X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska, Ty znowu nie spisz?;))))ani ja, potwierdzam zdanie Jagny! Fajnie zobaczyć tez jak wyglądasz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 05:52

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Aliska, Ty znowu nie spisz?;))))ani ja, potwierdzam zdanie Jagny! Fajnie zobaczyć tez jak wyglądasz:)
    Nie śpię Kochana bo mi córa wymiotuje. A za mile słowo dzięki☺ z rana też wracamy do domu wiec już czuwam

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - może łatwo mi to mówić w tej chwili, ale postaraj się ,,jak najmniej denerwować,, <3 Trzymam mocno kciuki aby to było tak jak mówi lekarz lub po prostu słabsze naczynka czy coś podobnego i żeby było u Was wszystko dobrze potem jak u M@linki czy Nadziejki <3 Trzymaj się Kochana :)

A jak dzisiaj sytuacja na froncie?

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, trzymam kciuki, zeby juz żadne plamienia Cie nie martwily:* Odpoczywaj obficie w pięknej Prowansji, czekam na Twoje wrażenia/zdjęcie

Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, ze byłam u dr Jerzak i każe brać dalej duphaston i wszystkie leki. Myślałam, ze powie, ze ktoś ma przyjechać za miesiąc i skonsultować moje wyniki, ale w końcu powiedziała, ze mam sama przyjechać jak będę w Polsce, czyli w grudniu i wtedy mam mieć krzywa glukozowo-insulinowa. Wychodzi na to, ze metformine będę brać bardzo długo, bo przynajmniej do grudnia. Mam nadzieje, ze to nie jest szkodliwe:(

I jeszcze mam pytanie a propos clexane, czy to tylko ja mam czerwone plamy po wkłuciach? Czy robię to nieumiejętnie?? Mam tez jednego siniaka zielono-żółtego na brzuchu...

Miłej niedzieli! My dalej w trasę ruszamy, a wczoraj jak sie zdziwiłam haha bo nagle usiadł koło mnie Wojewódzki z dziewczyna jak byliśmy na kolacji nad zatoka.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska co za szczèscie z celebrytami jadac :-)
    AnnaK jak sytuacja na froncie?

Dziewczyny mam pytanko..
    Potrzebny dobry urolog z opolskiego,slaskiego lub dolnosląskiego,kolezanka z innego wàtku pyta,diagnoza oligozoospermia,ktos jakies sugestie w leczeniu moze?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Cześć dziewczyny widzę ze dużo nas jie śpi... :) co do rocznic ja też mam niedługo stuknie nam 10 lat 12.08 a potem Amy urodziny oboje po tygodniu od siebie wiec.same rocznice w tym sierpniu:)

Jagienko mam do ciebie prośbę jest mogę bo ty masz.dosc obszerna wiedzę w temacie badań. Czy mogła byś mi coś podpowiedzieć co.ronic z moimi wynikami jak.dzialac nie wiem czy widziałaś mój post dziś pisałam ponownie jakbyś mogła.sie odnieść do niego to bardzo bym była.wdzieczna. :)
    Iikarzyva i syla wam.rowniez dziękuję za opinie :)
    Trzeba wywolac te bestie,luteina albo dupek w ruch,po tym powinna przyjsc.Prolaktyna nie wiem jakie normy no i trudno stwierdzic etap cyklu by ja porównac.Chyba pisalas ze luteine masz przez 5 dni,ja bym wziela przez 7 dni po 1tabletce

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witajcie ❤❤❤przepraszam ze sie nie udzielam :( ale naprawde o Was pamietam calym sercem ❤❤❤ niestety nie jestem wstanie nadgonic Was z czytaniem i nie wiem co u Was sie dzieje. Mam jednak nadzieje ze sa to dobre wiadomosci. Wspieram kazda z Was ❤❤❤❤❤ u nas szalenstwo kolkowe :( serce boli jak synek cierpi ale musimy dac rade. Do tego mam coraz wiekszy stres przed wizyta z malym u kardiologa bo Gabrys ma zwezone tetnice plucne. Mamy nadzieje ze nie czeka nas szpital. A ja czuje sie w miare ok choc widze ze moj wiek jednak daje sie we znaki po nieprzespanych nockach. Jednak jestesmy b.szczesliwi ze zostalismy obdarzeni synkiem. Raczej wiecej dzieci nie bedziemy miec przez moj stan zdrowia. A synek jest cudny☺ kochane jestescie w moich myslach modlitwie kazdego dnia ☺nawet moj maz od czasu do czasu pyta co u Was slychac choc teraz widzi ze raczej czasu nie mam na towarzyszenie Wam. Jeszcze raz sle buziaki dla kazej z Was ❤❤❤ aa i prosze mimo roznych przeciwnosci i zniechecenia nie poddawajcie sie bo naprawde Cuda sie zdarzaja i my jestesmy tego przykladem ( nawet lekarze w klinice nam to powiedzieli zreszta dzieku nim Gabrys zyje bo wywolali porod w ostatnim momencie). Trzymajcie sie cieplo kochane❤❤❤

Evita, Niebieskaa, Elmo13, sy__la, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane witajcie ❤❤❤przepraszam ze sie nie udzielam :( ale naprawde o Was pamietam calym sercem ❤❤❤ niestety nie jestem wstanie nadgonic Was z czytaniem i nie wiem co u Was sie dzieje. Mam jednak nadzieje ze sa to dobre wiadomosci. Wspieram kazda z Was ❤❤❤❤❤ u nas szalenstwo kolkowe :( serce boli jak synek cierpi ale musimy dac rade. Do tego mam coraz wiekszy stres przed wizyta z malym u kardiologa bo Gabrys ma zwezone tetnice plucne. Mamy nadzieje ze nie czeka nas szpital. A ja czuje sie w miare ok choc widze ze moj wiek jednak daje sie we znaki po nieprzespanych nockach. Jednak jestesmy b.szczesliwi ze zostalismy obdarzeni synkiem. Raczej wiecej dzieci nie bedziemy miec przez moj stan zdrowia. A synek jest cudny☺ kochane jestescie w moich myslach modlitwie kazdego dnia ☺nawet moj maz od czasu do czasu pyta co u Was slychac choc teraz widzi ze raczej czasu nie mam na towarzyszenie Wam. Jeszcze raz sle buziaki dla kazej z Was ❤❤❤ aa i prosze mimo roznych przeciwnosci i zniechecenia nie poddawajcie sie bo naprawde Cuda sie zdarzaja i my jestesmy tego przykladem ( nawet lekarze w klinice nam to powiedzieli zreszta dzieku nim Gabrys zyje bo wywolali porod w ostatnim momencie). Trzymajcie sie cieplo kochane❤❤❤
    Inessa, próbowałaś ulżyć synkowi w kolkach zanurzając go po szyjkę w wiaderku z ciepłą wodą? Pisałam tu o tym parę dni temu nawet podlinkowałam filmik. Można kupić takie wypasione tummy tub, ale my używaliśmy zwykłego wiaderka, byle miało zaokrąglony rant i córeczka dryfowała błogo, jak w brzuszku, tylko podtrzymywana pod bródkę. Bardzo ją to uspokajało w czasie kolek. Pomysł taki (wiaderko), a może się przyda.

inessa lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko,zdróweczka i oby kolki przeszły.Zrozumiale ze Gabrysiowi w tej sytuacji wiecej uwagi sie poswieca by ulżyc w cierpieniu a dla nas brak czasu.
    Jestes dla nas tà iskierka nadzieji,dowodem ze cuda sie zdarzają

inessa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - a nie lepiej androlog? Albo urolog - androlog?

Jak ze śląskiego to jedni z najlepszych przyjmują w szpitalu w Jastrzębiu - tam jest duży oddział i sporo lekarzy.

http://www.wss2.pl/strona.php?id=50

U mnie w rodzinie doświadczenia z Rafałem Kuczerą - polecam.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Annak, trzymam kciuki, zeby juz żadne plamienia Cie nie martwily:* Odpoczywaj obficie w pięknej Prowansji, czekam na Twoje wrażenia/zdjęcie

Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, ze byłam u dr Jerzak i każe brać dalej duphaston i wszystkie leki. Myślałam, ze powie, ze ktoś ma przyjechać za miesiąc i skonsultować moje wyniki, ale w końcu powiedziała, ze mam sama przyjechać jak będę w Polsce, czyli w grudniu i wtedy mam mieć krzywa glukozowo-insulinowa. Wychodzi na to, ze metformine będę brać bardzo długo, bo przynajmniej do grudnia. Mam nadzieje, ze to nie jest szkodliwe:(

I jeszcze mam pytanie a propos clexane, czy to tylko ja mam czerwone plamy po wkłuciach? Czy robię to nieumiejętnie?? Mam tez jednego siniaka zielono-żółtego na brzuchu...

Miłej niedzieli! My dalej w trasę ruszamy, a wczoraj jak sie zdziwiłam haha bo nagle usiadł koło mnie Wojewódzki z dziewczyna jak byliśmy na kolacji nad zatoka.

Niebieska przy Clexane siniaki i zaczerwienienia to normalna także wszystko dobrze robisz :) Odpoczywaj a do siniaków chyba się musisz przyzwyczaić.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Jagna - a nie lepiej androlog? Albo urolog - androlog?

Jak ze śląskiego to jedni z najlepszych przyjmują w szpitalu w Jastrzębiu - tam jest duży oddział i sporo lekarzy.

http://www.wss2.pl/strona.php?id=50

U mnie w rodzinie doświadczenia z Rafałem Kuczerą - polecam.
    Przekaze namiar,dzièkuje :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Dziękuję za troskę.
    U mnie zmiennie. W nocy nic nie było. Rano też. A przed chwilą bardzo duże plamienie, ale dla odmiany (przepraszam) totalnie brązowe. Chociaż tyle tak na pocieszenie...
    I znowu się zaczyna ten kołowrotek, czyli każda wizyta w łazience = stres.

Do tego z rana dostałam bardzo złe wieści w tematach zawodowych, więc mam tak fatalny dzień, że od rana wyłącznie płakać mi się chce...

Niebieskaa,
    Z tym brzuchem to niestety normalne...
    Ja mam wielki fioletowo-żółty siniak po pierwszym zastrzyku (9 dni minęło!), a potem w miejscu każdego wkłucia kropka/plamka/mini siniaczek. Wszystko w fioletowo-żółtych barwach. Bardzo źle to wygląda. Ale obiecałam już sobie, że będę się uśmiechać przy każdym tym zastrzyku aż do końca ciąży. Byle tylko było mi dane robić je przez 9 miesięcy... (a w obliczu aktualnych plamień, oczywiście mam już różne myśli).

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas peszek maly od wczoraj.... Maz zgubil 5 dych. Wsadzil w portki i pewnie wypadly przy wyciaganiu tel albo kluczy ...... A dzisiaj ta umywalka ;( a rok temu sie wprowadzilismy i wszystko na kredycie fuck.... Zamiast nowych porzadnych firanek ...umywalka ;( spadla ..a raczej drasnela o krawedz perfuma z polki wyzej.... i ciagle inwestycje w nowe...ale uzywane auto....a na bogaczy nie trafilo...jak jakies nadgodzinki M zalapie to nie na przyjemnosci....tylko ostatnio na same straty !
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54376567f38f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 15:00

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O żesz... Magdzia, jak to się stało?!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfuma nienaruszona a umywalka rozj****na.... Wysliznela mu sie z lapki...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia no pech :(

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh ;););) trudnooooo jakos nie moge sie na niego gniewac ;) rownie dobrze mi sie moglo zdazyc...
    Szkoda tylko hajsu... ;((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 15:11

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... zdarza się, jak to się mówi "złośliwość rzeczy martwych". A swoją drogą to słaba umywalka, może miała jakąś wadę produkcyjną?? Rozumiem, że szklany flakonik perfum uderzył w umywalkę i umywalka rozwalona, a buteleczka cała?! ;-)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak buteleczka szklana calutka a umywalka odpadla... Hehe nooo pech jak nic.... Az sam byl w szoku ze tak sie stalo...wola mni myslalam ze pekniecie szrama albo cos....a on zakryl oczy i mowi ze mam tam noe wchodzic bo zawalu dostane!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ