Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
M@linka wrote:Arletka - tak jakoś tak by wyszło...nie mam żadnych objawów prócz lekkich boli @ od czasu do czasu...ehh...
Ja np nigdy nie mam mdłości,choć bardzo bym chciała,bo przynajmniej człowiek wie,że jest wszystko tak jak ma być..pewnie taka uroda
Tym razem mnie przy nadziei trzyma to,że teraz te zastrzyki mi pomogą,od jutra pewnie zacznę,bo idę po receptę -
Brychra wrote:dziewczynki jestem po poronieniu samoistnym w lutym. bylam u lekarza. wszystko ok. w cyklu marcowym stosowalam testy owu. 19 pozytywny. przytulanko przez nastepne 5 dni.. dzisiaj jestem w 10 dpo 4 dzni przed okresem. podkusilo mnie zeby zrobic bete bo mialam wsciekla zgage... wynik ujemny...nie mam juz sily na to wszystko. staramy sie od pazdziernika. z tym ze w tej ciazy w lutym mialam krwawienie plamienie jak by okres i w 5 dniu mnie strasznie zakul jajnik jak szybko wstatam z lozka. zrobilam test nastnego dnia i pozytywny dwie kreski z tym ze druga blada... poszlam na bete 2 dni pozniej 39.8 bodajze.. i za 4 dni polecialo. wiec sie pocieszam ze przy moich cyklach 24 dniowych bladzioch wyszedl w 5 dniu niby po terminie ale z krwawieniem to moze pospieszylam sie z ta beta na 4 dni przed okresem... sama nie wiem. dodam ze mam miesniaka 16 milimetrow...Brychta
-
nick nieaktualny
-
Jagna 75 wrote:moze poprostu za wczesnie zrobiłas te bete,a ten miesniak nie przeszkadza w zajsciu w ciąze?co lekarz na ten temat mówi?Masz naturalne ovu potwierdzone monitoringiem?Brychta
-
Brychra wrote:ginekolozka powiedziala ze jest nie grozny i nie widzi problemu(to samo powiedzial 1 ginekolog) cykle mam regularne od jakis 15 lat co do dnia i latwo mi stwierdzic owulacje bo ja czyuje...mam juz jedno dziecko:) 6 lat synus:) poszlo gladko:) tylko teraz pod gorke a mam juz 33 lata,...
Brychta,nie martw się musisz być silna i próbować..,ja jak miałam torbiel też nie mogłam zajść,ewentulanie porób jakieś konkretniejsze badania,hormony,może fazę lutealną masz za krótką i dlatego się nie udaje..od stwierdzonej owulacji pomaga też zażywanie progesteronu na zagnieżdżenie.. -
skrzat1988 wrote:
Powiedzcie mi czy to normalnie, że rok po łyżeczkowaniu nadal mam plamienia 4-5 dni przed okresem takie brązowo brunatną wydzieliną? Biorę pół roku castagnus i nic mi nie pomógł. hormony w normie.
przed ciążą nigdy nie miałam takich plamień.
Mam to samo, bylam juz u 3 ginekologów i nikt nie umie pomoc. Masa badan, wszystko w normie. Jeszcze prolaktyne z obciążeniem mam zrobic, może tu cos miesza, bo wkurzają mnie te plamienia:(Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
Brychra wrote:ginekolozka powiedziala ze jest nie grozny i nie widzi problemu(to samo powiedzial 1 ginekolog) cykle mam regularne od jakis 15 lat co do dnia i latwo mi stwierdzic owulacje bo ja czyuje...mam juz jedno dziecko:) 6 lat synus:) poszlo gladko:) tylko teraz pod gorke a mam juz 33 lata,...
Ok,masz dziecko ale to było 6 lat temu,wiele mogło sie zdarzyc,poród mógł sprawic niedroznosc jajowodów,zrosty czy inne...droznosci nie miałas robionej?badałas hormony w cyklu?
Poza tym u zdrowej kobiety nie w kazdym cyklu występuje ovu,kazdy lekarz ci to powieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:51
Antoś IVF,Julisia natural
-
Brychra,radze znalezc dobrego lekarza,raczej z polecenia ludzi który ma doswiadczenie w leczeniu niepłodnosci,bo ja przez dwa lata błądziłam od jednego do drugiego i tylko gadali głupoty a ja w nie wierzyłam,kazdy mówił jedno i to samo,dlatego wierzyłam.Dopóki nie trafiłam do lekarki która pracuje takze w klinice leczenia niepłodnosci i ona pokierowała mnie co i jak.Nie lecze sie u niej a w klinice,poniewaz ona gabinet ma trzy razy w tygodniu otwarty więc trudnosci z monitorowaniem cyklu,dlatego poleciła klinike bo siedem dni w tygodniu mam dostępnosc i elastyczne godziny wizyt.Dobrze trafiłam,w ciągu trzech miesięcy zbadano mi hormony,dowiedziałam sie o moich cyklach więcej niz przez ponad dwa lata w prywatnych gabinetach,poza tym po pierwszej konkretnej stymulacji zaszłam w ciąze,niestety poroniłam w 7 tyg,ale teraz zaczełam od nowa,kolejny cykl stymulowany,dzięki ovitrelle bede miec ovu w poniedziałek a w połowie kwietnia dowiem sie czy sie udało zapłodnic moje dwa piękne jajeczka które widziałam dzis na wizycieAntoś IVF,Julisia natural
-
A ja dziś umieram w nocy spać nie mogłam co pół godziny się budziłam
Czuje się jeszcze gorzej niż wczoraj
Zaczęło się od bólu gardła i wszystko poszło w górę, ból gardła, zębów,katar i ból głowy
Na szczęście nie mam gorączki, ale strasznie martwię się o małą
Biorę Tantum Verde do ssania, Prenalen syrop i Prenalen na katar ale jak narazie nic nie pomaga.
Jeszcze w nocy raz mnie bolało z prawej strony brzucha raz lewej, ciągle się wierciłam i przewracam raz na ten bok raz na drugi. Jak mi nie przejdzie dzisiaj chociaż w połowie to będę musiała iść do lekarza -
blondyna5555 wrote:A ja dziś umieram w nocy spać nie mogłam co pół godziny się budziłam
Czuje się jeszcze gorzej niż wczoraj
Zaczęło się od bólu gardła i wszystko poszło w górę, ból gardła, zębów,katar i ból głowy
Na szczęście nie mam gorączki, ale strasznie martwię się o małą
Biorę Tantum Verde do ssania, Prenalen syrop i Prenalen na katar ale jak narazie nic nie pomaga.
Jeszcze w nocy raz mnie bolało z prawej strony brzucha raz lewej, ciągle się wierciłam i przewracam raz na ten bok raz na drugi. Jak mi nie przejdzie dzisiaj chociaż w połowie to będę musiała iść do lekarzaAntoś IVF,Julisia natural
-
Blondyna Jagna ma rację.To nie wygląda tak jakby mialo przejść.. Kurde no... czy zawsze musi być w ciaży tyle stresu? Ja też panicznie boje się chorób Pracuję z dziećmi. No ale jak kurna ma się pecha to można nawet z powietrza zlapać...Boże uchowaj...!A jeszcze do tego taka pora roku - już dawno chora nie bylam A z tego co pamiętam niestety wiosna poczatek lata to okres kiedy zaliczam choróbsko Blondyna daj znać po wizycie..Zdrówka!!!
-
blondyna5555 wrote:A ja dziś umieram w nocy spać nie mogłam co pół godziny się budziłam
-
Blondyna, leć do lekarza, będziesz spokojniejsza.
Ja też nie śpię, ale z innego powodu. Kropek mi nie daje spać od dwóch nocy, tak się wierci, wczoraj dopiero po głaskaniu brzucha przez tatusia dał zasnąć. Po prostu ruchy stały się tak odczuwalne, a ja chyba jeszcze się nie przyzwyczaiłam. To dopiero 22 tydzień strach pomyśleć, co będzie dalej. Bombelku, chyba rośnie partner do tańca dla Twojej córci -
Poczekam za mężem aż wróci z pracy, bo i tak nie mam jak jechać sama, on będzie w domu koło 15 i wtedy zobaczymy czy pojedziemy do lekarza czy do 15 mi przejdzie.
Broniłam się rękami i nogami żeby tylko w ciąży nie być chorym, wszyscy dookoła chorzy byli a ja ich unikałam, ale przez ponad 9 miesięcy ciężko jest nie być choć raz chorym tym bardziej ze w ciąży organizm jest osłabiony a na dodatek ta cholerna pogoda, raz ciepło raz zimno...
Dam później znać. Miłego dnia dziewczyny -
osa wrote:Blondyna, leć do lekarza, będziesz spokojniejsza.
Ja też nie śpię, ale z innego powodu. Kropek mi nie daje spać od dwóch nocy, tak się wierci, wczoraj dopiero po głaskaniu brzucha przez tatusia dał zasnąć. Po prostu ruchy stały się tak odczuwalne, a ja chyba jeszcze się nie przyzwyczaiłam. To dopiero 22 tydzień strach pomyśleć, co będzie dalej. Bombelku, chyba rośnie partner do tańca dla Twojej córci
hehehhee Oska wiem o czym piszesz, ja tak mam od dłuższego czasu, u mnie ruchy są już regularne, a kopy już bolesne... i widoczne dla otoczenia, skóra się unosi mąż jak położy rękę to też czuje kopniaki
Czy ktoś wie co u Bomblicy? zamilkła mam nadzieję, że jest zajęta i urządza pokoik i ogródek.osa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz