Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie ja dziś dostałam okres cykl 29 dniowy szok że taki krótki zawsze miałam powyżej 30 i juz sama nie wiem co mysleć pierwszy cykl po zabiegu trwał 39 dni drugi 34 a ten 29 przed ciąza przeważnie miałam co 32-35 dni a teraz hmm zobaczymy jak bedzie dalej
a powiedzcie mi czy to możliwe by cykl mi sie tak skrócił od witamin od 4 lipca biorę Akard 1 tab , kwas foliowy 2 tab , wit B6 2 tab , wapno i magnez i piłam co dziennie lampke winka czerwonego -
Przeliczyłam sobie jeszcze w innych lab te badania i tak:
ALAB - wyszłoby 368,10 (mają w szpitalu lab, bo jak kiedyś oddawałam krew to widziałam jak Pani chodzi z próbkami, w pomieszczeniach wirówki stały itp.)
Poradnia Genetyki Klinicznej na ul. Pomorskiej - wyszłoby 315,00 tylko nie wiem, ale powinni tam mieć też lab na miejscu.
[Jacqueline] Ty byłaś 01.08 na wizycie w tej poradni i mówiłaś, że pobierali Wam krew do badań, nie orientujesz się czy robią te badania na miejscu? Czy wysyłają gdzieś?
409 a 315 - to już jakaś różnicaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 19:35
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:witajcie ja dziś dostałam okres cykl 29 dniowy szok że taki krótki zawsze miałam powyżej 30 i juz sama nie wiem co mysleć pierwszy cykl po zabiegu trwał 39 dni drugi 34 a ten 29 przed ciąza przeważnie miałam co 32-35 dni a teraz hmm zobaczymy jak bedzie dalej
a powiedzcie mi czy to możliwe by cykl mi sie tak skrócił od witamin od 4 lipca biorę Akard 1 tab , kwas foliowy 2 tab , wit B6 2 tab , wapno i magnez i piłam co dziennie lampke winka czerwonego
Karola Acard to nie witaminaraczej od witamin nie powinien się skrócić... coś Ci powiem, ja jak zaczęłam brać Acesan 50mg i potem Acard 75mg co drugi dzień to o dziwo miałam cykle 28 dniowe a zawsze miałam 30-32 (pisałam wyżej długości moich cykli). Więc wszystko możliwe, że i u Ciebie też tak zadziałał Acard
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualny
-
sy__la wrote:Karola Acard to nie witamina
raczej od witamin nie powinien się skrócić... coś Ci powiem, ja jak zaczęłam brać Acesan 50mg i potem Acard 75mg co drugi dzień to o dziwo miałam cykle 28 dniowe a zawsze miałam 30-32 (pisałam wyżej długości moich cykli). Więc wszystko możliwe, że i u Ciebie też tak zadziałał Acard
no i trzeba zamówić kolejne testy owu jeszcze mi kilka zostało będe robić 3 dziennie by mi owu nie uciekła hehe
-
Karola, a acard kazał brać Ci gin? Przed planowaną ciążą?
Dziewczyny, jutro będę odbierać badania na trombofilie nabytą. Trochę się boję. Tak samo od razu mi pobiorą wymaz z policzka także w kierunku trombofili wrodzoner-leiden, mthfr i te sprawy. -
Karola no cykle 29 dniowe zacznie fajniejsze
więcej szans w ciągu roku
też się cieszę, że mi się sktóciły, nieznacznie ale jednak.
Haana trzymam mocno kciuki, aby wyniki wyszły dobrze, choć nie wiadomo co lepsze czy znać wroga i z nim walczyć, czy nie i dalej szukać.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyHaana wrote:Karola, a acard kazał brać Ci gin? Przed planowaną ciążą?
Dziewczyny, jutro będę odbierać badania na trombofilie nabytą. Trochę się boję. Tak samo od razu mi pobiorą wymaz z policzka także w kierunku trombofili wrodzoner-leiden, mthfr i te sprawy. -
Haana wrote:Karola, a acard kazał brać Ci gin? Przed planowaną ciążą?
syla to chyba możesz już zatestować, myślę, że test powinien już coś pokazać
Dziewczyny a acard skrócił Wam cykle? Ja dopiero zaczynam teraz brać, także będę się obserwować...(w ogóle mam ten z tabletkami w kształcie sercafajne te tableteczki;))
Ikarzyca lubi tę wiadomość
-
skrzat1988 wrote:syla to chyba możesz już zatestować, myślę, że test powinien już coś pokazać
Dziewczyny a acard skrócił Wam cykle? Ja dopiero zaczynam teraz brać, także będę się obserwować...(w ogóle mam ten z tabletkami w kształcie sercafajne te tableteczki;))
skrzat1988 lubi tę wiadomość
-
Dam znać na pewno
po cichu nastawiam się na pozytyw, ale to jest najgorsze, bo gdy bedzie negatyw to jakby dostać zimną wodą z wiadra i czar pryska...
Skrzat1988 no mi acard skrócił nieznacznie cykl, z nim to wiążę albo jeszcze z Duphastonem bo też brałam w II fazie cyklu. Ten obecny cykl jest praktycznie bez niczego,bez clo, bez dupka... urlop sobie zrobiłam i zobaczymy ile będzie trwał, może 10 mcy?tylko od czasu do czasu wezmę Acard no i oczywiście kwas foliowy i wit. B1 (lekarz mi powiedział, że mogę acard brać co 2 czy 3 dni).
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyskrzat1988 wrote:syla to chyba możesz już zatestować, myślę, że test powinien już coś pokazać
-
Sy_la - nie pytałam się ich czy robią wszystko u siebie co nam krew pobierali, ale dużo chyba tak, bo gdzieś tam na tablicy jak szliśmy korytarzami mignął mi napis Laboratorium
A te nasze chyba też robią tam, skoro jest tam ogólnie Zakład Genetyki Klinicznej.
U siebie w ALAB robiłam w marcu badania na p/c przeciw B2-glikoproteinie IgG i IgM, antykardiolipinowe IgG i IgM, antykoagulant tocznia, przeciwciała ANA, APTT i płaciłam 480zł przy płatności przez internet. No te przeciwciała są najdroższe właśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 20:37
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Sy_la - tylko zwróć uwagę, że wyszukując ceny badań przez sklep ALAB ta cena obowiązuje przy płatności przez Internet, czyli 10% taniej niż stacjonarnie
No jednak ja robiłam troche inne badania, o te białko c i s musze swojego gina zapytać.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
sy__la wrote:Annak
Pisałaś wcześniej, że "czułaś się ciążowo" i dlatego zrobiłaś test ciążonwy wcześniej niż w dniu planowanej @ - możesz opisać te objawy ciążowe??
sy_la,
Owszem, czułam się podejrzanie ciążowo
Po pierwsze - ból brzucha. Inny niż na @ i inny niż na owulkę. Jakiś taki raz kłujący (po obu stronach na przemian), raz ciągnący.
Po drugie - ekstremalne zmęczenie.
Po trzecie - (proszę się nie śmiać) zaczęłam się przeciągać rano po obudzeniu. Miałam coś takiego w poprzednich ciążach. Że budzę się i m-u-s-z-ę się przeciągnąć.
Objawy z kategorii "inne":
- po prostu czułam, dziwnie czułam, w niewyjaśniony sposób czułam (!!!)
- miałam jakiś dziwny spokój w sobie
- mąż w badaniu organoleptycznym stwierdził, że chyba piersi się nieco powiększyłymoim zdaniem, ściemniał, ale niech mu będzie
Czytałam, że rozważasz test. Ja zrobiłam w 26 dc, 10 dpo (przy cyklach obecnie 29-dniowych) i wyszedł mi bladzioch + beta 29,5. Dopiero dziś mam dzień spodziewanej @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 21:25
sylvuś lubi tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:Ja mam wrażenie, ze ta comiesięczna walka to jak wejście po drabinie i kolejny raz upadek na beton... I za miesiąc znowu wejdzie sie kilka szczebelkow do góry... I znowu bolesny upadek.. Najgorzej ze nie wiadomo ile czasu zajmie wdrapanie sie na górę i ile razy trzeba bedzie jeszcze przeżyć upadek...
Pięknie, pięknie i jeszcze raz - pięknie (!) powiedziane.
A jakże trafnie... niestety. -
skrzat1988 wrote:Dziewczyny a acard skrócił Wam cykle? Ja dopiero zaczynam teraz brać, także będę się obserwować...(w ogóle mam ten z tabletkami w kształcie serca
fajne te tableteczki;))
Skrzaciku,
U mnie Acard nie skrócił cykli. Za to metformina owszem.
Też mi się podobają te tabsyNawet kiedyś stwierdziłam, że to trochę niebezpieczne, że one są takie ładne, bo aż się chce je połykać
-
Jacqueline wrote:Sy_la - tylko zwróć uwagę, że wyszukując ceny badań przez sklep ALAB ta cena obowiązuje przy płatności przez Internet, czyli 10% taniej niż stacjonarnie
No jednak ja robiłam troche inne badania, o te białko c i s musze swojego gina zapytać.
Tak właśnie myślałam, że to przy zakupie online, bo wtedy przekreślają cenę podstawową i podają z rabatem. Zadzwonie do tej poradni Genetyki Klinicznej umówię się na wizytę jak test bedzie negatywny i przy okazji dopytam o badania i laboratorium.
Rozumiem, że te badania można robić w obojętnie jakim dniu cyklu, najlepiej rano i na czczo? - bo kurcze nie dopytałam Pani hematologMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]