X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka0312 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Stokrotko - dużo tego plamienia? Może coś dźwignęłaś czy za dużo się szwendałaś?

Koteczko - no, brawa dla męża :D ;)
    Niby nie duzo ale i tak sie martwie bo trwa od wczoraj. Wydaje mi sie ze nie robilam nic takiego.. caly czas odpoczywam w domu..

2 Aniołki [*] 05.06.2016r. <3 , 17.11.2016r. <3
    MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
    w4sqs65g9154g658.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    MamaMai współczuję ogromnie, jesteś niesamowicie silną kobietą, ja po 1 razie byłam w rozsypce, nie wiem czy zniosłabym aż 5..
    Baljov dzięki za wsparcie, nie poddawaj się, ja też się nie poddaję, dlatego tu jestem. W końcu musi się udać
    Uwierz mi że też myślałam że tego nie zniosę ale nie miałam wyjścia. Bardzo pragnęłam dziecko i walczyłam. Chociaż nie ukrywam że po pierwszej stracie trafiłam do specjalisty bo sama sobie z tym nie potrafiłam poradzić

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    MamaMai, dla mnie to ciąża na tych testach

Pierdzielę, znowu przyszła @!!!!!! Teraz po 24 dniach. Do diaska, wszędzie same brzuchy, a mi się ciągle nie udaje!!! :(
    Aniu nie martw się tobie też w końcu się uda tylko nie możesz się poddawać

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Uli to dobra wiadomość.

Powiedzcie mi dziewczyny, czy kłucie tak jakby jajnika to normalne?? Od wczorajszego popołudnia ciągle mi towarzyszy i zaczynam trochę panikować, nie jest to silny ból, ale cały czas go czuję, boję się że może to być coś złego...
    A na jakim etapie w cyklu jesteś może to owulacja albo zagnieżdżenie?

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka0312 wrote:
    D-basiula- normalne nie martw sie. Mnie co jakis czas kuje, ciagnie itp. Lekarz mowil ze po prostu wszystko sie rozrasta.

A ja znowu plamie.. na 15 ide do lekarza.. wykonczy mnie to moje dziecko. Mam nadzieje ze wszystko ok..
    Nie wiem co ci powiedzieć byłam tyle razy w ciąży i za każdym razem plamienia od 5 tygodnia a ginekolog rozkładał ręce. W ostatniej ciąży dostałam takiego krwotoku w sklepie że aż zasłabłam i nie chciałam jechać do szpitala żeby sprawdzić co się dzieje bo wiedziałam że to już koniec. A w szpitalu okazało się że z dzieckiem wszystko w porządku i tak na świat przyszła w styczniu moja mała Maja. Także jak widzisz czasami tak jest może taki twój urok jaki mój że w ciąży plamienie się nam pojawia. Wiem co czujesz można zwariować siedzieć płakać ale nie mamy na to wpływu,musisz być dobrej myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:43

Stokrotka0312 lubi tę wiadomość

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie ale nie jestem w stanie nadrobić tego co pisaliście tutaj na forum zanim dołączyłam. Mam nadzieję że nie będziecie się gniewała na bieżąco będę was czytała

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka trzymam kciuki, zeby to byl Was cykl:-)

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć że dla mnie dziś jest taki trudny dzień ponieważ dziś mam termin miesiączki i ciągle się zastanawiam żeby tylko nie przyszła ta menda

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok!! Chociaż jestem pewna że przy takich testach na pewno nie przyjedzie ;-)

Moniko dziękuję chociaż ja się nie nastawiam żeby nie było jak miesiąc temu i tym razem nie będę robić testów przed 34 dniem cyklu ;-)

A mam pytanie czy któraś z Was ma na zbyciu już nie potrzebny Duphaston do oddania/odsprzedania? Doktor powiedział że mam przyjść po recepty jak będzie pozytywny test ale wolałabym mieć go w domu i wziąć od razu po pozytywnym wyniku. ;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    ja wczoraj załapałam się do innego lekarza na usg. z ciaza wszystko ok crl 1,37cm, serce bije. kazał w razie dalszych wymiotow krwiakrwia odstawić akard na kilka dni i Wit.c na wzmocnienie naczynek łykac. uspokoilam się trochę następną wizyta za 2 tygodnie u mojego Gina. to będzie taka decydująca dla mnie bo 9t5d więc kilka dni po terminie kiedy ostatnia ciąża się zatrzymała.
    Ulli super, że wszystko w porządku! Wierzę że będzie wszystko dobrze na następnej wizycie i będziesz już spokojna do końca ciąży, czego Ci życzę z całego serca :-)

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai po tych krechach wątpię, żeby przyszła, ale rozumiem zdenerwowanie ;)
    Potem będzie męczyć, bo pierwsze brzuchowe "bóle" (raczej dyskomfort) też przypominają nadchodzącą @.
    Nie wiem kto powiedział, że ciąża jest takim wspaniałym, pełnym radości i spokoju okresem ;)
    Ja jestem w 6+3 tygodniu.
    Plamie drugi tydzień, raz mocniej raz słabiej. Mąż nawet nie udaje już, że wierzy w te ciążę.

Koteczko, jakie to fajne <3

Stokrotko byłaś już u tego lekarza? Twoja dzidziula już jest duża i waleczna. Nie da się na pewno jakiemuś plamieniu :*

Edziula przybijam pione! U mnie z przeziębieniem drugi tydzień i też coraz gorzej;/
    A mówią, że leczone trwa tydzień, a nieleczone siedem dni ;)

AnnaZ - to dość krótki cykl. Może już za chwile masz płodne :)?
    Zapamiętaj wczorajszą date, trzymam kciuki, żeby ona była pierwszym dniem Twojej ciąży :* teraz tylko działajcie :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka trzymam kciuki, zeby to byl Was cykl :-)

Ulli super że wszystko w porządku, oby tak dalej :)

Fatalita a jak tam u ciebie? bylas na usg? bylo juz serduszko? a plamienia z krwiaka czy nie wiadomo z kad?

MamaMai testy masz suuper, a ty sie przejmujesz ze nie za bardzo? nie jedna by chciala takie testy miec! Na pewno wszystko dobrze i @ nie przyjdzie. Kiedy wizyta u lekarza?

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    MamaMai trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok!! Chociaż jestem pewna że przy takich testach na pewno nie przyjedzie ;-)

Moniko dziękuję chociaż ja się nie nastawiam żeby nie było jak miesiąc temu i tym razem nie będę robić testów przed 34 dniem cyklu ;-)

A mam pytanie czy któraś z Was ma na zbyciu już nie potrzebny Duphaston do oddania/odsprzedania? Doktor powiedział że mam przyjść po recepty jak będzie pozytywny test ale wolałabym mieć go w domu i wziąć od razu po pozytywnym wyniku. ;-)

Jeśli cię to ratuje mam podjezykowa luteine 50

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam dziś wyniki badań, które zleciła mi genetyczka:
    9zqdzk.jpg
    Z tego co się orientuję, to F5 to Mutacja V Leiden, która wyszła nieprawidłowa.
    W poniedziałek mam wizytę u genetyczki ale mogłybyście mi rozjaśnić co z tego badania wynika? Byłabym wdzięczna.
    A co to znaczy że "w układzie heterozygotycznym"? Bo tak jest napisane w interpretacji.
    Czy ta mutacja może być również odpowiedzialna za niemożność zajścia w ciąże i nasze długie trzyletnie starania? Można coś zrobić, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?
    Dzięki z góry za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Interpretacja:
    24qvc5w.jpg
    2mhsvu9.jpg

Wyświetla się to jakoś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:54

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz mutację V Leiden, poważna sprawa, bez heparyny w ciąży się nie obejdzie. Szkoda, że nie zrobili Ci od razu MTHFR bo nie wiadomo jak przyswajasz kwas foliowy.
    Z tego co kojarzę to Leiden może wpływać na problemy z zajściem, na pewno powoduje poronienia. Myślę, że lekarz zaleci Ci acard w okresie starań i heparynę od pozytywnego testu. Nasza M@linka ma tę mutację i dwoje zdrowych dzieci, więc przy odpowiednim leczeniu da się donosić ciążę

baljov lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka dziękuję ale wolałabym zostać przy duphastonie. Niby to to samo ale duphaston brałam już w ciąży z synem i było ok. I doktor też był tego zdania.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduję się po wizycie, trzydziesty tydzień w toku, Synu ma już ponad 1400 gram i bardzo długie nogi :D Po tatusiu :) Obrócił się głową w dół, więc jeden powód do stresu mniej. Wyprawka się szykuje a ja już nie mogę się doczekać grudnia :)

Koteczka82, Dooti, Jacqueline, Stokrotka0312, Edzia1993, mamaMAI*, Yoselyn82, baljov, Monika1357, Edyśka82, Natikka123, D_basiula, asia-bez, sylvuś, Genshirin lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    A ja melduję się po wizycie, trzydziesty tydzień w toku, Synu ma już ponad 1400 gram i bardzo długie nogi :D Po tatusiu :) Obrócił się głową w dół, więc jeden powód do stresu mniej. Wyprawka się szykuje a ja już nie mogę się doczekać grudnia :)

Kochana nawet nie wiesz jak się cieszę że wszystko dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:44

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Kaczuszka dziękuję ale wolałabym zostać przy duphastonie. Niby to to samo ale duphaston brałam już w ciąży z synem i było ok. I doktor też był tego zdania.

Wsumie to samo więc jak byś była w kryzysie progesteronu to dawaj znać :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 2473 2474 2475 2476 2477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ