Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka wrote:Zula mam nadzieję, że u mnie też niedlugo się skończą,choć Ty biedna miałaś z tymi plamieniami gorsze przeboje.
Foto masz już wyniki PAPPA?
Agulineczka,
Mam już wyniki skorelowane pappa, wyszło niskie ryzyko chorób, na szczęście. ☺Żonkil, baksia, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Foto, no i pięknie
Ja mam dziś za sobą pierwsze badania, zwykła morfologia, mocz, glukoza i tsh. Czekałam w labie z moim 2 latkiem półtorej godziny, takie kolejki były!! BRrrr. Bawił się swoimi paluszkami, gadał do siebie, był mega dzielny i cierpliwy..
Za to łeb mnie teraz napitala, zbyt długo byłam bez jedzenia i bez picia, bo nawet wody sobie nie wzięłam..
Na pocieszenie pięknie śnieg prószy u nas za oknem, a do mnie przyszła kurtka, którą kupiłam z zimowych przecen i chyba nie zapeszając, pierwszy raz w życiu mam tak ciepłą kurtkę!!!! Jestem zakochana w niej
We wszystkich mi zimno, poza jednym superowym płaszczem ciążowym z wełną H&M, jaki kiedyś kupiłam, no i teraz na samiuśką końcóweczkę zimy będzie mi ciepluuutko
W ogóle, takie spostrzeżenie mam, jak dużo lęku generuje ta ciąża.. nie mam jeszcze karty ciązy, brzuszek jeszcze jest taki nie za duży, i powiem wam, że jeszcze mimo tego 8 tygodnia ciąży, jakbym jeszcze nie do końca dowierzała, że jestem w ciaży.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 11:29
-
Annamaria witaj w klubie
Ja też cały czas niedowierzam. Może jakbym miała jakieś konkret objawy, to byłabym spokojniejsza. Najpierw sobie mówiłam: "aby do serduszka to odetchnę" - gucio mija kilka dni i dalej się czuję jak na beczce prochu. Potem "aby jeszcze skończyć 8 tydzień" - kolejna wizyta - wszystko ok - ja cieszę się dzień lub dwa i potem dalej się czuje jak na beczce prochu.
PS i też sobie w tym roku kupiłam cieplutką kurtkę
baksia dzięki za info, lżej mi trochę
Foto superChyba pora odetchnąć głęboko
-
Agulineczka uff cieszę się, że wszystko jest ok 😊 Teraz mam nadzieję, że już nie będą Cię tak straszyły te plamienia. Chciałabym napisać odpoczywaj ale to prawie nierealne przy dwójce dzieci 😂
Annamaria ja za to nie wiem jak to jest mieć teściów. Rodzice też nigdy w nic się nie wtrącali No normalnie jakbym żyła sama😂
Podziwiam Twego dwulatka-moja córka w życiu by tak nie ustała aż tyle.
Foto80 cieszę się, że pappa wyszła dobrze 😊 Tu w ogóle nie ma prenatalnych w 1trymestrze ale będę robić NIPT. Tu nawet nie powiedzą jaką płeć przed 20tyg. Ciekawe czemu mają takie podejście ale to najmniejszy problem. Najważniejsze, żeby było wszystko dobrze.
W ogóle jest tu tak, że krzywa cukrowa nie jest obowiązkowa i robią tylko tym pacjentkom u których w rodzinie ktoś ma cukrzycę. Badań na czczo też nie robią-chyba, że jakieś konkretne które tego naprawdę wymagają a hormony tarczycy normalnie po zażyciu tabletki-takze zupełnie inaczej niż w Pl😉
Nie mam jakoś weny zapisywać się na fioletową stronę 😐 Brak czasu po prostu i bym pisała 1post dziennie pewnie.
Ahh byle do 12 tyg. czyli cały miesiąc 🤦🏼♀️
-
Foto, ja wzięłam z Naoko store. O taką:
tydzień temu mieli spore przeceny. Oglądałam inne wzory i w międzyczasie wykupiono chyba połowę ich kurtek, dosłownie co odświeżenie strony to znikały kolejne..
Jest lekka i mega ciepła, nigdy takiej cieplutkiej nie miałam
LadyDior, na szczescie on siedział mi kolanach, ale i tak było to dłuuuugo. A co do fioletowej strony, ja w ogóle na razie omijam ją wzrokiem, no jakoś nie mogę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:51
Foto80 lubi tę wiadomość
-
Wombat
Gratulacje 😊trzymam kciuki
A może po porodzie jakimś cudem odblokowały ci się jakowody 🤷♀️nie mam pojęcia 😉ale najważniejsze że jest ciąża 😆.
Jak widać wszystko się może zdarzyć .
Lady Dior
Cudowne wieści i piękny kropek 😍musi być dobrze ja w to wierzę 😊.
Abilify
Przykro mi że i Ciebie doświadczył los 😐u mnie okres po 1 i 2 poronieniu przyszedł po 38 dniach z tym że ja nie miałam zabiegu,poroniłam samoistnie .
Myślę że u Ciebie zabieg to 1 dc .
Agulineczka
Kamień z serca 🤗😊bardzo się cieszę że z maleństwem wszystko dobrze 😆.To teraz się oszczędzaj i spróbuj odetchnąć i zacząć się cieszyć z ciąży😊.Mam nadzieje że krwawienia i plemienia już Ci trochę odpuszczą.Trzymam kciuki i kibicuję żeby maleństwo spokojnie się rozwijało i szczęśliwie przyszło na świat.
Baksia
Dzięki za kciuki 😊dziś 13 dc .Wydaje mi się że jeszcze długo do owulacji bo dopiero zaczął zmieniać mi się śluz z kremowego na wodnisty i temp jest w tych wyższych a zazwyczaj mam najpierw niskie temperatury potem trochę wyższe ( teraz mam taką temp) potem spada i jest skok i już wyższe temperatury.Jestem bardzo ciekawa co się dziś dowiem oby było wszystko dobrze .
Anna Maria
O kurczę współczuję tyle czekać z 2 latkiem w laboratorium 😬na szczęście już jesteście po💉 trzymam kciuki za dobre wyniki .A synek bardzo dzielny 🤗😊.
Dziewczyny czego mogę się spodziewać na monitoringu w 13dc ?Lady_Dior lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina, a na która masz wizytę🤔✊
Wydaje mi się, ze owu powinnaś mieć szybciej, tym bardziej, że stymulację tez zaczęłaś wcześniej😉 Wiec dziś pecherzyki powinny już być widoczne🤗
Ja przy naturalnych cyklach ovu miałam ok. 14-16dc, przy stymulacji w dniach 5-9dc, 11-12 dc mam już spore pecherzyki, zazwyczaj 20-24mm i muszę wziąć już ovitrelle.
Trzymam mocno kciuki❤️
Agulineczka,
Bardzo się cieszę, ze wszystko jest dobrze, a plamienia nie są groźne. Oczywiście mam nadzieje, ze już się nie powtórzą i nie będą Cię już martwić❤️
Lady Dior,
❤️ Rośnijcie nam zdrowo. Już nie mogę doczekac się kolejnej wizyty i kolejnego zdjęcia😉
Wombat,
Cudowna wiadomość, gratuluje❤️❤️ Trzymam kciuki😘Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Annamaria,
mam polubioną stronę NAOKO na fb i zastanawiałam się, czy te ich kurtki są cieplebardzo fajna jest ta, którą wybrałaś! Rozmiarówkę standardową mają?
-
Malina wrote:Ewelina, a na która masz wizytę🤔✊
Wydaje mi się, ze owu powinnaś mieć szybciej, tym bardziej, że stymulację tez zaczęłaś wcześniej😉 Wiec dziś pecherzyki powinny już być widoczne🤗
Ja przy naturalnych cyklach ovu miałam ok. 14-16dc, przy stymulacji w dniach 5-9dc, 11-12 dc mam już spore pecherzyki, zazwyczaj 20-24mm i muszę wziąć już ovitrelle.
Trzymam mocno kciuki❤️
Wizyta dopiero po 18.00 godz🙆♀️
Mam ogromną nadzieję że owu po tych lekach będzie szybciej 🙏bo czekanie do 20dc strasznie się dłuży 🤪ale z dwojga złego to wolę później niż wcale 😉Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina no to kciukasy
Foto co do zakupów, to ja przez cały rok 2020 miałam postanowienie, by kupować używane rzeczy (poza butami i bielizną). Ze względów ekonomiczno-ekologicznych. Obejrzałam odcinek Zophii Stylistki, która podjęła się takiego wyzwania i też tak postanowiłam. Dlatego swoją kurtkę kupiłam na Vinted.
to jest podobny model do tego:
https://www.solar.com.pl/ubrania/plaszcze-i-kurtki/za032591.html
Z kaczym puchem i za chyba 270 zł plus przesyłka. Założona chyba była parę razy, dziewczyna sprzedawała, bo nie miała okazji nosić. Wadą takiego kupowania jest to, że nie przymierzysz i też nie wiem, jak ze zwrotami - ja do tej pory nie miałam potrzeby, zawsze wszystko było ok. Jestem zadowolona z kurteczki, jest ciepła i pasuje
Z ubrań polecam jeszcze leginsy ocieplane polarkiem np. z Calzedonii - kupowałam je jeszcze przed postanowieniem eko. Teraz zimą tylko w nich chodzę, bo cieplutko i wygodnieFoto80 lubi tę wiadomość
-
Żonkil,
ja też często kupuję używane rzeczy, na Vinted, OLX, czy w lumpie. Tak jak mówisz, minusy są takie, że nie można przymierzyć, najczęściej zwrotów nie ma, ale coś za cośdzięki za podpowiedź
ja szukam właśnie czegoś dłuższego, co w dupkę będzie grzało i nie będzie mi w tym podwiewało. Kupiłam sobie płaszczobluzę jesienią z firmy MKTP na promocji (różowy
) i chodzę w nim cały czas do dziś, ale już przy minusowych temp jest ciut chłodnawo niestety.
https://mojkrajtakipiekny.com/kategoria/plaszczobluzy/plaszczobluza-orchidea -
Hej
ja dziś bylam na wizycie, z małym na szczęście wszystko dobrze
rośnie
Następna wizyta dopiero 17.02 nie wiem jak tyle wytrzymam
Encorton mam odstawiony i mam ostatnia paczkę Duphastonu, którą mam skończyć i tez tyle
Zostanie mi tylko Acard, Clexane i Euthyrox.Żonkil, futuremama, Foto80, Zula36, baksia, Malina, agulineczka, trodde, Lady_Dior, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Natka
Super 🤗nudnej ciąży życzę 😊.
Natka95 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Foto ale mega! Super, ja uwielbiam takie ciuchy. Długa góra - też zawsze mi dupka marznie, kiedyś pęcherz bardzo łatwo sobie przeziębiałam. Dzięki za podpowiedź z tą marką, zainspirowałaś mnie, myślę, że w tym roku wprowadzę modyfikację do swojego postanowienia: jeśli nowe to polska marka szyjąca w Polsce a jak nie to używane.
Foto80 lubi tę wiadomość