkiego dobrego. Niech dzidziuś rozwija się dalej b.ładnie
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Niebieska serdecznie gratuluję Tobie i Mężowi narodzin Marianki a Mariance tak kochających rodziców
Namęczyłaś się bidulko ale dzięki temu masz przy sobie największe szczęście jakie można sobie wyobrazić :*
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Niebieska gratuluję jeszcze raz pięknej Chrupinki Marianki
;)
Jesteś mi bliska od początku :* tym bardziej bardzo to przeżywałam i ogromnie się cieszę
Bardzo dzielna jesteś i Mąż również stanął na wysokości zadania !!!
Na zdjęciu widać jak tuli Wasz największy SKARB
Personel to napawde anioły
Ulli88 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Czy jest możliwe, że endometrium było tak liche, że nie ma krwawienia a plamienie? Trochę było wczoraj krwi i na tym koniec.....
Hej Susanna - ja po ostatnim poronieniu miałam tak, że w czasie @ zamiast normalnej krwi były brązowe plamienia i trwało to 2 dni .. i takie 2 miesiączki miałam27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dziewczyny jutro mam wizytę u ginekologa o 13.00 trzymajcie kciuki.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
SusannaDean wrote:Czy jest możliwe, że endometrium było tak liche, że nie ma krwawienia a plamienie? Trochę było wczoraj krwi i na tym koniec.....
Tak, możliwe. U mnie taka uroda, że mam liche endometrium i zawsze miesiączki raczej skąpe - 2 dni krwawienia i potem 3 dni brudzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 11:43