Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Dior, cieszę się, że jest wszystko w porządku No i gratuluję córci!
Ja trafiłam w poniedziałek nad ranem do szpitala, bo miałam w nocy dziwne bóle i twardnienia, które nie przechodziły po nospie i prysznicu. Do tego mały tak się wiercił jak opętany. Co się okazało panicz zechciał się łaskawie obrócić główką w dół i wydaje mi się, że to było właśnie tej nocy We wtorek wyszłam do domu, bo nie działo się nic niepokojącego, badania też w porządku.Lady_Dior, aLunia, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady Dior gratulacje!Wow to już połowa
Nadzieja moja Córeczka też mnie tak przed porodem testowała, 2 tygodnie przed terminem trafiłam do szpitala że skurczami, tydzień na patologii a ona nie wyszła.Najlepszy jest wypis: rozpoznanie poród fałszywyLady_Dior, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
2013 Córka
04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
09.2018 poronienie samoistne 5tc
"Domine, exaudi orationem meam"
2019 Córeczka -
Lady, gratuluje córeczki. Ciesze się że wszystko w porządku!
Jeszcze raz tyle i będziesz tulic małą królewna
Nadzieja, późno się dzidz obrócił, ale lepiej ze jest w takiej pozycji. Teraz to w każdym momencie może się zacząć.
Czekamy z niecierpliwieniem na wiadomości.Lady_Dior, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Dziękuję dziewczyny bardzo :* Ja pamiętam nawet jak byłam mała-to mówiłam,że jak kiedyś będę mieć dzidziusia,to będzie to dziewczynka hahaha
Nadzieja22 wooow brawo dla synka obrócić się o 180st w tym tyg.to normalnie cud chyba ależ Ci niespodziankę zrobił Mojej siostry córka od połówkowych była pośladkowo ułożona do końca ale udało się urodzić siostrze naturalnie,bo to drugie dziecko.
Niby jestem w połowie ciąży ale strach jest nadal...Jesteśmy świadomymi kobietami,żyjącymi w 21wieku -w dobie internetu i wiemy doskonale,że na każdym etapie może stać się coś złego-zwłaszcza,że przeżyłyśmy straty...Na moim wątku dziewczyna wczoraj urodziła i jest mi tak przykro i cholernie ciężko :'( serce mi pęka normalnie ale nic nie mogę zrobić-tylko jakoś trwać i ciągnąć do przodu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:22
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior gratuluje córeczki! Super że wszytko jest w porządku i trzymam mocno kciuki żeby było już tak do końca :*
Przykro że ta dziewczyna musiała przeżyć taki horror na wątku lutowym też była dziewczyna która straciła dzieciątko w podobnym wieku i wszytkie nie mógłyśmy się pozbieraćLady_Dior lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Karo, ona chyba była jeszcze kilka tygodni do przodu... Jakoś 26 tc.
Niestety takie sytuacje są bardzo trudne, ale jakoś musimy iść dalej -
Karokaro dziekuje bardzo
U mnie na wątku ta dziewczyna była w 24tc ehh Chyba poczekam jeszcze z zakupami.Na razie nic nie mam ale chyba to za wcześnie jeszcze na cokolwiek...
Jejku dziewczyny Wy już na samej końcówce Też bym tak chciała heheKaroKaro lubi tę wiadomość
-
Lady ogromne gratulacje! Cały czas Ci kibicuje. Cieszę się, że wszystko dobrze. A staraj się odczarować złe myśli, ciesz się córeczka. I za to, że się tak pięknie pokazała należy jej się nagroda... Może jakąś sukienka?!
Nadzieja no pięknie synuś Cię postraszył. Moja Wiki też bardzo późno się odwróciła. To teraz czekamy na wieści od ciebie.
No i brzuszek się zwolni to trzymam kciuki za następne dziewczyny.
Jak tam u naszych nowych mamusiek?
Moja Wiki marudna ostatnio. Mieliśmy kryzys laktacyjny ale udało się go pokonać. Teraz to marudzenie zwalczyć... Ale podejrzewam, że zęby ida. A 11.02 moja starsza córka będzie miała już 5 lat. Nie wiem kiedy ten czas zleciał.
Lady_Dior, Bella01, Paula_071, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję bardzo aLunia Staram się myśleć pozytywnie-inaczej możnaby do głowy dostać.Ruchy dziecka też uspokajają
Czas leci faktycznie szybko-może jedynie 15-16 tydzień mi się ciągnął haha No i trochę 1wszy trymestr Teraz myślę,że przeleci mi
ten czas szybko,bo przeprowadzka nas czeka,wylot do Pl -oj będzie się działo
Mildred przede wszystkim leki bierze się jak są do tego wskazania,bo to nie są cukierki obojętne dla naszego organizmu niestety...Dużo kobiet traktuje heparynę jako skuteczny lek w donoszeniu ciąży i pokłada w nim wielkie nadzieje,ale żeby tak było-to powodem straty musi być trombofilia.Podobnie z progesteronem-wielokrotnie czytałam historie,że beta spada,dochodzi do poronienia progesteron slaby i na pewno to on jest temu winny...Jednak logiczne jest,że przy wadliwej ciąży,którą organizm chce usunąć-prog.będzie spadać i to jest naturalne.Jeśli chcemy wiedzieć, czy mamy problem z niskim progiem i podejrzewać,że to on jest odpowiedzialny za straty-trzeba to badać ok.7dni po owulacji-najlepiej parokrotnie,bo jeden cykl to raczej mało.Na pewno też po zajściu w ciążę warto zbadać i gdy wydaje się niski,to wtedy suplementować.Ja w 16dpo miałam 39ng a i tak dostałam luteinę,co nie wydawało mi się konieczne ale lekarze lubią przypisywać na wyrost.Warto porobić podstawowe badania,których jest i tak dużo.Przyczyn strat jest tak dużo,że ciężko trafić.Ja nie znam przyczyn moich strat i traktuję heparynę jako lek,który ma mnie ochronić przed skrzepami,na które przez mutację i ciążę samą w sobie-jestem bardziej narażona.Trzeba się badać-ja bym nie chciała brać tony leków bez potrzeby.Na pewno bywa tak,że jedno poronienie i kolejne jest wynikiem złego podziału komórek i tu heparyna,czy encorton nie pomogą.Mam nadzieję,że uda Ci się szybko zajść w ciążę i ją donosićWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 07:12
aLunia lubi tę wiadomość
-
Lady Dior, gratulacje z powodu księżniczki
Nadzieja, rzeczywiście Cię synuś najstarszył. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
KaroKaro, a Ty też już na samej końcówce. Pewnie lada dzień pochwalisz się swoją córeczką. Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowy poród.Nadzieja22 lubi tę wiadomość
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Lady_Dior wrote:Dziękuję bardzo aLunia Staram się myśleć pozytywnie-inaczej możnaby do głowy dostać.Ruchy dziecka też uspokajają
Czas leci faktycznie szybko-może jedynie 15-16 tydzień mi się ciągnął haha No i trochę 1wszy trymestr Teraz myślę,że przeleci mi
ten czas szybko,bo przeprowadzka nas czeka,wylot do Pl -oj będzie się działo
Mildred przede wszystkim leki bierze się jak są do tego wskazania,bo to nie są cukierki obojętne dla naszego organizmu niestety...Dużo kobiet traktuje heparynę jako skuteczny lek w donoszeniu ciąży i pokłada w nim wielkie nadzieje,ale żeby tak było-to powodem straty musi być trombofilia.Podobnie z progesteronem-wielokrotnie czytałam historie,że beta spada,dochodzi do poronienia progesteron slaby i na pewno to on jest temu winny...Jednak logiczne jest,że przy wadliwej ciąży,którą organizm chce usunąć-prog.będzie spadać i to jest naturalne.Jeśli chcemy wiedzieć, czy mamy problem z niskim progiem i podejrzewać,że to on jest odpowiedzialny za straty-trzeba to badać ok.7dni po owulacji-najlepiej parokrotnie,bo jeden cykl to raczej mało.Na pewno też po zajściu w ciążę warto zbadać i gdy wydaje się niski,to wtedy suplementować.Ja w 16dpo miałam 39ng a i tak dostałam luteinę,co nie wydawało mi się konieczne ale lekarze lubią przypisywać na wyrost.Warto porobić podstawowe badania,których jest i tak dużo.Przyczyn strat jest tak dużo,że ciężko trafić.Ja nie znam przyczyn moich strat i traktuję heparynę jako lek,który ma mnie ochronić przed skrzepami,na które przez mutację i ciążę samą w sobie-jestem bardziej narażona.Trzeba się badać-ja bym nie chciała brać tony leków bez potrzeby.Na pewno bywa tak,że jedno poronienie i kolejne jest wynikiem złego podziału komórek i tu heparyna,czy encorton nie pomogą.Mam nadzieję,że uda Ci się szybko zajść w ciążę i ją donosić -
W takim razie przepraszam,jeśli Cię uraziłam,bo nie to było moim zamiarem Po prostu tak odczytałam Twój post "szukam info jak donosić,co brać,czego się wystrzegać" Ja chcę,żeby kobiety były świadome,że leki mogą ale wcale nie muszą pomóc donosić ciążę.Ja biorę heparynę i acard ze względu na mutację i w mojej rodzinie (matka) był incydent zatoru płucnego.Wyniki krzepnięcia mam i miałam dobre.Dawkę mam małą,bo sama takiego incydentu nie miałam.Muszę tylko regularnie kontrolować układ krzepnięcia i tyle.Luteiny nie biorę już jakiś czas.Co do reakcji na leki-nie mam żadnych skutków ubocznych. Na heparynę,acard,luteinę,duphaston,czy bromergon-nigdy nie mogłam narzekać-0 skutków ubocznych.Takze powodzenia w badaniach-oby wyniki były dobre
Karolcia89 dziękuję bardzo :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:10
-
aLunia, ja okresy marudzenia zawsze zwalalam albo na skok rozwojowy, albo na zęby
Twoja corunia już prawie pół roczku ma. Ten czas leci jak szalony. Moja będzie mieć magiczne 6tyg i wlasnie pierwszy skok za nami :B
I tak sobie odliczam teraz do 3 mcy. Nieraz pomyślę, że jak Lady czy Paula uroda, to ja już będę mieć takiego bobasa kumatego, hihi
Tak więc czekam z wami dziewczyny!Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Bella01 Ty masz parkę prawda ? Czy widzisz różnicę w pielęgnacji? Ja zauważyłam,że chłopca przebiera się o wiele łatwiej-u dziewczynki już to tak szybko nie szło...Jak siostrzenica zrobiła kupkę,to naprawdę trza było bardzo dokładnie przemyć,żeby resztki nie zostały między wargami i nie powiem-trochę się obawiałam,czy na pewno dobrze ją umyłam.Przy siostrzeńcu to było raz dwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:19
-
Temat trochę ucichł a tu tyle pozytywnych informacji
Lady Dior teraz już będzie z górki, bo duży etap już za Toba Super, ze będzie księżniczka tak jak sobie wymarzyłaś i dobrze, ze wszystko w porządku. Przeprowadzacie się do Polski?
Mi strasznie wolno mija czas... póki co 8 tydzień... za tydzień w poniedziałek będę mieć pierwszy skan... Zobaczymy co się tam dzieje... staram się wierzyć, ze wszystko w porządku... mimo, ze przeżyłam różne urojenia... bo przestały mnie bolec piersi, bo w lędźwiach kłuło... bo śluz jakiś inny po czym sobie później myśle, ze moje zamartwianie nic mi nie pomoże...Lady_Dior lubi tę wiadomość
Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Bella o tak ja tak samo, łatwiej się wtedy znosi marudzenie
Lady to fakt z ta pielęgnacja. Ale chociaż fontanna nas ominie
Hefe daj znać jak sytuacja u was. Trzymam kciuki żeby było dobrze.Lady_Dior lubi tę wiadomość