X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynko Kochana a to uparciuszka , kochana jutro już będziesz tulić waszą Niunię :* , biedna bardzo się męczysz . A robili USG czy z małą wszystko dobrze ?.Życzę szybkiego rozwiązania :* .

Niebieskaa Piękny suwaczek :* :* :* .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 14:37

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna ale ty silna jestes ze to wytrzymujesz ja jak tydzien bylam w szpitalu i nic sie nie dzialo to mialam dosyc i postanowilam ze wychodze na przepustke bo zwariuje :p ale ja bylam przed terminem a ty juz po wiec wkurzajace jest ze tak was mecza zamiast ulzyc i zrobic cesarke sskoro na Nadie nic nie dziala i jest duza.
    Zycze zdrowka i trzymam kciuki za was ;) <3 <3 <3

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to prawda Annak. Siedzę w aucie i bawiłam sie suwaczkami:)). Niech mi przyniesie szczęście. To nie dziewiąty tydzień bo fasolka malusia, ale wg tych dat to faktycznie. Chociaż np mam brać duphaston 3razy na dzień do 12 tyg i mam liczyć wg wieku ciąży a nie om.

Liczę te dni i tak właściwie z tymi suwaczkami to ściema, bo wg ostatniej miesiączki to jest 7+5, tylko suwaczek nie bierze poprawki na to ze nie każdy ma wzorcowy cykl... Eee juz mi sie nie podoba suwaczek bo kłamie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 16:01

AgataR, Alisa, Szczęśliwa Mamusia, Magdzia88, Evita, sy__la, Coconue lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska- piękny - niech i Malutek rośnie zdrowo :)

Niebieskaa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaaa słodki ten Twój suwaczek :)
    Alisa fajnie ze Ci sie układa ..w łożku:P

Niebieskaa, Nadzieja1988!, Alisa lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

Niebieska śliczny suwaczek - niech przynosi szczęście :)
    Annak cieszę się, że u Ciebie mniejsze plamienia.. ;-) wszystko będzie dobrze...wierzę w to. A powiedz mi ile Twój okres trwał z reguły przed ciążą? I ile już trwa to Twoje plamienie??
    Blondynka jak tam sytuacja wygląda? Nadia jest już z Tobą? daj znać proszę jak tylko będziesz miała możliwość <3 czekamy na wieści i foteczki :)
    Szczęśliwa_Mamusia jak tam Twoja wizyta??? czekamy na relację.... bo też dziś wizytowałaś :)

Jeszcze wszystkich postów nie nadrobiłam - ale zaraz to uczynię dopiero co do domu weszliśmy z Meżulkiem :)

A co u nas?? Dziś miałam USG - poszliśmy oczywiście razem...
    Oto Nasza Kochana Malutka Fasoleczka mierzy 3,5 mm <3 <3 <3 Widzieliśmy pikające serduszko <3 <3 Ciąża zgadza się z OM - wg USG 6t1d, wszystko jest w jak najlepszym porządku :) dziewczyny tak się cieszę... uwierzyłam w tą ciążę i mam nadzieję, że tak będzie do Kwietnia 2017!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c22996f04a46.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:07

Coconue, promyczek 39, Nadzieja1988!, Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, Alisa, Magdzia88, maggda, cookiemonster, Ikarzyca, AgataR, M@linka, Elmo13, Bianka4, kiti, sunset06, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla cudownie:* :) Gratuluje fasolki i serduszka!*I niech tak pieknie bedzie do kwietnia:)

Nadzieja1988!, sy__la lubią tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Witajcie Kochane :)

Niebieska śliczny suwaczek - niech przynosi szczęście :)
    Annak cieszę się, że u Ciebie mniejsze plamienia.. ;-) wszystko będzie dobrze...wierzę w to. A powiedz mi ile Twój okres trwał z reguły przed ciążą? I ile już trwa to Twoje plamienie??
    Blondynka jak tam sytuacja wygląda? Nadia jest już z Tobą? daj znać proszę jak tylko będziesz miała możliwość <3 czekamy na wieści i foteczki :)
    Szczęśliwa_Mamusia jak tam Twoja wizyta??? czekamy na relację.... bo też dziś wizytowałaś :)

Jeszcze wszystkich postów nie nadrobiłam - ale zaraz to uczynię dopiero co do domu weszliśmy z Meżulkiem :)

A co u nas?? Dziś miałam USG - poszliśmy oczywiście razem...
    Oto Nasza Kochana Malutka Fasoleczka mierzy 3,5 mm <3 <3 <3 Widzieliśmy pikające serduszko <3 <3 Ciąża zgadza się z OM - wg USG 6t1d, wszystko jest w jak najlepszym porządku :) dziewczyny tak się cieszę... uwierzyłam w tą ciążę i mam nadzieję, że tak będzie do Kwietnia 2017!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c22996f04a46.jpg
    Super!! :-) <3
    Piękny fasol!

sy__la lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech tak będzie :) kwietniowe dzieci są cudowne :)

sy__la, Nadzieja1988!, Bianka4, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, przecudownie!!! Bedzie własnie tak jak mówisz! Wielkanocny zając przyniesie bobaska!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:37

sy__la, Nadzieja1988!, promyczek 39 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la Jestem tak na szybko cudny mały człowieczek kochanie :* , u mnie jest pęcherzyk , jestem bardzo zadowolona z wizyty jest to 7 tc poród na 7 kwietnia;) :*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 06:53

sy__la, Nadzieja1988!, promyczek 39, Niebieskaa, AgataR lubią tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam :) Kochane jesteście..

A wiecie co mi powiedział lekarz?? Mówi tak: "Tu mamy malutką Fasolkę, a tu widzimy pulsujące serduszko, tylko widzimy, nie będziemy słuchać" - to ja się pod koniec badania zapytałam od kiedy można usłyszeć jak bije serduszko?! To odpowiedział, że najwcześniej można posłuchać po 12 tyg, że najnowsze badania udowodniły, że wiązka dzięki której słyszymy bicie serca jest tak mocna, że na tym etapie ciąży, kiedy płód jest bardzo malutki może po prostu zaszkodzić Dzieciątku. Mogą się utworzyć wady serduszka... mówił, że nie każdy o tym wie.

Alisa, AgataR, AgataR, Bianka4, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia super!!! Teraz tylko czekasz na Fasola i <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syluś Kochana - tak się cieszę, ogromnie. Masz mądrego lekarza. Mało takich...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:38

sy__la, Bianka4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Dziękuję Wam :) Kochane jesteście..

A wiecie co mi powiedział lekarz?? Mówi tak: "Tu mamy malutką Fasolkę, a tu widzimy pulsujące serduszko, tylko widzimy, nie będziemy słuchać" - to ja się pod koniec badania zapytałam od kiedy można usłyszeć jak bije serduszko?! To odpowiedział, że najwcześniej można posłuchać po 12 tyg, że najnowsze badania udowodniły, że wiązka dzięki której słyszymy bicie serca jest tak mocna, że na tym etapie ciąży, kiedy płód jest bardzo malutki może po prostu zaszkodzić Dzieciątku. Mogą się utworzyć wady serduszka... mówił, że nie każdy o tym wie.
    Hmm... No skoro tak mówił... Mi ginekolog puszczał a to nie jest jakiś tam lekarz tylko dr hab w trakcie robienia profesora...
    Kolejna wizyta za 3 dni? <wow>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie uznać moje pytanie za głupie ( będąc w miejscu w którym jestem) ale muszę o to spytać bo nie jestem pewna: otóż mam cykle 27-28, owulka 12-14 . Co miesiąc odczuwam intensywny ból owulacyjny . I teraz: czy ten ból mówi - działaj juź dzisiaj. Czy mówi: od24 h do 48 będzie owulka i wtedy do dzieła. Jednym słowem: ból - działać w tym samym dniu czy po 24-48h????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:47

• sy__la Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Hmm... No skoro tak mówił... Mi ginekolog puszczał a to nie jest jakiś tam lekarz tylko dr hab w trakcie robienia profesora...
    Kolejna wizyta za 3 dni? <wow>

Tak na prawdę, to ja jestem zdania takiego, że nieważne kto ma jaki tytuł, tylko kto w czym się specjalizuje, jaką ma wiedzę na dany temat i czy ją cały czas pogłębia... napisałam, że to są najnowsze udowodnione badania, więc może jeszcze nie wszyscy zdążyli się dokształcić :)
    Ja miałam dziś USG nie u mojego ginekologa (bo on nie robi USG), zapisałam się do lekarza, który specjalizuje się właśnie w ultrasonografii w położnictwie i ginekologii oraz echokardiografii płodu.
    A wizyta w poniedziałek tylko dlatego, żeby pokazać mu wyniki krwi, które jutro zrobię. Muszę szybko działać w razie co, mam sprawdzić czy nie mam przeciwciał anty Rh (mam z mężem konflikt serologiczny). A ponadto ma mi wypisać L4 od poniedziałku :)

Alisa chyba na USG, będę chodzić do tego lekarza co dziś byłam (w sumie to 1 raz u niego byłam). Bardzo mądrze mówił, dużo mówił, uprzejmy, wszystko wyjaśniał, gratulował.. w ogóle podejście bardzo profesjonalne!

Bianka4 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la a skąd jesteś? Jeśli ze śląska to jestem zainteresowana u kogo byłaś :-)
    Rośnijcie zdrowo :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa ja mam identycznie ja Ty ,dni cyklu i owu,i ja zawsze juz od 10 dc działałam,tym bardziej ze plemniki moga przezyc nawet 3,4 dni

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska, to niestety nie takie proste. Dużo kiedyś o tym czytałam. Ból może pojawiać się zarówno na krótko przed i po owulacji. Ja kieruję się zawsze sluzem i testami owulacyjnymi.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ