Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBlondynko Kochana a to uparciuszka , kochana jutro już będziesz tulić waszą Niunię :* , biedna bardzo się męczysz . A robili USG czy z małą wszystko dobrze ?.Życzę szybkiego rozwiązania :* .
Niebieskaa Piękny suwaczek :* :* :* .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 14:37
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Blondyna ale ty silna jestes ze to wytrzymujesz ja jak tydzien bylam w szpitalu i nic sie nie dzialo to mialam dosyc i postanowilam ze wychodze na przepustke bo zwariuje :p ale ja bylam przed terminem a ty juz po wiec wkurzajace jest ze tak was mecza zamiast ulzyc i zrobic cesarke sskoro na Nadie nic nie dziala i jest duza.
Zycze zdrowka i trzymam kciuki za wasNadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
Haha to prawda Annak. Siedzę w aucie i bawiłam sie suwaczkami:)). Niech mi przyniesie szczęście. To nie dziewiąty tydzień bo fasolka malusia, ale wg tych dat to faktycznie. Chociaż np mam brać duphaston 3razy na dzień do 12 tyg i mam liczyć wg wieku ciąży a nie om.
Liczę te dni i tak właściwie z tymi suwaczkami to ściema, bo wg ostatniej miesiączki to jest 7+5, tylko suwaczek nie bierze poprawki na to ze nie każdy ma wzorcowy cykl... Eee juz mi sie nie podoba suwaczek bo kłamie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 16:01
AgataR, Alisa, Szczęśliwa Mamusia, Magdzia88, Evita, sy__la, Coconue lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Witajcie Kochane
Niebieska śliczny suwaczek - niech przynosi szczęście
Annak cieszę się, że u Ciebie mniejsze plamienia..wszystko będzie dobrze...wierzę w to. A powiedz mi ile Twój okres trwał z reguły przed ciążą? I ile już trwa to Twoje plamienie??
Blondynka jak tam sytuacja wygląda? Nadia jest już z Tobą? daj znać proszę jak tylko będziesz miała możliwośćczekamy na wieści i foteczki
Szczęśliwa_Mamusia jak tam Twoja wizyta??? czekamy na relację.... bo też dziś wizytowałaś
Jeszcze wszystkich postów nie nadrobiłam - ale zaraz to uczynię dopiero co do domu weszliśmy z Meżulkiem
A co u nas?? Dziś miałam USG - poszliśmy oczywiście razem...
Oto Nasza Kochana Malutka Fasoleczka mierzy 3,5 mmWidzieliśmy pikające serduszko
Ciąża zgadza się z OM - wg USG 6t1d, wszystko jest w jak najlepszym porządku
dziewczyny tak się cieszę... uwierzyłam w tą ciążę i mam nadzieję, że tak będzie do Kwietnia 2017!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c22996f04a46.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:07
Coconue, promyczek 39, Nadzieja1988!, Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, Alisa, Magdzia88, maggda, cookiemonster, Ikarzyca, AgataR, M@linka, Elmo13, Bianka4, kiti, sunset06, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnysy__la wrote:Witajcie Kochane
Niebieska śliczny suwaczek - niech przynosi szczęście
Annak cieszę się, że u Ciebie mniejsze plamienia..wszystko będzie dobrze...wierzę w to. A powiedz mi ile Twój okres trwał z reguły przed ciążą? I ile już trwa to Twoje plamienie??
Blondynka jak tam sytuacja wygląda? Nadia jest już z Tobą? daj znać proszę jak tylko będziesz miała możliwośćczekamy na wieści i foteczki
Szczęśliwa_Mamusia jak tam Twoja wizyta??? czekamy na relację.... bo też dziś wizytowałaś
Jeszcze wszystkich postów nie nadrobiłam - ale zaraz to uczynię dopiero co do domu weszliśmy z Meżulkiem
A co u nas?? Dziś miałam USG - poszliśmy oczywiście razem...
Oto Nasza Kochana Malutka Fasoleczka mierzy 3,5 mmWidzieliśmy pikające serduszko
Ciąża zgadza się z OM - wg USG 6t1d, wszystko jest w jak najlepszym porządku
dziewczyny tak się cieszę... uwierzyłam w tą ciążę i mam nadzieję, że tak będzie do Kwietnia 2017!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c22996f04a46.jpg
Piękny fasol!sy__la lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sy_la, przecudownie!!! Bedzie własnie tak jak mówisz! Wielkanocny zając przyniesie bobaska!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:37
sy__la, Nadzieja1988!, promyczek 39 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnysy_la Jestem tak na szybko cudny mały człowieczek kochanie :* , u mnie jest pęcherzyk , jestem bardzo zadowolona z wizyty jest to 7 tc poród na 7 kwietnia;) :*.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 06:53
sy__la, Nadzieja1988!, promyczek 39, Niebieskaa, AgataR lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam
Kochane jesteście..
A wiecie co mi powiedział lekarz?? Mówi tak: "Tu mamy malutką Fasolkę, a tu widzimy pulsujące serduszko, tylko widzimy, nie będziemy słuchać" - to ja się pod koniec badania zapytałam od kiedy można usłyszeć jak bije serduszko?! To odpowiedział, że najwcześniej można posłuchać po 12 tyg, że najnowsze badania udowodniły, że wiązka dzięki której słyszymy bicie serca jest tak mocna, że na tym etapie ciąży, kiedy płód jest bardzo malutki może po prostu zaszkodzić Dzieciątku. Mogą się utworzyć wady serduszka... mówił, że nie każdy o tym wie.Alisa, AgataR, AgataR, Bianka4, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysy__la wrote:Dziękuję Wam
Kochane jesteście..
A wiecie co mi powiedział lekarz?? Mówi tak: "Tu mamy malutką Fasolkę, a tu widzimy pulsujące serduszko, tylko widzimy, nie będziemy słuchać" - to ja się pod koniec badania zapytałam od kiedy można usłyszeć jak bije serduszko?! To odpowiedział, że najwcześniej można posłuchać po 12 tyg, że najnowsze badania udowodniły, że wiązka dzięki której słyszymy bicie serca jest tak mocna, że na tym etapie ciąży, kiedy płód jest bardzo malutki może po prostu zaszkodzić Dzieciątku. Mogą się utworzyć wady serduszka... mówił, że nie każdy o tym wie.
Kolejna wizyta za 3 dni? <wow>Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:41
-
nick nieaktualnyDziewczyny, możecie uznać moje pytanie za głupie ( będąc w miejscu w którym jestem) ale muszę o to spytać bo nie jestem pewna: otóż mam cykle 27-28, owulka 12-14 . Co miesiąc odczuwam intensywny ból owulacyjny . I teraz: czy ten ból mówi - działaj juź dzisiaj. Czy mówi: od24 h do 48 będzie owulka i wtedy do dzieła. Jednym słowem: ból - działać w tym samym dniu czy po 24-48h????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:47
-
Nadzieja1988! wrote:Hmm... No skoro tak mówił... Mi ginekolog puszczał a to nie jest jakiś tam lekarz tylko dr hab w trakcie robienia profesora...
Kolejna wizyta za 3 dni? <wow>
Tak na prawdę, to ja jestem zdania takiego, że nieważne kto ma jaki tytuł, tylko kto w czym się specjalizuje, jaką ma wiedzę na dany temat i czy ją cały czas pogłębia... napisałam, że to są najnowsze udowodnione badania, więc może jeszcze nie wszyscy zdążyli się dokształcić
Ja miałam dziś USG nie u mojego ginekologa (bo on nie robi USG), zapisałam się do lekarza, który specjalizuje się właśnie w ultrasonografii w położnictwie i ginekologii oraz echokardiografii płodu.
A wizyta w poniedziałek tylko dlatego, żeby pokazać mu wyniki krwi, które jutro zrobię. Muszę szybko działać w razie co, mam sprawdzić czy nie mam przeciwciał anty Rh (mam z mężem konflikt serologiczny). A ponadto ma mi wypisać L4 od poniedziałku
Alisa chyba na USG, będę chodzić do tego lekarza co dziś byłam (w sumie to 1 raz u niego byłam). Bardzo mądrze mówił, dużo mówił, uprzejmy, wszystko wyjaśniał, gratulował.. w ogóle podejście bardzo profesjonalne!Bianka4 lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy_la a skąd jesteś? Jeśli ze śląska to jestem zainteresowana u kogo byłaś
Rośnijcie zdrowo25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Aliska, to niestety nie takie proste. Dużo kiedyś o tym czytałam. Ból może pojawiać się zarówno na krótko przed i po owulacji. Ja kieruję się zawsze sluzem i testami owulacyjnymi.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy