Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga22 wrote:Dziewczyny to moje wyniki z 5 dnia cyklu
Prolaktyna 76,64 norma 102-496
Glukoza w osoczu 97 norma 70-99
Co myślicie o prolaktyne za niską jest
Myślicie by odstawić Bromka?Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Nie znam się dobrze na badaniach prenatalnych, chociaż wkrótce będę musiała stać się ekspertem w tej dziedzinie bo z powodu wykrytych nieprawidłowości w kariotypie jeśli będę w ciąży to będę musiała je wszystkie wykonać. Tak sobie jednak myślę że test pappa i aminopunkcja wykrywają wady genetyczne, a to co wykryli u Twojego dzidziusia chyba do nich nie należy. Dopytaj więc o to konkretne schorzenie przy okazji wizyty u lekarza. Co do aminopunkcji to z tego co wiem robi się ją w 16 tc. Podobno można zrobić analogiczne badanie z kosmówki już od 9 tc, wiec może też warto dopytać gdybyś nie chciała się dodatkowo stresować 4 tygodnie dłużej.
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Bianka Dziękuję Ci za informację. Domyślam się że na NFZ tego nie robią, podobnie jak badania z kosmówki?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Mam nieprawidłowy kariotyp więc będę miała refundowane badania. Ale wiem że nie wszystkich to dotyczy. Np amimopunkcja tak, ale badania kosmówki które można zrobić dużo wcześniej już nie zastanawiam się nad ivf z diagnostyką przedimplantacyjną, miałaś te badania?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Mój lekarz prowadzący odradzał gdyż nie daje to 100% pewności że dziecko będzie zdrowe i zalecał FAMSI plus jak się uda amnio lub NIFTY diagnostyka przedimplantacyjna to niestety dodatkowy koszt ok 6000 więc odpuściliśmy .
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Jagna no dala mi na 10 czerwca na powtórzenie prolaktyny i zrobić LH
A estradiol i fsh sama mam płacić
Mam brać po pół tabletki Bromka a tak wyluzować pić czerwone wino i się nie stresować brać kwas foliowy 15mg i tyle ale się zdenerwowala. ..niby jakieś przepisy im weszły w przychodni ginekologiczne ze nie będą teraz przyjmować kobiet które poronily a są w ciazy i które przeszły np straty dzieci chore musze teraz jak zajde jeździć do poradni patologii ciąży nerwy mam...
2 aniołki [*] ❤ -
Bianka4 wrote:Nifty możesz wykonać dużo wcześniej niż amnio ale jeżeli będziesz musiała ją wykonać to nic się nie bój ja sama miałam wykonywaną nic nie boli sprzęt lekarze mają znakomity i ryzyko naprawdę jest niewielkie .
Bianka4 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Aga22 wrote:Jagna no dala mi na 10 czerwca na powtórzenie prolaktyny i zrobić LH
A estradiol i fsh sama mam płacić
Mam brać po pół tabletki Bromka a tak wyluzować pić czerwone wino i się nie stresować brać kwas foliowy 15mg i tyle ale się zdenerwowala. ..niby jakieś przepisy im weszły w przychodni ginekologiczne ze nie będą teraz przyjmować kobiet które poronily a są w ciazy i które przeszły np straty dzieci chore musze teraz jak zajde jeździć do poradni patologii ciąży nerwy mam...
A ja ci tej ciązy zycze,wiec relaksik czerwone winko i zawsze usmiech,nie wracaj do tego co było,idz do przodu i realizuj swoje marzenia.
Bromka dobrze ze ci nie odstawiła,lepiej utrzymywac taki wynik,gdybys odstawiła za trzy cztery miesiące znów by ci podskoczyła,teraz wazne by ten wynik utrzymac w normieAntoś IVF,Julisia natural
-
Nie wiem czy ktoś kiedyś wspominał o grupie na fb. My taką stworzyliśmy, znaczy się dla kobiet po stracie. Jedno forum zostało z dnia na dzień zamknięte, ale dziewczyny były w gotowości i kilka odnalazło się na fb. Dzięki Bogu
-
Kochane, ja juz po kawie. Nie potrafie wstac i sie obudzic. Dzisiaj 23 dc. Kiedy zrobic testa, zeby nie swirowac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 07:45
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Kochane moje...no więc jestem po wizycie u psychologa:)
Cóż mogę Wam napisać...po pierwszej wizycie nie ma co się cudów spodziewać - nie wyjdziecie nagle mega szczęśliwe z rozwiązanymi wszystkimi problemami świata. Opowiedziałam cała swoją historię, wszystko co mi leżało "na wątrobie" Pani psycholog zauważyła głębsze źródła problemów, o których niby wiedziałam, ale albo je bagatelizowałam albo nie wiązałam właśnie z takimi a nie innymi emocjami. Może warto dokopać się do korzeni i podstaw, które generują w nas złe emocje. Pani powiedziała, że to pomaga w przepracowaniu problemu i potem jest łatwiej sobie z nim poradzić. Nie jestem tego pewna na 100%, ale chcę spróbować. Może ma kobieta rację
Zapytała mnie czego od niej oczekuję. W zasadzie to nie wiedziałam. Tego, że się uspokoję, wyciszę i potem szybko zajdę w ciążę Ale to tak nie działa. Zrozumiałam, że zrobię to dla siebie, dla własnego wyciszenia, zamiany wegetacji i oczekiwania na dziecko na życie i zadowolenie z obecnego stanu rzeczy. Także reasumując dziecko nie może być celem pójścia na psychoterapię Trzeba sobie to w głowie wszystko trochę przewartościować. Czuję się po tej wizycie odrobinę bardziej świadoma siebieArleta, SurfGirl, Evita, Katarzyna.G lubią tę wiadomość