X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Pogodziłam się już praktycznie całkiem z tym, że ciąży miało nie być z tego cyklu i jestem w ciężkim szoku.

Już zaczynam się cieszyć, ale też jestem przerażona jednocześnie - tak bardzo boję się powtórki, nie chcę stracić kolejnego maleństwa :(

Jak tu nie zwariować... ;)

Jacueline,super,wiedziałam że się uda!!!
    A stres,niestety,to dopiero początek ale trzeba wierzyć:)

Roma tak bardzo bardzo mi przykro,jak ja się zawsze boję takiej diagnozy,trzymaj się kochanie

Jacqueline lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, bardzo możliwe. Generalnie w cenniku mają tylko te dwie opcje, ana1 co zrobiłam i to co podałam. I oni tu w mieście mają najszerszą ofertę badań, więc będę musiała z tego skorzystać.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline myślę,że jednak powinnaś powalczyć o Clexane,mi też wszystko ujemne wyszło,oprócz mutacji,których nie zdążyłam zrobić,a jednak lekarka od razu przepisała ze wzg.na dwa poronienia.One powodują przedewszystkim lepsze ukrwienie w macicy a co za tym idzie zarodek jest lepiej odżywiany i dotleniany.
    Moim zdaniem powinnaś spróbować i szukać lekarza,który przepisze ci ten lek.
    Oszczędzaj się teraz:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna75 powiedz mi Kochana jak to zrobilas ze Cie ktos wyslal na tyyyyle badan po pierwszym poronieniu? Mój lekarz stwierdził, że tak sie zdarza, że skoro tsh w tamtej ciazy bylo ok, toksoplazmoza i te inne podstawowe badania tez to nie da mi zadnych skierowan. Mam odczekac 3 cykle, zachodzic w kolejna ciaze i tyle.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Jagna75 powiedz mi Kochana jak to zrobilas ze Cie ktos wyslal na tyyyyle badan po pierwszym poronieniu? Mój lekarz stwierdził, że tak sie zdarza, że skoro tsh w tamtej ciazy bylo ok, toksoplazmoza i te inne podstawowe badania tez to nie da mi zadnych skierowan. Mam odczekac 3 cykle, zachodzic w kolejna ciaze i tyle.
    witaj !
    u mnie taka sama sytuacja jak u ciebie.... wiec ja zaczelam sie starac bo bylam u kilku roznych gin. i zaden nie dal wynikow.... zaden.....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • maggda Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq kochana <3 Gratuluje i trzymam kciuki aby bylo ok.
    Lec na bete i do lekarza po tabsy i musi sie udac ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy jest któraś z Was z Warszawy i mogłaby mi polecić dobrego specjalistę do pokierowania staraniami ?

na razie odwiedziłam

Pawła Piekarskiego - ale on raczej do "gotowych" ciąż się nadaje, niepłodność mu obca

Jarosława Kaczyńskiego (ale nie tego co myślicie :D:D:D) z Invimedu - dał nam badań do zrobienia za 3500zł na pierwszym spotkaniu, nie przeczytawszy w ogóle tych które mu przynieśliśmy i zalecił żeby wszystkie oczywiście zrobić u nich w klinice.

Wiesława Konińskiego - fantastyczny, empatyczny człowiek, jednak sprawa nam się trochę wlecze...mówi, że jestem zdrowa i nie chce mnie faszerować lekami, nie chce robić stymulacji, bo mówi, że owu jest...a mnie to bierne podejście trochę wkurza. Bo skoro nam od 2,5roku nie wychodzi tzn., że coś chyba wypadałoby zrobić, a nie tylko czekać...

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojego lekarza i kazał przyjść w czwartek i wyjąć kartę. Zobaczymy czy coś więcej mi powie niż o samej Luteinie ;) Prywatnie teraz i tak szybko nigdzie się nie dostane.

Pozostaje modlić się, że będzie dobrze...

Mam nadzieję, że test mnie nie oszukał ;)

Ahh no i jeszcze w sobotę wyjeżdżamy na majówkę do teściów, wracamy we wtorek, 260km ponad w jedną stronę, mam nadzieję, że będę się dobrze czuła i nie dopadną mnie żadne plamienia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:56

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 czyli juz sie staracie tak? Ja przeczekam te 3 cykle. Drugi byl jakis kosmicznie dlugi jak na mnie ale cale szczescie sie skonczyl. Teraz mam miesiaczke. Potem bede czekała na nastepna, jedziemy na wakacje i mam nadzieje ze na luzie i bez stresow uda sie znow zajsc. W tamta cieze zaszlam w pierszym miesiacu staran.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    dziewczyny a czy jest któraś z Was z Warszawy i mogłaby mi polecić dobrego specjalistę do pokierowania staraniami ?

na razie odwiedziłam

Pawła Piekarskiego - ale on raczej do "gotowych" ciąż się nadaje, niepłodność mu obca

Jarosława Kaczyńskiego (ale nie tego co myślicie :D:D:D) z Invimedu - dał nam badań do zrobienia za 3500zł na pierwszym spotkaniu, nie przeczytawszy w ogóle tych które mu przynieśliśmy i zalecił żeby wszystkie oczywiście zrobić u nich w klinice.

Wiesława Konińskiego - fantastyczny, empatyczny człowiek, jednak sprawa nam się trochę wlecze...mówi, że jestem zdrowa i nie chce mnie faszerować lekami, nie chce robić stymulacji, bo mówi, że owu jest...a mnie to bierne podejście trochę wkurza. Bo skoro nam od 2,5roku nie wychodzi tzn., że coś chyba wypadałoby zrobić, a nie tylko czekać...

Sporo dziewczyn z tego forum (i ja tez) chodzi do Malgorzaty Jerzak (w Medivie). Jak wygooglujesz to znajdzie sporo informacji o jej pacjentkach i ich wrazeniach. Jeszcze nie wiem czy mi pomogla, to sie kiedys okaze:) zajmuje sie problemami z zajsciem w ciaze i z poronieniami.

A robiliscie badania nasienia?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa dzieki za namiar, właśnie o niej czytam, ale opinie o niej są dość...mieszane. Naprawdę wizyta kosztuje 300zł za 15 minut?
    Ja do tej pory płaciłam 150/200zł z USG. I już to wydaje mi się zdzierstwem :/

Badanie nasienia robiliśmy 3x w przeciągu 1,5 roku, wyszło raczej ok, w granicach normy, trochę obniżona ruchliwość. Mąż bierze suplementy, może coś tam jeszcze podkręcą, zobaczymy;)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tyle kosztuje, ale ona zleca badania, ustawia leki i nie umawia wizyt, jesli sa niepotrzebne. Jest kontrowersyjna, to fakt.

Ja, mieszkajac za granica, nie moge konsultowac wyniku telefonicznie/mailowo. Jak do niej dzwonilam prosic o to, to po 3sekundowej rozmowie ryknelam placzem. Ale bylam w kontakcie z wieloma kobitkami, ktorym pomogla...mam nadzieje ze jest skuteczna:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jednak jestem zbyt wrażliwa na takie traktowanie:) Wiem, że lekarze mają tysiące pacjentów i nie mają czasu na przeżywanie każdego przypadku z osobna, ale minimum empatii by się przydało :)
    Ale mam nadzieję, że Tobie pomoże ten babsztyl ;)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane❤ pamietam o Was bardzo ❤ Jacqueline Ty pamietasz co mowilam o becie tydz.temu hyhyhy dbaj o siebie o Was juz ☺ aa i wiesz ja na poczatek ciazy dostalam luteine 400 na dzien po 2 ok tyg.mialam dawke zmniejszona do 300 po nastepnym tyg.do 200 i tak do niedawna mialam bo teraz znow 300 ale to zw wzgledu na twardnienie macicy.Moze sprobuj choc do wizyty brac wieksza dawke choc ba czas wyjazdu. Roma ❤❤❤ sa dziewczyny na ovu ktore maja kariotyp zly i podeszly do in vitro i wiem ze sie udalo. Wspieram mocno❤ ciesze sie z udanych wizyt ☺ wspieram Was wizytujace i prosze sie nie poddawac mimo tego ze nawet czasem juz traci sie nadzieje i sily. Mamuski co tam u Was jak sie czujecie??? Aa tylko powiem co do tetna na start moze byc nizsze bo dopiero serducho zaczyna dzialac i powoli wzrasta najwieksze jest od ok 10-11 tc a potem znow zmniejsza sie az do porodu aby wyrownac po porodzie zwykle ok 120-100. A wymiary zarodka sa podawane w necie czy ksiazkach ale trzeba pamietac ze kazde dziecko inaczej przyrasta ale o tym juz wiele razy pisalam. No i pamietajcie zebyscie nie liczyly od owulacji tak do konca bo przecies zarodek musi sie zagniezdzic w macicy a to wyglada roznie u jednych juz zaczyna sie zagniezdzac ok 4 dni po owulacji a u drugich nawet 12 dni po owulce. Dlatego zwykle lekarze polecaja wizyte ok 8-9 tc nie wczesniej bo np wlasnie serduszka moze nie byc wczesniej widac i potem my kobietki mamy duzy stres - sama tego doswiadczylam. A u nas tak sobie bo nie moge dojsc do ladu z cukrem do tego brzuch mnie pobolewa ale z tym sobie radze jak narazie. Dzis szkola rodzrnia ☺ buziaki ❤❤❤

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Ja mogę polecić TD z Invimedu w Warszawie. Nam pomógł zajść w pierwszą ciążę. Nie naciągał na badania czy in vitro od razu jak to co po niektórzy potrafią. Od pierwszej wizyty był konkretny plan działania rozpisany, co badamy po kolei po czym i w zaleznosci od poprzedniego wyniku. Po diagnostyce (2 cykle), zalecił nam wtedy IUI i okazało się skuteczne. W drugą ciążę chyba pomógł nam zajść nasz Aniołek, bo umawialiśmy się z doktorkiem, że się zgłosimy do niego w lutym do Invimedu. Owszem, zgłosiliśmy się do niego w lutym, tyle tylko, że nie do Invimedu tylko do innej kliniki gdzie przyjmuje szczęśliwie zaciążone :)

Aaaa, no i znam jeszcze jedna osobe, ktorej doktorek tez pomogl, zarowno w ciaze zajsc, jak i szczesliwie ja donnosic, co bylo w tamtym konkretnym przypadku dosc skomplikowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 14:51

inessa lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Dziś sobie pomyślałam, że chciałabym Was wszystkie poznać w rzeczywistym świecie :) Musicie być świetnymi babkami, naprawdę brakuje mi takich dziewczyn w moim otoczeniu:)

skrzat,
    Nie jest to rzecz niemożliwa! :-D
    Zwłaszcza, że właśnie przeczytałam, że jesteś z Wawy, a jest nas tutaj trochę z tego miasta. W tym ja :-)
    Kiedyś mogłybyśmy sobie zorganizować jakiś zlot czarownic ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• pati85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq gratuluję, dbaj teraz o siebie kobieto :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko
    U nas też dobrze, no wiadomo dolegliwości są, takie jak bóle krzyżowe, zawroty głowy, dziś czuje się senna i zmęczona, ale to przez te ciągłe wstawanie w nocy na siusiu, ale malutka już tak kopie że każda dolegliwość to pestka, jej kopniaki wszystko mi wynagradzają :)
    Już widać na brzuchu jak się rusza, cos pięknego :)

Za wszystkie starające się trzymam mocno kciuki, uwierzcie że w końcu i Wam się uda, w najmniej spodziewanym momencie, gdzie już brak sił i chęć poddania się, wiem po sobie, nadejdzie czas i na Was <3 <3 <3

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej to bym wcale nie szła na betę bo jeszcze mnie będzie korcić żeby powtórzyć... Potem analizowanie przyrostu i stres...

Ale chyba pójde jutro tą jedną jedyną zrobić żebym miała "ciążę na papierze"...

A gdybym wam coś pisała o powtórce to macie mi to kategorycznie wybić z głowy :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Magdzia88 czyli juz sie staracie tak? Ja przeczekam te 3 cykle. Drugi byl jakis kosmicznie dlugi jak na mnie ale cale szczescie sie skonczyl. Teraz mam miesiaczke. Potem bede czekała na nastepna, jedziemy na wakacje i mam nadzieje ze na luzie i bez stresow uda sie znow zajsc. W tamta cieze zaszlam w pierszym miesiacu staran.
    Tak juz działamy, oby z powodzeniem bo juz padam na pysk ze wszystkim

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ