Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Daga u mnie miesiączka przyszła po poronieniach jakoś po 5-6 tyg więc różnie to bywa. Potem kilka cykli raz 30 raz 35 dni gdzie zawsze miałam 30.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Hej dziewczyny!
Gratuluję pozytywnych testow i bet
Trzymam kciuki za Was bez wyjatkow :*
Przutulam nowe dziewczyny.. witajcie :*
Monika- moje malenstwa tez nie maja grobów czego bardzo zaluje..ale w tamtej chwili nawet nie myślałam że jest taka mozliwosc. Chciałabym mieć jakies miejsce dla nich,a tak są tylko w moim sercu.. myślę o nich codziennie.. w tym roku chcialabym zapalic świeczke przy pomniku dzieci nienarodzonych. Chociaż tyle.
Kaczuszko- chciałam zapytac czy miałaś jakies objawy ze szyjka jest niewydolna w poprzedniej ciazy?
Koteczko- oby statania pelna para dały piękny owoc :*
My za każdym razem staraliśmy sie przez cały cykl codziennie, dwa razy dziennie, a czasem ze dwa dni przerwy. Zależy od checi. I udawało się za pierwszym albo drugim razem.2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Stokrotka0312 wrote:Kaczuszko- chciałam zapytac czy miałaś jakies objawy ze szyjka jest niewydolna w poprzedniej ciazy?
.
Niestety żadnych trochę mi twardnial brzuch ale zrobili usg i wtedy szyjka miała 3,5 cm gdy poszłam na kontrolę za jakieś 10 dni to już było praktycznie za pozno. Brałam no spa magnez luteina choć wsumie się nie oszczędzalam więc może dlatego
bo żadnej infekcji, choroby, stanu zapalnego nie było.
Ja 2 poronienia te wczesne darowałam sobie pochówki. Zwyczajnie nie miałabym siły załatwiać badań na określenie płci itp do aktu martwego urodzenia bo bez tego ciężko ogarnąć i zorganizować. Ula jest pochowana wspólnie z dziecmi które zmarły bądź urodziły się martwe w jednym z Warszawskich szpitali, oni wszystko załatwiali. Mają poprostu swój nagrobek i miejsce na cmentarzu. Oczywiście zawsze gdy jestem to zaglądam i na te ogólne, symboliczne miejsca.Z tego co wiem w większości dużych miast są takie więc możecie tam zapalić światełka. 15.10 nasze maleństwa mają swoje "święto"
Cześć dziewczyny ,
Ja wczoraj miałam wizytę i bąbel ma już całe 5cm . Wszystko ok , w dalszym ciągu mam polegiwać na brzuchu by pomóc macicy się wyprostować . Luteinę zakańczam w piątek a duphaston do 16tc mam brać.Edyśka82, Koteczka82, Edzia1993, Monika1357, Yoselyn82, vigry, Natikka123, blue00, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Witch super że wszystko ok!!!
Stokrotka w 3/4 miesiącu macica zmienia położenie, podnosi się do pionu i prostuje, żeby zrobić miejsce rosnącemu dziecku. To trudny moment często wtedy twardnieje brzuch i pojawiają się różne bóle.
U mnie dzisiaj ból w brzuchu mniejszy
Ciekawe czy mi się ovu nie przesunęło na poniedziałek lub wczoraj.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Stokrotko mam tylozgięcie macicy stąd też bóle krzyżowe już się pojawiają. Tak jak pisze koteczka macica naturalnie powinna być wyprostowana w pionie ja muszę jej w tym pomagać .
-
Witch super 5cm jaaaaaaaaaa ale mały Gnojasek rośnie!
Kochane kluje mnie w dole brzucha co jakos czas - norma? Czy juz nie powinno kluc?
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia1993 wrote:Witch super 5cm jaaaaaaaaaa ale mały Gnojasek rośnie!
Kochane kluje mnie w dole brzucha co jakos czas - norma? Czy juz nie powinno kluc?Edzia1993 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Witch wiem co czujesz też zawsze miałam rylozgiecie i jak rodziłam młodego to mnie plecy bolały przy skurczach a nie brzuch
A teraz po drugim poronieniu macica ni się przestawila i mam przodozgiecie i zupełnie nie wiem czego się spodziewać. Bóle okresowe i ovu nadal czuję w ten sam sposóbMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Długo milczałam, bo tak bardzo się bałam, że historia się powtórzy.
Niektóre z Was może pamiętają naszą historię. W czerwcu żaliłam się na morfologie 0% i prawie roczne bezskuteczne starania. By po niecałym miesiącu zaskoczyć się dwoma kreskami. Ciążę niestety straciliśmy, serduszko nie zabiło, a zarodek nigdy nie urósł większy niż 3mm. 3 sierpnia przeszłam zabieg łyżeczkowania i wylałam morze łez za naszym utraconym cudem. Nie wiedziałam, czy taki cud kiedykolwiek przydarzy się nam raz jeszcze. Nie wiedziałam, czy to ta morfologia zadecydowała o złym rozwoju maluszka, czy po prostu straszny przypadek. W międzyczasie u męża w posiewie nasienia stwierdzono sporo bakterii. Brał antybiotyk i ponowny posiew wyszedł już czysty. Ogólnego badania nasienia jeszcze nie mieliśmy okazji powtórzyć (czekaliśmy 3 miesiące od zakończenia antybiotyku). 29 września, w pierwszym cyklu starań po stracie zobaczyłam ponownie dwie kreski. I zaczęły się najbardziej nerwowe 3-4 tygodnie. Niekończący się strach, że znów nie zabije serduszko. Niezliczona ilość modlitw o to, byśmy mieli okazję poznać tego maluszka w czerwcu. Nieprzespane noce i ciągłe zastanawianie się, czy znów dane nam będzie przejść ten sam koszmar straty. Bardzo chciałam wierzyć, że będzie dobrze, ale w głowie ciągle miałam poprzednią ciążę. To był naprawdę ciężki czas. A wczoraj? Wczoraj usłyszeliśmy bicie serca, zobaczyliśmy ten migający punkcik na ekranie i naszego Malucha, który ma już 1 cm! Łzy pociekły ciurkiem, wychodziłam z gabinetu z czarnymi policzkami od tuszu do rzęs. Wciąż nie mogę uwierzyć, że to serduszko bije, że wszystko, wszystko jest dobrze.Choć nie przestaje się modlić, by było dobrze już do samego końca. Cuda się zdarzają, naprawdę!
Sansivieria, JaKa, Fatalita, Edyśka82, vigry, Natikka123, blue00, D_basiula, Witch15, Edzia1993, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Admiralka- tym razem musi być dobrze
trzymam kciuki! W czerwcu powitasz na swiecie swoje malenstwo.
Witch-ja też mam od zawsze macice w tylozgieciu. Z tego co wiem to w ciąży ssama sie wyprostowala. Mam nadzieję że I twoja sie wyprostuje szybciutko.admiralka lubi tę wiadomość
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Edzia1993 wrote:Witch super 5cm jaaaaaaaaaa ale mały Gnojasek rośnie!
Kochane kluje mnie w dole brzucha co jakos czas - norma? Czy juz nie powinno kluc?
U mnie było podobnie plus doszły bóle krocza i zawsze wychodziło że zaraz potem rósł mi brzuchalek
Admiralka Witch super wiadomości. Oby dalej do przoduadmiralka, Edzia1993 lubią tę wiadomość
Admiralka, Edyśka gratulacje dziewczyny!
Witch cieszę się że maleństwo rośnie, oby tak dalej!
I oby ta dobra passa trwała,ja w zeszłym roku zaszłam w moją pierwszą ciążę właśnie w listopadzie, więc mam nadzieję że w tym listopadzie też się uda.Edyśka82, admiralka lubią tę wiadomość
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Admiralka super wieści!! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze do rozwiązania w czerwcu!!!
U mnie dzisiaj ból w brzuchu zupełnie minął wydaje mi się że jednak ovu mogła być wczoraj bo bolało jak diabli ledwie dałam radę z przytulankami ( ale dałam) a dzisiaj nic. Myślicie że testowanie 5.11 przy ovu w dniu wczorajszym jest ok czy trochę za wcześnie? Patrząc na poprzedni cykl to będzie termin mojej @
admiralka lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Hej...mimo lichej nadziei witam się w tym temacie...w sobotę wyszedł mi pozytywny test a wczoraj wyladowalam na ip...ból podbrzusza jak na miesiaczke i krwawienie tore nadal trwa...zrobili bete wynik 27 i usg a tam po ciąży ani śladu i płyn w zatoce Douglasa...dziś wypuścili mnie do domu z zaleceniem powtórzenia bety dwa razy...bo może to bardzo wczesna ciąża (choć według miesiączki to przełom 6/7 tygodnia), albo poronienie, albo ciąża biochemiczna...w każdym razie dziś nadal mega senna, zmeczona i z mdlosciami jestem i sama nie wiem co jest ale nie nastawiam się pozytywnie...czekam tylko kiedy będę mogła zacząć starac się ponownie
-
Witaj lotopalanka. U mnie tak niska bhcg przy takim opóźnieniu ( było na 100 % bo miałam monit) pomimo że bhcg na początku rosła było powodem 2 poronienia ale mnóstwo tu na wątku mamy cudów i niespodzianek. Kiedy teraz powtarzasz badanie?
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert