Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczynki,odebrałam własnie wyniki
antykoagulant toczniowy-ujemny
homocysteina 8,10 umol/L
p.ciała p.jądrowe ANA1 -dodatni(na komórkach HEp-2 stwierdzono obecnosc przeciwciał przeciwjądrowych)
na ANA2 wynik czekam do srody jeszcze
za chwile jade jeszcze z moczem na posiew.
Nie wiem co myslec o wynikach,zeby te ANA2 było to by troche jasniej było
Pati,ciesze sie ze u ciebie dobrze,pewnie tez bym sie zamartwiała,jednak wizyta potrafi ulżyc człowiekowi,po lutce przejdą plamienia,trzymaj sie zdrowo i zero zmartwien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:07
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna, jak ana wyszło dodatnie to chyba będzie encorton + heparyna... mi antykoagulant toczniowy i przeciwciała przeciw glikoproteinie wyszły ujemne, na wynik ana jeszcze czekam i zaraz zaczynam zabawę z kolejnymi badaniami, ciekawe ile czasu mi zajmą...
Ja już wiem, że na pewno będę prowadzona na zestawie leków, jeszcze tylko nie wiemy jakich dokładnie i w jakich dawkach, heparynę na pewno dostanę...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Ja dziś na szybko
Martynko, ładny ten Twój brzuszek.
Pati, cieszę się Twoimi dobrymi wieściami z badań
Staraczki, trzymam za Was kciuki.
Mamuśki, dbajcie o siebie.
Robiłam wczoraj test obciążenia glukozą, bo lekarz kazał mi go zrobić już w 20 tygodniu i jak wyjdzie ok, to nie będziemy powtarzać. Wyniki odebrałam, cukrzycy ciążowej nie ma Wszystkie wyniki morfologii się poprawiły. TSH spadło do 2,37, więc poziomu prawidłowego na tym etapie ciąży. Przyszyły tydzień zaczynam od badań - echo serca płodu oraz badania połówkowe.
I dziś witam się już w drugiej połówce ciąży (Blondyna ), czyli zaczynamy 21 tydzień.blondyna5555, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Xaxa wrote:Jagna, jak ana wyszło dodatnie to chyba będzie encorton + heparyna... mi antykoagulant toczniowy i przeciwciała przeciw glikoproteinie wyszły ujemne, na wynik ana jeszcze czekam i zaraz zaczynam zabawę z kolejnymi badaniami, ciekawe ile czasu mi zajmą...
Ja już wiem, że na pewno będę prowadzona na zestawie leków, jeszcze tylko nie wiemy jakich dokładnie i w jakich dawkach, heparynę na pewno dostanę...
Wszystko zalezy od lekarza i jak to ANA2 wyjdzie.Kolezanka z CLO tez miala dodatni i reumatolog powiedzial ze to nic takiego,ze wszystko ok.
Jednak ja na wizyte do kliniki wezme wyniki i bede gadac z lekarzem zeby dal mi cos bo nie chce ryzykowac,nawet jesli bede musiala za leki placic 100% to wazne by jakos zapobiec nastepnym razem.Mysle ze skoro norma byla ujemna,srednio dodatnia i dodatnia a mi wyszla dodatnia to daje cos do myslenia.Moze robie jakies "halo" z tego bo pierwszy raz poroniłam ale to moja pierwsza ciaza i skonczylam czterdziestke wiec ze mną to jak z jajkiem juz powinni sie obchodzic.
Zrobie wszystko zeby do tego nie dopuscic.
Czekam jeszcze na ANA2,jak tsm cos wiecej bedzie to zrobie ANA3 wtedy dowiem sie co na rzeczy.Bo nie wiem potem w którym kierunku robic jeszcze badania.Z pewnoscià anty TPO bo mam niedoczynnosc a tego chyba nigdy nie badałam.
Homocysteina 8,10 (z normà <10)nie wiem jak mam odczytac ten wynik jsko prawidlowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:25
-
osa wrote:Ja dziś na szybko
Martynko, ładny ten Twój brzuszek.
Pati, cieszę się Twoimi dobrymi wieściami z badań
Staraczki, trzymam za Was kciuki.
Mamuśki, dbajcie o siebie.
Robiłam wczoraj test obciążenia glukozą, bo lekarz kazał mi go zrobić już w 20 tygodniu i jak wyjdzie ok, to nie będziemy powtarzać. Wyniki odebrałam, cukrzycy ciążowej nie ma Wszystkie wyniki morfologii się poprawiły. TSH spadło do 2,37, więc poziomu prawidłowego na tym etapie ciąży. Przyszyły tydzień zaczynam od badań - echo serca płodu oraz badania połówkowe.
I dziś witam się już w drugiej połówce ciąży (Blondyna ), czyli zaczynamy 21 tydzień.
..i oby tak do konca,ciesze sie ze wszystko ok,mozesz teraz cieszyc sie urokami ciazy w spokoju
osa lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami (tak jak Osa ) w 21 tygodniu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eba21e04083.jpg
Zdjęcie robione rano po przebudzeniu
Jak co rano biorę Euthyrox i walczę by ją nie zwymiotować, niestety dziś się nie udało
Zaczęłam dzień od wymiotowania
osa, M@linka, Jagna 75, Coconue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblondyna5555 wrote:
Jak co rano biorę Euthyrox i walczę by ją nie zwymiotować, niestety dziś się nie udało
Zaczęłam dzień od wymiotowania
A mogłabyś go brać w nocy? Zasadniczo chodzi o to, by było to na czczo, nie musi być rano. Lepiej w nocy, niż zwymiotować. Może wstajesz siusiu w nocy i wtedy weź. -
Zawsze nad ranem jak wstaje na siusiu tak między 5-6 rano biorę te tabletki i idę dalej spać, czasami udaje mi się nie zwymiotowac, ale różnie to bywa. Nie wymiotuje za każdym razem, na szczęście częściej udaje mi się przełknąć choć jest ciężko. Jakoś trzeba dać radę
-
blondyna5555 wrote:Witam się z Wami (tak jak Osa ) w 21 tygodniu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eba21e04083.jpg
Zaczęłam dzień od wymiotowaniablondyna5555 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry kochane.
Ja wlasnie wracam do gry,rano zaczèlam plamic czerwonà czystą krwią,dzis pewnie @ sie rozkrèci.Od 3dc biore Clo i 12dc monitoring.Wreszcie nareszcie,oby kwiecien byl szczęsliwym miesiàcem tak jak był grudzien.
Po 51 dniach normalna @ ☺☺☺☺☺osa lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki,
Strasznie dawno się tu u nas nie odzywałam. Tyle czasu minęło, że już niektóre brzuszki nieźle się zdążyły zaokrąglić Gratulacje!
Bardzo dziękuję tym z Was, które wzywały mnie tu do meldunku i dopytywały co u mnie (różnymi drogami, ogólnymi i na priv). Nawet nie macie pojęcia jakie to miłe, że osoby, które zna się tylko wirtualnie, potrafią się tak troszczyć o człowieka...
Trzymam cały czas kciuki za nas wszystkie, bez względu na etap, w którym jesteśmy.
Widzę, że zebrało nam się niezłe grono startujących w najbliższych dniach z walką. Dziewczyny, zajdźmy w ciążę hurtem to spotkamy się potem na jednym wątku ciążowym Ja już chyba się nie załapię na TP w 2016 roku (chyba, że...? ), ale styczeń 2017 mogę obstawiać.
Chciałam wezwać jeszcze do odpowiedzi Maggi, bo chyba strasznie dawno nic nie pisała.
Maggi...?osa, inessa lubią tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Dzien dobry kochane.
Ja wlasnie wracam do gry,rano zaczèlam plamic czerwonà czystą krwią,dzis pewnie @ sie rozkrèci.Od 3dc biore Clo i 12dc monitoring.Wreszcie nareszcie,oby kwiecien byl szczęsliwym miesiàcem tak jak był grudzien.
Po 51 dniach normalna @ ☺☺☺☺☺
Jagna,
No właśnie! Jestem za!
Kwiecień miesiącem zachodzenia!
Wiosna... pączki... coraz cieplej... Idealny moment!
Bardzo się cieszę, że wracasz do gry.Jagna 75 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za miłe słowa
Blondyna, ten Twój brzuszek taki nieduży - mam mniej więcej taki sam. Męczysz się z tymi wymiotami, a morfologię masz w porządku przy takich dolegliwościach?
Jagna, super wiadomości, naczekałaś się, ale @ przyszła wreszcieJagna 75 lubi tę wiadomość