Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie w następnym tygodniu otrzymamy wyniki badań naszych kariotypów, a lipcu idę na histerioskopię. I tylko na tyle mogę liczyć z nfz, od poradni patologii wczesnej ciąży. Ogólnie byłam tam na 2 wizytach i taka zlewka od strony lekarza. Zero dobrego słowa, większej porady.
Zaproponowała jeszcze zbadać się pod kątem trombofili, ale to już prywatnie.
-
Ikarzyca wrote:Nadzieja - kobieto ale miałam stracha... Jakbym tylko mogła wzielabym od Ciebie ten cały stres żeby tylko już do końca z dzieckiem było dobrze! Wypocznij choć troszkę w tym szpitalu.
Martynka jak tam samopoczucie dzisiaj?
U nas różnie, raz mnie boli, raz jest lepiej, dobrze, że jutro wizyta.
Dziękuję za troskęMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Gama nie koniecznie twardnienie brzucha jest przy skracającej szyjce, jesteś już na połówce ciąży i macica zaczyna ćwiczyć, ale na twardnienia trzeba też uważać... odpoczywać dużo, nospa i dużo magnezu.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaana wrote:Generalnie w następnym tygodniu otrzymamy wyniki badań naszych kariotypów, a lipcu idę na histerioskopię. I tylko na tyle mogę liczyć z nfz, od poradni patologii wczesnej ciąży. Ogólnie byłam tam na 2 wizytach i taka zlewka od strony lekarza. Zero dobrego słowa, większej porady.
-
Haana wrote:Nadziejko, będzie już dobrze zobaczysz
Dziewczyny robiła któraś z Was po poronieniach badanie na trombofilię?
Może uda się i ktoś odpisze
Haana,
Ja robiłam po trzecim poronieniu.
Ale wszystko prywatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:08
-
Nadzieja1988! wrote:To nadżerka tak mogła krwawić? Ja nigdy nie miałam nadżerki a lekarze nie powiedzieli mi skąd ona i czy ona jest przyczyną krwawienia i co w ogóle jest przyczyną
Nadzieja,
Jak ja plamiłam w ciąży, to mi od razu lekarze powiedzieli, że to może być z nadżerki. I powiedział to lekarz, który wówczas nie wiedział, że faktycznie od lat mam tę nadżerkę. Więc było to dla mnie bardzo przekonywająceNadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
Paola,
Super, że lekarza docisnęłaś! Czasem tak trzeba.
A jak sytuacja w pracy?
(wybaczcie Dziewczyny, że ja te posty tak na raty piszę, ale coś się dzisiaj nie mogę ogarnąć z niczym, taki kiepski dzień mam...)
A w ramach wywoływania, chciałam prosić o meldunek:
Bomblicę - any news?!
Kkkaaarr, strasznie dawno Cię nie było, odezwij się do nas!
Pati85, jak wyżej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:12
-
Haana wrote:Generalnie w następnym tygodniu otrzymamy wyniki badań naszych kariotypów, a lipcu idę na histerioskopię. I tylko na tyle mogę liczyć z nfz, od poradni patologii wczesnej ciąży. Ogólnie byłam tam na 2 wizytach i taka zlewka od strony lekarza. Zero dobrego słowa, większej porady.
mi zrobili wszystko na NFZ. Hematolog zlecił. Ale po Waszych wpisach to patrzę, że chyba mieliśmy szczęście z tym lekarzem, że tyle badań zlecił.Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
Nadziejo, lepiej żebyś została dłużej w szpitalu i była pod opieką do czasu aż nie będzie dobrze.
Szczęśliwa Mamusia, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyNadzieja1988 Dobrze Martynka30 radzi w szpitalu na pewno dobrze Wami się zajmą , ja od tygodnia plamiłam cały czas na brązowo , poszłam nawet prywatnie na USG serce biło maleństwa , ale uważam że mnie trochę tak olewająco potraktowano taka wizyta jak na odczep się , potem po kolacji poczułam że coś leci , a tam żywa krew już wiedzialam że to koniec , kochane pamiętajcie jak tylko zauwarzycie jakiekolwiek plamienie od razu do gin lub kierunek izba przyjęć .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:52
-
Dziewczynki a mam male pytanie..za 2 godziny mam wizyte u gin. W sumie ide nie wiem po co.. Moze ewentualnie niech mi sprawdzi co z tym torbielkiem z maja....hehehe ale moje pytanie... Brzmi:
Teraz w sobote,niedziele albo moze dzis...mialam ovulacje. (Albo wcale?!) i jakby dzis robil mi usg .... To czy nie przeszkodzi to ewentualnym żołnierzom w dotarciu??? Czy nie ma przeciwskazan do usg chwile po ovu...badz w trakcie ?????? Pewnie glupie pytanie az sama sie smieje heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 16:01
-
nick nieaktualny
-
Maggda - może to wskazywać na jakieś problemy z układem moczowym, sądzę, że najlepiej poradzić się lekarza.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Magddzia88 dziwne pytanie ale w sumie mądre ale tak.sonie myślę że jak się ma sie monitoring cyklu to.tez się sprawdza czasem.przed czasem zaraz po i lekarz tak.zleca wiec pewnie to nie przeszkadza. Takie jest moje zdanie na logikę biorąc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 16:08
Aniołek (8t) marzec 2016
-
maggda,
Ja niestety nie mam pojęcia, co to może być... ale myślę, że dobrze, żebyś to skonsultowała z lekarzem, nie czekając 4 tygodnie. Pewnie będziesz musiała zrobić badanie tego moczu i wtedy wszystko się wyjaśni. -
Magda a ten mocz to nie od diety? Może żurawina tak.dziala? Poczytaj w necie czy któryś z produktów który jesz pijesz nie wpływa na barw moczu... Może to właśnie to ciemno Zabarwione ale żółty to podobno jak jest mało płynów tak.kiedys słyszałam ale brunatny...Aniołek (8t) marzec 2016