X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [/b] Katarzyna G [/b] Ja chodzę do dr. Wojciechowskiego. Są o nim rożne opinie, ale ja mu ufam. Znam też dziewczyny walczące od dawna o dzieci, jeżdżą do Szczecina i tam tez jest opinia że on jedyny w Ś-ciu jest dobrym lekarzem.
    Sttaconą ciąże prowadziłam u kogoś innego i to był błąd (skusił mnie piękny gabinet, super warunki, spódniczki i kapciuszki jednorazowe, żeby nie paradować po gabinecie na golasa) jakoś do tej pory myśle, że ten lekarz nie o wszystkim mi mówił, kazał przychodzić co tydzień-dwa i tylko kasę wyciągał :/ Echh dużo by opowiadać :(

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) chcialam tylko ogłosic ze nie jade na bete,poprostu czuje po sobie ze @ nadchodzi.Ma przyjsc w niedziele/poniedzialek...chyba ze do tego czasu nie przyjdzie to sprawdze ,jednak na dzien dzisiejszy objawy zaczynają sie na @

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam !
    Jagna jedz na betę nic straconego trzymam kciuki za Cb!
    A ja dziś odbieram wyniki o 14 i idę do lekarza do gina jak tam moja prolaktyna i jakieś mam szansę na ciaze...

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, trzymam kciuki:* i sciskam! a jak sie nie (odpukac) nie uda...to co planujesz? dalesze proby? jakies dodatkowe leki lub inne dzialania?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Jagna, trzymam kciuki:* i sciskam! a jak sie nie (odpukac) nie uda...to co planujesz? dalesze proby? jakies dodatkowe leki lub inne dzialania?
    Lekarz pewnie bedzie chciał dokonczyc stymulacje,trzyma sie tego ze udalo sie z tego zaciązyc..ja w sumie wolałabym juz cos zmienic.Dam jeszcze szanse do konca lipca,potem robie droznosc i raczej kierunek in vitro.Inseminacje raczej odpuszcze bo mniejsze szanse,przy in vitro wiecej badan,leków i cala ciàza bardziej monitorowana.Nie mam czasu na eksperymenty,tak wiec na razie czekamy a po wakacjach zmiana kierunku dàzenia do celu.Wszystkiego pewnie dowiem sie na kolejnej wizycie po niedzieli,zapytam co dalej,jaki ewentualnie lekarz miałby pomysł..
    Mysle ze dwa cykle jeszcze pociągne na clo,moze akurat jeszcze uda sie na stymulacji..Wazne by sie nie zniechecac :-)

Bianka4 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej wam !
    Jagna jedz na betę nic straconego trzymam kciuki za Cb!
    A ja dziś odbieram wyniki o 14 i idę do lekarza do gina jak tam moja prolaktyna i jakieś mam szansę na ciaze...
    Kochana,bete moze w kolejnym cyklu,czuje ze cos nadciąga,walka trwa wiec to nie znaczy ze odpuszczam.Trzymaj sie Agus,jesli masz wątpliwosci to o wszystko pytaj lekarza,daj znac jak po wizycie bedzie.Pamietaj ze wygrywa ten co podejmuje walke,nie ten który poddaje sie na początku.Powoli ale do celu❤
    P.S. zapytaj lekarza o stymulacje cyklu np.lekiem clostilbegyt (CLO),czy w twoim przypadku by nie pomógł w zajsciu w ciàze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 08:51

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dzięki za takie fajne wytłumaczenie :)

Arleta, M@linka faktycznie cena to 300 zl a nie 180 tak jak lekarz mi powiedział. Zapytali nas czy chcemy tylko te przeciwciała więc pewnie można dołożyć to dodatkowe badanie za 100 zł o którym wspomniałaś ale nie wiem co to za badanie bo lekarka mi nic więcej nie zaleciła. W Prokocimiu robią to badanie we wtorki, środy i czwartki, ważne żeby zgłosić się między 7:30 a 8.00 rano, nie trzeba być na czczo. Badania nie można zrobić nigdzie w diagnostyce albo czymś takim tylko w szpitalu i to nie każdym - to chyba dość specjalistyczne badanie więc trzeba celować w placówki np uniwersyteckie. Na wynik czeka się 2 tygodnie, w Prokocimiu można poprosić o wysłanie wyników mailem. Trzeba pojechać razem z partnerem bo od niego też pobierana jest krew.

Co do ewentualnego leczenia jakby coś wyszło to niestety jeszcze nie wiem, coś endo przebąkiwała o sterydach więc przeraziłam się i mój mózg się wyłączył bo już mam dość :( Także niewiele zrozumiałam, nic najpierw wyniki.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Haana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy się na badanie kariotypu na nfz, termin na 6 czerwca. Myślę, że dosyć szybko. A wy ile czekaliście? Robiliście?

Powoli działamy aby wszystko wykluczyć.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam "ciążę urojoną"
    21 dc i mam kilka objawów ciążowych:
    - mam mdłości
    - boli mnie całe podbrzusze od kilku dni - jakby mi jajniki wykręcało
    - łapie mnie kolka
    - spać mi się bez przerwy chce
    - śmierdzi mi mięso
    - swędzą mnie sutki

W poprzednich dwóch ciążach też objawy miałam w okolicach już 17-18 dc!!!
    I czuję się jak nie normalna, mówiać o tych objawach mężowi i przyjaciółce.
    No i co tu zrobić.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna,
    A może trzeba zmienić te leki, które masz na stymulację oprócz Clo (bo podejrzewam, że masz coś jeszcze). U mnie tak było, że kilka miesięcy nic i w końcu lekarz zmienił mi te zastrzyki towarzyszące Clo na inne i w pierwszym cyklu po tej zmianie zaszłam.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• roma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dostaliśmy się na badanie kariotypu na nfz, termin na 6 czerwca. Myślę, że dosyć szybko. A wy ile czekaliście? Robiliście?

Powoli działamy aby wszystko wykluczyć.
    Dobry termin. Ja od konsultacji do badania też mogłam mieć tylko ok miesiąc czasu, ale kazali mi czekać 3 miesiące od poronienia. Potem na wyniki czekałam 4 tygodnie.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny.. W całym nieszcześciu, które was(nas) spotkało to najlepsze miejsce gdzie mogłyście trafić. Mnie to forum chyba uratowało od pomocy psychologa czy psychiatry! Trzymam za nas wszystkie kciuki bez względu na to na jakim jesteśmy etapie, wszystkie przechodzimy dokładnie tę samą drogę i potrzebujemy wsparcia od samego początku aż do samego końca :D

U mnie zapierdówek na maxa od tygodnia, nazbierało mi się spraw i codziennie latam i coś załatwiam do nocy, a i w pracy ostatnio mam co robić.. Na szczęście jeszcze tylko tydzień i urlop!!

A co u brzuszka?? Doczekałam się, wreszcie czuję Borysa i wiem, że to na pewno ON, srzedaje mi codziennie kilka kopniaków, a ja się cieszę jak nienormalna, bo po każdym jego kopniaku wiem, że ma się dobrze. Wiem, wiem, jeszcze będę płakać z bólu od tych kopniaków, ale dzięki nim jestem zwyczajnie spokojna i choćby miało boleć, niech kopie ile ma sił!!

M@linka, Maggi-P, blondyna5555, Arleta, emerald_m lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Jagna dzięki za takie fajne wytłumaczenie :)

Arleta, M@linka faktycznie cena to 300 zl a nie 180 tak jak lekarz mi powiedział. Zapytali nas czy chcemy tylko te przeciwciała więc pewnie można dołożyć to dodatkowe badanie za 100 zł o którym wspomniałaś ale nie wiem co to za badanie bo lekarka mi nic więcej nie zaleciła. W Prokocimiu robią to badanie we wtorki, środy i czwartki, ważne żeby zgłosić się między 7:30 a 8.00 rano, nie trzeba być na czczo. Badania nie można zrobić nigdzie w diagnostyce albo czymś takim tylko w szpitalu i to nie każdym - to chyba dość specjalistyczne badanie więc trzeba celować w placówki np uniwersyteckie. Na wynik czeka się 2 tygodnie, w Prokocimiu można poprosić o wysłanie wyników mailem. Trzeba pojechać razem z partnerem bo od niego też pobierana jest krew.

Co do ewentualnego leczenia jakby coś wyszło to niestety jeszcze nie wiem, coś endo przebąkiwała o sterydach więc przeraziłam się i mój mózg się wyłączył bo już mam dość :( Także niewiele zrozumiałam, nic najpierw wyniki.

Sterydy? czyli myślicie,że encorton na to pomaga?

Coco - może to nie urojona - objawy moim zdaniem obiecujące - czekaj spokojnie jeszcze kilka dni (w zależności od długości Twojego cyklu) :) a potem może jakaś betka lub teścik ;)

Ehh dziś mi mega smutno, właśnie minął tydzień od mojego "czarnego czwartku". Mój ginekolog się do mnie nie odzywa od niedzieli choć wysłałam mu 3 maile w tym jeden z konsultacją endo.. chyba mnie olał jak mu powiedzieliśmy, że zamierzamy iść na konsultacje do innego gina i szukać. Ta sytuacja pogłębia mój smutek bo do tej pory czułam wsparcie gina a teraz czuję się opuszczona w tej trudnej dla mnie sytuacji..mąż mówi, żeby dać mu czas na odpisanie do poniedziałku a potem zadzwonimy...zawsze mogłam liczyć do tej pory na gina i to dawało mi trochę spokoju, że ktoś czuwa i wie co robi i współpracuje...a dziś...same rozumiecie...ani me ani be ani kukuryku...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita dzięki,to drugie badanie to jest jakiś test na to,czy w razie jakbyś była leczona szczepionkami z limfocytów męża,to czy organizm by je przyjął i nie odrzucił..
    Ale jak nie będziesz mieć podawane szczepionek to bez znaczenia..

Powiem Ci,że ten steryd prof z Łodzi załącza po szczepieniom prawie wszystkim pacjentkom,bo jak Ci wyjdzie wynik poniżej 40% to on też będzie pomagał zatrzymać te złe przeciwciała,które wytwarza organizm zabijając zarodek..
    Także tu się nie martw,bo zestaw "ostatniej szansy " to właśnie Encorton/Clexane/Acard/witaminy
    Ja jak będzie takie zalecenie też się zdecyduję
    Daj znać jak będziesz znać wyniki

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny <3
    Wczoraj miałam wizytę ale że późno a potem jeszcze mieliśmy szkołę rodzenia, wróciliśmy po 22 do domu, byłam już zmęczona to pisze teraz :-)
    Z maleństwem wszystko dobrze, waży juz ponad 1,200 tak się wierciła ze lekarz miał problem by ją zmierzyć ;-) zbadał mi szyjkę i ma 34 mm czyli tyle ile było przedtem jak mierzył, na szczęście się nie skraca. Na szczęście też ginekolog nie zwiększy mi zastrzyków Clexane, mówił ze d- dimery są ok, mimo że miałam lekko podwyższony wynik ale mam tym się nie przejmować. Dalej mam anemię, ale jakoś specjalnie się tym nie przejął. Powiedziałam ze twardnieje mi brzuch i przy badaniu powiedział faktycznie czuje ze jest twardy, mówił ze to przez to że maleństwo robi się coraz większe i jest coraz większy nacisk na macice, przepisał mi luteine i aspargin. Mimo wszystko niepokój jest, tym bardziej ze myślałam że twardnienie brzucha jest normalne, że to może skurcze Braxtona, ale ginekolog mówił jednak co innego.
    Teraz wizytę mam 1 czerwca a później już wizyty będą co dwa tygodnie :-)
    Nie powiem ze czuje zbliżający się wielkimi krokami poród, tym bardziej ze w sobotę zaczynam juz 29 tc ale niech już będzie na świecie :-)

Arleta, M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka nie jestes sama,ja też czekałam na odzew od mojej gin,do którego lekarza specjalisty immunologa mam się udać,bo tak niby przejęła się moją sytuacją...sama chyba będę musiała wybrać...mam tylko nadzieję że zwolnienia da mi bez problemu i tą histeroskopię zrobi,najlepiej w przyszłym miesiącu jak się da...
    Napisałam o tym Encortonie,ten lekarz z Łodzi daje go po kuracji,a ten z Krakowa nie zaleca..Ja bym chyba wolała go mieć,chociaż wiem,że jakieś ryzyko istnieje,ale tym samym ryzykuję też jak nie będę brać i znowu poronię,a wtedy to będzie koniec i brak żadnych szans,na to,że się kiedykolwiek uda
    (wysłałam Ci wczoraj wiadomość)

Jagna szanse jeszcze są..:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wyslalam do Ciebie zsproszenie, chcialabym Cie podpytac o pare rzeczy, odnosnie leczenia w Swinoujsciu. Mieszkam w tej okolicy od niedawna. Gdybys miala chwile, to sie odezwe.Nie chce za bardzo zasmiecac forum. :)

Maggi-P lubi tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue może akurat cos na rzeczy jest..:) trzymam kciuki,żeby tak było:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    M@linka nie jestes sama,ja też czekałam na odzew od mojej gin,do którego lekarza specjalisty immunologa mam się udać,bo tak niby przejęła się moją sytuacją...sama chyba będę musiała wybrać...mam tylko nadzieję że zwolnienia da mi bez problemu i tą histeroskopię zrobi,najlepiej w przyszłym miesiącu jak się da...
    Napisałam o tym Encortonie,ten lekarz z Łodzi daje go po kuracji,a ten z Krakowa nie zaleca..Ja bym chyba wolała go mieć,chociaż wiem,że jakieś ryzyko istnieje,ale tym samym ryzykuję też jak nie będę brać i znowu poronię,a wtedy to będzie koniec i brak żadnych szans,na to,że się kiedykolwiek uda
    (wysłałam Ci wczoraj wiadomość)

Jagna szanse jeszcze są..:)

Odpisałam:)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jagna,
    A może trzeba zmienić te leki, które masz na stymulację oprócz Clo (bo podejrzewam, że masz coś jeszcze). U mnie tak było, że kilka miesięcy nic i w końcu lekarz zmienił mi te zastrzyki towarzyszące Clo na inne i w pierwszym cyklu po tej zmianie zaszłam.
    Wlasnie ja na tym zestawie zaszlam w pierwszym cyklu,ladnie reaguje na ten lek tylko jakos teraz nie wychodzi.Jest jajo,jest ovu...Mam cieniutkie jajowody wiec to tez moze byc problemem lekarz mówił

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ