X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój m zawsze pocieszał, że jak nie ten cykl to następny...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Do gigantów nie należę, mam 170cm wzrostu i obecnie ważę 60kg ;)

Szczupła - do czasu :P Ale nawet jeśli miałoby mi przybyć jak w ciąży z córką to może i tak samo spadnie ;)

Miło mi się zrobiło ;)

Jagna - muszę obczaić ten przepis :)

M@linko - serducho bije więc proszę nie zrzędzić ;)

Ikarzyca - postawa męża godna podziwu :)
    Jaq,najlepiej jesc cieple,bo jak wystygną to juz niezbyt smaczne.Smazyc i podawac.Jesli bedziedz robic skrzydelka to najlepiej je troszku podgotowac z 15 minut a potem do ciasta i na tluszcz.Czasem tez robir takś panierke ze ciasto trochu rzadsze ale dodatkowo obtaczam w bulce tartej do której w wiekszej czesci krusze platki kukurydziane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 19:34

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kopiko Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki z przepisu Jagny są pyszne, już niejedną imprezę mi uratowały :) a przy odpowiedniej "obsłudze" panierki wychodzą takie same "fale" jak na oryginalnych z KFC :) mój M. nie może jeść glutenu, wiec oryginalne mu odpadają a za te w wersji bezglutenowej nosi mnie na rękach cały dzień :D

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Nadzieja ja bym się nie umawiała tylko poszła między pacjentkami tylko po zwolnienie, ja z moim zawsze tak robie (tylko on sam sugeruje,żeby między pacjentkami)
    Ale on i tak mnie skasuje 150 zł bo wejście = wizyta więc co za różnica czy ja jestem umówiona czy nie? :-(
    Później dzwoniłam do niego jeszcze raz mówiąc uczciwe w prost, że dopiero co byłam u niego 4 dni temu i nie mamy pieniędzy na kolejną wizytę a potrzebuję zwolnienie ale w dupie ma i mi mówi że wizyta kosztuje 150 zł a bez wizyty nie ma zwolnienia... Jakby mi ktoś w gębę dał :-( Bezczelny wiedział już w zeszłym tygodniu do kiedy mam zwolnienie ze szpitala to mi kazał w piątek przyjść żeby dwie wizyty w ciągu tygodnia skasować. Mąż jutro nie wchodzi ze mną bo jest zbyt nerwowy że tak nas naciąga i jeszcze karty ciąży nie mam założonej...
    Jutro niech mi da zwolnienie do końca miesiąca. Powiem mu, że wyjeżdżamy i najszybciej ja wizytę kolejny raz mogę przyjść 1 sierpnia bo mnie nie będzie a jak nawet coś będzie wcześniej mnie niepokoiło to pójdę na IP

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Asia - tak to mogę się mylić cały czas ;)

Aha usg bylo dopochwowe bo przez brzuch nie było nic widać.
    Bo to jeszcze za wcześnie żeby robić przez brzuszek :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Całe szczęście nie mam jakichś super obcisłych bluzek, ale luźnych bardzo też nie noszę. Tyle to mi było widać w 13-14tc z córką, i to nie są same wzdęcia...

49c8a414e5efe3e4gen.jpg
    No to ja mam taki sam mały brzuszek teraz. Czyli wynika, że prawidłowy :-)

• Kopiko Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja podejście lekarza bez sensu, przecież samo wypisanie zwolnienia to nie jest wizyta-beznadzieja... nastawiony tylko na wyciąganie kasy...

Nadzieja1988!, Jagna 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiko wrote:
    Nadzieja podejście lekarza bez sensu, przecież samo wypisanie zwolnienia to nie jest wizyta-beznadzieja... nastawiony tylko na wyciąganie kasy...
    Dokładnie! :-(

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko - no bez jaj... Ja bym chyba czym prędzej poszukała innego lekarza, a takiemu wystawiła "odpowiednią" opinię gdzie się da...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejko ja tez bym poszukała innego lakarz tylko kase wyciąga to juz widze ile by ci wyszła jakbyć miała monitorowanie cyklu ;) ja jak chodziąłm do mojej na monitorowanie to nie płaciłam ani złotowki a czasami nawet musiałąm być u niej w szpitalu jak potrzebowałąm zwolnienie to dawałą mi co miesiąc na 4 tyg a jak musiałam byc cześciej to nie brała kasy teraz chodze do tej samaj gina ale na NFZ

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiko wrote:
    To ja juz bym zrezygnowala z takiego gina,zwykly naciągacz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nadziejko - no bez jaj... Ja bym chyba czym prędzej poszukała innego lekarza, a takiemu wystawiła "odpowiednią" opinię gdzie się da...
    No kurde przegina :-/ tylko że od dwóch lat do niego chodzę :-( problem w tym że nie wiem czy nie boję się zmienić ginekologa :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To ja juz bym zrezygnowala z takiego gina,zwykly naciągacz
    Kurczę muszę z mężem porozmawiać co on na to

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejo tak jak dziewczyny piszą tez zmieniła bym lekarza.daj spokój naciągacz i tyle.taki lekarz to nie lekarz tylko materialista zwykły i na kasę leci. Jak juz do niego pójdziesz to zazyczylabym sobie usg i dużo zdj a co niech chociaż coś zrobi a nie tylko długopisem pobazgra. Masakra.

Malinko bądź dobrej myśli nie nastawiaj się na najgorsze nawet jeśli miałoby się tak zdazyc,ciesz się każda chwilą i odpoczywaj dużo jak Cię wypisza do domu to masz leżeć widzisz ze to pomaga. A progesteronem się nie martw jesteś pod kontrolą to zadbają o Ciebie

M@linka lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejo, ja rownież jestem zaskoczona zachowaniem lekarza. Tym bardziej nie powinien wymagać dodatkowej wizyty jak jesteś stała pacjentka! Nie ma sumienia ten facet!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • osa Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, ale Ty jesteś szczupła, z chęcią bym tak wyglądała po ciąży :D To się umówmy, że jak ja urodzę to Ty przejmujesz brzuszek, a ja Twoją figurę, dobrze?

Nadzieja, bez sensu ten lekarz, mój to jak miałam zwolnienie odebrać to w ogóle nie brał pieniążków, a jak byłam na wizytach pomiędzy planowanymi co 4 tygodnie to brał 50 albo 100 zł. Chyba bym też się rozejrzała za kimś innym, chociaż wiem jak jest ciężko zmienić jak się chodzi do kogoś kilka lat.

Nadzieja1988!, Jacqueline lubią tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq wyglądasz.bardzo ładnie :)
    Malinka.nie kracz i.ciesz się ze jest dobrze i tak ma pozostać ;)
    Nadzieja to niezły ten twój lekarz ja też za.zwolnienie kiedy mię płaciłam nawet ostatnio recepty mi wypisal bez problemu i w rejestracji do odbioru... A też prywatnie chodzę. Trochę głupio zmieniać w trakcie ciąży i tym bardziej ze zna sprawę od początku... Ale nie jest fair...

Nadzieja1988!, M@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejo i poproś o wypisanie zaświadczenia o ciąży z tym będziesz mogła iść do pierwszego kontaktu lekarza i l4 Ci wypisze na ciążę następnym razem. Ja w pierwszej ciąży tez zmieniłam gina jak tylko zaszłam. Wkurzalo mnie jej podejście i wizyty podrożały powiem tylko ze to była dobra zmiana.

Jak ślicznie wyglądasz :)

Nadzieja1988!, Jacqueline lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mętlik w głowie :-(
    Muszę się z tym przespać żeby logicznie myśleć. Do jutra kochane :-*

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://static.pokazywarka.pl/i/6732496/844034/dobrej-nocy-36.jpg

M@linka, Kopiko, Nadzieja1988!, Jacqueline, Evita lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ