Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja teraz chodzę do lekarki w ramach pakietu z pracy ale wcześniej miałam lekarka gdzie za wizytę z usg brała 100 a sama kontrola,recepty i L4 50 ale niestety usg to przedpotopowe było ale co miała zobaczyć to widziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 23:19
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
No i bylam... Niestety 2 jajka nie pekly
dziś 29 dc a one ciągle takie same jak z 22 dc i 15 dc też -18 mm, endometrium 11... Jajnik lewy lekko powiększony, niewielka ilość płynu w zatoce.
Lipa lipa lipa, a temp. wysoko, mój organizm mnie oszukał!!udaje ze owulka była a tym czasem jej nie było!
W dupie z tym wszystkim, źle mi z tym i smutno
Musiałam się spotkać ze znajomymi i napić... Idę spać ;(
Dobranoc a miałam nadzieję... Jak to mówią "nadzieja matką głupich"Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Oj sy_la to szkoda ze tak.wyszlo a powiedz dlaczego miałaś clo wogole swojej owu nie miałaś? Po tym co piszesz to i ja zastanawiam się jak to będzie u mnie... Na razie skończyłam brać tab. Zobaczymy co dalej a ja nie będę mieć monitoringu bo nie mam teraz możliwości zrobić wiec tym bardziej będę w zawieszeniu co będzie....Aniołek (8t) marzec 2016
-
sy_la - ojej
A może będzie jak u Martynki naszej? No niby cykl bezowulacyjny mmiała
Ależ się nie wyspałam, ciągle się budziłam
osa - pasuje mi ten układ
Sącze sobie kawe słabiutką, czymś trzeba zabić smak tej pysznej Luteinyosa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
sy_la, to był Twój pierwszy cykl z clo? Ja przy pierwszych staraniach tez brałam clo i też nie chciały mi pękać jajca, więc od kolejnego cyklu z clo miałam już podany zastrzyk na pęknięcie, a i tak zaszłam w przerwie z clo
spokojnie, może zdarzy sie cud, a jak nie to przy następnym zastrzyk i wtedy owu gwarantowana.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Dziewczyny a luteina doustna nie powinna się rozpuszczać pod językiem, żeby prawidłowo się wchłonęła?
Syla ja pisałam co do swojego cyklu z clo, ani test owulacyjny, ani śluz nie wskazywał na owulację, pojechałam na pierwszy monitoring były 2 jajeczka, badania też nie bardzo wskazywały na owulację, kazał przyjechać za 2 dni czy urosły, pojechałam i co? nie urosły, lekarz mówił, że w tym cyklu niestety, a potem się okazało, że przed monitoringiem musiałam mieć owulacje, bo w 21-22 dc miałam test pozytywny.
Moje 2 znajome też zaszły w ciążę w cyklu bezowulacyjnym i nasza Inesska też
Życzę Ci cudu
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
daktylek wrote:Jagna Ty robilas laparo? Hsg pisalas że nie.
A ty kiedy robisz?na nfz czy prywatnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:25
Antoś IVF,Julisia natural
-
Martynko - no gorzkie cholerstwo, ale czekam aż się rozpuści w buzi
Na razie daję rade
A no i liczę, że sy_la będzie miała właśnie tak jak Ty czy inesska, owu miało nie być a ciąża jestsy__la lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
sy__la wrote:No i bylam... Niestety 2 jajka nie pekly
dziś 29 dc a one ciągle takie same jak z 22 dc i 15 dc też -18 mm, endometrium 11... Jajnik lewy lekko powiększony, niewielka ilość płynu w zatoce.
Lipa lipa lipa, a temp. wysoko, mój organizm mnie oszukał!!udaje ze owulka była a tym czasem jej nie było!
W dupie z tym wszystkim, źle mi z tym i smutno
Musiałam się spotkać ze znajomymi i napić... Idę spać ;(
Dobranoc a miałam nadzieję... Jak to mówią "nadzieja matką głupich"sy__la lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Elmo13 wrote:Oj sy_la to szkoda ze tak.wyszlo a powiedz dlaczego miałaś clo wogole swojej owu nie miałaś? Po tym co piszesz to i ja zastanawiam się jak to będzie u mnie... Na razie skończyłam brać tab. Zobaczymy co dalej a ja nie będę mieć monitoringu bo nie mam teraz możliwości zrobić wiec tym bardziej będę w zawieszeniu co będzie....Antoś IVF,Julisia natural
-
Syla, doskonale rozumiem Twój smutek i rozgoryczenie. Dziś sama podobnie się czuję
Robiłam rano test (a nawet dwa) i niestety - negatyw... Znów mój organizm spłatał mi figla, bo dziś 31 dc a do tej pory cylke miałam 29 - dniowe. Zaraz minie pół roku od zabiegu, staramy się trzeci miesiąc i NIC...
-
M@linka wrote:Cześć dziewczyny...coś mi dzisiaj straszno i smutno. Martwię się.
M@linko,
Właśnie miałam Cię wywoływać. Brakowało mi Twoich postów z rana.
Co się stało? Jakaś niepewność Cię dopadła? Obawy?
Napisz więcej. -
sy__la,
Po historiach Martynki i Inesski, wiem, że wszystko jest możliwe i nawet negatywny monitoring nie musi przekreślać szans. A nawet, gdyby tak było, to - tak jak piszą dziewczyny - od następnego cyklu będziesz miała jeszcze zastrzyk na pęknięcie. Ja po kilku próbach z samym clo, potem zaczęłam dostawać ten zastrzyk i zakończyło się zajściem w ciążę. Trzymam kciuki!
Pikcia,
To widzę, że masz dokładnie to co ja kilka dni temu
Też mam ostatnio 29-dniowe cykle. I ten ostatni mnie wyrolował, bo @ przyszła dopiero w 32dc i oczywiście narobiła mi nadziei.
Ale (!) nieraz dziewczyny już tu pisały - dopóki nie ma @, jest nadzieja! Więc nie przekreślaj tego cyklu. Test może wyjść negatywny nawet kilka dni po spodziewanym okresie. Musisz czekać cierpliwie i testować znów za kilka dni. Trzymam kciuki, żeby do Ciebie ta cholera nie przylazła.
Paolina,
Co u Ciebie? Jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 09:03
sy__la lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Nie robilam nic z podobnych badan dlatego ze lekarz sie powstrzymuje do konca stymulki bo nie widzi na razie sensu gdyz ciàza byla wiec nie powinno byc problemu a po drugie ewentuslnie dwa cykle mam jeszcze stymulacji albo jeden i nastepny krok IUI,a przed tym zalecajà zrobic hsg,wiec badanie zrobimy ewentualnie przed IUI tak by bylo swieze,bo jesli IUI tez nic nie przyniesie to in vitro ktore tez wymaga hsg wiec jedno wystarczy jak zrobie.Choc mam nadzieje ze dalszy plan nie bedzie potrzebny
A ty kiedy robisz?na nfz czy prywatnie?
a u mnie okazało się ze tym razem clo nie zadziałało. czrekam na @. to wzbudziło mój niepokój bo poprzednio jak bvralam clo to ciaza byla chyba z lewego jajnika a teraz mialam pecherzyk tylko na prawym. to mi dalo do myslenia ze moze prawą strone mam niedrożną? zanim zaczne kolejna stymulacje chcialabym chyba zrobic hsg. ale nie chce sie naswietlac rentgenem i chyba zrobie prywatnie sonohsg... tym bardziej ze naturalne owulki pozne ale są i to częściej z prawej strony - wiec to dziwne ze tak długo ciązy nie ma nawet przy długich cyklach...
nie chce tez stymulowac sie nie majac pewnosci ze prawa strona jest drozna.Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.