X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wpis M@linki: zgadzam się z nią. Nie jestem zwolennikiem pisania komuś:" będzie dobrze, trzeba wierzyć" - wiara nie ma tu nic do tego, nie utrzyma nam ciąży - ale może piszę tak bo już dawno nie po drodze mi z Kościołem, wiarą - bo ją to już dawno utraciłam jak urodziłam chorą córkę.

W życiu nie miałam lekko: ojciec alkoholik, przemoc domowa.
    Poznałam mojego obecnego męża, znalazłam dobrą pracę i pomyślałam, że teraz to już wychodzę na prostą, że miałam cholerne szczęście do takiego mężczyzny.
    Ale dupa: chore dziecko. I zaś dostałam w pysk od życia!!
    Więc ja już w nic nie wierzę, o nic nie proszę.

Każda moja ciąża to przechodzenie przez piekło: stres stres i jeszcze raz stres - od początku do końca. Nigdy nie umiałam się tak po prostu cieszyć żadną ciążą.

Ale w naszych przypadkach, po tylu przejściach jest to uzasadnione.
    I pomimo, że dopiero rozpoczęliśmy starania to ja już zakładam poronienie - no bo dlaczego ma się udać np. tym razem?! Wiem chore dziewczyny, ale piszę szczerze i tak czuję.

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam z Jagna, ze nie mozna watpic...ale trzeba dac sobie prawo do wszelkich uczuc i tego nie krytykowac...To trudne, ale nikt tak doglebnie nie zrozumie nas jak my same...wiec lepiej nie byc dla siebie wrogiem...

Mysle, ze chwile zlosci, zwatpienia i rozpaczy przychodza albo przyszly kazdej z nas, ale zadna z nas tak naprawde nie watpi.
    Gdybysmy zwatpily to nie spotkalybysmy sie na tym forum, nie zglebialy wiedzy nt badan, nie wspieraly siebie w tej walce

Dziewczyny, mam dzis kiepski humor...mysle o Jacq, mysle o Twoim strachu [email protected] o trudach ciazy z takim bagazem jak my mamy...trudno to jest, bardzo trudne

Elmo13, Bianka4 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - nie wiem jak jest u Ciebie w szpitalu, ale u mnie okresowo są organizowane pochówki i prochy są składane w Grobie Dziecka Utraconego na koszt szpitala, ale nie wiem co ile i w takim wypadku właśnie ile czasu przechowują materiał z zabiegów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 11:35

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Uważam całkowicie odmiennie Jagienko, jak nie wątpić? To zaprzeczać i wypierać wszystko co się nam przytrafiło i przytrafia...
    Chciałabym umieć walić sobie taką ściemę - "na pewno się uda", "limit nieszczęść wyczerpany", "jest ok chociaż jest nie okej". ZAZDROSZCZĘ TEGO PODEJŚCIA.

Ikarzyca to dobry pomysł - właśnie pieniążki z zasiłku przeznaczyć na badania...o ile coś po pogrzebie zostanie...pamiętasz może jak to było u Ciebie? jaki pogrzeb robiliście i ile to kosztowało?

Jeśli tym razem Bóg zabierze mi moje Dziecko, to chcę je pochować. Bardzo, żałuję, że nie pochowaliśmy Dominisia. To maleństwo zasługiwało na to by o nim pamiętać i godnie upamiętnić jego przedwczesne odejście :( A nie udawać, ze nic się nie stało :(

Słyszałam, ze szpitale nie mogą wyrzucać i utylizować zarodków więc może jeszcze gdzieś tam jest mój kropeczek...ciekawe jakbym teraz chciała odebrać mojego groszka?

Myśmy zrobili pogrzeb przez firmę pogrzebowa. Całość z miejscem na cmentarzu wyszła 1600. To właściwie był taki pochówek z krótką modlitwa. Tylko my i ksiądz. Z zasiłku zostało 2600 zł i to właśnie wydalam na kariotyp i resztę badań. Ale gdyby była taka inicjatywa szpitala o zbiorowym pomniku dla Dzieci to raczej bym się nie decydowała na swój osobny pochówek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 11:35

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    M@linko - nie wiem jak jest u Ciebie w szpitalu, ale u mnie okresowo są organizowane pochówki i prochy są składane w Grobie Dziecka Utraconego na koszt szpitala, ale nie wiem co ile i w takim wypadku właśnie ile czasu przechowują materiał z zabiegów.

Właśnie nie wiem Jaq...spytam za tydzień swojego lekarza... Jeśli Bóg zabierze mi moje kolejne dziecko - to zrobię taki symboliczny pogrzeb wszytskich swoich Aniołków. Każdy mój Aniołek zasługuje na pamięć o nim - dziś sobie to uświadomiłam - wcześniej myślałam "po co rozpamiętywać" "lepiej zapomnieć" - zmieniłam dziś zdanie. Bedę o nich pamiętać.

Ikarzyca przepraszam, ze tak dopytuję ale jestem ciekawa - a to miejsce na cmentarzu to takie normalne? jakiś pomnik stawialiście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 11:43

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• reni86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko dla Ciebie :
    „Nic nie działa równie uspokajająco, jak przyjęcie do wiadomości, że nie musimy poradzić sobie ze wszystkim o własnych siłach, ponieważ Bóg się o nas zatroszczy. Poddaj Mu się i cierpliwie zaczekaj. Z Jego pomocą wszystko jest możliwe. Czy musisz podjąć jakąś ważna decyzję lub masz inny problem, który cię obciąża? Poddaj go Bogu i pozwól Mu, by pokierował twoim sercem”.
    Nick Vujicic, „Bez granic!”

M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni86 dziękuję <3 piękne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:04

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca Może Kochana coś jest na rzeczy :) , jak @ nie widać :) .

Jagna 75 Koniecznie zdaj, relację z wizyty :) .

Jacqueline Kochana cały czas jestem , z Tobą myślami :) .

M@linko Bardzo mądre , słowa napisałaś :).

Okropna pogoda, pogoda , pada i jeszcze glowa mnie boliv, powiem wam że mam trochę stracha wczoraj zauważyłam , że mam trochę szyję powiększoną mąż mówi , abym tarczycę sobie przepadała , badałam rok temu i wyniki były ujemne , wpewności pewnosci pójść ja tak mam że mam grubą tą szyję , pewności nigdy za wiele :) . A co do moich podejrzeń , to nie wytrzymam do wizyty , i jutro kupię test ciążowy nie chcę być w ciąży nie teraz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:17

• annak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że tu nic nie jest zero-jedynkowe i jest to całe kontinuum emocji i uczuć.
    Z jednej strony jest wielka wiara, że kiedyś na pewno się uda. Z drugiej strony jest kompletny brak wiary i przekonanie, że nie wyjdzie. A pomiędzy tym nieskończona liczba innych odczuć. I każde są właściwie.
    Można przecież być gdzieś pośrodku. Na przykład wierzyć, że jest jakaś, nawet mała szansa (wtedy się próbuje), ale jednocześnie z zachowaniem realizmu przechodzącego w pesymizm (bo zna się już swoje doświadczenie). Taka postawa jest mi chyba najbliższa.

Dziękuję wszystkim Wam, które mówicie, że mamy prawo do wszelkich możliwych emocji. Pamiętam jak po każdej stracie nienawidziłam słów, które teoretycznie miały mnie stawiać na nogi. Tego przypominania, że dam radę, że muszę być silna i iść do przodu, że na pewno czeka mnie coś dobrego. Nawet nie dlatego, że ja w to wtedy zupełnie nie wierzyłam. Ale dlatego, że najbardziej potrzebowałam pobyć w swoim smutku i rozpaczy. A kiedy jeszcze czekałam na "wyroki", czasem najbezpieczniej było mi tkwić w swoim strachu. Bo wiedziałam, że nastawienie się na szczęśliwe rozwiązanie może dla mnie oznaczać twardy spadek z dużej wysokości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:09

M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Evita, Elmo13, sylvuś lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni,
    Jak dobrze, że się odezwałaś. Zwłaszcza, że Ty milczysz, milczysz... a jak już coś napiszesz, to 100% w punkt trafiasz.

Piszesz do nas o nas, a co u Ciebie?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Evita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak priv please :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam też doła dzisiaj, wszystko to mi się wydaje takie trudne i niesprawiedliwe - tony leków, eksperymentalne terapie, lekarze którzy wzajemnie sobie zaprzeczają, badania i artykuły mniej lub bardziej naukowe które też wprowadzają zamęt bo brak tak naprawdę jednoznacznych odpowiedzi. Z drugiej strony nie czytać, nie szukać informacji i ślepo komuś zaufać.. - ja nie umiem... Mój M wkurza się na mnie, że jestem paranoiczką i że się wymądrzam ale ja po prostu chcę zrozumieć co mi jest, jakie mam szansę na dzidzię i czy warto tak walczyć bo im dłużej to trwa tym bardziej mam wątpliwości co mi jest w życiu przeznaczone.

Wybaczcie mam kiepski dzień...

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqueline, tak strasznie mi przykro :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny ja mam też doła dzisiaj, wszystko to mi się wydaje takie trudne i niesprawiedliwe - tony leków, eksperymentalne terapie, lekarze którzy wzajemnie sobie zaprzeczają, badania i artykuły mniej lub bardziej naukowe które też wprowadzają zamęt bo brak tak naprawdę jednoznacznych odpowiedzi. Z drugiej strony nie czytać, nie szukać informacji i ślepo komuś zaufać.. - ja nie umiem... Mój M wkurza się na mnie, że jestem paranoiczką i że się wymądrzam ale ja po prostu chcę zrozumieć co mi jest, jakie mam szansę na dzidzię i czy warto tak walczyć bo im dłużej to trwa tym bardziej mam wątpliwości co mi jest w życiu przeznaczone.

Wybaczcie mam kiepski dzień...

Dzisiaj jest chyba taki dzień. Bo mam dokładnie tak samo.

M@linka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • reni86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak dziękuję że pytasz, nie odzywam się bo Wy tu takie walczące i pozytywnie nastawione, a ja chyba odpuszczam to wszystko, życie się sypie i nie chcę Wam tu smęcić:/
    Ale czytam Was na bieżąco i trzymam mocno kciuki za Wszystkie!:)

Ps. A czasem będę się tak "wtrącać":)

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam ok 2000 zł za pogrzeb z firmą pogrzebowa. Tylko ja chowalam córeczkę ze zdecydowanie wyższej ciąży. W tej cenie była kremacja bo tam chcieliśmy, urna, wszystkie kwestie organizacyjne, kasa dla księdza za modlitwę i pochówek. Grób mam rodzinny więc nie ponosilam kosztów miejsca ale potem robiłam tablice - ale to oddzielny koszt. Reszta pieniędzy poszła na badania.

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni86 wrote:
    Annak dziękuję że pytasz, nie odzywam się bo Wy tu takie walczące i pozytywnie nastawione, a ja chyba odpuszczam to wszystko, życie się sypie i nie chcę Wam tu smęcić:/
    Ale czytam Was na bieżąco i trzymam mocno kciuki za Wszystkie!:)

Ps. A czasem będę się tak "wtrącać":)

Reniii!!!trzymam za Ciebie kciuki mocno mocno! my to z gangu dr J jestesmy i wierze, ze zakonczymy te walke glosno placzacym sukcesem!!!

ja mam okresy duzego zwatpienie przeplatane z momentami swiatelka w tunelu...meczaca ta hustawka emocjonalna..sciskam Cie mocno!

reni86 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, karo - dzieki za info... bardzo chciałabym aby się nie przydały, ale dobrze wiedzieć jakby co... to "dobry" pomysł wykorzystać pieniądze z zasiłku na badania wlaśnie - nie wpadłabym na to bez Was...

Jagienko? Czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:50

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Właśnie nie wiem Jaq...spytam za tydzień swojego lekarza... Jeśli Bóg zabierze mi moje kolejne dziecko - to zrobię taki symboliczny pogrzeb wszytskich swoich Aniołków. Każdy mój Aniołek zasługuje na pamięć o nim - dziś sobie to uświadomiłam - wcześniej myślałam "po co rozpamiętywać" "lepiej zapomnieć" - zmieniłam dziś zdanie. Bedę o nich pamiętać.

Ikarzyca przepraszam, ze tak dopytuję ale jestem ciekawa - a to miejsce na cmentarzu to takie normalne? jakiś pomnik stawialiście?

Mamy kwaterke w sektorze dla Dzieci. Nie robiłam pomnika bo drogo bardzo było. Zrobiłam taka drewniana obudowe pomalowana na biało i zainstalowalismy ja na cmentarzu z krzyżem drewnianym. Posadzilam tam biała rozyczke i wysypalam drobnym białym żwirkiem. Jest tak dosyć skromnie a dziewczeco :)

M@linka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, a Ty kiedy masz kolejna wizyte?

bierzesz dalej metformine, prawda? (nie wiem dlaczego i nie wiem skad mam to przeswiadczenie, ale wierze ze to wlasnie ta metformina jest tym kluczowym skladnikiem leczenia, oprocz clexane- moze dlatego ze sie naczytalam historii o odstawianiu metforminy)

clexane jaka dawke masz?

Lekarz Cie wspiera? na pewno:)

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ