X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, cieszę się, że jest wszystko w porządku :) No i gratuluję córci!

Ja trafiłam w poniedziałek nad ranem do szpitala, bo miałam w nocy dziwne bóle i twardnienia, które nie przechodziły po nospie i prysznicu. Do tego mały tak się wiercił jak opętany. Co się okazało panicz zechciał się łaskawie obrócić główką w dół i wydaje mi się, że to było właśnie tej nocy :P We wtorek wyszłam do domu, bo nie działo się nic niepokojącego, badania też w porządku.

Lady_Dior, aLunia, Paula_071 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior - super, że wszystko w porządku. Gratuluję córeczki :-)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• AnnZ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior gratulacje!Wow to już połowa :)
    Nadzieja moja Córeczka też mnie tak przed porodem testowała, 2 tygodnie przed terminem trafiłam do szpitala że skurczami, tydzień na patologii a ona nie wyszła.Najlepszy jest wypis: rozpoznanie poród fałszywy

Lady_Dior, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

2013 Córka
    04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
    12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
    09.2018 poronienie samoistne 5tc
    "Domine, exaudi orationem meam"
    2019 Córeczka
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, gratuluje córeczki. Ciesze się że wszystko w porządku!
    Jeszcze raz tyle i będziesz tulic małą królewna :)

Nadzieja, późno się dzidz obrócił, ale lepiej ze jest w takiej pozycji. Teraz to w każdym momencie może się zacząć.
    Czekamy z niecierpliwieniem na wiadomości.

Lady_Dior, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny bardzo :* Ja pamiętam nawet jak byłam mała-to mówiłam,że jak kiedyś będę mieć dzidziusia,to będzie to dziewczynka hahaha :D :D :D

Nadzieja22 wooow brawo dla synka :D obrócić się o 180st w tym tyg.to normalnie cud chyba :) ależ Ci niespodziankę zrobił :D Mojej siostry córka od połówkowych była pośladkowo ułożona do końca ale udało się urodzić siostrze naturalnie,bo to drugie dziecko.

Niby jestem w połowie ciąży ale strach jest nadal...Jesteśmy świadomymi kobietami,żyjącymi w 21wieku -w dobie internetu i wiemy doskonale,że na każdym etapie może stać się coś złego-zwłaszcza,że przeżyłyśmy straty...Na moim wątku dziewczyna wczoraj urodziła i jest mi tak przykro i cholernie ciężko :'( serce mi pęka normalnie ale nic nie mogę zrobić-tylko jakoś trwać i ciągnąć do przodu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:22

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior gratuluje córeczki! Super że wszytko jest w porządku i trzymam mocno kciuki żeby było już tak do końca :*

Przykro że ta dziewczyna musiała przeżyć taki horror :( na wątku lutowym też była dziewczyna która straciła dzieciątko w podobnym wieku i wszytkie nie mógłyśmy się pozbierać :(

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ona chyba była jeszcze kilka tygodni do przodu... Jakoś 26 tc.

Niestety takie sytuacje są bardzo trudne, ale jakoś musimy iść dalej :(

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro dziekuje bardzo :)
    U mnie na wątku ta dziewczyna była w 24tc ehh :( Chyba poczekam jeszcze z zakupami.Na razie nic nie mam ale chyba to za wcześnie jeszcze na cokolwiek...

Jejku dziewczyny Wy już na samej końcówce :) Też bym tak chciała hehe :)

KaroKaro lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie leki bierzecie teraz w ciąży ? Za miesiąc będę mogła wznowić starania i szukam info jak donosić co brać czego się wystrzegać.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ogromne gratulacje! Cały czas Ci kibicuje. Cieszę się, że wszystko dobrze. A staraj się odczarować złe myśli, ciesz się córeczka. I za to, że się tak pięknie pokazała należy jej się nagroda... Może jakąś sukienka?! ;)

Nadzieja no pięknie synuś Cię postraszył. Moja Wiki też bardzo późno się odwróciła. To teraz czekamy na wieści od ciebie.

No i brzuszek się zwolni to trzymam kciuki za następne dziewczyny.

Jak tam u naszych nowych mamusiek?

Moja Wiki marudna ostatnio. Mieliśmy kryzys laktacyjny ale udało się go pokonać. Teraz to marudzenie zwalczyć... Ale podejrzewam, że zęby ida. A 11.02 moja starsza córka będzie miała już 5 lat. Nie wiem kiedy ten czas zleciał.

Lady_Dior, Bella01, Paula_071, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo aLunia :) Staram się myśleć pozytywnie-inaczej możnaby do głowy dostać.Ruchy dziecka też uspokajają :)
    Czas leci faktycznie szybko-może jedynie 15-16 tydzień mi się ciągnął haha :D No i trochę 1wszy trymestr ;) Teraz myślę,że przeleci mi
    ten czas szybko,bo przeprowadzka nas czeka,wylot do Pl -oj będzie się działo :)

Mildred przede wszystkim leki bierze się jak są do tego wskazania,bo to nie są cukierki obojętne dla naszego organizmu niestety...Dużo kobiet traktuje heparynę jako skuteczny lek w donoszeniu ciąży i pokłada w nim wielkie nadzieje,ale żeby tak było-to powodem straty musi być trombofilia.Podobnie z progesteronem-wielokrotnie czytałam historie,że beta spada,dochodzi do poronienia progesteron slaby i na pewno to on jest temu winny...Jednak logiczne jest,że przy wadliwej ciąży,którą organizm chce usunąć-prog.będzie spadać i to jest naturalne.Jeśli chcemy wiedzieć, czy mamy problem z niskim progiem i podejrzewać,że to on jest odpowiedzialny za straty-trzeba to badać ok.7dni po owulacji-najlepiej parokrotnie,bo jeden cykl to raczej mało.Na pewno też po zajściu w ciążę warto zbadać i gdy wydaje się niski,to wtedy suplementować.Ja w 16dpo miałam 39ng a i tak dostałam luteinę,co nie wydawało mi się konieczne ale lekarze lubią przypisywać na wyrost.Warto porobić podstawowe badania,których jest i tak dużo.Przyczyn strat jest tak dużo,że ciężko trafić.Ja nie znam przyczyn moich strat i traktuję heparynę jako lek,który ma mnie ochronić przed skrzepami,na które przez mutację i ciążę samą w sobie-jestem bardziej narażona.Trzeba się badać-ja bym nie chciała brać tony leków bez potrzeby.Na pewno bywa tak,że jedno poronienie i kolejne jest wynikiem złego podziału komórek i tu heparyna,czy encorton nie pomogą.Mam nadzieję,że uda Ci się szybko zajść w ciążę i ją donosić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 07:12

aLunia lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, gratulacje z powodu księżniczki :)
    Nadzieja, rzeczywiście Cię synuś najstarszył. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

KaroKaro, a Ty też już na samej końcówce. Pewnie lada dzień pochwalisz się swoją córeczką. Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowy poród.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

Obniżone białko Z
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Dziękuję bardzo aLunia :) Staram się myśleć pozytywnie-inaczej możnaby do głowy dostać.Ruchy dziecka też uspokajają :)
    Czas leci faktycznie szybko-może jedynie 15-16 tydzień mi się ciągnął haha :D No i trochę 1wszy trymestr ;) Teraz myślę,że przeleci mi
    ten czas szybko,bo przeprowadzka nas czeka,wylot do Pl -oj będzie się działo :)

Mildred przede wszystkim leki bierze się jak są do tego wskazania,bo to nie są cukierki obojętne dla naszego organizmu niestety...Dużo kobiet traktuje heparynę jako skuteczny lek w donoszeniu ciąży i pokłada w nim wielkie nadzieje,ale żeby tak było-to powodem straty musi być trombofilia.Podobnie z progesteronem-wielokrotnie czytałam historie,że beta spada,dochodzi do poronienia progesteron slaby i na pewno to on jest temu winny...Jednak logiczne jest,że przy wadliwej ciąży,którą organizm chce usunąć-prog.będzie spadać i to jest naturalne.Jeśli chcemy wiedzieć, czy mamy problem z niskim progiem i podejrzewać,że to on jest odpowiedzialny za straty-trzeba to badać ok.7dni po owulacji-najlepiej parokrotnie,bo jeden cykl to raczej mało.Na pewno też po zajściu w ciążę warto zbadać i gdy wydaje się niski,to wtedy suplementować.Ja w 16dpo miałam 39ng a i tak dostałam luteinę,co nie wydawało mi się konieczne ale lekarze lubią przypisywać na wyrost.Warto porobić podstawowe badania,których jest i tak dużo.Przyczyn strat jest tak dużo,że ciężko trafić.Ja nie znam przyczyn moich strat i traktuję heparynę jako lek,który ma mnie ochronić przed skrzepami,na które przez mutację i ciążę samą w sobie-jestem bardziej narażona.Trzeba się badać-ja bym nie chciała brać tony leków bez potrzeby.Na pewno bywa tak,że jedno poronienie i kolejne jest wynikiem złego podziału komórek i tu heparyna,czy encorton nie pomogą.Mam nadzieję,że uda Ci się szybko zajść w ciążę i ją donosić :)
    Jestem w trakcie badań. I nie traktuje leków jak cukierki. Uwierz mi wsytrzegam się ich jak ognia jeśli tylko to możliwe. Moje dwie ciąże obumarły w 8 tyg z rozwojem było wszystko dobrze i serce biło u mnie w rodzinie występuje zakrzepica sama czekam na wyniki badań. Nie zrozumiałeś mnie chyba. Pytalam się co bierzecie w ciąży jakie leki że udaje wam się donosić ? A nie co ja mogę brać i "ja też chcę". Ciekawi mnie na jakich lekach jesteście i na jakich dawkach. Bo są różne opini na temat dawek heparyny. Są różne leki z heparyna i roznie kobiety na nie reagują. Chcę wiedzieć jak najwięcej na ten temat. I jestem rozsądną kobieta a nie dziewczynka traktującą leki jak cukierki i tu czułam się lekko urażona twoja wypowiedzią trochę zbyt butna. Pozdrawiam Tobie tez życzę powodzenia i szczęśliwego donoszenia niech Ci czas szybko mija do rozwiązania.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie przepraszam,jeśli Cię uraziłam,bo nie to było moim zamiarem ;) Po prostu tak odczytałam Twój post "szukam info jak donosić,co brać,czego się wystrzegać" Ja chcę,żeby kobiety były świadome,że leki mogą ale wcale nie muszą pomóc donosić ciążę.Ja biorę heparynę i acard ze względu na mutację i w mojej rodzinie (matka) był incydent zatoru płucnego.Wyniki krzepnięcia mam i miałam dobre.Dawkę mam małą,bo sama takiego incydentu nie miałam.Muszę tylko regularnie kontrolować układ krzepnięcia i tyle.Luteiny nie biorę już jakiś czas.Co do reakcji na leki-nie mam żadnych skutków ubocznych. Na heparynę,acard,luteinę,duphaston,czy bromergon-nigdy nie mogłam narzekać-0 skutków ubocznych.Takze powodzenia w badaniach-oby wyniki były dobre :)

Karolcia89 dziękuję bardzo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:10

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia, ja okresy marudzenia zawsze zwalalam albo na skok rozwojowy, albo na zęby :)
    Twoja corunia już prawie pół roczku ma. Ten czas leci jak szalony. Moja będzie mieć magiczne 6tyg i wlasnie pierwszy skok za nami :B
    I tak sobie odliczam teraz do 3 mcy. Nieraz pomyślę, że jak Lady czy Paula uroda, to ja już będę mieć takiego bobasa kumatego, hihi :)
    Tak więc czekam z wami dziewczyny! :D

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella01 Ty masz parkę prawda :D ? Czy widzisz różnicę w pielęgnacji? Ja zauważyłam,że chłopca przebiera się o wiele łatwiej-u dziewczynki już to tak szybko nie szło...Jak siostrzenica zrobiła kupkę,to naprawdę trza było bardzo dokładnie przemyć,żeby resztki nie zostały między wargami i nie powiem-trochę się obawiałam,czy na pewno dobrze ją umyłam.Przy siostrzeńcu to było raz dwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:19

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lady, z chłopcem była łatwiejsza pielęgnacja. Tak jak mówisz, trzeba staranniej się do tego zabrać :)

• Hefe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat trochę ucichł a tu tyle pozytywnych informacji ;)
    Lady Dior teraz już będzie z górki, bo duży etap już za Toba :) Super, ze będzie księżniczka tak jak sobie wymarzyłaś :) i dobrze, ze wszystko w porządku. Przeprowadzacie się do Polski?

Mi strasznie wolno mija czas... póki co 8 tydzień... za tydzień w poniedziałek będę mieć pierwszy skan... Zobaczymy co się tam dzieje... staram się wierzyć, ze wszystko w porządku... mimo, ze przeżyłam różne urojenia... bo przestały mnie bolec piersi, bo w lędźwiach kłuło... bo śluz jakiś inny :/ po czym sobie później myśle, ze moje zamartwianie nic mi nie pomoże...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella o tak ja tak samo, łatwiej się wtedy znosi marudzenie :)

Lady to fakt z ta pielęgnacja. Ale chociaż fontanna nas ominie :P

Hefe daj znać jak sytuacja u was. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, w który zakątek polski jeździsz?
    To na dłużej czy w odwiedziny?

Hefe, trzymam kciuki!

‹‹ 3009 3010 3011 3012 3013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ