Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
annak miło Cię znów tu widzieć choć też ostatnio miałam trochę przerwy od ovu, akurat był ten płodny czas i chciałam maksymalnie skupić się na przyjemnościach a nie nakręcać się na właśnie "zachodzenie"
Niebieska nie ma tego złego, fajnie, że lecisz do PL, pozałatwiasz sobie badania, zawsze to wniesie trochę wiedzy w obecny stan rzeczy:) I absolutnie nie przestawaj być optymistką. Ile cykli się już staracie po wznowieniu? Trzymam kciuki, żeby to lato należało do Ciebie (i sobie też tego życzę) -
Katarzyna.G wrote:Hej dziewczyny u mnie od 3 dni wychodzą nijakie testy ciążowe - cienie cieni. Owulacyjne zaś pozytywne. W środę pojadę zrobić betę, jeśli @ nie przyjdzie.
Nie potrafię sobie dziś miejsca znaleźć - boje się i ciesze zarazem.
Trzymajcie proszę kciuki za potencjalnego malucha.
Dobrze, że jesteście, że mogę do Was napisać!
Poniżej moje dzisiejsze testy:
https://zapodaj.net/a32fcd2edb4fd.jpg.html
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
skrzat1988 wrote:annak miło Cię znów tu widzieć choć też ostatnio miałam trochę przerwy od ovu, akurat był ten płodny czas i chciałam maksymalnie skupić się na przyjemnościach a nie nakręcać się na właśnie "zachodzenie"
Niebieska nie ma tego złego, fajnie, że lecisz do PL, pozałatwiasz sobie badania, zawsze to wniesie trochę wiedzy w obecny stan rzeczy:) I absolutnie nie przestawaj być optymistką. Ile cykli się już staracie po wznowieniu? Trzymam kciuki, żeby to lato należało do Ciebie (i sobie też tego życzę)
Niedlugo sie staramy...2 cykle, ale juz wpadam w panike. Az sie boje myslec, jak Ty odczuwasz swoja walke...Ja mam spory wplyw na swoj dzien pracy i staram sie tak go urzadzic, zeby w dzien robienia testu miec spokoj w pracy:( wolalabym ten spokoj w pracy wykorzystac na radosc, a nie izolowanie sie i smutek w samotnosci... Trzymam kciuki za Ciebie tez! niedawno pisalas o swoich problemach zdrowotnych, moze to jest klucz do problemow?
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Hej dziewczyny,odebralam wyniki
TSH-3-cia gneracja 1,46 ( miesiac temu mialam 2,52) NORMA (0,34-4,82)
FT3- 2,9 NORMA (2,0-4,4)
FT4- 1,2 NORMA (0,77-1,61)
anty TPO - 163 ! NORMA ( 0-34)
szczerze- nie spodziewalam sie ze te anty takie wyjda?????
wtf????
przykro mi rosax !!!! ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 15:56
-
Aga22 wrote:Hej dziewczyny mam wynik homocysteiny jest 5,99 w normie co robić bo nie wiem jaki kwas foliowy brać
Aga to bierz oba kwasy foliowe a później po paru tyg suplementacji zobacz czy pozim kwasu w surowicy się zwiększył. Ja biorę dużo zwykłego i metylowany.
-
Aga22 wrote:Hej dziewczyny mam wynik homocysteiny jest 5,99 w normie co robić bo nie wiem jaki kwas foliowy brać
Ja homocysteine mam tez w normie przy suplementacji,jednak przy mutacji nawet gdy jest ok to i tak metylowane formy trzeba łykacAntoś IVF,Julisia natural
-
Magdzia88 wrote:Hej dziewczyny,odebralam wyniki
TSH-3-cia gneracja 1,46 ( miesiac temu mialam 2,52) NORMA (0,34-4,82)
FT3- 2,9 NORMA (2,0-4,4)
FT4- 1,2 NORMA (0,77-1,61)
anty TPO - 163 ! NORMA ( 0-34)
szczerze- nie spodziewalam sie ze te anty takie wyjda?????
wtf????
przykro mi rosax !!!! ;(Antoś IVF,Julisia natural
-
Aga22 wrote:Jagna mam homozygotyczna Mutacje. ..wiem zamówię sobie solgar metylowany kwas foliowy i bd brała zwykły 15mg a Pisałam Ci w czwartek jakie mam badania możesz mi coś doradzić
A co do tego tocznia...jesli powtórnie wyjdzie dodatni to on tyczy sie zespołu antyfosfolipidowego,wystarczy jedno badanie które wyjdzie dodatnie to juz uznaje sie ze masz APS.Jednak dodatnie musi byc powtórne badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:06
Antoś IVF,Julisia natural
-
Elmo13 wrote:Magdzia88
Czyli jednak warto było zrobić pełen zestaw zililyscie zebym poprostarczycy pomimo tego że tsh w normie to jednak coś wyszło nie tak... Masakra ja chyba tez zbadać u siebie przy okazji powtórki tsh...
ELMO!
MASAKRA CO NIE?
pamietasz jak tydzien temu mnie olsnilo o tym tsh ze niby w normie ale chyba jak na ciaze to cos nie ten tego...
wtedy doradzilyscie zebym odrazu poprosila o te anty itd.
i co...he -
nick nieaktualnyEvita ja tyle tylko wiem,ze MLR najgorzej jak jest 0% a najlepiej jak osiaga około 40% ale najwazniejsze aby było wiecej niz 0% !!!!
CO prawda wszystko zalezy od lekarza oraz od organizmu kazdej kobiety bo sa kobiety które maja 0% a udaje sie donosic ciaze.
Dlatego zwykle przy niskim MLR poleca zbadac sie inne mozliwe choroby immunologiczne zwłaszcza tarczyce czy zespoł antyfosfolipidowy.
Twoj wynik musi ocenic lekarz i On juz musi zdecydowac co i jak!!!
Magdzia wyglada to na Haschi !!!! Zgłos sie do endo ale takiego co ma USG !!!
Bo USG tarczycy moze potwierdzic HAschi nie tylko wynik jest brany pod uwage !!!!
Ja mam TYSH super a przeciwciała juz nie a tarczyca w jeszcze gorszym stanie i mam HAschi potwierdzone wiec warto robic inne badania!
Aga22 rozumiem,ze wynik jest w normie wg norm laboratium?!
JA bym brała metylowana dawke i mozesz brac tez kwas foliowy 5 mg a po jakims czasie sprawdziłabym na nowo poziom.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:05
-
polecam
http://www.infor.pl/akt-prawny/DZU.2015.234.0002007,rozporzadzenie-ministra-zdrowia-w-sprawie-standardow-postepowania-medycznego-przy-udzielaniu-swiadczen-zdrowotnych-w-dziedzinie-poloznictwa-i-ginekologii-z-zakresu-okoloporodowej-opieki-polozniczogine.html
http://mailgrupowy.pl/shared/resources/10316,genetyka/28558,konspekty-z-genetyki-niepowodzenia
http://www.termedia.pl/Plodnosc-planowanie-ciazy-i-farmakoterapia-w-okresie-ciazy-pologu-i-karmienia-piersia-u-chorych-z-zespolem-antyfosfolipidowym,18,22450,1,0.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:04
-
Dzieki dziewczyny za nakierowanie...
zasmucilam sie tym cholernym wynikiem..
Teraz za sekund 5 bede miala mam nadzieje owulacje...i działamy...a teraz strach mnie obleciał...
A czy jest szansa ze pomimo tych anty...cos tam..nie musze miec żadnego hasimoto? ;( bo to duzo komplikuje prawda???
Jutro mam gina.
A w pt. Endo.
Ale staramy sie normalnie..
Daj nam Boze....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:41
-
Dziewczyny moje kochane
Zatestowałam raz jeszcze, bo nie wytrzymałabym do rana - kupiłam test w aptece, bo te z internetu to jakieś takie byle jakie.
Bez wątpienia dwie kreseczki.
Bardzo Was proszę o modlitwę i wsparcie duchowe.
Mam nadzieje, że maleństwo będzie pięknie rosło.
Cholernie się boje, ale wierze, że będzie dobrze.Magdzia88, Karola - mama Julci i ... ?, sy__la, Jacqueline, M@linka, agnieszka1290, Elmo13, Evita, emerald_m, osa lubią tę wiadomość