Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Stokrotko - dużo tego plamienia? Może coś dźwignęłaś czy za dużo się szwendałaś?
Koteczko - no, brawa dla męża2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
cuddlemuffin wrote:MamaMai współczuję ogromnie, jesteś niesamowicie silną kobietą, ja po 1 razie byłam w rozsypce, nie wiem czy zniosłabym aż 5..
Baljov dzięki za wsparcie, nie poddawaj się, ja też się nie poddaję, dlatego tu jestem. W końcu musi się udać
-
AnnaZ wrote:MamaMai, dla mnie to ciąża na tych testach
Pierdzielę, znowu przyszła @!!!!!! Teraz po 24 dniach. Do diaska, wszędzie same brzuchy, a mi się ciągle nie udaje!!!
-
D_basiula wrote:Uli to dobra wiadomość.
Powiedzcie mi dziewczyny, czy kłucie tak jakby jajnika to normalne?? Od wczorajszego popołudnia ciągle mi towarzyszy i zaczynam trochę panikować, nie jest to silny ból, ale cały czas go czuję, boję się że może to być coś złego...
-
Stokrotka0312 wrote:D-basiula- normalne nie martw sie. Mnie co jakis czas kuje, ciagnie itp. Lekarz mowil ze po prostu wszystko sie rozrasta.
A ja znowu plamie.. na 15 ide do lekarza.. wykonczy mnie to moje dziecko. Mam nadzieje ze wszystko ok..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:43
Stokrotka0312 lubi tę wiadomość
-
MamaMai trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok!! Chociaż jestem pewna że przy takich testach na pewno nie przyjedzie
Moniko dziękuję chociaż ja się nie nastawiam żeby nie było jak miesiąc temu i tym razem nie będę robić testów przed 34 dniem cyklu
A mam pytanie czy któraś z Was ma na zbyciu już nie potrzebny Duphaston do oddania/odsprzedania? Doktor powiedział że mam przyjść po recepty jak będzie pozytywny test ale wolałabym mieć go w domu i wziąć od razu po pozytywnym wyniku.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyUlli88 wrote:ja wczoraj załapałam się do innego lekarza na usg. z ciaza wszystko ok crl 1,37cm, serce bije. kazał w razie dalszych wymiotow krwiakrwia odstawić akard na kilka dni i Wit.c na wzmocnienie naczynek łykac. uspokoilam się trochę następną wizyta za 2 tygodnie u mojego Gina. to będzie taka decydująca dla mnie bo 9t5d więc kilka dni po terminie kiedy ostatnia ciąża się zatrzymała.
-
MamaMai po tych krechach wątpię, żeby przyszła, ale rozumiem zdenerwowanie
Potem będzie męczyć, bo pierwsze brzuchowe "bóle" (raczej dyskomfort) też przypominają nadchodzącą @.
Nie wiem kto powiedział, że ciąża jest takim wspaniałym, pełnym radości i spokoju okresem
Ja jestem w 6+3 tygodniu.
Plamie drugi tydzień, raz mocniej raz słabiej. Mąż nawet nie udaje już, że wierzy w te ciążę.
Koteczko, jakie to fajne
Stokrotko byłaś już u tego lekarza? Twoja dzidziula już jest duża i waleczna. Nie da się na pewno jakiemuś plamieniu :*
Edziula przybijam pione! U mnie z przeziębieniem drugi tydzień i też coraz gorzej;/
A mówią, że leczone trwa tydzień, a nieleczone siedem dni
AnnaZ - to dość krótki cykl. Może już za chwile masz płodne?
Zapamiętaj wczorajszą date, trzymam kciuki, żeby ona była pierwszym dniem Twojej ciąży :* teraz tylko działajcie
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Koteczka trzymam kciuki, zeby to byl Was cykl
Ulli super że wszystko w porządku, oby tak dalej
Fatalita a jak tam u ciebie? bylas na usg? bylo juz serduszko? a plamienia z krwiaka czy nie wiadomo z kad?
MamaMai testy masz suuper, a ty sie przejmujesz ze nie za bardzo? nie jedna by chciala takie testy miec! Na pewno wszystko dobrze i @ nie przyjdzie. Kiedy wizyta u lekarza?
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Koteczka82 wrote:MamaMai trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok!! Chociaż jestem pewna że przy takich testach na pewno nie przyjedzie
Moniko dziękuję chociaż ja się nie nastawiam żeby nie było jak miesiąc temu i tym razem nie będę robić testów przed 34 dniem cyklu
A mam pytanie czy któraś z Was ma na zbyciu już nie potrzebny Duphaston do oddania/odsprzedania? Doktor powiedział że mam przyjść po recepty jak będzie pozytywny test ale wolałabym mieć go w domu i wziąć od razu po pozytywnym wyniku.
Jeśli cię to ratuje mam podjezykowa luteine 50
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualnyDziewczyny, dostałam dziś wyniki badań, które zleciła mi genetyczka:
Z tego co się orientuję, to F5 to Mutacja V Leiden, która wyszła nieprawidłowa.
W poniedziałek mam wizytę u genetyczki ale mogłybyście mi rozjaśnić co z tego badania wynika? Byłabym wdzięczna.
A co to znaczy że "w układzie heterozygotycznym"? Bo tak jest napisane w interpretacji.
Czy ta mutacja może być również odpowiedzialna za niemożność zajścia w ciąże i nasze długie trzyletnie starania? Można coś zrobić, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?
Dzięki z góry za odpowiedź.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:38
-
nick nieaktualny
-
Masz mutację V Leiden, poważna sprawa, bez heparyny w ciąży się nie obejdzie. Szkoda, że nie zrobili Ci od razu MTHFR bo nie wiadomo jak przyswajasz kwas foliowy.
Z tego co kojarzę to Leiden może wpływać na problemy z zajściem, na pewno powoduje poronienia. Myślę, że lekarz zaleci Ci acard w okresie starań i heparynę od pozytywnego testu. Nasza M@linka ma tę mutację i dwoje zdrowych dzieci, więc przy odpowiednim leczeniu da się donosić ciążębaljov lubi tę wiadomość
-
Kaczuszka dziękuję ale wolałabym zostać przy duphastonie. Niby to to samo ale duphaston brałam już w ciąży z synem i było ok. I doktor też był tego zdania.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
A ja melduję się po wizycie, trzydziesty tydzień w toku, Synu ma już ponad 1400 gram i bardzo długie nogi
Po tatusiu
Obrócił się głową w dół, więc jeden powód do stresu mniej. Wyprawka się szykuje a ja już nie mogę się doczekać grudnia
Koteczka82, Dooti, Jacqueline, Stokrotka0312, Edzia1993, mamaMAI*, Yoselyn82, baljov, Monika1357, Edyśka82, Natikka123, D_basiula, asia-bez, sylvuś, Genshirin lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:A ja melduję się po wizycie, trzydziesty tydzień w toku, Synu ma już ponad 1400 gram i bardzo długie nogi
Po tatusiu
Obrócił się głową w dół, więc jeden powód do stresu mniej. Wyprawka się szykuje a ja już nie mogę się doczekać grudnia
Kochana nawet nie wiesz jak się cieszę że wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:44
Mamaokruszka lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka82 wrote:Kaczuszka dziękuję ale wolałabym zostać przy duphastonie. Niby to to samo ale duphaston brałam już w ciąży z synem i było ok. I doktor też był tego zdania.
Wsumie to samo więc jak byś była w kryzysie progesteronu to dawaj znać
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert