Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 a jeśli wyszły ci te nadnercza to leczenie lub stymulowanie cyklu jest takie samo ? Czy jak się działa , gdy chce się dziecko?Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Martyna33 a jeśli wyszły ci te nadnercza to leczenie lub stymulowanie cyklu jest takie samo ? Czy jak się działa , gdy chce się dziecko?
Ja mam owulacje wiec u mnie stymulacja nie jest potrzebna. Mam jednak cykle długie(35-40dni) przetłuszczają mi się skóra i włosy, często trądzik.
Miałam już wyznaczone leczenie - pół tabletki dexametazonu. Wykupiłam leki i dwie kreski. Dlatego powtórzę badanie żeby dobrać znowu dawkę.
Jeśli nie ma się owulacji to stosowanie dexa powinno je przywrócić25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kitaja laboratorium medgen z Warszawy robi to wysyłkowo. Płacisz, wysyłają Ci wszystko co potrzebne do pobrania badania, odsyłasz im pobrany materiał i masz wynik po kilkunastu dniach. Cenowo tez są rozsądni. Zatem nie musisz nigdzie jechać
Kitaja, Malina lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Dla odmiany od trudnych tematów badań, macie tu mój cień 10dpo . I teraz nie wiem czy to cień pozostały z poronienia (27.12) czy to nowy cień 😂 Dlatego nie nastawiam się i powtórzę test za kilka dni.
https://zapodaj.net/6ccc06ec5c2bd.jpg.htmlEwelina26, Malina, trodde lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, a sprawdzałaś testami w domu swój cień po poronieniu, aż zszedł do białego testu? Czy nie?
No bo po takim czasie to może być "nowy" cień jużKciuki!
Kitaja, myślę, że macie bardzo dobry plan. Ja pod dwóch poronieniach byłam mocno zdecydowana na zrobienie ile się da. Mnóstwo tego wyszło, badań, kosztów, ale chciałam jak najwięcej wykluczyć. Wtedy nie wiedziałam nic o Kirach i jeszcze kilku badaniach, ale teraz podejrzewam już za późno i w ciaży nie zrobię, ale na twoim miejscu tez bym porobiła ile się da, żeby w razie czego wejść na leki, coś wyrównać, poprawić jakieś swoje możliwości na szczęście. Rozpisz to sobie w kalendarzu, zapisuj ceny, terminy i co ważne sprawdzaj i zapisuj po jakim czasie są wyniki danych badań, wtedy możesz dopiero ustalać sobie wizyte u lekarza, żeby mieć już wyniki. Czasem nie jest to tak szybko. Dziewczyny tu to kopalnia wiedzy, jak coś myślę, że jestes w dobrym miejscu
Ja wczoraj miałam przełomowy wieczór. Zainstalowałam sobie aplikację w tel "Ciąża" i wieczorem oglądałam z każdej strony wizualizację dziecka na tym etapie ciąży, tam jest to niesamowicie pokazane w 3D, i się poryczałam ze wzruszenia.. Rozpuścił mi się ten mój lękowy dystans...
Jak coś by poszło nie tak, to będę ryczeć i wyć i tak, ale póki co chyba pierwszy wieczór miałam taki, że sobie po prostu pozwoliłam się przez parę godzin cieszyć, tak bez strachu.. Nie wiem co będzie, jak będzie, ale TERAZ to dziecko we mnie jest i się tym po prostu cieszę...
W poprzedniej ciąży sama uszyłam sobie etui na kartę ciaży i wyniki badań, ale teraz jest inny format, większe są te karty i mi się nie mieści.. i raz zaszalałam i zamówiłam sobie etui na kartę ciąży, będę mieć porządek i koniec z fruwającymi karteluszkami..
agulineczko, ależ się cieszę, że u ciebie cisza z plamieniami w końcu!
LadyDior, nadal lepiej z samopoczuciem, przeszły mdłości?i co robisz z heparyną, wystarczy ci do wizyty u lekarza? Czy ci zabraknie? Bo ja mam na receptę moje zawsze w zapasie, może ci podesłac kilka sztuk żeby nie zabrakło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 09:18
-
Joanien dziękuję za pomoc. Dziewczyny jesteście skarbi ca wiedzy tutaj na forum. Już jestem umówiona z mężem na cały pakiet testdna i kir, czy są jeszcze jakieś badania które wy wykonalyscie?
Miłego dniaCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja, ja zbadałam sobie poziom kwasu foliowego i homocysteiny, zrobiłam rozszerzony pakiet ANA, pakiet badań na zespół antyfosfolipidowy i pakiet w kierunku trombofilii ze strony testDNA, bez konsultacji z genetykiem, bo i tak miałam w planie i poszłam potem do hematologa z wynikami. To tak na szybko, chyba nic nie pominęłam.
Wg mnie i mojego gina, to był minimalny zestaw od zrobienia, on nie zalecałby ładowania się w kolejną ciażę bez tych badań.
Aa, i ważne, nie pamiętam już dokładnie, ale niektóre z tych badań trzeba zrobić minimum po 6 tygodniach od poronienia, a niektóre dają miarodajne wyniki jeszcze dłużej , kurcze, nie pamiętam które to były. Zarówno hematolog jak i lekarka ze szpitala mi mówiła, że do 3 miesięcy po poronieniu, to jest strata kasy na badanie, bo wyniki mogą skakać sobie jak chcą, tylko co to było? Chyba poziom D-dimerów to na pewno się nie bada tak szybko, i ja za szybko właśnie robiłam, ale coś jeszcze było..
a niektóre badania z kolei trzeba zrobić do tych 6 tygodni po stracie.. Kierowałam się też radami dziewczyn z forum Poronienie, tam była wśród nich lekarka po stracie i sugerowałam się jej wiedzą i podpowiedziami dziewczyn..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 10:33
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Kitaja wrote:Joanien dziękuję za pomoc. Dziewczyny jesteście skarbi ca wiedzy tutaj na forum. Już jestem umówiona z mężem na cały pakiet testdna i kir, czy są jeszcze jakieś badania które wy wykonalyscie?
Miłego dnia
😉 imunofenotyp warto zrobić i test CBAWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 12:20
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Kitaja wrote:Joanien dziękuję za pomoc. Dziewczyny jesteście skarbi ca wiedzy tutaj na forum. Już jestem umówiona z mężem na cały pakiet testdna i kir, czy są jeszcze jakieś badania które wy wykonalyscie?
Miłego dnia
Kitaja,
Ewelina na super listę badań, poproś to na pewno Ci wyśle😉 -
Hej dziewczyny
Jestem trzy tygodnie po poronieniu w 6 tyg ciazy
W następnym cyklu mam kolejny transfer zarodka w klinice novum
Dziś robiłam test sikany, wychodzi blada krecha (nowa ciąże wykluczam)
Czy warto iść na usg i to sprawdzić czy dać sobie spokoj u czekać na kolejny cykl ? Czytałam ze Beta długo spada od 4-6 tygodni po poronieniu
Czy któraś z Was była w takiej sytuacji ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 12:30
Badania
Kariotypy Ok
Immunologia Ok
Genetyka Ok
Mąż zdrowy
Styczeń 2019 r - I IVF -3 zarodki
3 nieudane transfery Klinika Invimed
Czerwiec 2019r. II IVF - 4 zarodki
2 nieudane transfery Klinika Invimed
Październik 2019r. III IVF -4 zarodki
Marzec 2020r. IV IVF - 5 zarodków
Wrzesień 2020 - zmiana kliniki
Klinika Novum
Histeroskopia - utajony stan zapalny endometrium i obecność komórek plazmatycznych
Protokół krótki - punkcja 24.10.2020
27.10 transfer 3 dniowego
Zamrożone ❄️❄️❄️❄️
HCG 9dpt - 3,5
HCG 10dpt - 5,6
HCG 13dpt - 18,9
HCG 16dpt - 61,9
HCG 18dpt - 11,7ciąża biochem
Kolejny transfer 7.12.2020, ciąża
Poronienie zatrzymane w 6 tc
Kolejny transfer w lutym -
Ines, beta może długo spadać.. Na twoim miejscu poszłabym na usg, żeby ocenić stan po poronieniu, jeśli planujesz transer. Niech lekarz oceni endometrium, zerknie na jajniki. Tu sama ocena kresek i cieni nic nie da.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 12:47
-
Wrzucam tu listę badań po poronieniu, jak czegoś brakuje to proszę o aktualizację
1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.
7. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 ( jak dodatnie to wykonać ANA3)
8. Przeciwciała przeciwłożyskowe i przeciwplemnikowe
9. Mutacja czynnika V Leiden
10. Mutacja genu protrombiny 20210
11. Mutacja genu MTHFR C 766 T
12. Mutacja genu MTHFR A1298 C
13. Przeciwciała Allo- MLR+ test cytotoksyczny - ocena obecności przeciwciał blokujących ALLO-MLR ( jeśli były ciąże)
15. Kariotypy partnerów
16. Wymazy z szyjki macicy w kierunku mycoplasma, ureplasma i chlamydia
17. KIŁA, TOXOPLAZMA IGG, IGM, CYTOMEGALOWIRUS IGG, IGM
18. Aktywnośc białka C
19. Aktywność białka S
20. Prolaktyna, progesteron, estradiol, testosteron, androstendion, 17ohp, SHGB, atpo, atg, ft3, ft4, tsh, FSH. LH
21. Krzywa cukrowa i insulinowa
22. Badanie nasienia, fragmentacja dna plemnika. Warto też zrobić badania w kierunku bakterii w nasieniu.
23. HOMOCYSTEINA, wit D, B12, B6, kwas foliowy
24. HSG lub laparoskopia lub histeroskopia w celu oceny budowy macicy oraz wykluczeniu obecności zrostów wewnątrzmacicznych.
25. KIR + HLA-C
26. Immunofenotyp
27. Test CBA/ cytokiny
28. AMHWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 14:11
Malina, Kitaja, Daggi lubią tę wiadomość
-
joanien1104 wrote:Wrzucam tu listę badań po poronieniu, jak czegoś brakuje to proszę o aktualizację
1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.
7. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 ( jak dodatnie to wykonać ANA3)
8. Przeciwciała przeciwłożyskowe i przeciwplemnikowe
9. Mutacja czynnika V Leiden
10. Mutacja genu protrombiny 20210
11. Mutacja genu MTHFR C 766 T
12. Mutacja genu MTHFR A1298 C
13. Przeciwciała Allo- MLR+ test cytotoksyczny - ocena obecności przeciwciał blokujących ALLO-MLR ( jeśli były ciąże)
15. Kariotypy partnerów
16. Wymazy z szyjki macicy w kierunku mycoplasma, ureplasma i chlamydia
17. KIŁA, TOXOPLAZMA IGG, IGM, CYTOMEGALOWIRUS IGG, IGM
18. Aktywnośc białka C
19. Aktywność białka S
20. Prolaktyna, progesteron, estradiol, testosteron, androstendion, 17ohp, SHGB, atpo, atg, ft3, ft4, tsh, FSH. LH
21. Krzywa cukrowa i insulinowa
22. Badanie nasienia, fragmentacja dna plemnika. Warto też zrobić badania w kierunku bakterii w nasieniu.
23. HOMOCYSTEINA, wit D, B12, B6, kwas foliowy
24. HSG lub laparoskopia lub histeroskopia w celu oceny budowy macicy oraz wykluczeniu obecności zrostów wewnątrzmacicznych.
25. KIR + HLA-C
26. Immunofenotyp
27. Test CBA/ cytokiny
28. AMH
No to zabieramy się za badania.
Dzięki wielkie.
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Annamaria wrote:Ines, beta może długo spadać.. Na twoim miejscu poszłabym na usg, żeby ocenić stan po poronieniu, jeśli planujesz transer. Niech lekarz oceni endometrium, zerknie na jajniki. Tu sama ocena kresek i cieni nic nie da.
Dzięki
Pojechałam na betę i na jutro się umówiłam na usg. Racja, trzeba to sprawdzićBadania
Kariotypy Ok
Immunologia Ok
Genetyka Ok
Mąż zdrowy
Styczeń 2019 r - I IVF -3 zarodki
Czerwiec 2019r. II IVF - 4 zarodki
Październik 2019r. III IVF -4 zarodki
Marzec 2020r. IV IVF - 5 zarodków
Wrzesień 2020 - zmiana kliniki
Klinika Novum
Histeroskopia - utajony stan zapalny endometrium i obecność komórek plazmatycznych
Protokół krótki - punkcja 24.10.2020
27.10 transfer 3 dniowego
Zamrożone ❄️❄️❄️❄️
HCG 9dpt - 3,5
HCG 10dpt - 5,6
HCG 13dpt - 18,9
HCG 16dpt - 61,9
HCG 18dpt - 11,7ciąża biochem
Kolejny transfer 7.12.2020, ciąża
Poronienie zatrzymane w 6 tc
Kolejny transfer w lutym -
joanien, a pamiętasz które z tych badań trzeba zrobić po wyciszeniu hormonów ciążowych, a które TRZEBA zrobić do 6 tygodni po poronieniu?
Tak na szybko to pamiętam, że trzeba dłużej odczekać z
18. Aktywnośc białka C
19. Aktywność białka S
te hematolog kazał mi zbadać dopiero około 2 a najlepiej 3 miesiąca po stracie.
I co do badania AMH, są podzielone opinie co do zasadności robienia go, sporo ginekologów uważa je za nie do końca wnoszące, jeśli chodzi o naszą rezerwę jajeczkową, czy nasz zapas jest trochę większy, czy trochę mniejszy. Koszt badania jest spory (chyba niecałe 200 zł) a w sumie nic za bardzo nie zmienia, bo i tak z małą ilością jest szansa. Także na pewno nie jest jak dla mnie w czołówce najpilniejszych badań, może i dlatego jest na samym końcu tej listy..?
Ja robiłam tylko część z tej listy, a i tak koszta mocno mnie zaskoczyły. -
O AMH zdania są podzielone, niektórzy lekarze chcą, aby je kobieta robiła, niektórzy zalecają FSH i LH plus Estradiol i to jest dla nich większym wyznacznikiem. Z pewnością kliniki leczenia niepłodności wymagają AMH, od wyniku uzależniają podejście do invitro, taki punkt wyjścia.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, za chwilę zwariuje.
17 grudnia na usg zarodek był 4 mm, bez serduszka jeszcze.
22 grudnia zarodek miał 6,9 mm i było serduszko.
4 stycznia - usg - zarodek 7,1 mm brak akcji serca
7 stycznia usg w szpitalu - potwierdzenie wszystkiego z 4 stycznia- poronienie w szpitalu
Dziś odebrałam wynik histopatologii.
Diagnoza mikroskopowa z rozpoznaniem: Martwiczo zmieniona doczesna i zwyrodniałe jajo płodowe pierwszego trymestru ciąży.
Opis makroskopowy materiału: Jama macicy: materiał we fragmentach o łącznej średnicy 6 cm, w tym skrzepy krwi oraz jajo płodowe o średnicy 3 cm. Zarodka nie uwidoczniono
Jak to zarodka nie uwidoczniono? I co oznacza ta reszta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 17:07
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 17:00
Kitaja lubi tę wiadomość
Starania od września 2018
Aromek+ovitrelle
Zabieg łyżeczkowania: 17.12.2020
02.04 25dc II kreski, beta hcg: 430,6
08.04 31dc, beta hcg 11054,0
10.04 33dc, beta hcg 23314,0 -
Kochane,
Posłuchałam Waszych opinii i umówiłam się na 28 kwietnia do dr Paśnika🥳💃🏻
Miłe Panie z rejestracji powiedziały iż, dużo wizyt wpada albo są przekładane więc jeśli zwoli się coś wcześniej to się odezwą😉Żonkil, Foto80, Zula36, trodde, joanien1104, baksia, Natka95, Kitaja, Ewelina26 lubią tę wiadomość