Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po usg - dzieciątko 12,4mm i ciąża żywa. Krwiak jest ale powiedzieli, ze nieistotny. Dzieki Bogu...
Aaa dziś wychodzę do domku... Mam takie pytanie - jestem teraz na urlopie i zastanawiałam się czy wsiąść sobie zwolnienie lekarskie czy lepiej nie, dopóki nie wejde w wyzszy stopień ciąży, by nie robic niepotrzebnie zamieszania w pracy? Urlop mam wystarczająco dlugi. Co byście zrobiły na moim miejscu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:52
Martynka30, Maredd, Alisa, Jacqueline, Coconue, Evita, Niebieskaa, reni86, Szczęśliwa Mamusia, Elmo13, Karo85, tysiaa93, sy__la, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
M@linka wrote:Ja po usg - dzieciątko 12,4mm i ciąża żywa. Krwiak jest ale powiedzieli, ze nieistotny. Dzieki Bogu...
Kochana ssssssssssssuuuuuuuuuuupppppppppeeeeeeerrrrrrrr wieścitak się cieszę...
M@linka lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Nadzieja1988! wrote:Lekarz każe odstawić
Teraz się zaniepokoiłam
A masz możliwość poszukania lekarza co będzie kontynuował ? albo poprosić tego, żeby Ci nie odstawiał ?Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
M@linka wrote:Ja po usg - dzieciątko 12,4mm i ciąża żywa. Krwiak jest ale powiedzieli, ze nieistotny. Dzieki Bogu...
Bardzo dobre wiesci M@linko,radosc moja ogromnaM@linka lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Nadzieja1988! wrote:Lekarz każe odstawić
Teraz się zaniepokoiłamAntoś IVF,Julisia natural
-
Nadzieja,
Spokojnie, Kochana.
Nie denerwuj się tym Clexane. Masz dzisiaj dzień wystarczająco naszpikowany emocjami.
Ja zgadzam się z dziewczynami, że być może dobrze byłoby jednak kontynuować ten lek. Dlatego najlepiej, żebyś spróbowała zadzwonić do lekarza, jak radzi Jagna. Albo skonsultowała decyzje tego doktora z innym.
Natomiast na pewno nie martw się teraz i nie bój, szczególnie jak akurat jesteś w podróży.
Trzeba pamiętać, że zwykle zmniejszanie dawek leków, odstawianie leków, ograniczanie leczenia, to pozytywne oznaki tego, że z ciążą jest wszystko dobrze i dziecko jest okazem zdrowia. Na pewno tak jest w Twoim przypadku i skup się na tym pozytywnym aspekcie! Sugestia odstawienia leków na pewno jest pozytywną oznaką, jeśli chodzi o kondycję Twojej ciąży!
Natomiast niezależnie od tego, na spokojnie, przedyskutuj jeszcze kwestię heparyny z lekarzem. Jeśli masz możliwość, to telefonicznie. Może możesz dziś zadzwonić do niego?
Wszystko będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 10:21
Ikarzyca, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Po konsultacji z lekarzem , mam dziś wizytę o 18 wieczorem, ma zobaczyć ilość wód płodowych i czy coś się nie dzieje
Martynko,
Dzieje się. Dzieje.
Tymek daje Ci znaki: "Mamo, wkrótce nadchodzę! Przygotuj się!"
ŁobuzM@linka, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
M@linko,
Cudownie!
Wspaniałe wieści, choć muszę Ci powiedzieć, że ja innych nie brałam pod uwagę. Bez kokieterii
Co do urlopu, to nie potrafię doradzić, bo wszystko zależy od konkretnej sytuacji u Ciebie w pracy. Ty wiesz najlepiej, do kiedy chciałabyś trzymać informację o ciąży dla siebie. Bardzo trudno tu coś podpowiedzieć...
Super, że idziesz do domu, tylko błagam (!), czy możesz tam prowadzić tryb zbliżony to szpitalnego? Postaraj się, naprawdę. Bo widzisz jak ten szpital dobrze zrobił Tobie i MilenkowiM@linka, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
Martynko - daj znać po wizycie
M@linko - super wieści, już nie taka kropeczka tylkoOby tak dalej
M@linka, Martynka30 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Coco - super, że udało się znaleźć maluszka
Ja to najchętniej zapadłabym w długi sen i obudziła się dopiero w środę o 15-tej, czasu w sam raz aby naszykować się na wizytęMartynka30 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dostałam @ ; (
Znów zalamka i rozsypka 5 cykl stracony ; ( pójdę teraz we wtorek na usg
Nadzieja wspaniała dzidzia niech zdrowo rośnie!;*
Martynka noo jeszcze trochę i doczekasz się maleństwa pewnie to jest piękne uczucie...
Jagna a co u CB?
M@linka będzie dobrze !
Coconue bierz bierz i tez bądź dobrej myśli kochana!
Annak co u Cb słychać?
Życzę wam miłego dnia ja znikam mam dola i tyle wam powiem...; (
M@linka lubi tę wiadomość
2 aniołki [*] ❤ -
Aaa dziś wychodzę do domku... Mam takie pytanie - jestem teraz na urlopie i zastanawiałam się czy wsiąść sobie zwolnienie lekarskie czy lepiej nie, dopóki nie wejde w wyzszy stopień ciąży, by nie robic niepotrzebnie zamieszania w pracy? Urlop mam wystarczająco dlugi. Co byście zrobiły na moim miejscu?
Az mam lzy w oczach M@linko! nie potrafie sobie wyobrazic, ile ostatnio przeszlas, tyle stresu i niepokoju. Dzielna jestes, wspieram Cie mocno i sle usciski z Norwegii:) troche zajmie czasu zanim doleca, ale doleca na pewno:)M@linka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
sy_la a powiedział Ci,że przy następnej stymulacji da Ci zastrzyk na pęknięcie? u mnie właśnie tak było, jak się okazało,że nie pękły to przy następnym razie zastrzyk. Ja miałam clo co drugi cykl, tak byłam stymulowana, więc myśle,że jak teraz sobie odpuścisz clo to nic nie będzie. Tym bardziej,że ja właśnie zaszłam w cyklu z przerwą od clo.
Malinka super wieści, będzie dobrze. I ja też będę Cię męczyć! w domu leżenie i odpoczywanie, trudno chłopy muszą sobie poradzića co do l4 jak annak pisała. może do nast wizyty bądź jeszcze na urlopie a potem l4 przecież i tak nie wrócisz do pracy, musisz odpoczywać.
Coco gratki za znalezienie Maluszka
Martynka trzymam kciuki, niech Tymcio siedzi jeszcze w brzuszku, spokojnie jeszcze czas.
nadzieja piękne Maleństwo, och z to za lekarz 13 tydz i karty nie założyłdziwny, aż taki przesądny, no nie wiem, wydaje mi się jakby na siłe chciał Cie zatrzymać u siebie.
Martynka30, M@linka lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb