Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
roma wrote:sy_la a skąd jesteś? Jeśli ze śląska to jestem zainteresowana u kogo byłaś
Rośnijcie zdrowo
Niestety nie ze śląska, z Łodzi jestemjeśli będziesz chciała się do niego wybrać to napisz - podam Ci namiary na priv.
Dziękujemy :-*Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Kochane, a powiedzcie mi czy któraś z Was miała bardzo wczesne owulacje?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
sy__la wrote:Niestety nie ze śląska, z Łodzi jestem
jeśli będziesz chciała się do niego wybrać to napisz - podam Ci namiary na priv.
Dziękujemy :-*Ja "zerwałam" ze swoją ostatnią gin po 16 latach wierności, przestała nadążyć za moimi dziwnymi schorzeniami
i o ile mam lekarza który poprowadzi mnie od strony genetyki (suplementacja itp) to muszę w przyszłości znaleźć kogoś typowo do prowadzenia ciąży.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualnysy__la wrote:Tak na prawdę, to ja jestem zdania takiego, że nieważne kto ma jaki tytuł, tylko kto w czym się specjalizuje, jaką ma wiedzę na dany temat i czy ją cały czas pogłębia... napisałam, że to są najnowsze udowodnione badania, więc może jeszcze nie wszyscy zdążyli się dokształcić
Ja miałam dziś USG nie u mojego ginekologa (bo on nie robi USG), zapisałam się do lekarza, który specjalizuje się właśnie w ultrasonografii w położnictwie i ginekologii oraz echokardiografii płodu.
A wizyta w poniedziałek tylko dlatego, żeby pokazać mu wyniki krwi, które jutro zrobię. Muszę szybko działać w razie co, mam sprawdzić czy nie mam przeciwciał anty Rh (mam z mężem konflikt serologiczny). A ponadto ma mi wypisać L4 od poniedziałku
Alisa chyba na USG, będę chodzić do tego lekarza co dziś byłam (w sumie to 1 raz u niego byłam). Bardzo mądrze mówił, dużo mówił, uprzejmy, wszystko wyjaśniał, gratulował.. w ogóle podejście bardzo profesjonalne! -
roma wrote:Hhhmmm szkoda... Trochę daleko
Ja "zerwałam" ze swoją ostatnią gin po 16 latach wierności, przestała nadążyć za moimi dziwnymi schorzeniami
i o ile mam lekarza który poprowadzi mnie od strony genetyki (suplementacja itp) to muszę w przyszłości znaleźć kogoś typowo do prowadzenia ciąży.
Ja Ci polecę lekarzy z Tychów/Katowic/Sosnowca - tak przyjmują i są świetni. Do porodu - szpital Tychy. Może być? Bo ewentualnie jeszcze szukaj lekarzy przyjmujących w Bogucicach u Bonifratrów - bardzo chwalone oddziały albo z Goduli (wcześniaki). A u kogo leczyłaś się do tej pory (ta ostatnia gin?). Napisz na priv proszę jeśli Ci będzie wygodniejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:11
-
sy_la - wspaniałe wieści
Mogę prosić o namiary na tego lekarza co dziś byłaś?
Co prawda mam godzinę drogi samochodem do Łodzi, ale jeśli dobry lekarz, to czemu nie
Mnie żaden lekarz nic nie mówił nigdy o puszczaniu serduszka, w sensie nie pytali się, tylko od razu puszczali.sy__la lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyroma wrote:Aliska, to niestety nie takie proste. Dużo kiedyś o tym czytałam. Ból może pojawiać się zarówno na krótko przed i po owulacji. Ja kieruję się zawsze sluzem i testami owulacyjnymi.
-
Nadzieja1988! wrote:No może nie ma co się sprzeczać. Mój specjalizuje się w poronieniach nawykowych i in vitro dlatego do niego chodzę bo takiego specjalistę my akurat potrzebowaliśmy. Ważne że Twoja dzidzia się rozwija i zdrowo rośnie
Ja tam się nie sprzeczam, tylko wyrażam swoją opinię. Lekarz specjalizujący się w poronieniach i in vitro będzie się cały czas dokształcał w tym kierunku, a ktoś kto specjalizuje się w USG położnictwa i ginekologi... to dokształca się w tym kierunku. To nie znaczy, że jeden czy drugi jest gorszy, tylko po prostu może bywają na innych konferencjach itd.
Ważne, że NASZE wszystkie Dzidzie się zdrowo rozwijają i rosną!Alisa, Nadzieja1988!, Bianka4 lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Bo ewentualnie jeszcze szukaj lekarzy przyjmujących w Bogucicach u Bonifratrów - bardzo chwalone oddziały albo z Goduli (wcześniaki). A u kogo leczyłaś się do tej pory (ta ostatnia gin?). Napisz na priv proszę jeśli Ci będzie wygodniej
-
Jacqueline wrote:sy_la - wspaniałe wieści
Mogę prosić o namiary na tego lekarza co dziś byłaś?
Co prawda mam godzinę drogi samochodem do Łodzi, ale jeśli dobry lekarz, to czemu nie
Mnie żaden lekarz nic nie mówił nigdy o puszczaniu serduszka, w sensie nie pytali się, tylko od razu puszczali.
:*
wysłałam Ci zaproszenieMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Alisa wrote:Romka, czyli jeśli masz pozytywa na teście owu to działasz w danym dniu tak?
i nie ma potrzeby współżyć co dzień tym bardziej, że ponoć plemniki na drugi dzień i taj rewelacyjne nie są.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:27
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualny
-
W dobrych warunkach tak
myślę że jeśli nasienie jest ok, to co dwa dni jest optymalnie.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualny
-
Mam niestety wrażenie, że na śląsku jest problem ze specjalistami - nawet jak buszuje się po innych forach - to zawsze się ktoś znajduje - w Poznaniu, Warszawie, Krakowie albo Trójmieście, a u nas lipa.
Kurcze - jak bym znów była w ciąży i miałabym jeździć ponad godzinę do Krakowa, przy plamieniach etc. to bym chyba zwariowała... -
Ja mam godnego polecenia lekarza od badań prenatalnych wraz z echem serduszka - dr Agata Włoch. Chodziłam z Synkiem, będę chodzić z drugim dzidziorem jak Bóg da25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualnyroma wrote:Ja mam godnego polecenia lekarza od badań prenatalnych wraz z echem serduszka - dr Agata Włoch. Chodziłam z Synkiem, będę chodzić z drugim dzidziorem jak Bóg da