X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka może poprostu masz.za dużo wolnego i dlatego myślisz o tym wszystkim a w dodatku szpital wiec nie nastraja pozytywnie. Spruboj zająć.sie czymś lżejszy może telewizję pooglądać jak masz albo poczytaj jakiś lekki romansie to dobre na lato i pozwala się fajnie odstresowac :)

Arleta współczuję wiem jakie to odbijające jak stoisz w miejscu z powodu takiej blahostki by się wydawało zwykła @ która nigdy nie jest mile widziana w cyklu a tu blokuje wszystko... Piszesz ze masz wizytę w pon może lekarz coś zaradzi teraz...

M@linka lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.wlasnie leżę z moim.malym synkiem - właśnie zasnął :) i stwierdzam że dzieci to największy skarb jaki mamy:)
    Mój starszy z tata mecz ogląda :)
    Jeszcze by nam się mała gwiazdeczka mogła przydarzyć.... Do pełni.szczescia :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo życzę Ci takiej malutkiej gwiazdeczki..
    tak samo jak zresztą wszystkim dziewczynom tutaj,żeby Nam w końcu pięknie zabłysły..te nasze upragnione serduszka..

Anna 3 lekarzy karze czekać,tylko Ludwin z Krakowa powiedział że niekompletny zabieg zrobili a to,że ja o tym wiem teraz,to mnie tym bardziej stresuje,a Ludwin jest teraz na urlopie i nawet niewiem co by na to zaradził..bo mówił,że jak wtedy co byłam ,niedostanę do 2 tyg mam się pojawić...ale człowiek głupi,odwlekłam,myślałam,że duphaston pomoże wywołać @..niestety nie dał rady..

powiem jeszcze Malinie o tym moim problemie w poniedziałek i zobaczymy co powie

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa,kazda walka daje povera do dzialsnia,warto szukac badac sie a nóz na cos sie trafi.Ta terapia to super sprawa,moze troche was odblokuje zwlaszcza męza.Najtrudniejsza pierwsza wuzyta potem bedzue latwiej a potem to juz sami z męzem bedziecie łatwiej rozmawiac o trudnych intymnych tematach.Czasem takie rozmowy są najtrudniejsze,latwiej sie bzykac niz o tym mówic.Powodzenua kochana.

Inesska,twój synek to piękny chlopak,cud miód malina <3

M@linka,bądz silna,ty juz przeszlas to co pacjentki w szpitalu,raczej wyczerpalas limit.Krwiak znika,Milenek rosnie jak na drozdzach,wychodzisz na prostà.Przezylas chwile grozy w tej ciàzy,teraz musi byc juz tylko dobrze.Oczywiscie wszystko moze sie zdarzyc,jednak nie jestesmy w stanie zmienic przeznaczenia.Bóg cie wysluchał,jeszcze nieraz bedziesz sie zamartwiac ale fasolek bedzie rósł zdrowo,ma silną mame a przy jej sercu ma poczucie bezpieczenstwa

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca jsk tam wizyta?
    Ja tez dzis po wizycie u immunologa raczej ostatniej :-(
    Dokonczył diagnostyke którà zaczęlam na wlasną reke i prócz tej mutacji trombofilia wykluczoa,wiec na tym etapie zakonczył diagnostyke.Rozczarowalam sie bo myslalam ze jeszcze skieruje na jakies badania,ze w innym kierunku pójdzie z diagnostyką,a tu nic.Niestety cóz ja moglam spodziewac sie na nfz po pierwszym poronieniu...ech,niestety trzeba szukac cos na wlasną reke tylko brsk pomyslu jski kierunek obrac.Na razie pasuje z badaniami.Mój gin wrazie ciàzy wdroźy clexane,na mutacje tez mam odpowiednie leki i witD aplikuje wedlug zalecen,moze to wystarczy do zdrowej ciązy

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Oj sy_la to szkoda ze tak.wyszlo a powiedz dlaczego miałaś clo wogole swojej owu nie miałaś? Po tym co piszesz to i ja zastanawiam się jak to będzie u mnie... Na razie skończyłam brać tab. Zobaczymy co dalej a ja nie będę mieć monitoringu bo nie mam teraz możliwości zrobić wiec tym bardziej będę w zawieszeniu co będzie....

No szkoda :( mam tylko nadzieję, że się wchłoną i nie zrobią się torbiele. Mój gin mi przepisał jedynie aby wspomóc wzrost jajeczek no i zadziałało, bo urosło więcej niż 1 jajo, tylko szkoda, że nie chciały pęknąć :( może przez te 6 miesięcy od poronienia one sobie rosną, a nie pękają i dlatego pomimo starań dosyć intensywnych nie zachodzę w ciążę :(
    Od poniedziałku mam urloooop, więc mam nadzieję, że już będę po @ i zacznę nowy cykl, a że mam 3 tygodnie to może bez stresiku z pracy na luzie podejdziemy do sprawy i pęknie ten niedobry pęcherzyk z jajem!!!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    sy_la, to był Twój pierwszy cykl z clo? Ja przy pierwszych staraniach tez brałam clo i też nie chciały mi pękać jajca, więc od kolejnego cyklu z clo miałam już podany zastrzyk na pęknięcie, a i tak zaszłam w przerwie z clo :)
    spokojnie, może zdarzy sie cud, a jak nie to przy następnym zastrzyk i wtedy owu gwarantowana.

tak to był mój 1 cykl z CLO.. teraz mój lekarz od piątku idzie na urlop i już wizyty nie będę miała, mam jeszcze 5 tabletek i nawet on mi mówił, żebym wzięła, najpierw się zgodziłam, ale teraz stwierdzam, że odpuszczę... od pon idę na urlop a jak bym wzięła clo to chciałabym iść na monitoring a to będzie utrudnione jak będę na wyjazdach... więc odpuszczam ten cykl i może od następnego powrócę do clo, a te 2 pęcherzyki co mi zostały niech się spokojnie wchłoną... no chyba, że zdarzyłby się cuuud :) jak coś to działaliśmy cały miesiąc, bez dłuższych przerw (jak na wykresie :-P)

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczyny a luteina doustna nie powinna się rozpuszczać pod językiem, żeby prawidłowo się wchłonęła?

Syla ja pisałam co do swojego cyklu z clo, ani test owulacyjny, ani śluz nie wskazywał na owulację, pojechałam na pierwszy monitoring były 2 jajeczka, badania też nie bardzo wskazywały na owulację, kazał przyjechać za 2 dni czy urosły, pojechałam i co? nie urosły, lekarz mówił, że w tym cyklu niestety, a potem się okazało, że przed monitoringiem musiałam mieć owulacje, bo w 21-22 dc miałam test pozytywny.

Moje 2 znajome też zaszły w ciążę w cyklu bezowulacyjnym i nasza Inesska też :)

Życzę Ci cudu :)

Dzięki Martynko :-) ale nie łudzę się za bardzo, w 27 dc robiłam test - negatyw. Więc jakbym miała owu wcześniej to już w 27 dc by test wykazał :-/
    Ale mam Was w głowie i może jeszcze sie trochę łudzę póki nie mam @... dziś tem była nieco poniżej 37, więc chyba spada... no i endo nieciążowe, bo lekarz powiedział, że gdyby była ciąża to powinno być szerokości około 20mm

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Syla, doskonale rozumiem Twój smutek i rozgoryczenie. Dziś sama podobnie się czuję :( Robiłam rano test (a nawet dwa) i niestety - negatyw... Znów mój organizm spłatał mi figla, bo dziś 31 dc a do tej pory cylke miałam 29 - dniowe. Zaraz minie pół roku od zabiegu, staramy się trzeci miesiąc i NIC...

Eh te nasze organizmy, lubią się z nami droczyć i płatać figle... no w pierwszej chwili jest smuteczek taka niemoc dlaczego tak się dzieje, ale już dziś inaczej na to patrzę... za chwilę urlop, a tak gdybym zaszła miałabym zakaz przez lekarza wyjazdu w góry (a babcie chcemy odwiedzić w Bieszczadach). Poprzednią ciążę poroniłam dzień po powrocie od Babci :(
    My się staramy już 6 mc od poronienia...

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:

Sy_la... a co to znaczy ze jajeczka sa tej samej wielkosci co wczesniej? tzn ze juz nie pekna? czy moze pekna pozniej? a masz zamiar brac lek na pekniecie?

a pomyslec, ze kiedys myslalam ze zachodzenie w ciaze i bycie w ciazy jest banalnie proste...

Po prostu nie urosły.. w 22 i 29 dc były prawie tej samej wielkości... więc pewnie już nie pękną bo już mialam II fazę cyklu wyższych temperatur i progesteron większy... ale może jakiś cud :-D znam 2 dziewczyny co zaszły w ciążę przed okresem, tak z USG wychodziło! więc cień szansy jeszcze jest :)

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko ale śliczniuteńki ten Gabryś i wcale nie taki malutki :)
    Trzymajcie się cieplutko i niech ten mały Chłopczyk sobie zdrowo rośnie :) <3

Aniołek 7t5d [*]
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - dzięki za pamięć.
    Po wizycie pozytywnie - mam poczucie że mimo mutacji dużo zależy ode mnie i od mojegho stylu życia.
    Dostałam informacje do wszystkich leczących mnie lekarzy, że mam brać acard 75 mg od razu a po 2 kreskach heparyne drobnoczasteczkowa. Taki standard. I chyba najważniejsze - tłustym drukiem mam ze powinnam robic prenatalne że względu na te mutacje i może się uda dzięki temu coś zrobić na NFZ.
    Oprócz tego wczoraj robiłam jeszcze superdrogi :-\ wymaz na chlamydie i te inne dziadostwa więc za 10 dni wszystko będzie jasne. Czeka mnie jeszcze powtórka badań i mam nadzieję że będą ok. Jeśli tak to ciąża będzie kwestia tylko i aż tych mutacji, więc chyba nie najgorzej.
    Teraz byle do wizyty 2 sierpnia i walczymy dalej :)

Generalnie mam podobną nadzieję jak Ty, że to wystarczy do zdrowej ciąży no i odświeżam sobie co chwilę zdjęcie synka Inesski - tak żeby się zapatrzeć ;-)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam tylko na chwilę aby napisać że na wizycie wszystko ok. Dzidzia ma 7,57 cm mierząc od głowy do pupy czyli standardowo.
    Dziś 13 tygodni i 0 dni a duża jak na 13 tygodni i 5 dni :-P
    Przesyłam zdjęcie <3
    Kolejna wizyta 3 sierpnia czyli za miesiąc.
    Zła jestem na siebie bo z wrażenia zapomniałam o tej karcie ciąży i nadal nie mam założonej.

7113fd98.jpg

M@linka, Jacqueline, Coconue, sy__la, Ikarzyca, Niebieskaa, Martynka30, blondyna5555, Haana, Paolina91, reni86, Evita, Asia87, tysiaa93, sylvuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy

• annak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca,
    Super, że masz pozytywne nastawienie po wizycie!
    A czy lekarz rozmawiał z Tobą o kwasie foliowym, czy o tym już z innym lekarzem rozmawiasz?

Nadzieja,
    A co ze zwolnieniem? Dostałaś tak jak chciałaś?
    Niesamowite, że już tak duże dziecko masz! :-) I na zdjęciu już jest ten człowieczek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 00:37

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Coconue Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja to dziś mam trudny dzień. Teraz doszły jakieś lęki o chorobach najbliższych i śmierci... Nosz kurde co sie ze mną dzieje? Dzis jak syn z mężem byli na wizycie to wypatrzylam u młodego maly lysy placek na glowie wielkości jednozłotówki (nigdy czegos takiego nie mial) przerazilam sie i kazalam mężowi jak najszybciej iść z nim do lekarza :(

Malinka w ciąży jesteś więc masz w głowie troche poprzestwiaane :P
    Ja się poryczałam stoją w kolejce do kasy w Empiku. Seroo serio. Za duzo wolnego czasu nie ma z tym nic wspolnego - w ciazy tak jest. Zreszta w takich ciazavh jak my mamy to juz w ogole.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ikarzyca jsk tam wizyta?
    Ja tez dzis po wizycie u immunologa raczej ostatniej :-(
    Dokonczył diagnostyke którà zaczęlam na wlasną reke i prócz tej mutacji trombofilia wykluczoa,wiec na tym etapie zakonczył diagnostyke.Rozczarowalam sie bo myslalam ze jeszcze skieruje na jakies badania,ze w innym kierunku pójdzie z diagnostyką,a tu nic.Niestety cóz ja moglam spodziewac sie na nfz po pierwszym poronieniu...ech,niestety trzeba szukac cos na wlasną reke tylko brsk pomyslu jski kierunek obrac.Na razie pasuje z badaniami.Mój gin wrazie ciàzy wdroźy clexane,na mutacje tez mam odpowiednie leki i witD aplikuje wedlug zalecen,moze to wystarczy do zdrowej ciązy

Generalnie Jagna mi sie wydaje po przeczytaniu calego durnego internetu wraz z podrecznikami z hinekologi, zaleceniami Towarzystw Ginekologicznych (czytalam dobre 3 miesiace non stop) to w naszych sytuacjach nic wiecej nie torzeba badac. Immunologii do konca nie przebadasz bo to nowa dziedzina i w Polsce malo rzeczy sie bada, a juz na NFZ to w ogole. Moja genetyczka powiedziala ze jak u mnie Ana wychodzi w porzadku yo wcale jie znaczy ze jie bedzie szalec w 3 trymestrze wiec dostaje standardowo sterydy.
    U mnie bity zestaw to:
    Metylowany kwas foliowy + acard 75 mg przed ciaza
    Wraz z 1 dc kiedy zaczelismy sie starac clexane 0,4 (nie dopiero po pozytywnym testcie, tylko jeszcze przed ciaza)
    Encorton 5 mg od 5 tyg, zaraz jak zobaczylam na tescie 2 kreski
    + wit D, kwasy omega 3, nospa max 3 razy dziennie, magnez, probiotyki.
    I jeszcze mam luteine 2 razy dziennie dowcipnieni dupka 2 razy dziennie.
    I jeszczev5 mg kwasu foliowego zwyklego -> mam co do nieho waypliwosci ale biore.

Moj lekarz jeszcze proponowal (ale zrobil to za pozno, bo to trzeba znacznie wczesniej) Intralipid w kilku wlewach dozylnie - to jest zywienie pozajelitowe. Ale tego nie zrobilismy no wpadl na to za pozno w 8 tyg, a czesto zaczyna sie wczesniej.

Jasne ze u mnie jeszcze w razie czego mozna zwiekszyc ilosc encortonu i clexanu, ale internet nie zna innych lekow podawahych w naszych problemach. Chyba ze ja czegos nie doczytalaam.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś terminowo mam mieć @ a mam jakieś małe brazowe plamienia nw co jest :(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejo ładny dzidziuś juz taki konkretny ale powiem Ci ze powinnaś zadzwonić do lekarza i poprosić o wypisanie tej karty zanim na urlop się wybierzesz tam masz wszystkie dane dotyczące ciąży i gdybyś potrzebowała tfu tfu jakiej porady medycznej to będzie Ci potrzebna to jest w sumie taka odstają w ciąży jak się gdzieś zabiera to zawsze każą z karta jeździć wiec myślę że lekarz sama to zrozumie może zadzwoń i poproś o wypisanie i tylko podejdź po odbiór bezbolesne wizyty przecież to jego obowiązek aby ci ja założyć.

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - @ może pojawić się w każdej chwili jeśli zaczęły się plamienia. Ja miałam cykle 28/29 dni +/- 1 dzień co pare miesięcy i zawsze zaczynało się od delikatnego plamienia, a raczej tak, jak przed południem pokazywała się chociaż odrobina krwi w śluzie to wieczorem była @ już, jak wieczorem różowy śluz to od rana @, tylko u mnie zawsze było to różowe/lekko czerwone, brązowego plamienia nie miewałam.

Wiesz, ja w ciąży obumarłej w tym roku dostałam w terminie @ najpierw brązowego plamienia, od następnego dnia krwiste już, ale wiedziałam już przed plamieniami o ciąży.

A podejrzewasz, że możesz być w ciąży, robiłaś test? Bo coś pisałaś, że chyba mieliście czekać żeby zobaczyć czy te torbielowate zmiany jakieś znikną.

Nadziejko - rany, toż to już taki człowieczek, wspaniały widok :) Ja też już tak chce :) A tu jeszcze calutkie 6 dni do wizyty, na 17:20 ;)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ