Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja się modlilam I cały czas sobie powtarzałam że musi mi się udać bo to moje największe Marzenie, myślę że zalamalabym się gdyby teraz coś poszło nie tak.
Wiem że wiara czyni cuda, trwajcie przy niej a na pewno nam wszystkim uda dojść do upragnionego celu!Bella01 lubi tę wiadomość
20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
nick nieaktualnyDziewczyny, tak z innej beczki trochę. Jak to jest z seksem po poronieniu? Bo ja od dwóch ginów dwie skrajne opinie usłyszałam, a internet nie pomaga. Dziś jest 2 tygodnie i 2 dni po zabiegu. Nie krwawię, nie plamie już nic od 4 dni.
Zaraz po zabiegu usłyszałam że dwa tygodnie bez seksu, a we wtorek na wizycie u innego gina, że mam czekać do pierwszej @ i dopiero po niej można. A ze staraniami czekać 4 miesiące ( co uważam za chore, bo lekarz który robiła zabieg mówił że mam działać od razu od pierwszej owulacji).
Tak w celach nieprokreacyjnych nawet, czy coś mi zagraża teraz jak się bzykne? -
Ja tez jestem po zabiegu sama postanowiłam ze do miesiączki nie będziemy ryzykować i nie współżyłam. Zalecenia są jak piszesz dwa tygodnie jak wszystko będzie ok lub od następnej miesiączki. Jeśli czujesz że jest ok i lekarz mówił że możesz to myśle ze ok. Co do starania o dziecko zaraz po zabiegu chodzi o zabieg łyżeczkowania tak? Może miał na myśli kolejny cykl po miesiączce... ja w pierwszym miesiącu po zabiegu bym nie ryzykowała ale miesiączkę już dostałam i zaczynamy starania. Chociaż są ciąże z cyklu zaraz po zabiegu i jest ok. Ja po tym wszystkim czuje spadek libido i suchość w pochwie czy któraś z was tak miała/ma?
Lat 30
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Fiorella po zabiegu łyżeczkowania myśle, że powinnaś jeszcze trochę poczekać z „bzykaniem”😉 nawet jeśli jesteś gotowa psychicznie to może pozwól aby w pełni się wszystko zagoiło. Jeszcze ten tydzień, dwa do @ wytrzymasz🤔 czytałam, ze nawet po poronieniu samoistnym niektórzy lekarze zalecają miesięczna przerwę. Choć mój mówił, że skoro zaraz po poronieniu miałam normalne jajeczkowanie to znaczy, że organizm jest gotowy i on nie widzi żadnych przeciwwskazań zarówno w kwestii „bzykania nieprokreacyjnego” jak i „prokreacyjnego”😁
Nie rozumiem tylko dlaczego gin każe wam czekać 4 miesiące, czytałam o ewentualnych 3 miesiącach przerwy🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 18:31
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
mi lekarz kazał czekać aż skończy się plamienie, po 2 tygodniach od łyżeczkowania było czysto i współżyliśmy. Ze staraniem się o ciąże miałam wstrzymać się do kontroli, która była 4 tygodnie po zabiegu. Na kontroli lekarz dał zielone światło tłumacząc, że warto poczekać do pierwszej naturalnej miesiączki po poronieniu. W szpitalu mówili mi to samo.
fiorella82, Takmala lubią tę wiadomość
-
My dosyć długo czekaliśmy z seksem. Ale dlatego, ze ja nie byłam gotowa, nie miałam na to ochoty. I u mnie szybko była owu wiec bałam się, ze jakimś cudem zajdę w ciąże a chciałam poczekać chociaż do drugiej miesiączki.
A co do starań... raz słyszałam, ze poczekać 3-6 miesięcy... ale lekarze tak mówią bo tak jest w książka ... a to dużo zależy od organizmu i oczywiście głowy
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Znalazłam !! Dzisiaj byłam u gin i powiedziała, ze ona dałaby mi heparyne ❤️
Teraz modlę się aby te ANA nie było strasznie groźne 🙏🏻fiorella82, Pati96, Wombat, Malina lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
nick nieaktualnyMalina wrote:Fiorella po zabiegu łyżeczkowania myśle, że powinnaś jeszcze trochę poczekać z „bzykaniem”😉 nawet jeśli jesteś gotowa psychicznie to może pozwól aby w pełni się wszystko zagoiło. Jeszcze ten tydzień, dwa do @ wytrzymasz🤔 czytałam, ze nawet po poronieniu samoistnym niektórzy lekarze zalecają miesięczna przerwę. Choć mój mówił, że skoro zaraz po poronieniu miałam normalne jajeczkowanie to znaczy, że organizm jest gotowy i on nie widzi żadnych przeciwwskazań zarówno w kwestii „bzykania nieprokreacyjnego” jak i „prokreacyjnego”😁
Nie rozumiem tylko dlaczego gin każe wam czekać 4 miesiące, czytałam o ewentualnych 3 miesiącach przerwy🤔Takmala, Malina lubią tę wiadomość
-
Fiorella, jeśli czujesz że jesteś gotowa, nie plamisz, nie boli to spróbuj. Warto siebie posłuchać. Mi zbliżenie bardzo pomogło, uspokoiło mnie. To była jakaś ulga dla mnie. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale akurat taka bliskość męża była mi bardzo potrzebna, była jedną z tych rzeczy, która szybciej pomogła mi wrócić do normalnego funkcjonowania. .
Przecież jak będzie Cię boleć to nie będziesz współżyć, zawsze możesz się wycofać.
Wydaje mi się, że lekarze każą czekać, bo też dużo zależy od stanu psychicznego kobiety. Ja dość szybko się ogarnęłam, wróciłam do pracy, normalnego funkcjonowania, fizycznie też się dobrze czułam stąd zielone światło dostałam praktycznie 4 tygodnie po stracie.
Inna sprawa, że u mnie okres naturalnie pojawił się dopiero 62 dni po łyżeczkowaniu i ja nie mam naturalnej owulacji, więc trzeba stymulować.
Lekarka mi mówiła, że teraz odchodzi się od odczekiwania przez kilka miesięcy i można starać się praktycznie zaraz po poronieniu, aczkolwiek wiadomo - każdy przypadek jest inny.
Takmala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa czekam jeszcze na wyniki histopatologiczne potem okres i od razu do lekarza na konsultację i monitoring. Psychicznie już jestem gotowa, ale moja macica nie nadąża za głową, więc poczekam 😉 Dziś mam lepszy dzień, oby gorsze już nie wracały!
joanien1104, baksia, Bella01, Malina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny moze wy pomożecie bo wykorkuje.
9.08 poronienie samoistne całkowite, wg temp i owu testow owulacja mogla byc 17/18.08. Miesiączka wyznaczona na 6.09 (niby). Od paru dni mecza mnie bole identyczne jak miesiaczkowe,wczoraj doszedl bol piersi, jestem ospala. Dzwonilam do mojego gina ale jestem na urlopie i przez tel ciezko cos stwierdzic, kontrola byla 13.08 wszystko wporzadku i nie było widqc zadnych torbieli ktore moglyby spowodować takie objawy ewentualnie, czy ciaza w tak szybkim czasie jest możliwa? moze to objawy nadchodzącego okresu? normalnie bol brzucha mialam dzien max dwa przed a tu juz dobre 6 dni z malymi przerwami w ciagu dnia. Pomocy bo juz nie wiem co myśleć..Plamien jak narazie brak08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
🇧🇪 DE
On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy -
Mi w sumie wszyscy lekarze z ktorymi rozmawialam mówili, ze trzeba odczekac 3 cykle i ja tyle wlasnie czekałam i tak nie miałam wyboru.
Nati ciąża jest możliwa, ale organizm tez moze zachowywać sie trochę inaczej. Ale cos szybko ta owulacja z tego co piszesz, po 8 dniach?
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Wombat wrote:Mi w sumie wszyscy lekarze z ktorymi rozmawialam mówili, ze trzeba odczekac 3 cykle i ja tyle wlasnie czekałam i tak nie miałam wyboru.
Nati ciąża jest możliwa, ale organizm tez moze zachowywać sie trochę inaczej. Ale cos szybko ta owulacja z tego co piszesz, po 8 dniach?
MI natomiast pow że mogę się starać odrazu pp pierwszej miesiączce i tak też zrobiłam i zaszłam w drugim cyklu. Ta ciąża jest dla mnie lekarstwem i darem od Boga, od początku przebiega ona inaczej niż poprzednia więc mam nadzieję że wszystko nadal będzie dobrze 🙏Wombat, fiorella82, Takmala, Bella01 lubią tę wiadomość
20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
Wombat no wlasnie tez mi sie wydawalo ze szybko ale gino powiedziala ze tez moze tak byc, druga kreska na owutescie juz bardziej czerwona hyc nie mogla:p a w terminie gdy powinna byc nornalma owu czyli 14 dni owutesty juz negatywne i temp tez nie wzrosła, dlatego dziwne to takie, wesele jutro i chyba trzeba ograniczyć alkohol , moze jednak znowu zaskoczyło choc pewnie organizm jeszcze szaleje08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
🇧🇪 DE
nick nieaktualnyNati88 wrote:Dziewczyny moze wy pomożecie bo wykorkuje.
9.08 poronienie samoistne całkowite, wg temp i owu testow owulacja mogla byc 17/18.08. Miesiączka wyznaczona na 6.09 (niby). Od paru dni mecza mnie bole identyczne jak miesiaczkowe,wczoraj doszedl bol piersi, jestem ospala. Dzwonilam do mojego gina ale jestem na urlopie i przez tel ciezko cos stwierdzic, kontrola byla 13.08 wszystko wporzadku i nie było widqc zadnych torbieli ktore moglyby spowodować takie objawy ewentualnie, czy ciaza w tak szybkim czasie jest możliwa? moze to objawy nadchodzącego okresu? normalnie bol brzucha mialam dzien max dwa przed a tu juz dobre 6 dni z malymi przerwami w ciagu dnia. Pomocy bo juz nie wiem co myśleć..Plamien jak narazie brak -
fiorella no wlansie dziwne to wszystko , ovufriend nie wyznaczył owulacji wogole.. tylko termin spodziewanej miesiaczki, podejrzewam ze organizm swiruje naprawdę, z testem chce poczekac do terminu okresu zeby znowu za wcześnie sie nie cieszyc;)08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
🇧🇪 DE
Fiorella dopiero doczytalam co masz na dole napisane:p bezdzietna lambadziara, no tak dla MADEK jesteśmy lambadziary nie znajace zycia:p
fiorella82 lubi tę wiadomość
08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
🇧🇪 DE
Nati88 wrote:Dziewczyny moze wy pomożecie bo wykorkuje.
9.08 poronienie samoistne całkowite, wg temp i owu testow owulacja mogla byc 17/18.08. Miesiączka wyznaczona na 6.09 (niby). Od paru dni mecza mnie bole identyczne jak miesiaczkowe,wczoraj doszedl bol piersi, jestem ospala. Dzwonilam do mojego gina ale jestem na urlopie i przez tel ciezko cos stwierdzic, kontrola byla 13.08 wszystko wporzadku i nie było widqc zadnych torbieli ktore moglyby spowodować takie objawy ewentualnie, czy ciaza w tak szybkim czasie jest możliwa? moze to objawy nadchodzącego okresu? normalnie bol brzucha mialam dzien max dwa przed a tu juz dobre 6 dni z malymi przerwami w ciagu dnia. Pomocy bo juz nie wiem co myśleć..Plamien jak narazie brak
Hej a może wtedy owulacyjny wyszedł pozytywny bo we krwi jeszcze wysokie bhcg? Robiłaś badanie krwi czy beta spadła w tym czasie? Testy owulacyjne są wrażliwe na bhcg i mogą dać fałszywie dodatni wynik (to tez w ulotkach jest) a betka po poronieniu u każdego spada trochę inaczej...
Lat 30
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala nie robilam bety i moze masz racje, a cykl byl po prostu bezowulacyjny i miesiaczka bedzie tydzien wczesniej,no nic czekam08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
🇧🇪 DE
Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy