Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysy__la wrote:Witam Was Dziewczynki
Czytam czytam i serce me się raduje!!
Niebieskaa super wieści!!!!tak bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i że Fasolka sobie rośnie a pikawa mocno pika!
teraz już musi być dobrze, uwierz w to Dzieciątko
Annak Ty również pod koniec sierpnia usłyszysz takie właśnie wieści, tego Ci życzę z całego serca. Tyle co przeszłaś i nadal przechodzisz musi Ci zostać wynagrodzone!! No musi po prostu
M@linka - jaki śliczny Bobas, gratuluję Kochana!normalnie zdjęcie jak z okładki, wszystko dokładnie widać, oczodoły, nosek, bródkę, brzuszek.... po prostu śpioszek sobie chyba smacznie spał i dlatego tak ładnie udało się go obejrzeć
Apropos tych badań co robiła Alisa - mam nadal skierowanie na te badania, ale nie wiem czy je robić w ciążysporo będą kosztować (już to pisałam wcześniej - ok. 400 zł)... a z drugiej strony jakbym zrobiła i coś wyszłoby to można jeszcze włączyć Clexane jakby co... ehhhh
jutro zapytam gina co on na to... czy ryzykujemy czy badamy... a Wy byście robiły na moim miejscu? po 1 poronieniu?
-
Ikarzyca
jak Ty to znosisz... Dla mnie ta owulacja jest takim spokojem psychicznym, że przynajmniej można próbować. wiadomo, że nie od razu sie musi udać, ale ta owulacja przynajmniej mi daje jakaš nadzieję, wiarę... Teraz się czuję pozbawiona chęci do działania, wszystko jest do dupy skoro nie jestem płodna i już.
Mama
12.2015 - pjp 9 tc
06.2016 - </3 12 tc -
Np dużo pisze tutaj i Dziewczyny zawsze napiszą jakąś pociechę. Poza tym nie mogę nic teraz zrobić. Więc wegetuje jakoś.
Pysiula - nos do góry, siedzimy w tym razem i nie jesteś samaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:55
-
Ikarzyca wrote:Tylko spokój Cię może uratować
W pierwszym cyklu po poronieniu miałam owulkę na pewno - cykl 38 dni (norma - 30/31 dni). W drugim cyklu - czyli teraz, na bank nie było owulki, a mam już (huraaa!) 71 dc. Także totalna huśtawka jest niestety całkowicie normalna.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Dziewczyny, kochane z Was cioteczki forumowe - tyle dobrych słów się posypało
Życzę Wam z całych dwóch serduszek, które w sobie noszę (mojego i dzieciątka) abyście i Wy niebawem rozkoszowały się takimi swoimi osobistymi fociami
Co do progesteronu to ja również w obecnej ciąży w 7 tyg miałam aż 12ng/ml
Dziś byłam u nowego gina w medicoverze po skierowania na badania, bo tam mam kupiony pakiet. Taki sobie ten lekarz ale lepszy od tego co mi krwawienie zrobił naruszając nadżerkę. Poprosiłam go o wymaz i dał mi jeszcze morfologie, mocz i tsh.
Jest kilka rzeczy, których się boje szczególnie - kłopotów z wydolnością szyjki, kłopotów z łożyskiem (typu odklejanie, zawał i te sprawy) i bakterii w układzie moczowo-płciowym. Ostatnio rozmawiałam z dziewczyną po przejsciach (chyba 4 straty) - ostatnią ciąże straciła w 24tc - pytałam dlaczego? okazało się ze ciaża rozwijała sie ksiażkowo az dostała laska przedwczesnych skurczy i niestety w szpittalu nie udało sie wychamować akcji a przyczyną była jakaś bezobjawowa (!!!) infekcja bakteryjna...dlatego dziewczyny róbcie posiewy! -
roma wrote:Kochana, nigdy nie mów "nigdy" - ja w ostatnią ciążę zaszłam z owu w 76 dc. Nie wyszło, ale to już z innej przyczyny. Poza tym mam Synka z owu po 50 dc i wierz mi - świetne dzieciaki z takich "starych" jajeczek wychodzą
Chciałabympo lutce może coś by wyszło, ale generalnie pilnujemy się więc i tak czekam
Roma Twój Synek to moja Iskierka nadzieji -
Skrzat kazda musi pasc na kolana by zaraz sie podniesc,tak bywa kiedy kolejna poraźka jest juz nie do zniesienia.Mysle ze stanęlas w miejscu i czujesz sie bezradna,nadzieja sie w tym momencie ulotniła,jest tylko ból i rozczarowanie.Musisz cos zrobic,opracowac jakis plan dzislania by znów powstac i walczyc.Pragnienie posiadania dziecka jest tak ogromna ze nie da sie tak łatwo z tego zrezygnowac,chwile zwątpienia to naturalne odczucia w takich chwilach.Moze warto niektóre badania powtórzyc,moze sprawdz ze dwa cykle monitoringiem.Głowa do góry,po burzy zawsze wychodzi slonce.Antoś IVF,Julisia natural
-
Ainade bardzo ładna beta
rosnijcie zdrowo
Promyczku trzymam wiec kciuki za udane IUI,trzy jajka to ładny wynik,duze szanseJa jutro licze na dwa,tak bynajmniej czuje jak gniotà,ovu pewnie pojutrze ale poprosze o ovitrelle bo czuje sie pewniej przy moich niepewnych ovulacjach.
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyAinade wrote:poważnie ??? Oo
Edit. Normalny w sensie dobry ale ja mam jedno dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 22:57
Ainade lubi tę wiadomość
-
Pysiula ja niestety chyba od poronienia w marcu tez mam.cykle bez owu i bez wywołania nie mam @ niestety wszystko.sie pochrzanilo wcześniej cykle ok 34 dni. Teraz mam dopiero trzeci już 4 dzień po odstawieniu luteina i nic... Czekam nadal niby of mi.owu wyznaczył.ale to raczej efekt działania luteiny niestety. Wiec sama nie jesteśAniołek (8t) marzec 2016
-
Elmo13 wrote:Annak a jak dziś u ciebie bo nie pisałaś plamienia trochę ustały? Jest lepiej? Mama taka nadzieje.... Ze finał tej historii cie bardzo miło zaskoczy
Elmo,
Dziękuję, że pytasz. Pisałam rano w odpowiedzi na pytanie Niebieskiej, ale moje posty są zwykle takie długie, że sens może umknąć
U mnie dzisiaj było zdecydowanie lepiej (choć aż boję się to mowić na głos). Cały dzień nic, dosłownie nic, zero plamienia. Dopiero późnym wieczorem taki jednorazowy wyrzut, przy czym już w bardziej "bezpiecznym" kolorze, że tak powiem.
Marzy mi się, żeby to już był koniec, żebym wreszcie znalazła spokój. Przynajmniej na te 12 dni przed badaniem. No i, już tak czysto praktycznie rzecz biorąc, fajnie byłoby pochodzić w tych 30-stopniowych upałach bez podpasek. Niby taki drobiazg, a wkurza.
Jeszcze raz dziękuję za pamięć!Elmo13, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
_Abby_ wrote:To normalny przyrost. Ja za wyczaj mam kolo 180%. Za to może on świadczyć o córci podobno
Edit. Normalny w sensie dobry ale ja mam jedno dziecko
Oczywiście chłopczyk też będzie mocno kochany_Abby_, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}