X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Ja dziś jednak kolejny dzień w szpitalu. Dzisiaj robili mi usg a jutro na 99 % wyjdę.
    Przesyłam Wam fotkę z dzisiaj. Na 40 % chłopak tak mi na usg powiedzieli :-)
    Ma 5,99 cm! <3

75fa81b4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 14:42

Jacqueline, Evita, Coconue, M@linka, Magdzia88, maggda, sy__la, Ainade, Aga22, Arleta, tysiaa93, Ikarzyca, Pikcia, sylvuś lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Cześć :-)

Ja dziś jednak kolejny dzień w szpitalu. Dzisiaj robili mi usg a jutro na 99 % wyjdę.
    Przesyłam Wam fotkę z dzisiaj. Na 40 % chłopak tak mi na usg powiedzieli :-)

Nadzieja,

Duży ten Twój chłopak!!
    Monitor nam rozsadził!! :-D
    Gratulacje! Super, że wszystko dobrze.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Nadzieja,

Duży ten Twój chłopak!!
    Monitor nam rozsadził!! :-D
    Gratulacje! Super, że wszystko dobrze.
    No ma prawie 6 cm a dokładnie 5,99 cm :-)
    Dzisiaj 11 tygodni i 6 dni a duży jak na 12 tygodni i 3 dni

Jacqueline, M@linka, Ainade, Arleta lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Ostatnio plamienia mam w kratkę, jednego dnia coś tam jest a drugiego prawie czysto. Rano dziś delikatnie troszkę śluz zabarwiony jasnobrązowo i odrobinkę różowo, troszkę tego było, a teraz przy podcieraniu tak no tego trochę było, ale na papierze tylko niby.

Jednak w takich chwilach trace nadzieje i właśnie mam doła :( Jeszcze chwila i się rozpłacze :(

A do wizyty jeszcze całe długie 7 dni :/

Jacqu,

Nie martw się kochana... na tyle, na ile możesz.
    Pomyśl o tym, co wyszło z nadżerką u Nadziei. Zapewne u Ciebie jest to właśnie tego typu historia i to pewnie ona plami i Cię denerwuje. We wszystkich ciążach tak miałaś. To niemożliwe, żeby każda ciąża była pod tym względem identyczna, więc zapewne jest tam coś niezależnego, co odpowiada za te plamienia.

Jacqueline, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zabieram się za nadrabianie Was :-)

• Elmo13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje i pamiętam nasza rozmowę o zachcianki;) ciążowych.... Ach te pomidory..... :):):) mówiłam ciesze się ze jest wszystko ok a jak.dobrze pamiętam to chciałaś chlopca

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    No ma prawie 6 cm a dokładnie 5,99 cm :-)
    Dzisiaj 11 tygodni i 6 dni a duży jak na 12 tygodni i 3 dni

O rany...
    Już taki prawdziwy ludzik na tym zdjęciu...
    To musi być piękne uczucie widzieć tam kogoś takiego...
    Może już wreszcie się od Ciebie te wszystkie problemy odczepią.

A jak ósemka?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - nasza Nadzieja, to właśnie dla mnie taka ostatnia nadzieja, że nawet jak się sporo krwawi, to ten mały człowieczek jednak żyje i ma się dobrze. Mam nadzieję, że jest to jednak jakiś zewnętrzny czynnik, a nie coś co bezpośrednio zagraża maluszkowi... Pytałam się ostatnio lekarza co byłam tydzień temu na wizycie, czy może to być nadżerka, ale szybko tylko zajrzał czy nie ma krwi i nic więcej na fotelu nie patrzył.

Nie wiem co zrobię jeśli znów strace ciążę ... :( Już tak powoli zaczynam się cieszyć tą ciążą, nie chcę znowu tego przeżywać :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga fajnie, ze się odezwałaś - myślałam dziś o Tobie. Co u Ciebie - jak samopoczucie?

Dziewczyny ja to się będę cieszyć z całej akcji dopiero jak przytulę zdrowego bobasa. Tak to każda ciąża będzie dla mnie wielkim "czymś", jakimś stanem, co się może skończyć szybciej niż się zaczęło - na każdym etapie. Dlatego staram się nie przywiązywać do tego stanu mocno.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• annak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko,

Trzymam kciuki za Twoją wizytę, bo chyba właśnie się zaczyna! <3

M@linka lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka,

Jest coś w tym, co mówisz.
    Ja uważam, że to jest pewne kontinuum emocji.
    Na jednym końcu jest euforia z powodu ciąży i wiara, że wszystko będzie dobrze. Na drugim końcu jest założenie, że będzie źle i na pewno to się nie uda. A po drodze jest jeszcze wiele innych emocji, w tym takie neutralne założenie, że... co ma być to będzie, zostawiamy to losowi i nie poddajemy się tym skrajnościom.

Ja w pierwszej ciąży byłam typem nr 1. Nawet nie zastanawiałam się, czy coś może pójść nie tak. Mało wiedziałam, szłam na żywioł. W ostatniej ciąży byłam typem nr 3. Brak wiary. Same czarne scenariusze.
    Marzy mi się, żeby w kolejnej ciąży (o ile takowa mi się jeszcze przydarzy), być w tym środku. Oddać się losowi. Oczywiście nie w znaczeniu zaniechania leczenia, etc. Wszystko na zdrowo. Ale nie zakładać niczego. Bo życie może nas nieźle zaskoczyć w każdą stronę. Wszystkie tutaj to wiemy...

Evita, Arleta, Ikarzyca lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nadziejko - znam ten ból :/ Mi wychodziły obydwie dolne 8-mki na raz... Przez dwa tygodnie nie byłam w stanie ugryźć nic twardszego niż mięciutki środek chlebka/bułki i jadłam głównie jakieś serki do tego. Całe szczęście górne nie postanowiły wychodzić - nie ma nawet zalążków w dziąśle (bynajmniej tak było 6 lat temu jak robiłam prześwietlenie szczęki ;)
    Ciekawe czy to ciąży nie zaszkodzi bo właśnie mi temperaturę mierzyli i mam 37,9 stopni :-(

• M@linka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie,,,życie może nas zaskoczyć...

Zostały mi trzy dni do wizyty i zastanawiam się czy zdążę (mam plamienia - raz są raz ich nie ma) więc w każdej chwili może mnie krew zalać - tak jak to było w mój czarny czwartek 5 maja... raczej w piątek będę się na zabieg umawiać, no chyba, że życie mnie zaskoczy znów pozytywnie.... i data zabiegu przesunie się o kilka tygodni (mam czarny humorek)

Zastanawiam się co się we mnie zmieni teraz jak nie wyjdzie. Czy już totalnie się poddam w tym sensie, że już wbije mi sie do głowy, że bede mamą jedynaka? Bo teraz jeszcze miałam nadzieje na takie "co ma być to będzie", że jeszcze może kiedyś uda się. Lecz jak tym razem nie wyjdzie czy stracę złudzenia? Coś czuję, że jestem tego blisko i chyba nawet tego bym chciała - przestać się łudzić, że kiedyś może w końcu wyjdzie (za rok, za dwa za osiem...).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 16:43

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Nadziejko, nadrobiłam zaległości i uff jak dobrze ze wszystko ok!!

Wiecie co udało nam sie jeszcze odwiedzić stolice:) uwielbiam teatr wiec udało sie i skoczyć do teatru a tam sztuka o wybieraniu imienia dla dziecka... I żart z którego śmiała sie sala jak to główny bohater opowiada o usg zony i mowi ze wiadomość dobra to taka ze chłopak , a zła ze nie żyje... I po chwili ciszy mowi ze żartował i z dzieckiem wszystko ok ... Hmm ludzie sie śmiali ale ciekawe czy jeszcze komuś nie było do śmiechu tak jak mi
    Hmm... To bym tego żartu nie zrozumiała bo za bardzo mnie dotyka... Powinni się trochę hamować bo nigdy nie wiedzą kto siedzi na widowni i czy kogoś nie urażą.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszłam takie fazy:

1. będe miała co najmniej 2kę dzieci
    2. kiedyś się uda na pewno
    3. kiedyś się może uda, może nie - teraz mam ten etap
    a kolejny to właśnie:
    4. NIGDY SIE NIE UDA

bo ten etap z tą nutką nadziei jakoś mnie męczy, chcę się pozbyć złudnej nadziei, że kiedyś MOŻE się uda - wolałabym nastawić się na nigdy a wtedy ewentualne dziecko było by prawdziwą niespodzianką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 16:42

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    A teraz moje zapytanie
    Jadę na wakacje niestety bez męża. wyjeżdżam w piątek czyli mój pierwszy dzień płodny a wracam za tydzień w niedziele czyli teoretycznie dwa dni po dniach płodnych ;(
    Dziewczyny powiedzcie mi że jest jakaś nadzieja choć maleńka że w piątek przed wyjazdem uda mi się ;( wyjazd zaplanowany na ostatnią chwilę
    ovu teoretycznie wypada w środę
    Kurde kolejny miesiąc ;( kolejne łzy . Niestety mąż nie może jechać ze mną.
    No pewnie, że tak! Po pierwsze owulacja może się przesunąć i wystąpić szybciej a po drugie plemniki w dobrych warunkach mogą przeżyć nawet 7 dni ;-)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - wiesz, decydując się na tą ciążę, a raczej jak pokazały się plamienia, starałam utwierdzać się właśnie w takim przekonaniu, że nie jestem w stanie za bardzo nic więcej zrobić dla tej ciąży i co ma być to będzie, nawet jak zobaczyłam serduszko to się tak nie ucieszyłam jak w poprzedniej ciąży, jednak zdążyłam się ,,przyzwyczaić,, do tej ciąży teraz i będzie mi ciężko, jeśli musiałabym się ,,odzwyczaić,,

Myślę właśnie czy nie wbiję sobie do głowy tego samego co piszesz. Wiem, że wiele kobiet oddałoby dużo żeby mieć choć jedno zdrowe dziecko jak Ty czy ja, ale obecnie ciężko mi pogodzić się z myślami, że faktycznie może tak zostać, nie chcę tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 16:50

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Jacq u nas jest raz lepiej, raz gorzej... dziś w nocy znów bardzo bolał mnie krzyż :( ale to nie był taki mocny ból jak w czwartek...

Muszę dziś zahaczyć aptekę, bo nie mam już nospy od wczoraj i magnezu od niedzieli... a tak się nie bardzo czułam więc nie poszłam...

Dziś wizyta na 16 ale zanim wrócę, oczywiści powiem ginowi o tym bólach krzyża, ale jak z szyjką nic nie będzie się działo, powie, że to uciski młodego i niestety... taka jest prawda, jeśli to wina ucisków, to nic się nie poradzi, a ćwiczyć nie mogę... po ciąży się tym zajmę.
    Trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Martynka lepiej zeby Mlody Cie uciskal, anizeli cos innego sie dzialo. Trzymam kciuki za wizyte :)
    Coco kiedy masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Wczoraj po badaniach okazało się bezwodzie i natychmiast indukcja. Skurcze marne a po każdym Gabrysi spadalo tętno więc cesarka. Wszystko działo się tak szybko. Wody zielone, powazna hipotrofia. 2150g, 50cm, 8pkt. Jest w inkubatorze, ma infekcje, dostaje antybiotyk i żywienie pozajelitowe.

Jestem po pionizacji- sama musiałam usiąść, wstać i wykąpać się, nikt mi ręki nie podał. Czekam na męża żeby iść do dziecka. Chcą moim pokarmem tez żywić Gabrysie ale u mnie chyba cycki puste. Psychicznie ledwo się trzymam
    Przede wszystkim gratulacje! <3
    Gabrysia musi zawalczyć dla mamusi.
    Malutka jest ale da radę :-*
    Trzymaj się :-* jesteśmy myślami z Tobą

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ