X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :-)
    kilkanaście dni minęło od mojego ostatniego postu, który dotyczył problemów z mężem a konkretnie starań w dni płodne.
    Udało mi się wyciągnąć męża do seksuologa (również terapeuta i psychiatra = 3w1). Jesteśmy po pierwszej wizycie, kolejna przed nami.
    Lekarka po wywiadzie dała mężowi skierowanie na badania:
    - Testosteron
    - Prolaktyna
    - LH.

Możecie zerknąć na wyniki i wypowiedzieć się co sądzicie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/009b2816867c.jpg

Martwi mnie niski testosteron, wysoka prolaktyna - może stąd brak libido, chęci itd...

Zastanawiam się czy dalej nie pociągnąć tematu i zbadać nasienie męża (ma 43 lata), ale czy on się na to zgodzi...
    Do tej pory nie mieliśmy problemu z zajściem w ciążę, ale z donoszeniem (przez przegrodę w macicy). Ostatnia ciąża wrzesień 2015r.

Nie wiem co robić... Po usunięciu przegrody jeszcze nie podjęliśmy starań. Może dziewczyny najpierw próbować zajść w ciążę?

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa, Gabrys jest cudowny, jeszcze raz wszystkiego co najlepsze dla was!!

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny pora na nas! Stawiam wyzwanie: zajść w ciążę do końca 2016 :)
    Kto się przyłącza :D ?

Wieeem, że to głupie, ale lubię robić sobie takie deadliny (dobrze, że naprawdę nikt nie jest dead po przekroczeniu... ;p no chyba, że liczymy moją psychikę ;p). Jakoś tak jest mi lepiej, gdy widzę jakiś nawet wymyślony koniec starań. Teraz przesuwam sobie ten termin po raz trzeci. Miejmy nadzieję, że ostatni:)

Alisa fajnie, że podjęliście jakieś kroki w kierunku rozwiązania problemu. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym ze 3 miesiące bez tego badania nasienia. Czasami nie warto niepotrzebnie się spinać.

Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, Magdzia88, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa<3 annak wszystko.doskonale ujęła w swojej.wypowiedzi :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Właśnie dziewczyny pora na nas! Stawiam wyzwanie: zajść w ciążę do końca 2016 :)

Wieeem, że to głupie, ale lubię robić sobie takie deadliny (dobrze, że naprawdę nikt nie jest dead po przekroczeniu... ;p no chyba, że liczymy moją psychikę ;p). Jakoś tak jest mi lepiej, gdy widzę jakiś nawet wymyślony koniec starań. Teraz przesuwam sobie ten termin po raz trzeci. Miejmy nadzieję, że ostatni:)

Alisa fajnie, że podjęliście jakieś kroki w kierunku rozwiązania problemu. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym ze 3 miesiące bez tego badania nasienia. Czasami nie warto niepotrzebnie się spinać.

Za chwilę usłyszę od męża, że go osaczam:-) bo ledwo co poszliśmy do seksuologa a już wysyłam go na badanie nasienia. Co za chłop!!

Wizyta u seksuologa nie była łatwa, pytała o takie intymne sprawy... No, ale po cóż to było więc nie narzekam. I mój mąż otworzył się przed panią dr :-)
    Najpierw zrobiła wywiad ze mną, potem z mężem i potem razem jeszcze.
    Spasowała nam kobitka, kolejna wizyta przed nami :-)

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    JA! Walczymy razem!
    Może życie bez deadlajnow nie ma już takiego samego sensu. :-)

Za godzine genetyk. Mam nadzieję ze wrócę z receptą na wspomaganie ciąży.

INESSA! To zdjęcie to moja Iskierka na dzisiaj!

Niebieskaa, skrzat1988 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyłączam się do wyzwania :-)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Ja tez jeszcze nie mam :(
    A chcesz mieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane przepraszam ze nie pisałam ale w szpitalu skonczył mi sie limit netu a od piatku wieczora jestesmy w domu i uczymy sie siebie nawzajem. My rodzice szczesliwi mnimo zmeczenia.
    Pamietam o Was i w wolnej chwili postaram sie nadrobic co sie działo i dzieje <3
    buziaki dla kazdej z Was <3 <3 <3
    Ps.wiecej napisalam w pamietniku.
    a to Gabrys nasz Cud ( aaa mimo,ze jest wczesniakiem i ze jest malutki ma siłe do walki :) i to nas b. cieszy :) )
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd73387f84d2.jpg
    Śliczny! <3
    Jeszcze raz gratulacje! :-*

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 my cię szukamy ! Co u ciebie. Napisz u nas!

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nadzieja1988 my cię szukamy ! Co u ciebie. Napisz u nas!
    Już do Was zaglądam :-*

• Evita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa Gratulacje raz jeszcze! :)

Niebieska Jutro mam wizytę drugą u Maliny (Arletka mi odpaliła swoją wizytę bo ja miałam mieć dopiero 13) i dowiem się jutro mam nadzieję, jaka jest diagnoza i co robimy. Tzn na pewno u mnie jest czynnik immunologiczny ale badania odpowiedzą na pytanie czy jest coś jeszcze oprócz tego. Poza tym zaczęłam leczyć depresję bo już nie mam siły udawać, że jest dobrze. Niestety mimo terapii wpadłam w czarną rozpacz, nic mnie nie cieszy i wiem, że muszę jakiś alternatywny plan na życie znaleźć :( Tylko na razie pomysłów brak...

Niebieskaa, Arleta lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline Pięknie kochana wyglądasz , masz cudny brzuszek :) .

skrzat1988 I ja też się , przyłączam do was :) .

inessa Cudnego masz synka, prześliczne maleństwo : ) .

Ale paskudna pogoda wieje jak nie wiem , zachmurzyło się chyba lać będzie .Coś. glowa mi dziś peka chyba to przez pogodę , nerwowa jestem jakaś ... @ mi się dzisiaj skończyła jeszcze dwa miesiące , i do staranek ruszamy pełną parą: ) , powiem wam że jak teraz zajdę w ciążę to dopiero wszystkich poinformuję rodzinę jak będę w 6 miesiącu ciąży lub w 7 , w tej czwartej ciąży wszystkim mówiłam na około , i potem był ogromny ból o poronieniu mówić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 19:38

Jacqueline, skrzat1988 lubią tę wiadomość

• Kopiko Debiutantka

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się przyłączam do wyzwania :)
    tez lubię takie deadliny i jakoś lepiej mi się w głowie układa, jak niby sobie określam termin :)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny dziś mam melancholijny nastrój. Leżę i czekam. Zaraz przyjedzie do mnie mąż z synem. Przywiozą mi bób. Miałam pójść dzis do kaplicy na mszę lecz w wakacje tylko w niedzielę. Ogarnął mnie nastrój jakiegoś samarytanina. Przez te modlitwy stalam się dziś bardzo wrażliwa na cierpienie innych. Co troche mnie przytłacza :(

Dziś na oddziale troche luzu i w czteroosobowej sali jestem z jedna panią.

Być może w piątek wypiszą mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:21

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa gratulacje jest cudny ja marze o synusiu pierwsze chwile w domu sa magiczne i nie zapomniane :)

M@linka lubi tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko czekamy na wieści z wizyty,nie mogę się już doczekać jak dowiemy się dokładnie co to w nas siedzi!-ja będę wiedzieć w poniedziałek..
    Ja też jestem w depresyjnym nastroju..ponieważ nie mogę nawet teraz myślec o staraniach ze wzgl. na ten brak okresu..coś musi być nie tak..:(

M@linka ależ Ty tam wypoczniesz..:) i dobrze,trzymaj się

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• annak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta,
    Ale co lekarze na to mówią?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, na zdjęciach Gabryś nie wygląda na takiego okruszka :-) Śliczny chłopiec. Bardzo chętnie powąchałabym takiego szkraba, pamiętam, że moja córka pachniała obłędnie. Szkoda, że nie można zabutelkować tego zapachu.

Ja się do deadline'ów nie przyłączę, bo one mnie stresują. A jak się nie uda, to co... zwolnią mnie, zwolnię się, a może zwolnię męża? ;-)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś mam trudny dzień. Teraz doszły jakieś lęki o chorobach najbliższych i śmierci... Nosz kurde co sie ze mną dzieje? Dzis jak syn z mężem byli na wizycie to wypatrzylam u młodego maly lysy placek na glowie wielkości jednozłotówki (nigdy czegos takiego nie mial) przerazilam sie i kazalam mężowi jak najszybciej iść z nim do lekarza :(

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ