Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie chyba sie zaczyna koniec. Zaczal sie niby wczesniej ale dopiero teraz zaczynam odczuwac.. Boli.. Brzuch boli.. Czasem napierdalaja mnie skorcze jak bym rodzic miala... Szpilki mi wbija ktos w brzuch.. Ale krew nie leci.. Od rana kilka kropel.. Prosze niech sie rozkreci juz szybko co bol minie, nowy cykl sie zacznie i bedzie dobra wiadomosc ze nie musze byc czyszczona..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Rosax - tak mi przykro, nie tak miało być Trzymaj się i walcz
A badania na V-leiden + mutacja w genie protrombiny też masz?
U mnie zaczęło się od plamienia jednego dnia, na drugi dzień średnie krwawienie już, no jak w @ i kosmiczny ból krzyża (jak w czasie @, po porodzie strasznie krzyż mnie boli w czasie @). Krwawiłam 7 dni i 1 dzień plamiłam, tak jak zazwyczaj @ trwa.
Ja się bardzo cieszyłam, że tym razem obyło się bez zabiegu, też miałam 2, w przeciągu 7 miesięcy, no i w drugim cyklu po drugim zabiegu biochemiczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:19
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Rosax - tak mi przykro, nie tak miało być Trzymaj się i walcz
A badania na V-leiden + mutacja w genie protrombiny też masz?
U mnie zaczęło się od plamienia jednego dnia, na drugi dzień średnie krwawienie już, no jak w @ i kosmiczny ból krzyża (jak w czasie @, po porodzie strasznie krzyż mnie boli w czasie @). Krwawiłam 7 dni i 1 dzień plamiłam, tak jak zazwyczaj @ trwa.
Ja się bardzo cieszyłam, że tym razem obyło się bez zabiegu, też miałam 2, w przeciągu 7 miesięcy, no i w drugim cyklu po drugim zabiegu biochemiczna.
Smitne ze tak sie dzzieje u nas.. Kobieta nie zasluguje na takie cierpienia..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Rosax tak mi przykro to nie tak miało być.. Tulee mocno bo nic innego nam nie pozostaje. Najważniejsze, żebyś sama i dobrze się oczyściła.
Jak masz takie silne bóle brzucha, jak skurcze to myślę, że jutro rano będzie po wszystkim.. Ja jak roniłam samoistnie, wieczorem i w nocy miałam takie mocne bóle brzucha, skurcze i lekkie krwawienie, a następnego dnia od rana krwawienie większe i przed południem już poroniłam w całości... potem ustało, tylko delikatne plamienie (7 tydz.)
Bądź dzielna i nie poddawaj się!Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
rosax3 wrote:mial byc ostatni raz staran o rodzenstwo..
Wczoraj pojechalam do szpitala bo zauwazylam zywa krew. Podejrzewaja ze znow ciaza pozamaciczna..
Dzisiejsze kolejne badanie. Na usg pusto. Beta sie obniza. Z 288 na 160. Mozliwe ze oczyszcze sie sama ale taka jakas ruska stara chciala mnie wziac na czyszczenie jajowodu i macicy bo wedlug niej mam za male uplawy by samo sie oczyscilo. Cale szczescie ze inna zaproponowala poczekac do jutra. Wiec modle sie by beta spadla do zera bym jutro zabiegu nie miala.
I wiecie co?
Niemozliwe ze moje badania sa idealne jak twierdzi lekarz. To moja 6 ciaza a mam jedno dziecko wiec przepraszam ale cos sie do cholery dzieje.. Jak pojde do niego to nie wyjde z gabinetu puki nie zleci wszystkich wszystkich badan raz jeszcze plus te ktorych pewnie zapomial albo uwazal ze nie trzeba robic. Mam dosc a z drugiej strony czuje wewnetrzny glos "nie poddawaj sie, walcz o szczescie, uda sie" a wiec postanawiam walczyc. Pierw z lekarzem pozniej sama z soba. Jesli zauwarze ze lekarz w jakims stopniu mnie lekcewazy jade do polski. Znajde klinike jakas i chocbym miala nabrac kredytow by porzadnie byc badana to bede placic je do konca zycia nawet. Wazne by w koncu ktos zainteresowal sie moim przypadkiem.
Puki co robie liste badan.
Kariotyp
Trombofilia
Wady macicy anatomiczne czy jakies mam po cc i lyzeczkowaniu
Stezenie androgenow ( meskich hormonow plciowych u kobiety)
Przeciwciala antyfosfolipidowe
Infekcje spowodowane bakteria chlamydia (mialam ja i chce zovaczyc czy nie ma jej resztek jakis.)
Trisomia (zmiany w ilosciach chromosomow)
Badania hormonalne i endokrynologiczne ale zaawansowane a nie tylko podstawowe. Bo pewnie tylko te podstawowe mialam..
Jeszcze jakies polecicie?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Rosax3 wez sobie nospe max i apap. A jak poleci Ci zywa krew to juz jakies silniejsze srodki przeciwbolowe. Badz dziekna. Naprawde lepiej dla Twojego starania abys oczyscila sie sama. My przy 2 ciazy walczylismy z lekarzem 3 tyg zebym sama sie oczyscila bez zabiegu, bo jest bezpieczniej dla nastepnej ciazy i staran i nie bedziesz miala zrostow,
Badz dzielna, wiem ze to bardzo boli. Mnie bolalo fizycznie i psychicznie, ale wiem ze dasz rade. My kobiety silne jestesmy.
Trzymaj sie kochana.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Rosax3 przykro mi ze znowu musisz to przechodzić. Ja miałam samoistne i tak naprawdę wcale nie miał wielkiego krwawienia najpierw 2 dni plamienie lekkie potem właśnie ok2-3 godz dość mocne bóle i.skorcze ale znośne i krwawienie większe i na drugi dzień wyronil.sie cały pęcherzyk i potem lekkie krwawienie do tydzień całość. Mam nadzieje ze uda ci się bez zabiegu wspieram...Aniołek (8t) marzec 2016
-
A tak na poprawe humorow witam sie w 2trymestrze
Kurcze ale zlecialo a tak niedawno pisalam ze mam 2kreski na tescie i sie boje bo to zaraz po biochemicznej.
Dzisiaj jedziemy do babci meza jej powiedziec ze zostanie znowu prababcia
A o to MY
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29b18d6ecb80.jpg[/urlM@linka, agnieszka1290, Magdzia88, Niebieskaa, Jacqueline, Elmo13, inessa, Arleta, sy__la, osa, malika89 lubią tę wiadomość
-
Maggda piękny masz brzusio ♥♥♥ mam nadzieje , że nie długo i my z forum będziemy wstawiać takie zdjęcia
Rosax przykro mi Ci nie którzy lekarze nie nadają się do tej pracy!. Jak będzie dalej Cię tak traktował lekko to zmieniaj lekarza.
Inny może będzie lepszy i Ci pomoże ♥♥
Ja niestety musiałam mieć zabieg po ciąży obumarłej i trochę mineło czasu zanim doszłam do siebie:-( ale tak jak dziewczyny pisały wcześniej jak są już mocne bóle brzucha to już nie długo powinno być po wszystkim.
Mi dali 2 serie tabletek poronnych i nie zadziałały:-(
Kochana trzymam kciuki żeby się wszystko szybko poukładało♥♥♥ -
Hej dziewczyny! niestety u mnie okres sie rozkreca...2 cs na lekach jestem dzisiaj zla na te leki...oczywiscie to moze przypadek... ale jak nie bralam lekow to bez problemu zaszlam 2razy w ciaze...teraz sie zastanawiam czy ten euthyrox...i metformina mi za bardzo nie namieszaly...w koncu metformine mam przepisana tylko na podstawie obrazu jajnikow, bo hormony sa ok.
Zastanawiam sie, czy zrobic jeszcze wymaz na ureaplasme, chlamydie itd. Robilyscie to? moze to tez jakas przyczyna...
Jagna i Annak, Wasze milczenie jest niepokojace, mam nadzieje ze u Was wszystko ok!
Rosax, rob rob badania kochana, przykro,ze znowu tego doswiadczasz. Ja tez mieszkam za granica i nie moge liczyc na pomoc tutejszych lekarzy:(
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Bole brzucha nic nie daly..
Hcg beta
20.05 godz 17. 288,0
21.05 godz 8:30 160,2
22.05 godz 7:44 185,0
Beta urosla.. Gdyby nie bylo spadku moznaby pomyslec ze ciaza rozwija sie po malu ale wedlug lekarzy ciaza nie umala do konca i resztki ktore walcza moga mi zaszkodzic.
Na usg macica czysta nadal. W jajowodach czysto. Tylko przy wyjsciu jajowodu z jajnika tam gdzie wychodzi komorka jest cos widoczne.
Czekam na tabletke po ktorej zasne, przewiaza mnie na sale operacyjna i uspia do konca.
Przez brzuch sprawdza pierw jajniki i jajowody. Jak nic nie znajda beda czyscic mi macice.. Gdy ani to ani to nie pomoze by beta spadla (mozliwosc ze ciaza jest brzuszna czy jakos tak) zastosuja chemie. Nie wiem co sie pod nazwa chemia kryje ale lekarz mowil cos ze jak raz sie nie uda bedzie trzeba powtorzyc.. (moze chodzi o te zastrzyki) Nie sluchalam dokladnie. Z oczu lalo sie morze.. Jakie morze.. Z nerwow i bezsilnosci i kolejnej straty to juz byl ocean. Dzis humor spadl. Nic mnie nie bawi.. Mam dosc.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp