X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My już od godziny w drodze.
    Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue gratulacje z okazji zakończenia 11 tygodnia ciąży :-*

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po konsultacji z lekarzem , mam dziś wizytę o 18 wieczorem, ma zobaczyć ilość wód płodowych i czy coś się nie dzieje :/

M@linka, nick nieaktualny, sy__la lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, w jakiejś mądrej książce wyczytałam, że jedną z oznak zbliżającego się porodu (2-3tyg) może być zwiększona ilość wydzieliny, może u ciebie to właśnie to :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Generalnie Jagna mi sie wydaje po przeczytaniu calego durnego internetu wraz z podrecznikami z hinekologi, zaleceniami Towarzystw Ginekologicznych (czytalam dobre 3 miesiace non stop) to w naszych sytuacjach nic wiecej nie torzeba badac. Immunologii do konca nie przebadasz bo to nowa dziedzina i w Polsce malo rzeczy sie bada, a juz na NFZ to w ogole. Moja genetyczka powiedziala ze jak u mnie Ana wychodzi w porzadku yo wcale jie znaczy ze jie bedzie szalec w 3 trymestrze wiec dostaje standardowo sterydy.
    U mnie bity zestaw to:
    Metylowany kwas foliowy + acard 75 mg przed ciaza
    Wraz z 1 dc kiedy zaczelismy sie starac clexane 0,4 (nie dopiero po pozytywnym testcie, tylko jeszcze przed ciaza)
    Encorton 5 mg od 5 tyg, zaraz jak zobaczylam na tescie 2 kreski
    + wit D, kwasy omega 3, nospa max 3 razy dziennie, magnez, probiotyki.
    I jeszcze mam luteine 2 razy dziennie dowcipnieni dupka 2 razy dziennie.
    I jeszczev5 mg kwasu foliowego zwyklego -> mam co do nieho waypliwosci ale biore.

Moj lekarz jeszcze proponowal (ale zrobil to za pozno, bo to trzeba znacznie wczesniej) Intralipid w kilku wlewach dozylnie - to jest zywienie pozajelitowe. Ale tego nie zrobilismy no wpadl na to za pozno w 8 tyg, a czesto zaczyna sie wczesniej.

Jasne ze u mnie jeszcze w razie czego mozna zwiekszyc ilosc encortonu i clexanu, ale internet nie zna innych lekow podawahych w naszych problemach. Chyba ze ja czegos nie doczytalaam.
    Ja dziś biorę ostatni raz Claxane i mam zmniejszoną dawkę duphastonu z 2x2 na 2x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś terminowo mam mieć @ a mam jakieś małe brazowe plamienia nw co jest :(
    Kochana może @ nie przyjdzie wcale

M@linka lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Może jej nie będzie oby...
    <3 <3 bylaby to takze radosc dla nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:13

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Martynko, trzymamy kciuki!

Nadziejko...juz odstawiasz clexane? nie bierzesz cala ciaze??

Jagna...widze, ze za kilka dni testujesz..!sle do Ciebie czterolistna koniczynke:))))

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Nadziejo ładny dzidziuś juz taki konkretny ale powiem Ci ze powinnaś zadzwonić do lekarza i poprosić o wypisanie tej karty zanim na urlop się wybierzesz tam masz wszystkie dane dotyczące ciąży i gdybyś potrzebowała tfu tfu jakiej porady medycznej to będzie Ci potrzebna to jest w sumie taka odstają w ciąży jak się gdzieś zabiera to zawsze każą z karta jeździć wiec myślę że lekarz sama to zrozumie może zadzwoń i poproś o wypisanie i tylko podejdź po odbiór bezbolesne wizyty przecież to jego obowiązek aby ci ja założyć.
    Jak w szpitalu byłam to nikt się nie pytał o kartę ciąży. Ale będę miała całą teczkę swoją a to wiecej niż karta ciąży pod względem informacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    U mnie coś powoli zaczyna się dziać- chyba , tak mi się wydaje ...
    Położyłam się o 22, i chyba młody coś zaczął mi kombinować na dole bo aż krzyknęłam, przed 2 zaczął mnie strasznie boleć krzyż, i brzuch jak na @, poszłam do łazienki siku a tam mnóstwo przeźroczystego śluzu , ciągnął się jak cholera nie mogłam do zebrać do końca- to był czop ????????

Dziś zaczęłam 37 tydz ( 36+0) wolałabym, żeby posiedział do przyszłego czwartku kiedy będzie dzieckiem już donoszonym.
    Może zadzwoń do swojego ginekologa i zapytaj

• M@linka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie od kąd tu jestem trafia dziewczyna na zabieg. Tu w szpitalu to dla nich chleb powszedni niestety z tymi ciążami. Wczoraj przeszła kobieta w 18 tyg ciąży :| teraz podali jej oksytocynę. Pomodlę się za nia.

Ja dziś znowu usg. I wiem ze bedzie co będzie lecz i tak mam stresa. I czekam jak na wyrok.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Po konsultacji z lekarzem , mam dziś wizytę o 18 wieczorem, ma zobaczyć ilość wód płodowych i czy coś się nie dzieje :/
    Trzymam kciuki! Daj znać po wizycie :-*

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

Ja dziś znowu usg. I wiem ze bedzie co będzie lecz i tak mam stresa. I czekam jak na wyrok.
    Kochana będzie dobrze. Trzymam kciuki <3

nick nieaktualny, M@linka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Powodzenia Martynko, trzymamy kciuki!

Nadziejko...juz odstawiasz clexane? nie bierzesz cala ciaze??

Jagna...widze, ze za kilka dni testujesz..!sle do Ciebie czterolistna koniczynke:))))
    Tak bo ja poza tym że jestem po 4 stratach to nie mam podstaw do brania go. Badania wszystkie ok i nie mam zesołu antyfosfolipidowego itd...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Trzymam kciuki! Daj znać po wizycie :-*

Dzięki, jak tylko będę mogła dam znać :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Tak bo ja poza tym że jestem po 4 stratach to nie mam podstaw do brania go. Badania wszystkie ok i nie mam zesołu antyfosfolipidowego itd...

Kochana a masz masz możliwość kontynowania clexane? ja też nie mam zespołu a biorę cały czas...

Bianka4 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:

ja tez nie mam ASP, trombofilii, nic...wyniki idealne, ale jak bede w ciazy to mam brac clexane cala ciaze.

Martynka30, Bianka4 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana a masz masz możliwość kontynowania clexane? ja też nie mam zespołu a biorę cały czas...
    Lekarz każe odstawić :-(
    Teraz się zaniepokoiłam :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:27

• Coconue Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam Groszka!!! Bardzo nizutko :))

M@linka, Martynka30, nick nieaktualny, Jacqueline, Magdzia88, Evita, nick nieaktualny, nick nieaktualny, sylvuś lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Codziennie od kąd tu jestem trafia dziewczyna na zabieg. Tu w szpitalu to dla nich chleb powszedni niestety z tymi ciążami. Wczoraj przeszła kobieta w 18 tyg ciąży :| teraz podali jej oksytocynę. Pomodlę się za nia.

Modle sie za twojego Milenka,to nasza nadzieja <3 serce niech wali jak dzwon

M@linka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ