X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka0312 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Stokrotko - dużo tego plamienia? Może coś dźwignęłaś czy za dużo się szwendałaś?

Koteczko - no, brawa dla męża :D ;)
    Niby nie duzo ale i tak sie martwie bo trwa od wczoraj. Wydaje mi sie ze nie robilam nic takiego.. caly czas odpoczywam w domu..

2 Aniołki [*] 05.06.2016r. <3 , 17.11.2016r. <3
    MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
    w4sqs65g9154g658.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    MamaMai współczuję ogromnie, jesteś niesamowicie silną kobietą, ja po 1 razie byłam w rozsypce, nie wiem czy zniosłabym aż 5..
    Baljov dzięki za wsparcie, nie poddawaj się, ja też się nie poddaję, dlatego tu jestem. W końcu musi się udać
    Uwierz mi że też myślałam że tego nie zniosę ale nie miałam wyjścia. Bardzo pragnęłam dziecko i walczyłam. Chociaż nie ukrywam że po pierwszej stracie trafiłam do specjalisty bo sama sobie z tym nie potrafiłam poradzić

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    MamaMai, dla mnie to ciąża na tych testach

Pierdzielę, znowu przyszła @!!!!!! Teraz po 24 dniach. Do diaska, wszędzie same brzuchy, a mi się ciągle nie udaje!!! :(
    Aniu nie martw się tobie też w końcu się uda tylko nie możesz się poddawać

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Uli to dobra wiadomość.

Powiedzcie mi dziewczyny, czy kłucie tak jakby jajnika to normalne?? Od wczorajszego popołudnia ciągle mi towarzyszy i zaczynam trochę panikować, nie jest to silny ból, ale cały czas go czuję, boję się że może to być coś złego...
    A na jakim etapie w cyklu jesteś może to owulacja albo zagnieżdżenie?

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka0312 wrote:
    D-basiula- normalne nie martw sie. Mnie co jakis czas kuje, ciagnie itp. Lekarz mowil ze po prostu wszystko sie rozrasta.

A ja znowu plamie.. na 15 ide do lekarza.. wykonczy mnie to moje dziecko. Mam nadzieje ze wszystko ok..
    Nie wiem co ci powiedzieć byłam tyle razy w ciąży i za każdym razem plamienia od 5 tygodnia a ginekolog rozkładał ręce. W ostatniej ciąży dostałam takiego krwotoku w sklepie że aż zasłabłam i nie chciałam jechać do szpitala żeby sprawdzić co się dzieje bo wiedziałam że to już koniec. A w szpitalu okazało się że z dzieckiem wszystko w porządku i tak na świat przyszła w styczniu moja mała Maja. Także jak widzisz czasami tak jest może taki twój urok jaki mój że w ciąży plamienie się nam pojawia. Wiem co czujesz można zwariować siedzieć płakać ale nie mamy na to wpływu,musisz być dobrej myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:43

Stokrotka0312 lubi tę wiadomość

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie ale nie jestem w stanie nadrobić tego co pisaliście tutaj na forum zanim dołączyłam. Mam nadzieję że nie będziecie się gniewała na bieżąco będę was czytała

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka trzymam kciuki, zeby to byl Was cykl:-)

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć że dla mnie dziś jest taki trudny dzień ponieważ dziś mam termin miesiączki i ciągle się zastanawiam żeby tylko nie przyszła ta menda

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok!! Chociaż jestem pewna że przy takich testach na pewno nie przyjedzie ;-)

Moniko dziękuję chociaż ja się nie nastawiam żeby nie było jak miesiąc temu i tym razem nie będę robić testów przed 34 dniem cyklu ;-)

A mam pytanie czy któraś z Was ma na zbyciu już nie potrzebny Duphaston do oddania/odsprzedania? Doktor powiedział że mam przyjść po recepty jak będzie pozytywny test ale wolałabym mieć go w domu i wziąć od razu po pozytywnym wyniku. ;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    ja wczoraj załapałam się do innego lekarza na usg. z ciaza wszystko ok crl 1,37cm, serce bije. kazał w razie dalszych wymiotow krwiakrwia odstawić akard na kilka dni i Wit.c na wzmocnienie naczynek łykac. uspokoilam się trochę następną wizyta za 2 tygodnie u mojego Gina. to będzie taka decydująca dla mnie bo 9t5d więc kilka dni po terminie kiedy ostatnia ciąża się zatrzymała.
    Ulli super, że wszystko w porządku! Wierzę że będzie wszystko dobrze na następnej wizycie i będziesz już spokojna do końca ciąży, czego Ci życzę z całego serca :-)

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai po tych krechach wątpię, żeby przyszła, ale rozumiem zdenerwowanie ;)
    Potem będzie męczyć, bo pierwsze brzuchowe "bóle" (raczej dyskomfort) też przypominają nadchodzącą @.
    Nie wiem kto powiedział, że ciąża jest takim wspaniałym, pełnym radości i spokoju okresem ;)
    Ja jestem w 6+3 tygodniu.
    Plamie drugi tydzień, raz mocniej raz słabiej. Mąż nawet nie udaje już, że wierzy w te ciążę.

Koteczko, jakie to fajne <3

Stokrotko byłaś już u tego lekarza? Twoja dzidziula już jest duża i waleczna. Nie da się na pewno jakiemuś plamieniu :*

Edziula przybijam pione! U mnie z przeziębieniem drugi tydzień i też coraz gorzej;/
    A mówią, że leczone trwa tydzień, a nieleczone siedem dni ;)

AnnaZ - to dość krótki cykl. Może już za chwile masz płodne :)?
    Zapamiętaj wczorajszą date, trzymam kciuki, żeby ona była pierwszym dniem Twojej ciąży :* teraz tylko działajcie :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka trzymam kciuki, zeby to byl Was cykl :-)

Ulli super że wszystko w porządku, oby tak dalej :)

Fatalita a jak tam u ciebie? bylas na usg? bylo juz serduszko? a plamienia z krwiaka czy nie wiadomo z kad?

MamaMai testy masz suuper, a ty sie przejmujesz ze nie za bardzo? nie jedna by chciala takie testy miec! Na pewno wszystko dobrze i @ nie przyjdzie. Kiedy wizyta u lekarza?

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    MamaMai trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok!! Chociaż jestem pewna że przy takich testach na pewno nie przyjedzie ;-)

Moniko dziękuję chociaż ja się nie nastawiam żeby nie było jak miesiąc temu i tym razem nie będę robić testów przed 34 dniem cyklu ;-)

A mam pytanie czy któraś z Was ma na zbyciu już nie potrzebny Duphaston do oddania/odsprzedania? Doktor powiedział że mam przyjść po recepty jak będzie pozytywny test ale wolałabym mieć go w domu i wziąć od razu po pozytywnym wyniku. ;-)

Jeśli cię to ratuje mam podjezykowa luteine 50

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam dziś wyniki badań, które zleciła mi genetyczka:
    9zqdzk.jpg
    Z tego co się orientuję, to F5 to Mutacja V Leiden, która wyszła nieprawidłowa.
    W poniedziałek mam wizytę u genetyczki ale mogłybyście mi rozjaśnić co z tego badania wynika? Byłabym wdzięczna.
    A co to znaczy że "w układzie heterozygotycznym"? Bo tak jest napisane w interpretacji.
    Czy ta mutacja może być również odpowiedzialna za niemożność zajścia w ciąże i nasze długie trzyletnie starania? Można coś zrobić, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?
    Dzięki z góry za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Interpretacja:
    24qvc5w.jpg
    2mhsvu9.jpg

Wyświetla się to jakoś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:54

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz mutację V Leiden, poważna sprawa, bez heparyny w ciąży się nie obejdzie. Szkoda, że nie zrobili Ci od razu MTHFR bo nie wiadomo jak przyswajasz kwas foliowy.
    Z tego co kojarzę to Leiden może wpływać na problemy z zajściem, na pewno powoduje poronienia. Myślę, że lekarz zaleci Ci acard w okresie starań i heparynę od pozytywnego testu. Nasza M@linka ma tę mutację i dwoje zdrowych dzieci, więc przy odpowiednim leczeniu da się donosić ciążę

baljov lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka dziękuję ale wolałabym zostać przy duphastonie. Niby to to samo ale duphaston brałam już w ciąży z synem i było ok. I doktor też był tego zdania.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduję się po wizycie, trzydziesty tydzień w toku, Synu ma już ponad 1400 gram i bardzo długie nogi :D Po tatusiu :) Obrócił się głową w dół, więc jeden powód do stresu mniej. Wyprawka się szykuje a ja już nie mogę się doczekać grudnia :)

Koteczka82, Dooti, Jacqueline, Stokrotka0312, Edzia1993, mamaMAI*, Yoselyn82, baljov, Monika1357, Edyśka82, Natikka123, D_basiula, asia-bez, sylvuś, Genshirin lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    A ja melduję się po wizycie, trzydziesty tydzień w toku, Synu ma już ponad 1400 gram i bardzo długie nogi :D Po tatusiu :) Obrócił się głową w dół, więc jeden powód do stresu mniej. Wyprawka się szykuje a ja już nie mogę się doczekać grudnia :)

Kochana nawet nie wiesz jak się cieszę że wszystko dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:44

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Kaczuszka dziękuję ale wolałabym zostać przy duphastonie. Niby to to samo ale duphaston brałam już w ciąży z synem i było ok. I doktor też był tego zdania.

Wsumie to samo więc jak byś była w kryzysie progesteronu to dawaj znać :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 2473 2474 2475 2476 2477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ