X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu jeszcze nie masz karty to ja nie rozumiem. To juz nawet ja mam...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Lekarz powiedział że zależy z datą wsteczną czyli pierwszej ciążowej wizyty ale żeby nie zapeszać po moich 4 stratach nie zakladał. No ale teraz to już od dziś drugi trymestr więc wypadałoby mieć prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:11

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Też miałam dobre wyniki chociaż akurat D za mało :-/ Może spróbuj genetyki? Albo partnera - kliniki bocian prowadzą w lipcu przesiewowy program badania męskiej płodności. Może to to?

Dzięki za info o tych badaniach nasienia. Mojego M. akurat już przebadałam kilka razy pod tym względem i jest raczej ok, 2% niższa ruchliwość od normy, ale poza tym wszystkie parametry w porządku. Od kilku miesięcy łyka salfazin, selen i l-karnitynę. Ostatnie badanie robił jakoś w marcu/kwietniu, więc fajnie byłoby zrobić i teraz. Ale zastanawiam się czy są jakieś ograniczenia i za darmo robią tylko Ci, co robią to badanie pierwszy raz czy jakoś tak?

Niebieska no właśnie u mnie ta frustracja z pozytywnych wyników (ależ to brzmi komicznie;)) rośnie od około roku, wszystko poza prolaktyną wychodziło ok. Teraz nawet ona wyszła dobrze;) A wit. D3 mam 35 jednostek, norma jest chyba 30-50. Więc łykam sobie 1000 D3-vitrum i już. Chociaż też nie wiem czy potrzebnie. Cała nadzieja w tych posiewach i wymazach. Może mam jakieś infekcje, przewlekłe stany zapalne, z których nawet sobie nie zdaję sprawy. Oby to było to. Wyleczyć i zajść w ciążę. Taki mam plan;)

Malinka nie wpadaj w panikę:* Wszystko jest dobrze, wiem, że to niełatwe, ale dla malucha spróbuj zająć myśli czymś innymi. Zrób sobie manicure, pooglądaj w internecie ciuchy na wyprzedażach:) cokolwiek:) żeby dać trochę umysłowi się odprężyć. Ściskam mocno:*

M@linka lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:

Ja tez jeszcze nie mam :(

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku mój M robił już kilkakrotnie badania ale pani w ogóle o nic nie zapytała jak się rejstrowal. Pytalismy tylko czy można dokupić do tego posiew i oczywiście można. A w pakiecie jest też morfologia. Doszliśmy do wniosku że warto skorzystać bo już trochę minęło od ostatnich badań i można powtórzyć.

skrzat1988 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka - bądź myslami z nami i czerp Korzyści z dobrych myśli :-) trzymam kciuki mocno za Was

M@linka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Ja tez jeszcze nie mam :(

Yhmm... No moj lekarz to troche zaszalal i ogolnie sie pospieszyl ale jest taaaakim optymista ze to bylo w jego stylu.
    A Ty juz jestes w 10t 6d ciąży? Matko jak ten czas leci!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro zaczynamy 12 tydzień!!

Ikarzyca, Magdzia88, Martynka30, M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    My jutro zaczynamy 12 tydzień!!
    Faktycznie! Oby do przodu Kochana :)

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje odczucia ze stosowania detektora tętna Sonoline B

- myślałam, że będzie łatwiej cokolwiek znalezc. Wg mnie ja jeszcze serduszka Groszka nie znalazłam.
    Kilka razy na wyświetlaczu pojawilo się tetno 150/170. Trzy razy pojawiło się tętno ponad 200!!! Ale nic nie było słuchać. Tylko na wyswieylaczu pojawila sie liczba.
    Nie schizuje, bo to nie jest proste znalezc cokolwiek.

Słychać dobrze moją tętnicę szyjną. Już serce moje słychać gorzej. To są dwa miejsca gdzie bez problemu jestem w stanie usłyszeć tętno i mieć jakiś wynik ok 80-90. Jak najezdzam na brzuch i znajduję tętno 80-90 to wiem ze to moje. Wtedy odjezdzam od niego i probuje znalezc je ponownie. Trudno mi ponownie najechac na tetnice swoja zeby slyszec swoje tetno w tym samym miejscu.

zatem znalezienie ponowne tetna Groszka o ile w ogole to tetno to bylo tetno Groszka.

Na detektorze czasami slychac tetno - pewnie moje, a nic sie nie wyswietla.
    To nie jest to takie łatwe jak sie czyta w necie, na forum czy jaak sie oglada filmiki na YT.

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam lenia i nie chce mi sie dzis tworzyc obiadu wiec mialy byc nalesniki, od jakichś dwoch godzin nie za bardzo sie czuje na mysl o czyms slodkim tak wiec musze chyba wymyslic do nich jakis tworczy wytrawny farsz. No i nici z obiadu n latwizne...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko - gratulacje z okazji rozpoczęcia 14tc i tym samym II trymestru :) Rany jak to zleciało ;)

Coco - a Ty już jutro 12 tydzień zaczynasz, mam wrażenie, że dopiero co pisałaś o tym wyczekiwaniu wizytę serduszkową i jak się bałaś ;)

Chciałabym być chociaż na takim etapie jak Wy ;) Ten 14tc wydaje mi się taki odległy ;)

Dzwoniłam dziś do przychodni i zapisałam się do mojego gina na NFZ, niewiele się pomyliłam mówiąc o 3 miesiącach do niego tam, coś po 20 września wizyta ;) Ale to nic, do tego czasu jak wszystko będzie dobrze to pochodzę prywatnie, a później to się zobaczy czy całkiem tam zostanę, czy jednak będę częściej malucha podglądać ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepraszam ze nie pisałam ale w szpitalu skonczył mi sie limit netu a od piatku wieczora jestesmy w domu i uczymy sie siebie nawzajem. My rodzice szczesliwi mnimo zmeczenia.
    Pamietam o Was i w wolnej chwili postaram sie nadrobic co sie działo i dzieje <3
    buziaki dla kazdej z Was <3 <3 <3
    Ps.wiecej napisalam w pamietniku.
    a to Gabrys nasz Cud ( aaa mimo,ze jest wczesniakiem i ze jest malutki ma siłe do walki :) i to nas b. cieszy :) )
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd73387f84d2.jpg

Niebieskaa, Jacqueline, Coconue, annak, skrzat1988, Magdzia88, Asia87, Martynka30, Paolina91, Ikarzyca, reni86, kkkaaarrr, M@linka, Elmo13, Nadzieja1988!, Bianka4, rosax3, Szczęśliwa Mamusia, Evita, Kopiko, maggda, Pikcia, Elaria, Agulkowa, Mysia 15, sy__la, blondyna5555, Karo85, sylvuś, sylvuś lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Inessko raz jeszcze, milion buziakow i usciskow dla Was, niech CUD rosnie zdrowo i pieknie i daje popalic mamusi:D

inessa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko - Gabryś jest przecudowny <3 :D :) Super, że możecie cieszyć się sobą już w domku :)

inessa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa,
    Czekałam z utęsknieniem na wieści od Ciebie.
    Tak bardzo się cieszę, że Gabryś jest zdrowy, że jest już z Wami w domu i że... po prostu JEST.
    Życzę Wam dużo rodzinnego i rodzicielskiego szczęścia, a jemu wspaniałego życia. Tylko Wy wiecie (i trochę my, tutaj, na forum ;-)), jak bardzo jest on wyczekanym dzieckiem i człowiekiem na tym świecie :-)

Gabryś jest też dla nas wszystkich symbolem wielkiej nadziei. Swoim przyjściem pokazał, że się da. Wbrew wszystkiemu. Myślę, że niejedna z nas tutaj, czerpie siłę z Waszej historii, z Twojego samozaparcia i tego cudu, który pokazałaś nam tutaj na zdjęciu.

Jestem wzruszona, kiedy o Was myślę.
    Czas na nas, Dziewczyny...

Jacqueline, Niebieskaa, Coconue, inessa, skrzat1988, M@linka, Elmo13, Evita lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś jest przecudowny!!! Inesska mnóstwo zdrowia i spokoju dla całej Waszej rodzinki:)

inessa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Inessa,
    Czekałam z utęsknieniem na wieści od Ciebie.
    Tak bardzo się cieszę, że Gabryś jest zdrowy, że jest już z Wami w domu i że... po prostu JEST.
    Życzę Wam dużo rodzinnego i rodzicielskiego szczęścia, a jemu wspaniałego życia. Tylko Wy wiecie (i trochę my, tutaj, na forum ;-)), jak bardzo jest on wyczekanym dzieckiem i człowiekiem na tym świecie :-)

Gabryś jest też dla nas wszystkich symbolem wielkiej nadziei. Swoim przyjściem pokazał, że się da. Wbrew wszystkiemu. Myślę, że niejedna z nas tutaj, czerpie siłę z Waszej historii, z Twojego samozaparcia i tego cudu, który pokazałaś nam tutaj na zdjęciu.

Jestem wzruszona, kiedy o Was myślę.
    Czas na nas, Dziewczyny...

idealnie to ujelas kochana, i zgadzam sie: czas na nas, dziewczyny! gleboko wierze w to, ze gdybysmy wszystkie teraz zasnely w krotszy lub dluzszy sen zimowy to po obudzeniu moglybysmy tylko zachwycac sie kolejnymi fotkami bobasow:D wierze, ze tak bedzie za jakis czas!

p.s. w pracy czuc wakacyjny luz...mniej pracy, wiecej swobody, szefa nie ma...siedze, pisze, podjadam winogrona i slucham muzyki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:49

inessa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko super ze juz jedtescie w domku.

A w ktorym tyg urodzil sie Gabryś?

inessa lubi tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Inessko super ze juz jedtescie w domku.

A w ktorym tyg urodzil sie Gabryś?

W podpisie ma napisane ze 36t i 3d ciazy :)

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ