Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Coconue wrote:Generalnie skład mają wszystkie dobry, ale wg mnie to za mało kwasów omega 3 czyli DHA, EPA, ALA). Osobiście uważam (zgodnie z zaleceniami przeciwzapalnymi w literaturze) należy jeść dziennie 3g kwasów omega 3. więc jeśli DHA jest tylko 500 mg to trochę za mało.
Ja biorę osobno jeszcze omega 3, takie które mają ogromne dawki 1g = w 1 tabletce.
Coconue podasz mi jakas nazwe tego preparatu z omega 3 ktory stosujesz? Ja wczoraj zrobilam maraton po aptekach w poszukiwaniu tego Omegamed i nigdzie nie ma tylko a zamowenie... Hmm. Czyli chyb malo popularna rzecz. Kupilam jednak sam Actifolin i stwierdzilam ze spytm Cie o ta omege.11.02.2016r Aniołek
-
M@linko,mam nadzieje ze lekarz odpisze,spróbuj raz jeszcze wyslac te samą wiadomosc..ja tak robie czasem jak dlugo nie odpisuje.
Coconue moze jest cos o czym jeszcze nie wiesz...
Blondyna,takie wiesci to jskby usmiech na tym wątku,promyk slonca i nadziei,zdróweczka❤blondyna5555 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna! Co to za małpiszonek? Nie wywołuj wilka z lasu25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Jagna 75 wrote:Wlasnie ja na tym zestawie zaszlam w pierwszym cyklu,ladnie reaguje na ten lek tylko jakos teraz nie wychodzi.Jest jajo,jest ovu...Mam cieniutkie jajowody wiec to tez moze byc problemem lekarz mówił
A skąd lekarz wie że Twoje jajowody są cieniutkie? miałaś jakieś specjalne badanie? czy po zwykłym usg?
Jagna poczekam z moim lekarzem do poniedziałku, bo nie chcę wyjść na desperatke heh choć tak naprawdę jest, no ale chce być twarda
-
Witajcie dziewczyny. Przepraszam, ze sie tak wtrace ale nie wiem juz gdzie szukac informacji i pomocy. Jestem w 12 tygodniu wciazy, wczoraj mielismy usg prenatalne na ktorym lekarz stwierdzil, ze z dzieckiem jest bardzo zle. Wykryl u naszego malenstwa naczyniaka limfatycznego torbielatowego w mozgu. Powiedzial, ze dziecko nie ma szans na przezycie. Zdecydowalismy sie z mezem zrobic test pappa i jesli bedzie trzeba amniopunkcje. Chcialam Was zapytac, czy ktoras z Was przeszla cos podobnego lub ma na ten temat jakiekolwiek informacje. Za wszystko bede ogromnie wdzieczna i bardzo wspolczuje Wam waszycj strat ❤lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
AgataR wrote:Witajcie dziewczyny. Przepraszam, ze sie tak wtrace ale nie wiem juz gdzie szukac informacji i pomocy. Jestem w 12 tygodniu wciazy, wczoraj mielismy usg prenatalne na ktorym lekarz stwierdzil, ze z dzieckiem jest bardzo zle. Wykryl u naszego malenstwa naczyniaka limfatycznego torbielatowego w mozgu. Powiedzial, ze dziecko nie ma szans na przezycie. Zdecydowalismy sie z mezem zrobic test pappa i jesli bedzie trzeba amniopunkcje. Chcialam Was zapytac, czy ktoras z Was przeszla cos podobnego lub ma na ten temat jakiekolwiek informacje. Za wszystko bede ogromnie wdzieczna i bardzo wspolczuje Wam waszycj strat ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 11:30
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje Maleństwo. Wiedzy na ten temat nie mam ale na Twoim miejscu w pierwszej kolejności poszłabym do innego lekarza na usg. Wiem, że to spory koszt ale w obliczu takiego stresu... Jeśli jesteś z okolic Śląska to polecam panią dr Agatę Włoch - jest doskonałym, certyfikowanym specjalistą usg prenatalnego. Trzymaj się kochanalat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
AgataR,
Na fioletowej stronie, w dziale Problemy i Komplikacje jest wątek "W oczekiwaniu na amniopunkcję..." (jakaś nazwa w tym stylu). To wspaniałe miejsce, które założyły dziewczyny w bardzo trudnych sytuacjach, skompilowanych ciążach, czekające na wyniki różnych testów. Zawsze było tam mnóstwo wsparcia, ale też wiedzy o tego typu problemach i sytuacjach. Może i Tobie uda się tam znaleźć pomoc.
Ogromnie mi przykro i bardzo Ci współczuję tej trudnej sytuacji. Ale naprawdę widziałam już mnóstwo cudów na tym forum. W badaniach są pomyłki, lekarze nie są nieomylni. Wszystko trzeba sprawdzić! Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Ściskam wirtualnie. -
AgatkoR pomodlę się za Twoje maleństwo,bądz silna,napewno w szpitalu będziesz pod profesjonalną opieką no i dobrym sprzętem,mam nadzieję,ze nie sprawdza się te złe diagnozy...odzywaj się do nas
-
roma wrote:Jagna! Co to za małpiszonek? Nie wywołuj wilka z lasuAntoś IVF,Julisia natural
-
W Rossmanie są te kwasy omega 3
http://www.rossmann.pl/Produkt/Omega-3-z-witamina-E-suplemen-diety-wspiera-serce-i-uklad-krazenia-60-szt,108801,6703
http://www.rossmann.pl/Produkt/Omegamed-Pregna-preparat-do-postepowania-dietetycznego-dla-kobiet-w-ciazy-i-matek-karmiacych-60-s,347538,4904,6381Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Jagna 75 wrote:Roma,jsk nie teraz to moze w nastepnym cyklu jeszcze moze dwa cykle na stumulacji i cos trzeba isc w innym kierunku...zobacze co powie lekarz po niedzieli,wizyta w 3 dc tylko na @ czekam,czuje ze juz sie czaji..kiedys musi sie udac25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
AgataR wrote:Dziekuje Roma ❤ najgorsze jest to, ze mieszkamy za granica dostalismy odrazu skierowanie do szpitala na izbe przyjec i idziemy tam dzis wieczorem dowiedziec sie co i jak. O pomylce pewnie nie ma mowy ale zyje nadzieja ze to zniknie i dziecko bedzie poprostu zdrowe. Poltora roku po porzednim poronieniu czekalismy na ten moment, zreszta jak Wy wszystkie...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
M@linka wrote:A skąd lekarz wie że Twoje jajowody są cieniutkie? miałaś jakieś specjalne badanie? czy po zwykłym usg?
Jagna poczekam z moim lekarzem do poniedziałku, bo nie chcę wyjść na desperatke heh choć tak naprawdę jest, no ale chce być twardaAntoś IVF,Julisia natural
-
Coconue wrote:W Rossmanie są te kwasy omega 3
http://www.rossmann.pl/Produkt/Omega-3-z-witamina-E-suplemen-diety-wspiera-serce-i-uklad-krazenia-60-szt,108801,6703
http://www.rossmann.pl/Produkt/Omegamed-Pregna-preparat-do-postepowania-dietetycznego-dla-kobiet-w-ciazy-i-matek-karmiacych-60-s,347538,4904,6381
Ten omegamed to akurt ten z zelazem wiec odpada. Szukałam tego START ale dzieki bardzo za odpowiedz odnosnoe omega311.02.2016r Aniołek