WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, cieszę się, że jest wszystko w porządku :) No i gratuluję córci!

Ja trafiłam w poniedziałek nad ranem do szpitala, bo miałam w nocy dziwne bóle i twardnienia, które nie przechodziły po nospie i prysznicu. Do tego mały tak się wiercił jak opętany. Co się okazało panicz zechciał się łaskawie obrócić główką w dół i wydaje mi się, że to było właśnie tej nocy :P We wtorek wyszłam do domu, bo nie działo się nic niepokojącego, badania też w porządku.

Lady_Dior, aLunia, Paula_071 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior - super, że wszystko w porządku. Gratuluję córeczki :-)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• AnnZ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior gratulacje!Wow to już połowa :)
    Nadzieja moja Córeczka też mnie tak przed porodem testowała, 2 tygodnie przed terminem trafiłam do szpitala że skurczami, tydzień na patologii a ona nie wyszła.Najlepszy jest wypis: rozpoznanie poród fałszywy

Lady_Dior, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

2013 Córka
    04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
    12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
    09.2018 poronienie samoistne 5tc
    "Domine, exaudi orationem meam"
    2019 Córeczka
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, gratuluje córeczki. Ciesze się że wszystko w porządku!
    Jeszcze raz tyle i będziesz tulic małą królewna :)

Nadzieja, późno się dzidz obrócił, ale lepiej ze jest w takiej pozycji. Teraz to w każdym momencie może się zacząć.
    Czekamy z niecierpliwieniem na wiadomości.

Lady_Dior, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny bardzo :* Ja pamiętam nawet jak byłam mała-to mówiłam,że jak kiedyś będę mieć dzidziusia,to będzie to dziewczynka hahaha :D :D :D

Nadzieja22 wooow brawo dla synka :D obrócić się o 180st w tym tyg.to normalnie cud chyba :) ależ Ci niespodziankę zrobił :D Mojej siostry córka od połówkowych była pośladkowo ułożona do końca ale udało się urodzić siostrze naturalnie,bo to drugie dziecko.

Niby jestem w połowie ciąży ale strach jest nadal...Jesteśmy świadomymi kobietami,żyjącymi w 21wieku -w dobie internetu i wiemy doskonale,że na każdym etapie może stać się coś złego-zwłaszcza,że przeżyłyśmy straty...Na moim wątku dziewczyna wczoraj urodziła i jest mi tak przykro i cholernie ciężko :'( serce mi pęka normalnie ale nic nie mogę zrobić-tylko jakoś trwać i ciągnąć do przodu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:22

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior gratuluje córeczki! Super że wszytko jest w porządku i trzymam mocno kciuki żeby było już tak do końca :*

Przykro że ta dziewczyna musiała przeżyć taki horror :( na wątku lutowym też była dziewczyna która straciła dzieciątko w podobnym wieku i wszytkie nie mógłyśmy się pozbierać :(

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ona chyba była jeszcze kilka tygodni do przodu... Jakoś 26 tc.

Niestety takie sytuacje są bardzo trudne, ale jakoś musimy iść dalej :(

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro dziekuje bardzo :)
    U mnie na wątku ta dziewczyna była w 24tc ehh :( Chyba poczekam jeszcze z zakupami.Na razie nic nie mam ale chyba to za wcześnie jeszcze na cokolwiek...

Jejku dziewczyny Wy już na samej końcówce :) Też bym tak chciała hehe :)

KaroKaro lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie leki bierzecie teraz w ciąży ? Za miesiąc będę mogła wznowić starania i szukam info jak donosić co brać czego się wystrzegać.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ogromne gratulacje! Cały czas Ci kibicuje. Cieszę się, że wszystko dobrze. A staraj się odczarować złe myśli, ciesz się córeczka. I za to, że się tak pięknie pokazała należy jej się nagroda... Może jakąś sukienka?! ;)

Nadzieja no pięknie synuś Cię postraszył. Moja Wiki też bardzo późno się odwróciła. To teraz czekamy na wieści od ciebie.

No i brzuszek się zwolni to trzymam kciuki za następne dziewczyny.

Jak tam u naszych nowych mamusiek?

Moja Wiki marudna ostatnio. Mieliśmy kryzys laktacyjny ale udało się go pokonać. Teraz to marudzenie zwalczyć... Ale podejrzewam, że zęby ida. A 11.02 moja starsza córka będzie miała już 5 lat. Nie wiem kiedy ten czas zleciał.

Lady_Dior, Bella01, Paula_071, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo aLunia :) Staram się myśleć pozytywnie-inaczej możnaby do głowy dostać.Ruchy dziecka też uspokajają :)
    Czas leci faktycznie szybko-może jedynie 15-16 tydzień mi się ciągnął haha :D No i trochę 1wszy trymestr ;) Teraz myślę,że przeleci mi
    ten czas szybko,bo przeprowadzka nas czeka,wylot do Pl -oj będzie się działo :)

Mildred przede wszystkim leki bierze się jak są do tego wskazania,bo to nie są cukierki obojętne dla naszego organizmu niestety...Dużo kobiet traktuje heparynę jako skuteczny lek w donoszeniu ciąży i pokłada w nim wielkie nadzieje,ale żeby tak było-to powodem straty musi być trombofilia.Podobnie z progesteronem-wielokrotnie czytałam historie,że beta spada,dochodzi do poronienia progesteron slaby i na pewno to on jest temu winny...Jednak logiczne jest,że przy wadliwej ciąży,którą organizm chce usunąć-prog.będzie spadać i to jest naturalne.Jeśli chcemy wiedzieć, czy mamy problem z niskim progiem i podejrzewać,że to on jest odpowiedzialny za straty-trzeba to badać ok.7dni po owulacji-najlepiej parokrotnie,bo jeden cykl to raczej mało.Na pewno też po zajściu w ciążę warto zbadać i gdy wydaje się niski,to wtedy suplementować.Ja w 16dpo miałam 39ng a i tak dostałam luteinę,co nie wydawało mi się konieczne ale lekarze lubią przypisywać na wyrost.Warto porobić podstawowe badania,których jest i tak dużo.Przyczyn strat jest tak dużo,że ciężko trafić.Ja nie znam przyczyn moich strat i traktuję heparynę jako lek,który ma mnie ochronić przed skrzepami,na które przez mutację i ciążę samą w sobie-jestem bardziej narażona.Trzeba się badać-ja bym nie chciała brać tony leków bez potrzeby.Na pewno bywa tak,że jedno poronienie i kolejne jest wynikiem złego podziału komórek i tu heparyna,czy encorton nie pomogą.Mam nadzieję,że uda Ci się szybko zajść w ciążę i ją donosić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 07:12

aLunia lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, gratulacje z powodu księżniczki :)
    Nadzieja, rzeczywiście Cię synuś najstarszył. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

KaroKaro, a Ty też już na samej końcówce. Pewnie lada dzień pochwalisz się swoją córeczką. Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowy poród.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

Obniżone białko Z
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Dziękuję bardzo aLunia :) Staram się myśleć pozytywnie-inaczej możnaby do głowy dostać.Ruchy dziecka też uspokajają :)
    Czas leci faktycznie szybko-może jedynie 15-16 tydzień mi się ciągnął haha :D No i trochę 1wszy trymestr ;) Teraz myślę,że przeleci mi
    ten czas szybko,bo przeprowadzka nas czeka,wylot do Pl -oj będzie się działo :)

Mildred przede wszystkim leki bierze się jak są do tego wskazania,bo to nie są cukierki obojętne dla naszego organizmu niestety...Dużo kobiet traktuje heparynę jako skuteczny lek w donoszeniu ciąży i pokłada w nim wielkie nadzieje,ale żeby tak było-to powodem straty musi być trombofilia.Podobnie z progesteronem-wielokrotnie czytałam historie,że beta spada,dochodzi do poronienia progesteron slaby i na pewno to on jest temu winny...Jednak logiczne jest,że przy wadliwej ciąży,którą organizm chce usunąć-prog.będzie spadać i to jest naturalne.Jeśli chcemy wiedzieć, czy mamy problem z niskim progiem i podejrzewać,że to on jest odpowiedzialny za straty-trzeba to badać ok.7dni po owulacji-najlepiej parokrotnie,bo jeden cykl to raczej mało.Na pewno też po zajściu w ciążę warto zbadać i gdy wydaje się niski,to wtedy suplementować.Ja w 16dpo miałam 39ng a i tak dostałam luteinę,co nie wydawało mi się konieczne ale lekarze lubią przypisywać na wyrost.Warto porobić podstawowe badania,których jest i tak dużo.Przyczyn strat jest tak dużo,że ciężko trafić.Ja nie znam przyczyn moich strat i traktuję heparynę jako lek,który ma mnie ochronić przed skrzepami,na które przez mutację i ciążę samą w sobie-jestem bardziej narażona.Trzeba się badać-ja bym nie chciała brać tony leków bez potrzeby.Na pewno bywa tak,że jedno poronienie i kolejne jest wynikiem złego podziału komórek i tu heparyna,czy encorton nie pomogą.Mam nadzieję,że uda Ci się szybko zajść w ciążę i ją donosić :)
    Jestem w trakcie badań. I nie traktuje leków jak cukierki. Uwierz mi wsytrzegam się ich jak ognia jeśli tylko to możliwe. Moje dwie ciąże obumarły w 8 tyg z rozwojem było wszystko dobrze i serce biło u mnie w rodzinie występuje zakrzepica sama czekam na wyniki badań. Nie zrozumiałeś mnie chyba. Pytalam się co bierzecie w ciąży jakie leki że udaje wam się donosić ? A nie co ja mogę brać i "ja też chcę". Ciekawi mnie na jakich lekach jesteście i na jakich dawkach. Bo są różne opini na temat dawek heparyny. Są różne leki z heparyna i roznie kobiety na nie reagują. Chcę wiedzieć jak najwięcej na ten temat. I jestem rozsądną kobieta a nie dziewczynka traktującą leki jak cukierki i tu czułam się lekko urażona twoja wypowiedzią trochę zbyt butna. Pozdrawiam Tobie tez życzę powodzenia i szczęśliwego donoszenia niech Ci czas szybko mija do rozwiązania.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie przepraszam,jeśli Cię uraziłam,bo nie to było moim zamiarem ;) Po prostu tak odczytałam Twój post "szukam info jak donosić,co brać,czego się wystrzegać" Ja chcę,żeby kobiety były świadome,że leki mogą ale wcale nie muszą pomóc donosić ciążę.Ja biorę heparynę i acard ze względu na mutację i w mojej rodzinie (matka) był incydent zatoru płucnego.Wyniki krzepnięcia mam i miałam dobre.Dawkę mam małą,bo sama takiego incydentu nie miałam.Muszę tylko regularnie kontrolować układ krzepnięcia i tyle.Luteiny nie biorę już jakiś czas.Co do reakcji na leki-nie mam żadnych skutków ubocznych. Na heparynę,acard,luteinę,duphaston,czy bromergon-nigdy nie mogłam narzekać-0 skutków ubocznych.Takze powodzenia w badaniach-oby wyniki były dobre :)

Karolcia89 dziękuję bardzo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:10

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia, ja okresy marudzenia zawsze zwalalam albo na skok rozwojowy, albo na zęby :)
    Twoja corunia już prawie pół roczku ma. Ten czas leci jak szalony. Moja będzie mieć magiczne 6tyg i wlasnie pierwszy skok za nami :B
    I tak sobie odliczam teraz do 3 mcy. Nieraz pomyślę, że jak Lady czy Paula uroda, to ja już będę mieć takiego bobasa kumatego, hihi :)
    Tak więc czekam z wami dziewczyny! :D

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella01 Ty masz parkę prawda :D ? Czy widzisz różnicę w pielęgnacji? Ja zauważyłam,że chłopca przebiera się o wiele łatwiej-u dziewczynki już to tak szybko nie szło...Jak siostrzenica zrobiła kupkę,to naprawdę trza było bardzo dokładnie przemyć,żeby resztki nie zostały między wargami i nie powiem-trochę się obawiałam,czy na pewno dobrze ją umyłam.Przy siostrzeńcu to było raz dwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:19

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lady, z chłopcem była łatwiejsza pielęgnacja. Tak jak mówisz, trzeba staranniej się do tego zabrać :)

• Hefe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat trochę ucichł a tu tyle pozytywnych informacji ;)
    Lady Dior teraz już będzie z górki, bo duży etap już za Toba :) Super, ze będzie księżniczka tak jak sobie wymarzyłaś :) i dobrze, ze wszystko w porządku. Przeprowadzacie się do Polski?

Mi strasznie wolno mija czas... póki co 8 tydzień... za tydzień w poniedziałek będę mieć pierwszy skan... Zobaczymy co się tam dzieje... staram się wierzyć, ze wszystko w porządku... mimo, ze przeżyłam różne urojenia... bo przestały mnie bolec piersi, bo w lędźwiach kłuło... bo śluz jakiś inny :/ po czym sobie później myśle, ze moje zamartwianie nic mi nie pomoże...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella o tak ja tak samo, łatwiej się wtedy znosi marudzenie :)

Lady to fakt z ta pielęgnacja. Ale chociaż fontanna nas ominie :P

Hefe daj znać jak sytuacja u was. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, w który zakątek polski jeździsz?
    To na dłużej czy w odwiedziny?

Hefe, trzymam kciuki!

‹‹ 3009 3010 3011 3012 3013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ