X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jezuuuu...

Ja chyba jednak jestem w ciąży...
    Suuuper, wspaniała wiadomość!! Bardzo mocno trzymam kciuki :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • roma Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline test niewątpliwie pozytywny, gratuluję :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma,
    Ogromnie mi przykro...
    Bardzo, bardzo Ci współczuję.
    Zdaję sobie sprawę, jak bardzo musiała Was zaboleć ta genetyczna diagnoza. Wiem, że teraz pewnie brzmi to mało przekonywająco, ale taka sytuacja pozwala zdać sobie sprawę i jeszcze mocniej poczuć, jakim cudem jest Wasz syn! Jednak jest możliwe to szczęście, pomimo tak dużych przeciwności losu.
    Ważne też, że wiecie to wszystko. Taka wiedza pozwala inaczej działać, podjąć odpowiednie kroki i decyzje.

Kkkaaarr ma rację. Jest na pewno coś takiego jak badania metodą NGS, które pozwalają bardzo dokładnie przeanalizować genom ludzki. My korzystaliśmy z tej metody, gdy robiliśmy badania po poronieniu. To podobno najlepsza obecnie metoda badań genetycznych. Zwykle jest stosowana właśnie przy zapłodnieniu in vitro.

Więc na pewno są jakieś możliwości, jakieś drogi...

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• roma Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Od razu powiem, że się na tym kompletnie nie znam, ale chyba istnieje coś takiego jak in vitro z preselekcją. Nigdy nie czytałam na ten temat, ale może warto sprawdzić, bo może to właśnie chodzi o to, aby wybrać te zdrowe komórki bez wady genetycznej.
    Wczoraj pytałam o to gin i powiedziała że w Polsce jest to nielegalne ale można zrobić w Czechach. Natomiast dziś już o tym czytałam i na stronie kliniki leczenia niepłodności w sąsiedniej miejscowości jest taka oferta, nazywa się diagnostyka przedimplantacyjna. Można zbadać sama komórkę jajową albo już zarodek, w zależności od przypadku. Dobrze wiedzieć że jest jakaś furtka jednak tutaj wchodzi już w grę etyka, takie tematy zawsze budzą kontrowersje...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline,
    Wow!! Ty wiesz, co ja chcę powiedzieć :-)
    Kochana, to jest to.
    Tym razem musi być dobrze.
    Bardzo mocno trzymam kciuki! <3

Kkkaaarrr,
    Jak się czujesz?
    Przy okazji, od razu Cię odpytam, skoro już jesteś ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    skrzat,
    Ja byłam w bardzo podobnej sytuacji nieco ponad rok temu. Stanęłam przed wyborem - zostawać w firmie (wbrew sobie), czy rzucić to wszystko. Nie byłam w stanie wpasować się w firmę, w której pracowałam ponad 4 lata, ponieważ panowały tam wartości, z którymi kompletnie się nie zgadzałam. Na dodatek zostałam bardzo źle potraktowana w związku z moją pierwszą ciążą (doświadczyłam jawnej dyskryminacji). Dlatego postanowiłam odejść.

Złożyłam więc wypowiedzenie w imię swoich wartości, uczciwości wobec siebie oraz swojego zdrowia psychicznego. I była to jedna z najlepszych rzeczy, jakie mogłam zrobić dla siebie.

Po odejściu założyłam własną firmę, która wciąż jeszcze nie przynosi oczekiwanych rezultatów biznesowych. Jak wiadomo, o taki sukces trzeba nieraz długo walczyć, ale odżyłam. Psychicznie totalnie odżyłam. Zdałam sobie sprawę, jak bardzo tamto miejsce wysysało mnie z energii, jak wiele spokoju mi zabierało. Wiedziałam, że praca mocno przyczyniła się do mojej depresji.

Dlatego ja jestem rzeczniczką tego, żeby w podobnych sytuacjach myśleć o sobie. O swoim spokoju, szczęściu. Oczywiście trzeba samej wyważyć, czy większy spokój będzie się miało poza pracą, czy jednak w niej (mając stały dochód i inne związane z tym udogodnienia). Ale może u Ciebie to jest znak, żeby coś zmienić. Jakoś się wyrwać. Zwłaszcza, że finansowo nie masz noża na gardle i na dodatek (to najważniejsze!) masz pomysły na siebie! Wiesz czego chcesz, masz plan rozwoju. Nie jest tak, że planujesz rzucić pracę i patrzeć w sufit (taka decyzja często dość szybko może prowadzić do jakiegoś poczucia winy, albo spadku poczucia własnej wartości).
    Ale Ty masz plan! I może warto chwycić byka za rogi, zaryzykować, pomyśleć o sobie...
    Niewykluczone, że właśnie wtedy dziecko uzna, że to idealny moment, aby u Ciebie zamieszkać...

Kochana bardzo Ci dziękuję za te słowa:) Bardzo mnie podniosły na duchu!
    Myślę, że podjęłam dobrą decyzję i teraz po prostu muszę mieć dużo odwagi i siły aby ją podtrzymać. Do końca czerwca domykam tutaj swoje sprawy, więc jeszcze 2 miesiące mi zostały, jakoś wytrzymam.

Niebieska - od dawna kręcę sama swoje kosmetyki w domu, scruby, masła, balsamy, pomadki - więc to moja taka mała pasja. Stąd te studia podyplomowe, żeby uzupełnić wiedzę w tym zakresie. Po biotechnologii mam dużo podstaw z chemii i biologii, więc baza do zawodu kosmetologa jest:)
    A potem można pracować w laboratoriach rozwoju nowych produktów w firmach kosmetycznych, tzw. Research&Development i tak bym chyba chciała najbardziej. A w ogóle to marzy mi się kiedyś właśnie założenie własnej firmy i wypuszczenia własnych kosmetyków na rynek:) Może kiedyś...:) Bo to jednak ogromne przedsięwzięcie jest. Nie wystarczy tylko receptura i produkcja, ale też badania kliniczne dopuszczenia produktu do obrotu (dermatologia itd.), a to sporo kosztuje...Ale marzenia trzeba mieć;)

Z kiepskich wiadomości to... TEST NEGATYWNY. Głupia nie mogłam się powstrzymać no i nasikałam...no i 1 kreska ehh;)

Roma jest mi strasznie przykro, jesteśmy z Tobą. Tulę Cię mocno.
    Też nie wiem czy zdecydowałabym się na kolejną ciążę po takich wiadomościach. To bardzo bardzo trudne...Ale jest promyczek w postaci
    Twojego synka :) To prawdziwy cud.

Jacqueline Ty babsztylu jeden ;) zwariujemy tu przez Ciebie :D ciąża - nie ciąża :D ja już nie nadążam;) trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze:*

Dziś sobie pomyślałam, że chciałabym Was wszystkie poznać w rzeczywistym świecie :) Musicie być świetnymi babkami, naprawdę brakuje mi takich dziewczyn w moim otoczeniu:)

annak lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kkkaaarrr,
    Jak się czujesz?
    Przy okazji, od razu Cię odpytam, skoro już jesteś ;-)
    Czuję się bardzo dobrze, brzuszek rośnie, od paru dni co jakiś czas czuję 'podejrzane' bąble w brzuchu, które cały czas nie wiem czy są sprawką Bąbla czy jelit :) wyczekuję kolejnej wizyty, jestem bardzo ciekawa, czy Borys zostanie już Borysem (już się zaczęłam przyzwyczajać do tej myśli i tak do neigo mówię, więc nagły zwrot akcji byłby pewnie dużym zamieszaniem)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Haana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kochanie,jeszcze sie nie zamartwiaj,większosc ma ANA1 dodatnie po poronieniu,dlatego wazne by zrobic ANA2.Jesli ono tez wyjdzie dodatnie to trzeba zrobic ANA3 które wszystko wyjasnia.
    Jesli ANA2 bedzie ujemne to wszystko dobrze,kolejnego juz sie nie robi.
    Robiłas przeciwciała anty TPO,TG?
    Tak, robiłam już kiedyś i są te tarczycowe przeciwciała, bo Hashi.
    Cóż, to będę musiała się znów przejechać i zrobić ana2, koszt 160 zł ;/

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Tak, robiłam już kiedyś i są te tarczycowe przeciwciała, bo Hashi.
    Cóż, to będę musiała się znów przejechać i zrobić ana2, koszt 160 zł ;/
    ANA2 tyle nie kosztujà,ja placilam 90zl ale i tsk pisaly dziewczyny ze jeszcze taniej gdzies robią.Ja teraz wszystkie robie w diagnostyce,ale i one majà rozne ceny,trzeba dzwonic i pytac bo na stronach brak cen.
    Mysle ze moze to miec zwiàzek z twoją Haszi

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma! sciskam !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq ty sie lepiej zdecyduj z tà ciąźą,bos strasznie niezdecydowana.
    Beta powie wszystko,wiec jedz zrób i bedziemy mogly gratulowac.Chcialabym sie wreszcie nacieszyc jakąs ciązową wiadomoscią tu na wàtku bo cos zastój jakis...dziewczyny rozleniwiły sie troszku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 10:45

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Czuję się bardzo dobrze, brzuszek rośnie, od paru dni co jakiś czas czuję 'podejrzane' bąble w brzuchu, które cały czas nie wiem czy są sprawką Bąbla czy jelit :) wyczekuję kolejnej wizyty, jestem bardzo ciekawa, czy Borys zostanie już Borysem (już się zaczęłam przyzwyczajać do tej myśli i tak do neigo mówię, więc nagły zwrot akcji byłby pewnie dużym zamieszaniem)
    Milo czyta sie takie relacje...zdroweczka dla ciebie i Boryska albo...Boryski :-)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA profil - 15 przeciwciał) 160 zł.
    Tyle kosztują w labo, gdzie się badam.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat! daj znac, bede pierwsza, ktora kupi Twoje kosmetyki:D

Jacqueline! piekne wiadomosci na poczatek dnia:)

Jagna...ja to tak za Toba w tym biegu...wiem, ze jak Ty testujesz to potem mija troche czasu i ja testuje. P.s. Jagna to Twoje prawdziwe imie? Piekne, moja kuzynka tak ma na imie.

Sciskam Was mocno dziewczyny:*

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodziłam się już praktycznie całkiem z tym, że ciąży miało nie być z tego cyklu i jestem w ciężkim szoku.

Już zaczynam się cieszyć, ale też jestem przerażona jednocześnie - tak bardzo boję się powtórki, nie chcę stracić kolejnego maleństwa :(

Jak tu nie zwariować... ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Pogodziłam się już praktycznie całkiem z tym, że ciąży miało nie być z tego cyklu i jestem w ciężkim szoku.

Już zaczynam się cieszyć, ale też jestem przerażona jednocześnie - tak bardzo boję się powtórki, nie chcę stracić kolejnego maleństwa :(

Jak tu nie zwariować... ;)

BARDZO I TO BARDZO TRZYMAM KCIUKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak jestes zabezpieczona Jacqueline? leki? clexane?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline bladzioch jak nic jest :-) po cichu gratuluję ale jedz dla pewności na betę :-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie może i Clexane by mi przepisał, ale byłam na wizycie tylko na NFZ u niego teraz no i jako, że badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego co robiłam wyszły ujemne, to nie ma wskazań do Clexane. Powiedział, że od pozytywnego testu będę pewnie brała Luteinę 100 2x1 (mam w takim przypadku na 30 dni, z poprzedniej ciąży zostało), a tak ogólnie to łykam 1x1 Acard, Magleq B6 MAX też 1 dziennie, Actifolin 0,8mg 1 dziennie i wit. D 2000jed. 1x1. Nie wiem czy coś tu zmieniać we własnym zakresie...

Kazał mi się zgłosić jak najszybciej po pozytywnym teście więc mam nadzieję, że przepisze mi Luteine ze zniżką. Na NFZ pewnie nie mam co więcej się spodziewać.

Podjadę chyba jutro na tą betę i w przyszły czwartek pójdę do mojego lekarza (na NFZ) jak będzie przyjmował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:45

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA profil - 15 przeciwciał) 160 zł.
    Tyle kosztują w labo, gdzie się badam.
    To pewnie jest jest làczone razem z ANA3,dlatego tyle kosztuje.

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ