X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Maggda,

Koniecznie, jestem za! :-)
    Ja bym obstawiała wątek... lipcówki 2016, co Ty na to? ;-)

Dziewczyny, tak celujemy? Niektóre z Was mają szansę już wcześniej. No to my będziemy Was gonić.

Oj tak zgadzam sie ;) Kocham lipiec wtedy urodzila sie moja coreczka 01.07.2014 a maz na urki 14.07

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Też brałam Gonal-F. I okazał się szczęśliwy :-)
    W pierwszą ciążę zaszłam właśnie dzięki stymulacji Gonalem. W tamtym czasie nie miałam naturalnie nic: ani miesiączki, ani owulacji, ani endometrium. Miałam kilka stymulacji Menopurem i nic. I w końcu jeden cykl Gonal i od razu ciąża. Po poronieniu cały organizm się odblokował. Wszystko działa naturalnie i w kolejne ciąże zaszłam już bez stymulacji.

Trzymam kciuki, żeby dla Ciebie Gonal też był szczęśliwy.
    Dzieki:-* dla mnie Gonal byl tez juz raz szczesliwy bo mimo ze stracilam swoja ciaze to zaszlam w nia po przeszlo 2 latach bezskutecznych staran... Udalo sie w 5 cyklu stymulowanym, mam nadzieje ze teraz zaskocze odrazu i tym razem szczesliwie!
    No wlasnie ja mysle ze dlategi lekarz chce tak szybko pierwszy monitoring zrobic bo w pierwszym cyklu z gonalem na dawke 50 nie zareagowalam prawie wcale i po pierwszym monitoringu zmieniali na szybko na 75 i od drugiego z gonalem juz caly czas na dawce 75 bylam... teraz pewnie chce za wczasu sprawdzic czy cos sie w organizmie nie zmienilo po poronieniu i czy traz dawka nie jest za duza lub za mala tym bardziej ze co cykl robia mi w 1dc pelen zestaw hormonow i po wynikach z krwi przyspieszyli z wizyta o 3 dni bo poczatkowo mialam termin na piatek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzymam za was kciuki na te lipcowki 2016!!!

Ja mam nadzieje trafic juz do czerwcowek 2016! Spedzilibysmy juz wtedy nasza kolejna czerwcowa rocznice slubu we troje <3

maggda lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Dzieki:-* dla mnie Gonal byl tez juz raz szczesliwy bo mimo ze stracilam swoja ciaze to zaszlam w nia po przeszlo 2 latach bezskutecznych staran... Udalo sie w 5 cyklu stymulowanym, mam nadzieje ze teraz zaskocze odrazu i tym razem szczesliwie!
    No wlasnie ja mysle ze dlategi lekarz chce tak szybko pierwszy monitoring zrobic bo w pierwszym cyklu z gonalem na dawke 50 nie zareagowalam prawie wcale i po pierwszym monitoringu zmieniali na szybko na 75 i od drugiego z gonalem juz caly czas na dawce 75 bylam... teraz pewnie chce za wczasu sprawdzic czy cos sie w organizmie nie zmienilo po poronieniu i czy traz dawka nie jest za duza lub za mala tym bardziej ze co cykl robia mi w 1dc pelen zestaw hormonow i po wynikach z krwi przyspieszyli z wizyta o 3 dni bo poczatkowo mialam termin na piatek...

Ja już nie pamiętam, jaką miałam dawkę. Wydaje mi się, że 75, ale głowy nie dam. W każdym razie pamiętam, że po kilku dniach brania poszłam na monitoring i musiałam wziąć jeszcze jeden ekstra Gonal chyba po 2-3 dniach przerwy.
    Na pęknięcie dostawałam Pregnyl.

Trzymam kciuki za piękne pęcherzyki!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Oj tak zgadzam sie ;) Kocham lipiec wtedy urodzila sie moja coreczka 01.07.2014 a maz na urki 14.07

No to celujemy w lipiec, czyli działać trzeba w październiku-listopadzie :-)
    Ja jestem z lipca, mój mąż też. W pierwszej ciąży mieliśmy termin porodu na lipiec i zawsze mówiliśmy, że będziemy w domu trójką lipcową. No ale nie wyszło...
    Teraz mąż znów mówi, że jednak jest nam to przeznaczone i na pewno będzie to lipiec 2016. Oby!

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• maggda Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka nie oby tylko napewno ;)

Jesli uda nam sie to ja rowniez bede miala swoja kochana 3lipcowa. Hhmmm calkiem fajnie by bylo.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ja już nie pamiętam, jaką miałam dawkę. Wydaje mi się, że 75, ale głowy nie dam. W każdym razie pamiętam, że po kilku dniach brania poszłam na monitoring i musiałam wziąć jeszcze jeden ekstra Gonal chyba po 2-3 dniach przerwy.
    Na pęknięcie dostawałam Pregnyl.

Trzymam kciuki za piękne pęcherzyki!
    A to ja mam monitoring zawsze nim skonczy mi sie pen i biore nieprzerwanie gonal do czasu az musze zrobic zastrzyk na pekniecie... a na pekniecie bralam pierwsze dwa cykle brevactid a teraz ovitrelle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:41

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Janjesli o witaminy chodzi to w czasie staran bralam tylko kwas foliowy 800 z wit b12 i jodem i czasem magnez z kwasem foliowym i witaminami z gr.b..

Ja od dzisiaj zaczęłam brać kwas foliowy w dwóch dawkach czyli w sumie 800, rano i wieczorem, co do witamin to ide w poniedziałek do lekarza i zobaczymy co mi powie czy mam coś brać, ogólnie czekam za wynikami badań, miałam robioną gastroskopie, bo kilka lat temu miałam wrzody na dwunastnicy i lekarz stwierdził że gdy brzuch mnie boli i mam skurcze to również mogło być przyczyną poronienia :( od niedawno też stosuje dietę bezglutenową, bo okazało się że szkodzi mi nabiał, miałam takie silne skurcze brzucha i biegunki, nie mogłam wytrzymać z bólu, odkąd nie jem nabiału i patrzę na skład lepiej się czuję, choć boje się że przez to może mi brakować witamin...poczekam do przyszłego tygodnia i zobaczymy co mi lekarz powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 17:27

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, zgodnie z zaleceniem lekarza, kontynuuję kwas foliowy i witaminę D3. Co do reszty, to zobaczymy po kolejnych wynikach badań.

Dziś byłam też na drugiej kontroli w szpitalu (po indukcji poronienia). Moje endometrium, które miało 2 tygodnie temu 15 mm, tydzień temu również 15 mm, teraz ma... 20 mmm :-( A zatem nie wygląda, żeby się ładnie oczyszczało.
    Lekarka, która robiła mi USG, już mnie nastraszyła, że to nie najlepiej, no i zapowiedziała, że chyba będzie konieczny zabieg. Ale podczas konsultacji w oddziale ginekologicznym lekarze powiedzieli, że jest bardzo możliwe, że już zbliża mi się miesiączka i stąd to zwiększenie endo. Także mam czekać aż przyjdzie i potem przyjść do kontroli. Jeśli nie dostanę @ przez 3 tygodnie, to też mam się pojawić. Wtedy zapadnie decyzja, czy będzie potrzeby zabieg.

Ale gdyby okres przyszedł, to byłoby booosko! Mogłabym rozpocząć nowe odliczanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 18:01

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• maggda Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka mi sie wydaje ze to okres sie zbliza i zycze aby sie ci szybko udalo!

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sr mam wizyte :) zobaaczymy co powie jak to dalej robimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna kciuki za jutro!

Annak mam nadzieję, że to jednak @ się zbliża...

Natalii kciuki za środową wizytę!

malika89, Natalii00 lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta spadła do 0,341 i jutro czeka mnie wizyta u gin. Mam nadzieję, że nie znajdzie żadnych przeciwskazań do serduszkowania. Martwi mnie tylko poziom TSH i z tego powodu będę też musiała odwiedzić endo.
    Trzymajcie kciuki.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Blondyna kciuki za jutro!

Annak mam nadzieję, że to jednak @ się zbliża...

Natalii kciuki za środową wizytę!
    Trzymaj trzymaj kochana bo musi byc dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Trzymaj trzymaj kochana bo musi byc dobrze :)
    Trzymam i nie puszczam! A wy trzymajcie jutro!

Natalii00 lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzyyyymam!! :-)
    Czekam jutro i w środę na dobre wiadomości od Was.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...i zresztą nie tylko w tych dwóch dniach!
    Chcę już tylko same dobre wieści w tym gronie :-D

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Trzymam i nie puszczam! A wy trzymajcie jutro!
    Pewnie ze bedziemy nie ma innej opcji! :) a to wizyta kontrolna?

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    ...i zresztą nie tylko w tych dwóch dniach!
    Chcę już tylko same dobre wieści w tym gronie :-D
    I beda tylko dobre :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Pewnie ze bedziemy nie ma innej opcji! :) a to wizyta kontrolna?
    Kontrola jak organizm reaguje teraz na ta dawke zastezykow...

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ