X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna ja mam pai-1 i mthfr,mam zalecone metylowane formy Witb6 i b12 i metylowany kwas foliowy.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki ja juz jestem po wizycie w Gdansku,niestety nie usciskalysmy sie zEvita,bo ja z samego rana wyjezdzalam i nie odczytalam juz wiadomosci. moze bedzie jeszcze okazja.
    Na razie wiem tylko tyle ze bede miala dlugi protokół ivf.czyli ten z wyciszaniem jajnikow antykami.No i oddawalismy krew na kariotypy,i mamy pare badan do zrobienia.Na nastepnej wizycie dowiem sie wiecej jak beda wyniki,jaki program i wogole.Tez mam nerwice,i leb mi peka od myslenia o tym wszystkim:P
    Eh :( No to też tych badań trochę, nie stresuj się, i tak ma być co będzie, wiem marne pocieszenie....

I z tymi mutacjami wiąże się ryzyko poronień, racja?

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Eh :( No to też tych badań trochę, nie stresuj się, i tak ma być co będzie, wiem marne pocieszenie....

I z tymi mutacjami wiąże się ryzyko poronień, racja?

I tak i nie. Przez brak kwasu foliowego zarodek może sie gorzej rozwijać i w pewnym momencie organizm stwierdza że wad jest za dużo i dochodzi do poronienia. Natomiast pai raczej robi kłopoty przy zagniezdzaniu. Ale masz heterozygoty więc generalnie mniejsze zło.

Ja jestem w ciąży z większym zestawem i mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.

Uszy do góry, znasz wroga - wróg do opanowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 17:11

SusannaDean lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    I tak i nie. Przez brak kwasu foliowego zarodek może sie gorzej rozwijać i w pewnym momencie organizm stwierdza że wad jest za dużo i dochodzi do poronienia. Natomiast pai raczej robi kłopoty przy zagniezdzaniu. Ale masz heterozygoty więc generalnie mniejsze zło.

Ja jestem w ciąży z większym zestawem i mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.

Uszy do góry, znasz wroga - wróg do opanowania :)
    Dziękuję za pocieszenie ja właśnie stawiam na problemy z zagnieżdżeniem.

Właśnie zamawiam folian, magnez bez b6 i b6 metylowaną bo b12 już mam i chociaż od 14 dni biorę posuplementuje i zobaczymy...mam nadzieję, że kariotypy wyjdą poprawne

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze wsparcie, Jomi tak wiem bardzo bym chciała żeby udało nam się stworzyć ta parę. I bliźniaki tez mi się marzą ;)

Yos moim zdaniem Twoje uczucia są całkiem normalne. I jeśli możesz to próbuj od razu. Mi kazał gin poczekać a ja bardzo zaluje ze nie spróbowałam. Miałam piękna owu po zabiegu wiec może. .. a później wszystko się porypalo :/
    Także rób co Ci podpowiada serce i jak będzie dla Ciebie najlepsze, dla Twojej psychiki. Trzymam mocno kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 17:52

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• M@linka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna dokładnie tak jak pisze Ikarek. Znasz wroga wiec teraz tylko do przodu :)

Mamusia fajnie że wpadasz tu do nas :) nie dziwię Ci się ze czasem jesteś zmęczona!!! Czwóreczka skarbów -to jest troche do opanowania :)

Evitko? Pisałaś coś o wizytce? Czyżbym przeoczyła?

Yos dobrze, ze juz po wszystkim - koniec czegoś jest często początkiem czegoś lepszego i tego Ci życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 18:03

Ikarzyca, SusannaDean, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselin wcale nie jestes dziwna mam tak samo...juz teraz bym najlepiej chciala..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witajcie dziewczyny...

Dziekuje WAM ze pytalyscie o mnie... jestem wam to winna zeby napisac co i jak.

Nie wiem czy pamietacie ale w czwartek mialam wizyte w klinice, pani doktor zrobila mi usg, mowila ze sie juz tworzy krwiak, ale dalej plamien ani nic nie bylo i ze troche dlugo czasu minelo i nic sie nie dzieje i zeby nie zwlekac i isc do szpitala. Dala mi ponownie skierowanie do szpitala. Wiec w czwartek pojechalam na ligote, moj nie bardzo chcial jechac znowu do innego szpitala. Wiec porobili mi badania w dniu przyjecia i crp troszke zaczelo mi juz rosnac. w Piatek na wizycie spotkalam lekarza z kliniki dr Sz i to on mi robil zabieg. Jak go zobaczylam to normalnie chcialam zeby to byl on a nie lekarze gburowaci. Myslalam ze bede miala odroczony bo akcje serca mialam 130 jak lezalam na fotelu, wiec za duzo, ale nerwy dzialaly swoje, w ogole polozne, lekarze zapamietali mnie i pytali czy cos samo ruszylo a ja ze nie. Lekarz Zrobil mi delikatnie, sam mowil ze pamieta mnie, wie przez co przeszlam, zreszta zabieg byl bardzo krotki, ciaza byla mloda. Brzuch troszke pobolewal mnie w tym samym dniu co zabieg ale przeszlo i nic nie boli, nawet juz nie mam krwawien ani nic, tylko jeden dzien po zabiegu byly plamienia. Fizycznie czuje sie dobrze. Gorzej troche psychicznie. Czekam na wynik badania histopatologicznego i pojde do kliniki na kontrole.

Chce zamknac tamten rozdzial i otworzyc nowy..
    Powiedzcie mi dziewczyny bo cos mi podpowiada ze w kolejnym cyklu powinnam spróbowac sie starac..wiem ze powinnam odczekac w koncu zabieg, zaloba itp.. ale pytanie czy ja jestem jakas glupia, chora czy jakas nienormalna ze tak mysle? czy to po prostu silna chęć posiadania dziecka i nowe checi spróbowania? a moze ja powinnam inaczej sie zachowac?

Evitka trzymam kciuki za ciebie i za pozytywne wiadomosci

Ana ja mialam l4 ciazowe od pozytywnej bety

czarnulka kciuki za twoje maluszki, lez i pachnij a wszystko bedzie dobrze

Gaduaa ciesze sie ze wszystko poszlo po twojej mysli i komunia sie udala :) i ze rodzice byli zadowoleni. Oby tak dalej

Gratuluje pozytywnych wizyt i wysokich bet :)

Rozmawialiscie na temat wyjazdow, my z mezem planujemy na wrzesnien i chcemy leciec na Teneryfe :) no ale to sa narazie plany.
    Yos twoja reakcja i chęć jak najszybszego rozpoczęcia starań jest dla mnie zrozumiała i bardzo mi bliska. Po pierwszym poronieniu doczekałam tylko żeby przyszła pierwsza @ i działaliśmy miałam straszne parcie żeby już. Niestety u mnie skończyło się źle ale jest dużo dziewczyn której zachodzą od razu po i rodzą zdrowie dzieci. Trzymam kciuki żeby szybko się udało zajść i tym razem wszystko było ok!.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos ja zaszłam w szczesliwa ciążę 30dni po łyżeczkowaniu - nie doczekałam nawet pierwszej fizjologicznej @

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Evita Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

5h w klinice spędziliśmy i jestem wykończona a jeszcze nie dotarliśmy na lotnisko- wrr jak ja nie lubię latać. A jutro do pracy i muszę wstać 5:45... Buuu

Ogólnie owocna wizyta choć zaczęło się kiepsko- nie dostaliśmy na maila dokumentów do PGD więc byliśmy nieprzygotowani do ich podpisania, moja dokumentacja medyczna nie była podpięta pod mój profil więc lekarz jej nie przeczytał (choć pani odpisała mi że wszystko jest dołączone do mojego profilu). Genetyczka antypatyczna, poświęciła nam 10 min. Złożyłam reklamacje życząc sobie dodatkowej darmowej wizyty. Kiedy wściekli i sfrustrowani dotarliśmy do gina okazało się że uratował twarz kliniki- bardzo inteligentny, młody a na to przystojny ;) Pomógł nam z dokumentacją genetyczna, opiekun klienta też się postarała odkręcić cała sytuację. Także ogólnie pozytywnie, fajnie bo nikt gruszek na wierzbie nie obiecuje ale też nikt nie doluje tak jak w nOvum. Niestety nie wycalowalam Promyczka ale jeszcze będzie okazja.

M@linka, promyczek 39, Niebieskaa, Genshirin, Asia87, Gaduaaa, sylvuś lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje Was nadrobic, ale duzo napisalyscie. Ja ostatnio jestem zaganiana ciagle jakies imprezy, a lekarz kazal prowadzic oszczedny tryb zycia. I tak duzo zwolnilam, ale czuje, zeusze wiecej.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam sie ze szpitalnego łóżka na razie nadal czekam jutro mam mieć coś podane na wywołanie porodu ale jeszcze nide wiem co ... Mama mama nadzieję ze zadziała i już jutro zacznie się akcja .

Justa87, promyczek 39, Evita, Niebieskaa, sy__la, Natikka123, Monika1357, Genshirin, Jacqueline, Asia87, Gaduaaa, Aga22, sylvuś lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Cześć dziewczyny witam sie ze szpitalnego łóżka na razie nadal czekam jutro mam mieć coś podane na wywołanie porodu ale jeszcze nide wiem co ... Mama mama nadzieję ze zadziała i już jutro zacznie się akcja .
    Powodzenia!
    Pewnie oksytocyne dostaniesz:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita dobrze że złożyłaś reklamację. Ja chyba też tak zacznę robić. A no i powiało zrównoważonym ;) optymizmem. Cieszę się :)

Ello Elmo! Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 20:59

Evita, Elmo13 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:50

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos Twoje myślenie jest jak najzupełniej normalne. Ja tuż po zabiegu, leżąc jeszcze na szpitalnym łóżku, półprzytomna wypytywałam lekarkę o to kiedy mogę mieć następne dziecko, czy będzie trudniej,czy łatwiej itd. I natychmiast po poronieniu chciałam być w ciąży, niestety życie postanowiło nauczyć mnie pokory i musiałam poczekać na swoją kolei 2 lata. Ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie to znacznie ZNACZNIE szybciej:)

Evitka i promyczku dużo badań i dużo informacji dostałyście na swoich wizytach. Pewnie taka ilość rzeczy potrafi przygnieść, przynajmniej ja tak miałam, gdy dostałam listę badań do zrobienia za kasę przekraczającą grubo moją miesięczną pensję...ale z drugiej strony widać jakiś plan i nadzieję na horyzoncie. Ogromnie trzymam kciuki, żeby te wszystkie poświęcenia i działania z Waszej strony i ta wielka motywacja szybko zaowocowały tą wymarzoną nagrodą :)

Niebieska Chrupinka jest prześliczna :) A jakie ma oczęta wielkie! Po Mamie chyba;)

Dziewczyny mam do Was pytanie, kończy mi się kwas foliowy 15mg, a do gina miałam iść dopiero za 2-3 tygodnie na kontrolę. Myślicie, że jeśli przez tydzień nie będę brała tej zwiększonej dawki kwasu (biorę ze względu na podwyższoną homocysteinę) to coś się może stać? Każda wizyta to 2 stówki, a bez sensu iść po receptę na 3 sekundy i płacić tyle kasy. Głupia byłam, że ostatnio przed wizytą nie spojrzałam ile mi tych tabletek zostało, no ale teraz to już nic nie poradzę.. Oczywiście nie myślcie, że kasa jest dla mnie ważniejsza niż dziecko. Po prostu wizyta to też logistyka, zwolnienie z pracy itd. Jeśli nie jest to bardzo konieczne to wolałabym trzymać się comiesięcznych wizyt:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:41

promyczek 39, Niebieskaa lubią tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie, kończy mi się kwas foliowy 15mg, a do gina miałam iść dopiero za 2-3 tygodnie na kontrolę. Myślicie, że jeśli przez tydzień nie będę brała tej zwiększonej dawki kwasu (biorę ze względu na podwyższoną homocysteinę) to coś się może stać? Każda wizyta to 2 stówki, a bez sensu iść po receptę na 3 sekundy i płacić tyle kasy. Głupia byłam, że ostatnio przed wizytą nie spojrzałam ile mi tych tabletek zostało, no ale teraz to już nic nie poradzę.. Oczywiście nie myślcie, że kasa jest dla mnie ważniejsza niż dziecko. Po prostu wizyta to też logistyka, zwolnienie z pracy itd. Jeśli nie jest to bardzo konieczne to wolałabym trzymać się comiesięcznych wizyt:)
    Skrzaciku, nie wiem jak to dokładnie działa u Ciebie z tym kwasem ale jeśli Cię to jakoś ratuje to mam 2 prawie pełne opakowania kwasu foliowego z hasco, tylko, że to jest 5 mg a nie 15. Z tego co wiem to do 12 tc zapotrzebowanie jest największe, potem spada. Ale jeśli u Ciebie chodzi o homocysteinę to lepiej chyba nie przerywać tak całkiem brania? Może umów się po prostu do rodzinnego? Da Ci receptę i po sprawie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:52

skrzat1988 lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku,
    Mnie zostały zapasy tego kwasu 15 mg po ciąży.
    Bardzo chętnie Ci go oddam :-)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka bardzo dziękuję za propozycję:* ale chyba jednak zostanę przy tych 15mg. A do internisty jak spojrzałam na terminy to też mam dopiero za półtora tygodnia;/ z tą służbą zdrowia to jest jakaś paranoja...jak nie zapłacisz to w życiu się nie dostaniesz do lekarza. A jak już jakimś cudem się dostaniesz to i tak g. załatwisz, bo na NFZ to traktują cię jak panią w kolejce po gazetę w kiosku, 2 sekundy i następna.
    annak wrote:
    Skrzaciku,
    Mnie zostały zapasy tego kwasu 15 mg po ciąży.
    Bardzo chętnie Ci go oddam :-)

Aniu wiesz, że kolejny raz ratujesz mi tyłek;)? Dzięki Kochana:)
    Skontaktujemy się na priv?

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Aniu wiesz, że kolejny raz ratujesz mi tyłek;)? Dzięki Kochana:)
    Skontaktujemy się na priv?

Cała przyjemność po mojej stronie :-)
    Wiesz, że ja planuję nasze wspólne spacery wózeczkowe za kilka miesięcy, więc muszę dbać o Twoje dziecię ;-)

skrzat1988, Niebieskaa, M@linka, ana167 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ