X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My już od godziny w drodze.
    Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue gratulacje z okazji zakończenia 11 tygodnia ciąży :-*

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po konsultacji z lekarzem , mam dziś wizytę o 18 wieczorem, ma zobaczyć ilość wód płodowych i czy coś się nie dzieje :/

M@linka, Nadzieja1988!, sy__la lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, w jakiejś mądrej książce wyczytałam, że jedną z oznak zbliżającego się porodu (2-3tyg) może być zwiększona ilość wydzieliny, może u ciebie to właśnie to :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Generalnie Jagna mi sie wydaje po przeczytaniu calego durnego internetu wraz z podrecznikami z hinekologi, zaleceniami Towarzystw Ginekologicznych (czytalam dobre 3 miesiace non stop) to w naszych sytuacjach nic wiecej nie torzeba badac. Immunologii do konca nie przebadasz bo to nowa dziedzina i w Polsce malo rzeczy sie bada, a juz na NFZ to w ogole. Moja genetyczka powiedziala ze jak u mnie Ana wychodzi w porzadku yo wcale jie znaczy ze jie bedzie szalec w 3 trymestrze wiec dostaje standardowo sterydy.
    U mnie bity zestaw to:
    Metylowany kwas foliowy + acard 75 mg przed ciaza
    Wraz z 1 dc kiedy zaczelismy sie starac clexane 0,4 (nie dopiero po pozytywnym testcie, tylko jeszcze przed ciaza)
    Encorton 5 mg od 5 tyg, zaraz jak zobaczylam na tescie 2 kreski
    + wit D, kwasy omega 3, nospa max 3 razy dziennie, magnez, probiotyki.
    I jeszcze mam luteine 2 razy dziennie dowcipnieni dupka 2 razy dziennie.
    I jeszczev5 mg kwasu foliowego zwyklego -> mam co do nieho waypliwosci ale biore.

Moj lekarz jeszcze proponowal (ale zrobil to za pozno, bo to trzeba znacznie wczesniej) Intralipid w kilku wlewach dozylnie - to jest zywienie pozajelitowe. Ale tego nie zrobilismy no wpadl na to za pozno w 8 tyg, a czesto zaczyna sie wczesniej.

Jasne ze u mnie jeszcze w razie czego mozna zwiekszyc ilosc encortonu i clexanu, ale internet nie zna innych lekow podawahych w naszych problemach. Chyba ze ja czegos nie doczytalaam.
    Ja dziś biorę ostatni raz Claxane i mam zmniejszoną dawkę duphastonu z 2x2 na 2x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś terminowo mam mieć @ a mam jakieś małe brazowe plamienia nw co jest :(
    Kochana może @ nie przyjdzie wcale

M@linka lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Może jej nie będzie oby...
    <3 <3 bylaby to takze radosc dla nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:13

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Martynko, trzymamy kciuki!

Nadziejko...juz odstawiasz clexane? nie bierzesz cala ciaze??

Jagna...widze, ze za kilka dni testujesz..!sle do Ciebie czterolistna koniczynke:))))

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Nadziejo ładny dzidziuś juz taki konkretny ale powiem Ci ze powinnaś zadzwonić do lekarza i poprosić o wypisanie tej karty zanim na urlop się wybierzesz tam masz wszystkie dane dotyczące ciąży i gdybyś potrzebowała tfu tfu jakiej porady medycznej to będzie Ci potrzebna to jest w sumie taka odstają w ciąży jak się gdzieś zabiera to zawsze każą z karta jeździć wiec myślę że lekarz sama to zrozumie może zadzwoń i poproś o wypisanie i tylko podejdź po odbiór bezbolesne wizyty przecież to jego obowiązek aby ci ja założyć.
    Jak w szpitalu byłam to nikt się nie pytał o kartę ciąży. Ale będę miała całą teczkę swoją a to wiecej niż karta ciąży pod względem informacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    U mnie coś powoli zaczyna się dziać- chyba , tak mi się wydaje ...
    Położyłam się o 22, i chyba młody coś zaczął mi kombinować na dole bo aż krzyknęłam, przed 2 zaczął mnie strasznie boleć krzyż, i brzuch jak na @, poszłam do łazienki siku a tam mnóstwo przeźroczystego śluzu , ciągnął się jak cholera nie mogłam do zebrać do końca- to był czop ????????

Dziś zaczęłam 37 tydz ( 36+0) wolałabym, żeby posiedział do przyszłego czwartku kiedy będzie dzieckiem już donoszonym.
    Może zadzwoń do swojego ginekologa i zapytaj

• M@linka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie od kąd tu jestem trafia dziewczyna na zabieg. Tu w szpitalu to dla nich chleb powszedni niestety z tymi ciążami. Wczoraj przeszła kobieta w 18 tyg ciąży :| teraz podali jej oksytocynę. Pomodlę się za nia.

Ja dziś znowu usg. I wiem ze bedzie co będzie lecz i tak mam stresa. I czekam jak na wyrok.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Po konsultacji z lekarzem , mam dziś wizytę o 18 wieczorem, ma zobaczyć ilość wód płodowych i czy coś się nie dzieje :/
    Trzymam kciuki! Daj znać po wizycie :-*

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

Ja dziś znowu usg. I wiem ze bedzie co będzie lecz i tak mam stresa. I czekam jak na wyrok.
    Kochana będzie dobrze. Trzymam kciuki <3

Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Powodzenia Martynko, trzymamy kciuki!

Nadziejko...juz odstawiasz clexane? nie bierzesz cala ciaze??

Jagna...widze, ze za kilka dni testujesz..!sle do Ciebie czterolistna koniczynke:))))
    Tak bo ja poza tym że jestem po 4 stratach to nie mam podstaw do brania go. Badania wszystkie ok i nie mam zesołu antyfosfolipidowego itd...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Trzymam kciuki! Daj znać po wizycie :-*

Dzięki, jak tylko będę mogła dam znać :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Tak bo ja poza tym że jestem po 4 stratach to nie mam podstaw do brania go. Badania wszystkie ok i nie mam zesołu antyfosfolipidowego itd...

Kochana a masz masz możliwość kontynowania clexane? ja też nie mam zespołu a biorę cały czas...

Bianka4 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:

ja tez nie mam ASP, trombofilii, nic...wyniki idealne, ale jak bede w ciazy to mam brac clexane cala ciaze.

Martynka30, Bianka4 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana a masz masz możliwość kontynowania clexane? ja też nie mam zespołu a biorę cały czas...
    Lekarz każe odstawić :-(
    Teraz się zaniepokoiłam :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:27

• Coconue Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam Groszka!!! Bardzo nizutko :))

M@linka, Martynka30, Alisa, Jacqueline, Magdzia88, Evita, Nadzieja1988!, Szczęśliwa Mamusia, sylvuś lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Codziennie od kąd tu jestem trafia dziewczyna na zabieg. Tu w szpitalu to dla nich chleb powszedni niestety z tymi ciążami. Wczoraj przeszła kobieta w 18 tyg ciąży :| teraz podali jej oksytocynę. Pomodlę się za nia.

Modle sie za twojego Milenka,to nasza nadzieja <3 serce niech wali jak dzwon

M@linka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ