X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    Elaria - skoro pomiary są nieprecyzyjne, to na wykres W OGÓLE nie patrz

Jagna! Dziękuję za odpowiedź! Ten "monitoring" wyszedł przypadkiem, bo akurat miałam zaplanowaną wizytę kontrolną.

gama - ogólnie na wykres nie patrzę, ale myślę sobie, że nawet jeśli nie uda się zobaczyć wyraźnego skoku, to jednak powinnam doczekać się niebawem temperatur w okolicach 37, obojętne, czy mierzę perfekcyjnie, czy nie. A mierzę codziennie pod językiem (to samo miejsce), pierwsza rzecz po obudzeniu, tyle że pobudki różnie - 5:30 do 7:30.

Poskarżyłam się w pierwszym poście dziś, że śluz mętny i lepki, a przed chwilą niespodzianka - zrobił się znów przejrzysty i rozciągliwy. Tak, że chyba dziś znów zaprzęgnę m. do orki... bo ostatnio to się czuję, że pańszczyznę każę mu odwalać. Trudno.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    nie...kurcze...a co polecasz?jakie suplementy?dziekiza rady:*
    Mój nie bierze,ciezko go naklonic do tabletek.Ale duzo dziewczyn pisze ze ich męzowie majà slabe nasienie to faszerują ich suplementami i jakis tam maly efekt jest.Moze wejdz na wątek gdzie dziewczyny mają problem z nasieniem,poznasz opinie ktore jaki efekt dają

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Jagna! Dziękuję za odpowiedź! Ten "monitoring" wyszedł przypadkiem, bo akurat miałam zaplanowaną wizytę kontrolną.

gama - ogólnie na wykres nie patrzę, ale myślę sobie, że nawet jeśli nie uda się zobaczyć wyraźnego skoku, to jednak powinnam doczekać się niebawem temperatur w okolicach 37, obojętne, czy mierzę perfekcyjnie, czy nie. A mierzę codziennie pod językiem (to samo miejsce), pierwsza rzecz po obudzeniu, tyle że pobudki różnie - 5:30 do 7:30.

Poskarżyłam się w pierwszym poście dziś, że śluz mętny i lepki, a przed chwilą niespodzianka - zrobił się znów przejrzysty i rozciągliwy. Tak, że chyba dziś znów zaprzęgnę m. do orki... bo ostatnio to się czuję, że pańszczyznę każę mu odwalać. Trudno.
    Nie ma lekko,bocianowi trzeba pomóc,sam nie odwali roboty :-)
    milosc-ruchomy-obrazek-1013.gif

inessa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w deszczowych poranek.Spokojnej i przyjemnej niedzieli
    dziecko-ruchomy-obrazek-0042.gif

Magdzia88, inessa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu pustawo od wczoraj.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Coś tu pustawo od wczoraj.
    Cięzarówki wyprawki szykują a staraczki rozgrzewki robià :-) :-)

inessa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do znajomych może uda się zrobić pierwszego grilla w tym roku ;-) zależy od pogody, u nas nie pada i przynajmniej narazie jakaś w miarę ładna pogoda, zobaczymy popołudniu. Zawsze my baby będziemy siedzieć w domu a niech mężowie robią na dworze :-D

inessa lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedziele :)

My za tydzień wybieramy się w południowe strony Polski, konkretnie to woj. małopolskie ;) Oby była pogoda w miarę, bo planujemy upichcić "maścipule" :P

Miłego dnia :)

inessa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Witam w niedziele :)

My za tydzień wybieramy się w południowe strony Polski, konkretnie to woj. małopolskie ;) Oby była pogoda w miarę, bo planujemy upichcić "maścipule" :P

Miłego dnia :)
    A co to takiego?
    Juz wiem :-)
    U mnie to praźone a u męźa pieczone :-)) :-)
    Ja tez z malopolski :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 10:47

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    My jedziemy do znajomych może uda się zrobić pierwszego grilla w tym roku ;-) zależy od pogody, u nas nie pada i przynajmniej narazie jakaś w miarę ładna pogoda, zobaczymy popołudniu. Zawsze my baby będziemy siedzieć w domu a niech mężowie robią na dworze :-D
    To tylko pogody zyczyc.U mnie juz nie pada choc zachmurzone i wiatrek wieje

blondyna5555 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie danie z jednego gara :)

A konkretnie w naczyniu żeliwnym (z dokręcaną pokrywą) kładziemy na dno liście kapusty, paski boczku, ziemniaki, marchewkę, cebulę, kiełbaskę w plasterki i znowu kolejno warstwami tak, na wierzch też kładziemy liście kapusty, można podlać jakiegoś bulionu żeby warzywa nie były takie suche. Doprawiamy do smaku. Rozpalamy ognisko, czekamy aż zrobi się trochę żar, kładziemy nasze naczynie na jakichś cegłach żeby żar był tuż pod naczynie, lub można zrobić w kociołku takim na nóżkach, pilnujemy żaru przez jakieś 2,5-3 godziny a potem zajadamy pyszności :D

Równie dobrze można nazwać to duszonką ;)

To 2 lata temu zmajstrowaliśmy, teraz M napalił się na golonkę w piwie :P Tak samo się robi, tylko nie kładziemy ziemniaków i kiełbaski a kiszoną kapustę, no i zalewamy piwem :D

inessa lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żem tyle czasu pisała, że zdążyłaś odpisać sobie sama :P

Konkretnie to będziemy w Wierzchowisku :P

Kojarzysz może takiego kogoś określanego "Szabelnikiem z Wierzchowiska" ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane <3
    życze kazdej z Was miłej niedzieli <3 :)

dziewczyny staram sie nadrabiac czytanie ale nie zawsze mi to wychodzi przepraszam <3
    my zwykle weekedny staramy sie choc jeden dzien miec tylko dla siebie wiec zazwyczaj nie zagladam na net!

Jagna pytasz o celikie ufff nie jest łatwo zdiagnozowac te chorobe bo czasami jest tzw ukryta. Mozna zrobic badania genetyczne ale np moga one pokazac,ze jestes obciazona genem ale to nie zawsze znaczy,ze jestes chora.
    Sa tez badania z krwi w kierunku przeciwcial gliadynowych ale one tez nie zawsze pokaza,ze jest choroba czy nietolerancja lub alergia ( sa to 3 rozne rzeczy) ale czesto lekarze gastroenterolodzy je polecaja bo rzeczywiscie sa mimo wszystko dobre( mi np te badania wyszly w miare ok)
    Najdokładniejszym badaniem jest pobranie wycinka z jelita cienkiego czyli najlepiej gastroskopia i wtedy pobiera sie wycinek z poczatku jelita cienkiego lub kolonoskopia. Tylko przed badaniem nie mozna stosowac diety bezglutenowej przez dłuzszy czas bo dieta moze zafałszowac wyniki. Mi wlasnie z tych wycinków wyszła choroba. Juz przy kolejnej gastroskopii wyszedł mi ładny wynik ale juz wtedy byłam na diecie.
    WOgole ja nie polecam do konca tej diety bez wiedzy lekarza i bez badan mozna sobie zaszkodzic gdy sie ja stosuje przez dłuzszy czas i bardzo radykalnie.
    Mozna odstawic sobie np chleb z glutenem ( a gluten nie jest tylko w pszenicy !!!! to wazne jest bo czytam na ovu ze wiele dziewczyn mysli,ze on jest tylko w pszenicy ale inne ziarna tez go posiadaja np zyto.) Jak byc cos wiecej chciała sie dowiedziec to pisz na priv bo nie chce tutaj sie rozpisywac bo i tak czesto moje posty sa mega długie az mi głupio :P
    Kochane moje towarzysze kazdej z Was cały sercem i mamuskom i staraczkom i jeszcze czekajacym <3 <3 <3
    wiele nadziei zycze kazdej z Was mimo roznym przeciwnosciom <3

a to ja wczoraj na spacerze ( mam zalecane krotkie spacery przez diabetolog) my mieszkamy w miasteczku w puszczy :D
    a zaczełam 29 tc w piatek :D

Najdokladniejszym badaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:08

blondyna5555 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    To takie danie z jednego gara :)

A konkretnie w naczyniu żeliwnym (z dokręcaną pokrywą) kładziemy na dno liście kapusty, paski boczku, ziemniaki, marchewkę, cebulę, kiełbaskę w plasterki i znowu kolejno warstwami tak, na wierzch też kładziemy liście kapusty, można podlać jakiegoś bulionu żeby warzywa nie były takie suche. Doprawiamy do smaku. Rozpalamy ognisko, czekamy aż zrobi się trochę żar, kładziemy nasze naczynie na jakichś cegłach żeby żar był tuż pod naczynie, lub można zrobić w kociołku takim na nóżkach, pilnujemy żaru przez jakieś 2,5-3 godziny a potem zajadamy pyszności :D

Równie dobrze można nazwać to duszonką ;)

To 2 lata temu zmajstrowaliśmy, teraz M napalił się na golonkę w piwie :P Tak samo się robi, tylko nie kładziemy ziemniaków i kiełbaski a kiszoną kapustę, no i zalewamy piwem :D
    Do tej golonki mojego męza brak,uwielbia goloneczke :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko pięknie ci w ciàzy :-) jsk pszczólka w tym sweterku
    Ja staram sie pieczywo jesc rózne,nie tylko bezglutenowe ale mniej jem pszennego,nie eliminuje glutenu ale staram sie go troche ograniczyc.Zauwazylam ze lepiej sie czuje od tego czasu,no i waga drgnęla w dół :-)
    Mysle ze dieta to nie dla mnie,ale wazne by uwazac co sie je

pszczolka-ruchomy-obrazek-0168.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 13:45

inessa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.preetigin.pl/uploaded/kwartalnik3_nieplodnosc.pdf

zdevydowanie potrzeba mi pozytywnych afirmacji:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Żem tyle czasu pisała, że zdążyłaś odpisać sobie sama :P

Konkretnie to będziemy w Wierzchowisku :P

Kojarzysz może takiego kogoś określanego "Szabelnikiem z Wierzchowiska" ? ;)
    Człowiek z pasją,biała broń cięta...cos kojarze ale nie za bardzo,nie moje tereny :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - no to jest wujek mojego mężulka ;) Byliśmy tam u niego w domu kiedyś, w niektórych pokojach to byś się poczuła jak w muzeum :P Specyficzny gość, ale całkiem spoko :)

A ja w ramach odprężenia trochę sobie dziubdziam kolorowanke dziś i tak w pewnym momencie podnoszę głowę i myślę który dziś dzień cyklu i stwierdzam, że nie wiem :P Dopiero jak zerknęłam w kalendarz to oprzytomniałam :P

No boskie jest to uczucie, że nie kalkuluje się jaki dzień i w ogóle... Ciekawe czy tak się uda w czasie "starań"... Trzeba wtedy więcej malować :P :P

inessko - pięknie wyglądasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 17:17

gama lubi tę wiadomość

• Coconue Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mialam przepotezny atak paniki. Ryczalam jak glupia, maz mnie musial uspokajac. Ciezka maja ci nasi mezowie z nami.

Dzisiaj też zaczelam się clexanować. Stad pewnievta panik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 17:53

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko pięknie wyglądasz, ciąża Ci służy :) <3

Coconue wspieram <3

Clexan już bierzesz? czyżby się udało ? :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ