Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Szkoda, że tyle nowych Dziewczyn tutaj - chcialabym żeby juze nikt tu nie musial dołączać, ale to niestety niemożliwe, wiec to miejsce da Wam najwiecej wsparcia. Serdecznie Was witam.
Vigry - dziękuję za opisdał mi dużo, bo na necie kiedy wpisuje ta mutacje jest tylko - zespół Downa co na poczatku sprawilo ze o malo serce mi nie wyskoczylo z piersi.
Fatalia - z tego co slysze wielu M nie czuje poki nie zobaczy, wiec potraktuj to Slonko jako okres tymczasowy. Ja u mojego stosuje - a wiesz ze Naszemu Dziecku teraz rośnie itd itd - wtedy jest w takim szoku - taaaaak juuuuż? I od razu glaszcze Brzuchatka
Koteczko - moja siostra w tym cyklu kochała się tylko raz dokladnie w 17dc jest w 6tyg ciąży - myslala ze to nieeeeemozliwe
Zastanwiam sie czy nie isc do diagnostyki na badanie kwasu foliowego i jak wyjdzie ok to bede brala ten Femibion, a jak nie to go Zamienię i chyba warto zbadac jeszcEze wit B6 i B12 tak?
Kaczuszko - po Twoim brzuszku w ogole nie widać, ze tam taki kawał Bobasa rosnie!
Srokrotko - gratulujr takiej przemiany, ja nie potrafie zrzucic moich wymarzonych 6-7kg raz nie jadłam 3dni i wiecie ze nic nie schudłam? A taka to miala byc dieta cud - oczyszczenie oraganizmu...Stokrotka0312, baljov lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Hej dziewczyny witam się porannie. U mnie niestety straszna pogoda zimno,deszcz i mgła ble aż się nie chce z łóżka wstać. Na szczęście miałam bardzo miły poranek
jak mąż wrócił z pracy. Były przytulanki, mąż zapytał czy chcę być już mamusią powiedziałam że i tak i nie i żeby nie kazał mi decydować no i dostałam soczek
Ciekawe czy się uda.Jacqueline, Dooti, D_basiula, Mamaokruszka, sylvuś, Edzia1993, Yoselyn82, baljov, mamaMAI*, Monika1357, Genshirin lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Hej dziewczynki, a ja się witam w pierwszym dniu nowego cyklu...buuu
Cykl trwał 24 dni. Około 14 dnia była owulka więc druga faza trwała tylko 10 dni, wydaje mi się że zbyt krótka...załamana tym jestem.
Pocieszam się tylko tym, że za tydzień idziemy na wesele i będę mogła się normalnie pobawić.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
baljov wrote:Dziewczyny, dostałam dziś wyniki badań, które zleciła mi genetyczka:
Z tego co się orientuję, to F5 to Mutacja V Leiden, która wyszła nieprawidłowa.
W poniedziałek mam wizytę u genetyczki ale mogłybyście mi rozjaśnić co z tego badania wynika? Byłabym wdzięczna.
A co to znaczy że "w układzie heterozygotycznym"? Bo tak jest napisane w interpretacji.
Czy ta mutacja może być również odpowiedzialna za niemożność zajścia w ciąże i nasze długie trzyletnie starania? Można coś zrobić, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?
Dzięki z góry za odpowiedź.
Natomiast tak jak Stokrotka napisała acard i heparyna to Twoi sprzymierzeńcy.
U mnie pierwsza ciąża prawdopodobnie przez to się zakończyła, krew była za gęsta, serduszko Maluszka przestało bić, wtedy jeszcze nie wiedziałam że mam mutacje i nie brałam clexane.
Także znasz wroga więc już w połowie jesteś zwyciezcąW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
koteczka to teraz czekamy na efekty! dobrze że chce próbować. ogólnie faceci są dziwni raz mowia ze nie za 2-3 dni ze tak... a mówią że to my jesteśmy zmienne
cuddlemuffin lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Uli tak naprawdę to nie wiem co mój mąż do końca myśli i czego chce. Jednego dnia mówi że będą same problemy a drugiego przytula się ze mną do końca będąc świadomym skutków. Cieszę się że jednak próbuje. Masz rację ciężko za nimi trafić.
Bardzo jestem ciekawa czy się uda tak od razu w pierwszym cyklu...
Sylvus kochana a Ty jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 10:19
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczko, ja myślę że Twój mąż chce, tylko po prostu nie chce się do tego przyznać.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
Wiecie co zauważyłam w tym cyklu coś dziwnego. Moje piersi zawsze zachowywały się tak że przed okresem i w trakcie były nabrzmiale a po miękkie takie szmatki. A w tym cyklu wcale nie opadły a jestem już w połowie cyklu. Nie wiem z czego to wynika.
Wczoraj trochę czułam jajnik i plecy na dole ( po pierwszym poronieniu oznaczało to ovu) ale teraz to nie wiem bo ostatnio każdy cykl mam innyMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Dooti wrote:Koteczko, ja myślę że Twój mąż chce, tylko po prostu nie chce się do tego przyznać.
Dooti patrząc na to że powiedział mi że on nie chce ale jest gotowy zrobić to dla mnie, bo ja bardzo tego chcę a on mnie kocha to sama nie wiem co myśleć. Mam nadzieję że jednak jest tak jak mówisz. I że on po prostu boi się że będzie coś nie tak.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Kochane widzę, że Wy tu wszystkie bierzecie zastzryki CLEXANE - mnie lekarz przepisał FRAGMIN 5000j.j. ale z tego co widzę jest to to samo?
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Uli i to że boi się o mnie jest bardziej prawdopodobne. Sam powiedział że boi się żeby nic mi się nie stało i żebym nie cierpiała.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Edzia to raczej nie ma znaczenia czy Clexane czy Fragmin oba preparaty działają tak samo.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka - chyba już to pisałam, ale jeśli Twój M się tego boi - to może powiedz mu że bardziej cierpisz jesli nie próbujecie i że musiałaś swoje wycierpieć po tym co się stało, ale jesteś gotowa i wiadomo że różnie może być i to cudownie że tak się o Ciebie martwi, ale potrzebujesz Jego silnego, męskiego ramienia - na moje M działa "Mój Ty owłosiony Gorylu, bądź owłosiona Bestio"
hahahah
Ale wydaje mi się, że skoro sam wychodzi z takim pytaniem jak dziś - to jest dobrze, potrzebował czasuKoteczka82, baljov lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia-ja biore neoparin.
Koteczko- ja tez mysle ze maz sie o Ciebie boi. Ja jak zrobilam w tej ciazy test to u meza nie zauwazylam ani troche radosci. Potem sie przyznal ze sie nie potrafi cieszyc bo boi sie o mnie jesli cos pojdzie nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 10:43
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Stokrotko oby już nas to nie spotkało i oczywiście każdą - tak bardzo licze na Nasze Babelki.
baljov, Stokrotka0312 lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Koteczka82 wrote:Uli tak naprawdę to nie wiem co mój mąż do końca myśli i czego chce. Jednego dnia mówi że będą same problemy a drugiego przytula się ze mną do końca będąc świadomym skutków. Cieszę się że jednak próbuje. Masz rację ciężko za nimi trafić.
Bardzo jestem ciekawa czy się uda tak od razu w pierwszym cyklu...
Sylvus kochana a Ty jak się czujesz?
Jednego dnia euforia bo nadzieja jest wielka.... innego zastanawianie się, kombinowanie...
Jeszcze kilka dni i będzie wiadomo;-)W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Sylvus twoje odczucia są jak najbardziej zrozumiałe. Bardzo bardzo bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Bardzo chciałabym żeby Ci się udało!!!
Edzia jesteś moim guru od tekstów -tekst o gorylu bezcennyEdzia1993, baljov, sylvuś lubią tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka82 wrote:Dooti patrząc na to że powiedział mi że on nie chce ale jest gotowy zrobić to dla mnie, bo ja bardzo tego chcę a on mnie kocha to sama nie wiem co myśleć. Mam nadzieję że jednak jest tak jak mówisz. I że on po prostu boi się że będzie coś nie tak.
Może być też i tak. Utarło się, że faceci to mniej skomplikowane istoty niż my kobiety, a jednak ich też ciężko rozszyfrować.
Kochana, tak czy tak trzymam bardzo mocno kciuki, aby Wam się udało!Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
Mój zaczą dopytywac o dziecko jak wygląda, jakiej wielkości może być itp dopiero po 20 tc nawet nie chciał próbować dotknąć brzucha czy poczuć ruchy.Zabrałam go na połowkowe badanie i od tamtej pory chyba zrozumiał że rośnie we mnie życie i jest ze mną na każdej wizycie i ciągle dopytuje lekarza o "małego" a mnie o to czy się rusza i czy mi nie dokucza za bardzo
Koteczko z moim M było podobnie. Ciągle marudzil że tak pod cykle to on nie chce, akurat w owu to unikał zbliżen czym doprowadzal mnie do szału. Wkoncu zaczęłam udawać obojętna że nawet niewiem kiedy owu, że nie byłam u lekarza, nic a nic to nagle sam zaczą się interesować, liczyć i pytać. Ja dalej udawałam że niewiem i takim sposobem od konca okresu do testu systematycznie co 2-3 dni dostawałam "soczek" bo on gdzieś tak wyczytał. Pomijam fakt że pomoglam sobie w udanym cyklu inofem+clo+pregnyl
Dziewczyny kto teraz testuje i kiedy?
Plamienia u koleżanek odganiam precz i życzę udanych wizyt.
Widzę że sporo tu jednak trafia "z mutowanych" . Zastanawiam się czy przed kolejnymi staraniami jest sens robić żelazny zestaw mutacji pomimo że i tak będę brać acard i heparynę niezależnie od wynikówEdzia1993, baljov lubią tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert