X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kochane bocian leci do nas :-)
    dziecko-ruchomy-obrazek-0144.gif
    Kurde...ten bociek powinien miec wiecej w dziobie bobasow; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:35

Iwannabelieve lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dzięki napisałam do niego :-)
    Nooo ten bocian powinien nam tu dawać te maleństwa co u was słychać?
    Miłego weekendu; )

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Kurde...ten bociek powinien miec wiecej w dziobie bobasow; )
    Ten bocian juz bedzie z nami i bedzie przynosił systematycznie dzieciaczki.Ciekawe która pierwsza dostanie :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jagna dzięki napisałam do niego :-)
    Nooo ten bocian powinien nam tu dawać te maleństwa co u was słychać?
    Miłego weekendu; )
    Wczorsj napisałas czy dzis?Daj znac co odpisze.Weekend to nie wiadomo czy odpisze...ale licze ze jesli nie przez weekend to w poniedzialek

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dziś nie da się wysłać do niego może e-mail jest nie aktywny bo pisze problem z dostarczeniem

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 26 tc <3
    U mnie wstawanie na siusiu jest coraz częste, już w nocy wstaje po kilka razy, potem już mi ciężko znowu zasnąć i tak robią mi się bezsenne noce, potem głowa mnie boli i mam zawroty. No ale jakoś trzeba wytrzymać, już tylko powiedzmy 3 miesiące zostały ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 ja tez czekam na info co Ci napisze bo chce sie do niego wybrac.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! u mnie niestety okres, wiec wracam do boju za jakis czas... w zwazku z tym mam do Was pytanka:

1. Czy przydatne sa testy owulacyjne? nie korzystalam z nich, liczylam na oko kiedy mam dni plodne i troche obserwowalam sluz

2. Co myslicie o zrobieniu badania nasienia? moj maz ma zrobione badanie ogolne nasienia i posiew, ale nie zrobil tego badania, ktory pokazuje czy plemniki sa prawidlowo zbudowane (morfologia). Czy to badanie jest istotne? Pytam, bo moje jedno poronienie to bylo z powodu pustego jaja...czytalam ze przyczyna moze byc nieprawidlowy plemnik albo komorka jajowa. W tym cyklu bralam wszystkie leki na poprawe komorki jajowej, moje badania tez nie wykazuja u mnie jakis duzych nieprawidlowosci...stad sie zastanawiam czy moze byc cos nie tak z plemnikiem... no bo 2 poronienia...wczesniej tez 1cykl bez sukcesu, teraz tez bez sukcesu...

usciski weekendowe! u mnie...slonce! i snieg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:03

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam CZEKAM za wiadomością od niego ;)
    Niebieskaa tak moim zdaniem są przydatne testy owulacyjny u mnie wszystkie się sprawdzają no niech Twój mąż zrobi badanie nasienia to jest baaardzo ważne badanie mężczyzn; )

Niebieskaa lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, rozkminiam swój cykl (udostępniam) i nie rozumiem. :(

Pierwszy, po łyżeczkowaniu trwał 36 dni, co jest w sumie typowe dla mnie. Obecnie mam 17dc. Zgodnie z poprzednim cyklem, ovufriend wyznaczył mi dni owulacji dopiero na dni mniędzy 21-25dc.
    3 dni temu u gina usłyszałam, że na usg widać jajo, a w szyjce dobry śluz i mamy działać. Na zewnątrz nie czułam tak dobrego śluzu, jak w poprzednim cyklu, ale jednak był on z gatunku "płodnych" -wodnisty a chwilami niteczki rozciągliwego, ale było mokro. Bolał mnie też jajnik. Dziś śluz mam już mętny, lepki. Można by rzec, owu była, zaczęła się faza lutealna, a cykl po prostu będzie krótszy, niż 30 dni.
    Tyle, że nie zgadza się to z wykresem temperatur. Co prawda pomiary są dalekie od ideału, bo po pierwsze o różnych godzinach, mierzone pod językiem, więc raczej pomiary nieprecyzyjne. Ale gdybym weszła w fazę lutealną powinnam mieć ok 37 stopni, a u mnie jeszcze nie przekroczyło 36,6.
    Nie wiem, jak to rozumieć:
    1. Była owulacja - weszłam w fazę lutealną, cykl się zrobił dziwnie krótki (jak na mnie) - olać tempki.
    2. Owu nie było i już nie będzie, cykl będzie krótszy niż zwykle i bezowulacyjny (czemu więc bolał jajnik, czemu gin widział pęchrzyk)
    3. Owu dopiero przyjdzie, mam czekać na skok tempki, czekać na prawdziwie płodny rozciągliwy i obfity śluz, a bóle jajnika, które czułam nic nie znaczą, a ginekolog gówno widział na usg.

Help!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jagna dziś nie da się wysłać do niego może e-mail jest nie aktywny bo pisze problem z dostarczeniem
    Spróbuj w poniedziałek wysłac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna poszło juz z laptopa wysłałam bo z tel się nie dało :/

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Laski, rozkminiam swój cykl (udostępniam) i nie rozumiem. :(

Pierwszy, po łyżeczkowaniu trwał 36 dni, co jest w sumie typowe dla mnie. Obecnie mam 17dc. Zgodnie z poprzednim cyklem, ovufriend wyznaczył mi dni owulacji dopiero na dni mniędzy 21-25dc.
    3 dni temu u gina usłyszałam, że na usg widać jajo, a w szyjce dobry śluz i mamy działać. Na zewnątrz nie czułam tak dobrego śluzu, jak w poprzednim cyklu, ale jednak był on z gatunku "płodnych" -wodnisty a chwilami niteczki rozciągliwego, ale było mokro. Bolał mnie też jajnik. Dziś śluz mam już mętny, lepki. Można by rzec, owu była, zaczęła się faza lutealna, a cykl po prostu będzie krótszy, niż 30 dni.
    Tyle, że nie zgadza się to z wykresem temperatur. Co prawda pomiary są dalekie od ideału, bo po pierwsze o różnych godzinach, mierzone pod językiem, więc raczej pomiary nieprecyzyjne. Ale gdybym weszła w fazę lutealną powinnam mieć ok 37 stopni, a u mnie jeszcze nie przekroczyło 36,6.
    Nie wiem, jak to rozumieć:
    1. Była owulacja - weszłam w fazę lutealną, cykl się zrobił dziwnie krótki (jak na mnie) - olać tempki.
    2. Owu nie było i już nie będzie, cykl będzie krótszy niż zwykle i bezowulacyjny (czemu więc bolał jajnik, czemu gin widział pęchrzyk)
    3. Owu dopiero przyjdzie, mam czekać na skok tempki, czekać na prawdziwie płodny rozciągliwy i obfity śluz, a bóle jajnika, które czułam nic nie znaczą, a ginekolog gówno widział na usg.

Help!
    Monitoring jest bardziej wiarygodny od wykresu,tsk bardzo sie tym nie sugeruj,nie jedna miala tak jak ty-lekarz jedno a wykres drugie.Jesli lekarz powiedzial ze dzialac to są swiete slowa.Ja rowniez mierzylam tempke,wykres zaznaczał ovu wczesniej a potem za trzy dni kiedy bylam na monitoringu zdziwienie ze ovu bedzie i sluz piekny plodny...temperatura czasami wskazuje na przed ovu,po ovu albo ze jest ovu,dlatego te wykresy nie sà do konca prawdomowne.Tak samo testy ovu podobnie dzialają,dwie tluste mogą oznaczac przed ovu albo ovu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jagna poszło juz z laptopa wysłałam bo z tel się nie dało :/
    Ja tez musze do swojego gina z lsptopa wysylac bo z telefonu nie dochodzi.Zauwazylam ze jeden znak dodaje i adres wtedy inny sie robi.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Hej Kochane! u mnie niestety okres, wiec wracam do boju za jakis czas... w zwazku z tym mam do Was pytanka:

1. Czy przydatne sa testy owulacyjne? nie korzystalam z nich, liczylam na oko kiedy mam dni plodne i troche obserwowalam sluz

2. Co myslicie o zrobieniu badania nasienia? moj maz ma zrobione badanie ogolne nasienia i posiew, ale nie zrobil tego badania, ktory pokazuje czy plemniki sa prawidlowo zbudowane (morfologia). Czy to badanie jest istotne? Pytam, bo moje jedno poronienie to bylo z powodu pustego jaja...czytalam ze przyczyna moze byc nieprawidlowy plemnik albo komorka jajowa. W tym cyklu bralam wszystkie leki na poprawe komorki jajowej, moje badania tez nie wykazuja u mnie jakis duzych nieprawidlowosci...stad sie zastanawiam czy moze byc cos nie tak z plemnikiem... no bo 2 poronienia...wczesniej tez 1cykl bez sukcesu, teraz tez bez sukcesu...

usciski weekendowe! u mnie...slonce! i snieg :P
    Dobrze jest zrobic szersze badanie nasienia,bakteriologiczne i z wyszczegolnieniem jakosci plemników

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria - skoro pomiary są nieprecyzyjne, to na wykres W OGÓLE nie patrz

a tak to witam i pozdrawiam weekendowo:)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna!czy takie badanie moze cos wniesc? bo skoro norma dobrych plemnikow to pow. 4 procent...to przeciez i tak spora czesc jest uszkodzonych...

ogolne parametry byly ok, troche ruchliwosc obnizona,ale plemnikow duzo,wiec ogolnie jest ok. Nie bylo zadnych bakterii itd.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Jagna!czy takie badanie moze cos wniesc? bo skoro norma dobrych plemnikow to pow. 4 procent...to przeciez i tak spora czesc jest uszkodzonych...

ogolne parametry byly ok, troche ruchliwosc obnizona,ale plemnikow duzo,wiec ogolnie jest ok. Nie bylo zadnych bakterii itd.
    Bierze mąz jakies suplementy na lepsze nasienie?Ponoc w duzym stopniu to pomaga.A jak slaba rychliwosc to przed bzykaniem ok.godziny niech twój wypije kawe.Jskis lekarz doradził to dziewczynir na któryms wątku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie...kurcze...a co polecasz?jakie suplementy?dziekiza rady:*

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa polecam fertilman plus

Niebieskaa lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ