Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczorsj napisałas czy dzis?Daj znac co odpisze.Weekend to nie wiadomo czy odpisze...ale licze ze jesli nie przez weekend to w poniedzialekAga22 wrote:Jagna dzięki napisałam do niego

Nooo ten bocian powinien nam tu dawać te maleństwa co u was słychać?
Miłego weekendu; )Antoś IVF,Julisia natural

-
Witam się z Wami w 26 tc

U mnie wstawanie na siusiu jest coraz częste, już w nocy wstaje po kilka razy, potem już mi ciężko znowu zasnąć i tak robią mi się bezsenne noce, potem głowa mnie boli i mam zawroty. No ale jakoś trzeba wytrzymać, już tylko powiedzmy 3 miesiące zostały
-
Hej Kochane! u mnie niestety okres, wiec wracam do boju za jakis czas... w zwazku z tym mam do Was pytanka:
1. Czy przydatne sa testy owulacyjne? nie korzystalam z nich, liczylam na oko kiedy mam dni plodne i troche obserwowalam sluz
2. Co myslicie o zrobieniu badania nasienia? moj maz ma zrobione badanie ogolne nasienia i posiew, ale nie zrobil tego badania, ktory pokazuje czy plemniki sa prawidlowo zbudowane (morfologia). Czy to badanie jest istotne? Pytam, bo moje jedno poronienie to bylo z powodu pustego jaja...czytalam ze przyczyna moze byc nieprawidlowy plemnik albo komorka jajowa. W tym cyklu bralam wszystkie leki na poprawe komorki jajowej, moje badania tez nie wykazuja u mnie jakis duzych nieprawidlowosci...stad sie zastanawiam czy moze byc cos nie tak z plemnikiem... no bo 2 poronienia...wczesniej tez 1cykl bez sukcesu, teraz tez bez sukcesu...
usciski weekendowe! u mnie...slonce! i snieg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:03

Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Wysłałam CZEKAM za wiadomością od niego

Niebieskaa tak moim zdaniem są przydatne testy owulacyjny u mnie wszystkie się sprawdzają no niech Twój mąż zrobi badanie nasienia to jest baaardzo ważne badanie mężczyzn; )
Niebieskaa lubi tę wiadomość

2 aniołki [*] ❤ -
nick nieaktualnyLaski, rozkminiam swój cykl (udostępniam) i nie rozumiem.

Pierwszy, po łyżeczkowaniu trwał 36 dni, co jest w sumie typowe dla mnie. Obecnie mam 17dc. Zgodnie z poprzednim cyklem, ovufriend wyznaczył mi dni owulacji dopiero na dni mniędzy 21-25dc.
3 dni temu u gina usłyszałam, że na usg widać jajo, a w szyjce dobry śluz i mamy działać. Na zewnątrz nie czułam tak dobrego śluzu, jak w poprzednim cyklu, ale jednak był on z gatunku "płodnych" -wodnisty a chwilami niteczki rozciągliwego, ale było mokro. Bolał mnie też jajnik. Dziś śluz mam już mętny, lepki. Można by rzec, owu była, zaczęła się faza lutealna, a cykl po prostu będzie krótszy, niż 30 dni.
Tyle, że nie zgadza się to z wykresem temperatur. Co prawda pomiary są dalekie od ideału, bo po pierwsze o różnych godzinach, mierzone pod językiem, więc raczej pomiary nieprecyzyjne. Ale gdybym weszła w fazę lutealną powinnam mieć ok 37 stopni, a u mnie jeszcze nie przekroczyło 36,6.
Nie wiem, jak to rozumieć:
1. Była owulacja - weszłam w fazę lutealną, cykl się zrobił dziwnie krótki (jak na mnie) - olać tempki.
2. Owu nie było i już nie będzie, cykl będzie krótszy niż zwykle i bezowulacyjny (czemu więc bolał jajnik, czemu gin widział pęchrzyk)
3. Owu dopiero przyjdzie, mam czekać na skok tempki, czekać na prawdziwie płodny rozciągliwy i obfity śluz, a bóle jajnika, które czułam nic nie znaczą, a ginekolog gówno widział na usg.
Help! -
Monitoring jest bardziej wiarygodny od wykresu,tsk bardzo sie tym nie sugeruj,nie jedna miala tak jak ty-lekarz jedno a wykres drugie.Jesli lekarz powiedzial ze dzialac to są swiete slowa.Ja rowniez mierzylam tempke,wykres zaznaczał ovu wczesniej a potem za trzy dni kiedy bylam na monitoringu zdziwienie ze ovu bedzie i sluz piekny plodny...temperatura czasami wskazuje na przed ovu,po ovu albo ze jest ovu,dlatego te wykresy nie sà do konca prawdomowne.Tak samo testy ovu podobnie dzialają,dwie tluste mogą oznaczac przed ovu albo ovuElaria wrote:Laski, rozkminiam swój cykl (udostępniam) i nie rozumiem.

Pierwszy, po łyżeczkowaniu trwał 36 dni, co jest w sumie typowe dla mnie. Obecnie mam 17dc. Zgodnie z poprzednim cyklem, ovufriend wyznaczył mi dni owulacji dopiero na dni mniędzy 21-25dc.
3 dni temu u gina usłyszałam, że na usg widać jajo, a w szyjce dobry śluz i mamy działać. Na zewnątrz nie czułam tak dobrego śluzu, jak w poprzednim cyklu, ale jednak był on z gatunku "płodnych" -wodnisty a chwilami niteczki rozciągliwego, ale było mokro. Bolał mnie też jajnik. Dziś śluz mam już mętny, lepki. Można by rzec, owu była, zaczęła się faza lutealna, a cykl po prostu będzie krótszy, niż 30 dni.
Tyle, że nie zgadza się to z wykresem temperatur. Co prawda pomiary są dalekie od ideału, bo po pierwsze o różnych godzinach, mierzone pod językiem, więc raczej pomiary nieprecyzyjne. Ale gdybym weszła w fazę lutealną powinnam mieć ok 37 stopni, a u mnie jeszcze nie przekroczyło 36,6.
Nie wiem, jak to rozumieć:
1. Była owulacja - weszłam w fazę lutealną, cykl się zrobił dziwnie krótki (jak na mnie) - olać tempki.
2. Owu nie było i już nie będzie, cykl będzie krótszy niż zwykle i bezowulacyjny (czemu więc bolał jajnik, czemu gin widział pęchrzyk)
3. Owu dopiero przyjdzie, mam czekać na skok tempki, czekać na prawdziwie płodny rozciągliwy i obfity śluz, a bóle jajnika, które czułam nic nie znaczą, a ginekolog gówno widział na usg.
Help!Antoś IVF,Julisia natural

-
Dobrze jest zrobic szersze badanie nasienia,bakteriologiczne i z wyszczegolnieniem jakosci plemnikówNiebieskaa wrote:Hej Kochane! u mnie niestety okres, wiec wracam do boju za jakis czas... w zwazku z tym mam do Was pytanka:
1. Czy przydatne sa testy owulacyjne? nie korzystalam z nich, liczylam na oko kiedy mam dni plodne i troche obserwowalam sluz
2. Co myslicie o zrobieniu badania nasienia? moj maz ma zrobione badanie ogolne nasienia i posiew, ale nie zrobil tego badania, ktory pokazuje czy plemniki sa prawidlowo zbudowane (morfologia). Czy to badanie jest istotne? Pytam, bo moje jedno poronienie to bylo z powodu pustego jaja...czytalam ze przyczyna moze byc nieprawidlowy plemnik albo komorka jajowa. W tym cyklu bralam wszystkie leki na poprawe komorki jajowej, moje badania tez nie wykazuja u mnie jakis duzych nieprawidlowosci...stad sie zastanawiam czy moze byc cos nie tak z plemnikiem... no bo 2 poronienia...wczesniej tez 1cykl bez sukcesu, teraz tez bez sukcesu...
usciski weekendowe! u mnie...slonce! i snieg
Antoś IVF,Julisia natural

-
Jagna!czy takie badanie moze cos wniesc? bo skoro norma dobrych plemnikow to pow. 4 procent...to przeciez i tak spora czesc jest uszkodzonych...
ogolne parametry byly ok, troche ruchliwosc obnizona,ale plemnikow duzo,wiec ogolnie jest ok. Nie bylo zadnych bakterii itd.

Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Bierze mąz jakies suplementy na lepsze nasienie?Ponoc w duzym stopniu to pomaga.A jak slaba rychliwosc to przed bzykaniem ok.godziny niech twój wypije kawe.Jskis lekarz doradził to dziewczynir na któryms wątkuNiebieskaa wrote:Jagna!czy takie badanie moze cos wniesc? bo skoro norma dobrych plemnikow to pow. 4 procent...to przeciez i tak spora czesc jest uszkodzonych...
ogolne parametry byly ok, troche ruchliwosc obnizona,ale plemnikow duzo,wiec ogolnie jest ok. Nie bylo zadnych bakterii itd.Antoś IVF,Julisia natural