Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Po konsultacji z lekarzem , mam dziś wizytę o 18 wieczorem, ma zobaczyć ilość wód płodowych i czy coś się nie dzieje
M@linka, Nadzieja1988!, sy__la lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyCoconue wrote:Generalnie Jagna mi sie wydaje po przeczytaniu calego durnego internetu wraz z podrecznikami z hinekologi, zaleceniami Towarzystw Ginekologicznych (czytalam dobre 3 miesiace non stop) to w naszych sytuacjach nic wiecej nie torzeba badac. Immunologii do konca nie przebadasz bo to nowa dziedzina i w Polsce malo rzeczy sie bada, a juz na NFZ to w ogole. Moja genetyczka powiedziala ze jak u mnie Ana wychodzi w porzadku yo wcale jie znaczy ze jie bedzie szalec w 3 trymestrze wiec dostaje standardowo sterydy.
U mnie bity zestaw to:
Metylowany kwas foliowy + acard 75 mg przed ciaza
Wraz z 1 dc kiedy zaczelismy sie starac clexane 0,4 (nie dopiero po pozytywnym testcie, tylko jeszcze przed ciaza)
Encorton 5 mg od 5 tyg, zaraz jak zobaczylam na tescie 2 kreski
+ wit D, kwasy omega 3, nospa max 3 razy dziennie, magnez, probiotyki.
I jeszcze mam luteine 2 razy dziennie dowcipnieni dupka 2 razy dziennie.
I jeszczev5 mg kwasu foliowego zwyklego -> mam co do nieho waypliwosci ale biore.
Moj lekarz jeszcze proponowal (ale zrobil to za pozno, bo to trzeba znacznie wczesniej) Intralipid w kilku wlewach dozylnie - to jest zywienie pozajelitowe. Ale tego nie zrobilismy no wpadl na to za pozno w 8 tyg, a czesto zaczyna sie wczesniej.
Jasne ze u mnie jeszcze w razie czego mozna zwiekszyc ilosc encortonu i clexanu, ale internet nie zna innych lekow podawahych w naszych problemach. Chyba ze ja czegos nie doczytalaam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElmo13 wrote:Nadziejo ładny dzidziuś juz taki konkretny ale powiem Ci ze powinnaś zadzwonić do lekarza i poprosić o wypisanie tej karty zanim na urlop się wybierzesz tam masz wszystkie dane dotyczące ciąży i gdybyś potrzebowała tfu tfu jakiej porady medycznej to będzie Ci potrzebna to jest w sumie taka odstają w ciąży jak się gdzieś zabiera to zawsze każą z karta jeździć wiec myślę że lekarz sama to zrozumie może zadzwoń i poproś o wypisanie i tylko podejdź po odbiór bezbolesne wizyty przecież to jego obowiązek aby ci ja założyć.
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:U mnie coś powoli zaczyna się dziać- chyba , tak mi się wydaje ...
Położyłam się o 22, i chyba młody coś zaczął mi kombinować na dole bo aż krzyknęłam, przed 2 zaczął mnie strasznie boleć krzyż, i brzuch jak na @, poszłam do łazienki siku a tam mnóstwo przeźroczystego śluzu , ciągnął się jak cholera nie mogłam do zebrać do końca- to był czop ????????
Dziś zaczęłam 37 tydz ( 36+0) wolałabym, żeby posiedział do przyszłego czwartku kiedy będzie dzieckiem już donoszonym. -
Codziennie od kąd tu jestem trafia dziewczyna na zabieg. Tu w szpitalu to dla nich chleb powszedni niestety z tymi ciążami. Wczoraj przeszła kobieta w 18 tyg ciąży
teraz podali jej oksytocynę. Pomodlę się za nia.
Ja dziś znowu usg. I wiem ze bedzie co będzie lecz i tak mam stresa. I czekam jak na wyrok.
-
nick nieaktualny
-
M@linka wrote:
Ja dziś znowu usg. I wiem ze bedzie co będzie lecz i tak mam stresa. I czekam jak na wyrok.
Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyNiebieskaa wrote:Powodzenia Martynko, trzymamy kciuki!
Nadziejko...juz odstawiasz clexane? nie bierzesz cala ciaze??
Jagna...widze, ze za kilka dni testujesz..!sle do Ciebie czterolistna koniczynke:)))) -
Nadzieja1988! wrote:Tak bo ja poza tym że jestem po 4 stratach to nie mam podstaw do brania go. Badania wszystkie ok i nie mam zesołu antyfosfolipidowego itd...
Kochana a masz masz możliwość kontynowania clexane? ja też nie mam zespołu a biorę cały czas...Bianka4 lubi tę wiadomość
Nadzieja1988! wrote:Tak bo ja poza tym że jestem po 4 stratach to nie mam podstaw do brania go. Badania wszystkie ok i nie mam zesołu antyfosfolipidowego itd...
ja tez nie mam ASP, trombofilii, nic...wyniki idealne, ale jak bede w ciazy to mam brac clexane cala ciaze.
Martynka30, Bianka4 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualny
-
M@linka wrote:Codziennie od kąd tu jestem trafia dziewczyna na zabieg. Tu w szpitalu to dla nich chleb powszedni niestety z tymi ciążami. Wczoraj przeszła kobieta w 18 tyg ciąży
teraz podali jej oksytocynę. Pomodlę się za nia.
Ja dziś znowu usg. I wiem ze bedzie co będzie lecz i tak mam stresa. I czekam jak na wyrok.serce niech wali jak dzwon
M@linka lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural