X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • reni86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    No to standard : Winko kolacja i świece :)
    Taki zestaw napewno tez:) ale chcialam jeszcze jakis "namacalny" prezent

Bianka4 lubi tę wiadomość

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4, Ty myślisz że tak bym nie chciała.. ale na ten czas nie umiem przekierować myślenia bo moje myśli ciągle krążą wokół ciąży. I tak jak piszesz- czuję że noszę ogromny ciężar który mnie pcha ku ziemi. Może z czasem...

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Bianka4, Ty myślisz że tak bym nie chciała.. ale na ten czas nie umiem przekierować myślenia bo moje myśli ciągle krążą wokół ciąży. I tak jak piszesz- czuję że noszę ogromny ciężar który mnie pcha ku ziemi. Może z czasem...
    Alisa ja wiem zawsze jak słyszałam : wyłącz głowę to dostawałam gorączki bo gdzie ten guzik jest to go wyłączę ale musiałam dostać lekcję pokory . Podchodząc do ivf byłam pewna że zapłacimy oni wychodują naj naj zarodek i za 9 mies będziemy mieć upragnione dziecko a tu dupa blada byś musiała wtedy mnie widzieć to był sylwester jak weszłam do wanny po godzine 16 tak wyszłam jak zombi zwyta ok22 nic i nikt nie był w stanie złagodzić mojego bólu rozczarowania i złości . Ale nastał nowy dzień i z nim nowe postanowienie i tego Tobie życzę . Masz cudowne dzieci podejdź do nich spójrz w ich oczy i zobacz jaką jesteś szczęściarą

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni86 wrote:
    Taki zestaw napewno tez:) ale chcialam jeszcze jakis "namacalny" prezent

kup mu scyzoryk :)mój kiedyś dostał taki fajny i do tej pory powtarza że najfajniejszy prezent bo przydatny :)

reni86 lubi tę wiadomość

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tak samo!!! Na pierwsze urodziny dostał ode mnie scyzoryk , było to na początku związku - 8 lat temu, do tej pory uwielbia ten scyzoryk:)))) i bierze na wszystkie wycieczki i wypady

reni86, Bianka4 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa - no trudna sytuacja, ale podzielam zdanie dziewczyn - u nas było tylko gorzej jak M wiedział, że to "ten czas" :/ Czasem nie kochamy się no tydzień nawet lub co 3 dni gdzieś, a mu się nagle zachce codziennie nawet. Zwykle mi to "nie przeszkadza", ale bywało tak, że ja zmęczona, jemu się chce no i było bo było, ale przyjemności to średnio. Także rozumiem trochę jego niechęć, jeśli wie, że to właśnie ten czas u Was. Ja bym na Twoim miejscu próbowała dalej poważnie z nim o tym porozmawiać, choć zdaję sobie sprawę, że tego typu rozmowy są trudne, a faceci bywają uparci (wiem to z autopsji, ale o inny temat u nas chodzi ;)

Niesamowicie pragnę drugiego, zdrowego dzieciątka, ale przychodzi do mnie coraz więcej takich chwil otrzeźwienia, że jak będzie to będzie, a jak nie to trudno - mamy jedno i mam dla kogo żyć, mam się kim opiekować. Na początku po poronieniach taka gadka ze strony bliskich strasznie mnie denerwowała, ale po czasie dostrzegam w tym jednak pewny sens ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 20:01

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna znów nieudany cykl płakać się chce juz 6msc i nic boli ;-(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat prezentów rocznicowych się rozwinął - u nas za tydzień właśnie rocznica ślubu i również średnio mam pomysł co M sprawić, kolacja i winko średnio wchodzi w grę, ja też wolę "namacalne" prezenty ;)

Ale mamy z M gorszy dylemat co do rodziców moich, mają półtora tygodnia po nas taką okrągłą rocznicę ślubu - 30-tą :) I tu już kompletne zero pomysłów... A nie chcemy byle czego, ale też nie wiadomo żeby jakie tam koszty ponosić.

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Aga głowa do góry a lekarz ma jakiś plan co do Ciebie ? Może clo z monitoringiem ?

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • reni86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq my rodzicom zrobilismy taki duzy bukiet kwiatow w koszu (dostali po "ich" Mszy)i to byla niespodzianka i upieklysmy z sistra tort i dostali album taki od poczatku, jak byli dziecmi, jak gdzies tam razem byli, potem slub, dzieci male, nasze wyjazdy wspolne no i potem nasze wesela itd. Do tego moja siostra tak smiesznie to wszystko opisala:) do tej pory smiejemy sie z tego albumu:)

A scyzoryk to moze dobry pomysl:) dzieki!:)

Bianka4 lubi tę wiadomość

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Kochane przynoszę wczorajsze wieści z wizyty po pierwsze nie jestem zadowolona z wizyty , po drugie więcej do tego Pana nie pójdę straszenie drobiazgowo mnie potraktował , szybko szybko aby kolejna weszła , ciąży nie potwierdził powiedział jedynie że mam na betę iść , ja juz kochane na prawdę nie wiem co myśleć , najpierw pozytywne testy wyszły potem negatywne znów , i kolejny pozytyw , i @ ciągle nie ma już sama nie wiem czy jest ta ciąża czy jej nie ma , spróbuję zrobić sobie tą betę w Poniedziałek, na Wtorek będą wyniki , postaram się do mojej Pani gin dostać tego , Pana będę szerokim łukiem omijać.
    Kurczę przykro mi, że tak Cię potraktował ten ginekolog. Trzymam kciuki za poniedziałkową betę :-* Koniecznie daj znać o wyniku!!!! :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Witam i ja
    Tak jak piszecie wszystkie posty strzelił penis :(
    Malinka gratulacje synusia.
    Jagna ja trzymam kciuki cały czas
    Nadzieja cc mam zaplanowane bo dwie poprzednie ciąże tak się zakończyły więc teraz nikt nie zaruzykuje
    Alisa ja tylko przytulę bo łatwo jest doradzać stojąc z boku a tylko Ty wiesz jak jest między Wami
    Ja chciałabym cesarkę ale nie wiem czy zrobią mi jak poproszę. Muszę z ginekologiem porozmawiać moim

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Alisa Ty wiesz najlepiej co zrobić w tej beznadziejnej sytuacji. Życzę Ci aby wszystko się ułożyło jak najlepiej i żebyście w końcu zaczęli się dogadywać co do 3 potomka.

A ja dziś powtórzyłam betę i skoczyła z 90,29 (04.08.2016) do 282,20, więc jest dobrze.
    Gratulacje :-* <3 <3 <3

sy__la lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Mam takie pytanie z innej beczki... myślicie, że mogę brać na ręce bobaska 11-miesięcznego?? trochę go ponosiłam i brzusio pobolewa, ale w dumie od tygodnia mnie boli więc nie wiem... :-/
    Kochana unikaj noszenia powyżej 4 kg. A najlepiej noś do 1 kg. Co do bólu brzucha to mnie boli co jakiś czas jak ba @ od ponad miesiąca i biorę magnez Aspargin 2x1. Nospe też można łykać ale ja staram się nie brać jak tylko lekko pobolewa i wtedy kładę się na boku i leżę aż przejdzie.

sy__la lubi tę wiadomość

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Ja chciałabym cesarkę ale nie wiem czy zrobią mi jak poproszę. Muszę z ginekologiem porozmawiać moim
    Nadziejami cesarka na żądanie to chyba nie jest dobry pomysł bo jest to było nie było poważna sprawa ale jeżeli będziesz miała wskazania to nikt Ci nie odmówi
    Nie myśl o porodzie bo może u Ciebie będzie raz dwa i mała na świecie . Ja mojej cholernie się boję bo wiem że różowo nie będzie ale zepnę dupsko i dam radę najgorzej wstać i się rozruszać

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Cześć dziewczyny; (
    Hej :-) co u Ciebie? Skąd ta mina smutna? Co się dzieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni86 wrote:
    Dziewczyny a ja z zupelnie z innym tematem: otoz niedlugo mamy 4 rocznice slubu i kompletnie nie mam pomyslu ma prezent dla meza. Moze cos podpowiecie? Niestety wyjazd nie wchodzi w gre bo moj M nie lubi:(
    U nas też 4 rocznica ślubu czai się za rogiem. Ale w tym roku skromnie z prezentem więc pewnie romantyczna kolacja we dwoje <3

reni86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Aga przykro mi :-( Nie wolno się poddawać! Słyszysz!? Nie poddawaj się! :-*

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni - super pomysł z tym albumem :) Zrobiliśmy coś w tym stylu dla dziadków z okazji 50-lecia, taki prezent od wnuczków - były tam zdjęcia ich trzech córek od dzieciństwa, ze ślubu no i wnuczków, właśnie z różnymi opisami :) Ale kurcze chyba się z tym już nie wyrobimy, bo mają 23.08 a taki album większy to ponad 2 tygodnie trzeba czekać :/

No nic, coś wymyślimy :) Ale ten kosz z kwiatami i ciacho w sumie fajny pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 21:07

reni86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Nadziejami cesarka na żądanie to chyba nie jest dobry pomysł bo jest to było nie było poważna sprawa ale jeżeli będziesz miała wskazania to nikt Ci nie odmówi
    Nie myśl o porodzie bo może u Ciebie będzie raz dwa i mała na świecie . Ja mojej cholernie się boję bo wiem że różowo nie będzie ale zepnę dupsko i dam radę najgorzej wstać i się rozruszać
    Boję się że jak nie dam rady to dziecko będą mi wyduszać albo że zaklinuje się przy porodzie lub nie daj Boże owinie pepowiną podczas parcia :-( Po tylu stratach boję się o wszystko :-( Jestem drobna w biodrach i nie wiem czy dam radę a szyjkę podobno mam bardzo wąską co kolwiek to oznacza...

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ