X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    sy_la a skąd jesteś? Jeśli ze śląska to jestem zainteresowana u kogo byłaś :-)
    Rośnijcie zdrowo :-)

Niestety nie ze śląska, z Łodzi jestem :) jeśli będziesz chciała się do niego wybrać to napisz - podam Ci namiary na priv.
    Dziękujemy :-*

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a powiedzcie mi czy któraś z Was miała bardzo wczesne owulacje?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Niestety nie ze śląska, z Łodzi jestem :) jeśli będziesz chciała się do niego wybrać to napisz - podam Ci namiary na priv.
    Dziękujemy :-*
    Hhhmmm szkoda... Trochę daleko :-) Ja "zerwałam" ze swoją ostatnią gin po 16 latach wierności, przestała nadążyć za moimi dziwnymi schorzeniami ;-) i o ile mam lekarza który poprowadzi mnie od strony genetyki (suplementacja itp) to muszę w przyszłości znaleźć kogoś typowo do prowadzenia ciąży.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Tak na prawdę, to ja jestem zdania takiego, że nieważne kto ma jaki tytuł, tylko kto w czym się specjalizuje, jaką ma wiedzę na dany temat i czy ją cały czas pogłębia... napisałam, że to są najnowsze udowodnione badania, więc może jeszcze nie wszyscy zdążyli się dokształcić :)
    Ja miałam dziś USG nie u mojego ginekologa (bo on nie robi USG), zapisałam się do lekarza, który specjalizuje się właśnie w ultrasonografii w położnictwie i ginekologii oraz echokardiografii płodu.
    A wizyta w poniedziałek tylko dlatego, żeby pokazać mu wyniki krwi, które jutro zrobię. Muszę szybko działać w razie co, mam sprawdzić czy nie mam przeciwciał anty Rh (mam z mężem konflikt serologiczny). A ponadto ma mi wypisać L4 od poniedziałku :)

Alisa chyba na USG, będę chodzić do tego lekarza co dziś byłam (w sumie to 1 raz u niego byłam). Bardzo mądrze mówił, dużo mówił, uprzejmy, wszystko wyjaśniał, gratulował.. w ogóle podejście bardzo profesjonalne!
    No może nie ma co się sprzeczać. Mój specjalizuje się w poronieniach nawykowych i in vitro dlatego do niego chodzę bo takiego specjalistę my akurat potrzebowaliśmy. Ważne że Twoja dzidzia się rozwija i zdrowo rośnie :-)

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Hhhmmm szkoda... Trochę daleko :-) Ja "zerwałam" ze swoją ostatnią gin po 16 latach wierności, przestała nadążyć za moimi dziwnymi schorzeniami ;-) i o ile mam lekarza który poprowadzi mnie od strony genetyki (suplementacja itp) to muszę w przyszłości znaleźć kogoś typowo do prowadzenia ciąży.

Ja Ci polecę lekarzy z Tychów/Katowic/Sosnowca - tak przyjmują i są świetni. Do porodu - szpital Tychy. Może być? Bo ewentualnie jeszcze szukaj lekarzy przyjmujących w Bogucicach u Bonifratrów - bardzo chwalone oddziały albo z Goduli (wcześniaki). A u kogo leczyłaś się do tej pory (ta ostatnia gin?). Napisz na priv proszę jeśli Ci będzie wygodniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:11

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i najważniejsze!

Syla - Kochana, bardzo się cieszę, że Fasol taki piękny :) Ważne, że wszystko jest ok i że wiek ciąży się zgadza. Dobry początek <3

Mamusia - moje gratki :)

sy__la, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la - wspaniałe wieści <3 :) Mogę prosić o namiary na tego lekarza co dziś byłaś? :) Co prawda mam godzinę drogi samochodem do Łodzi, ale jeśli dobry lekarz, to czemu nie ;)

Mnie żaden lekarz nic nie mówił nigdy o puszczaniu serduszka, w sensie nie pytali się, tylko od razu puszczali.

sy__la lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Aliska, to niestety nie takie proste. Dużo kiedyś o tym czytałam. Ból może pojawiać się zarówno na krótko przed i po owulacji. Ja kieruję się zawsze sluzem i testami owulacyjnymi.
    Romka, czyli jeśli masz pozytywa na teście owu to działasz w danym dniu tak?

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska! jak masz pozytyw na teście i tak wam ostatnio dobrze idzie to po prostu działaj! Nie zastanawiaj się kiedy, tylko czerp przyjemność z bycia ze swoim facetem :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    No może nie ma co się sprzeczać. Mój specjalizuje się w poronieniach nawykowych i in vitro dlatego do niego chodzę bo takiego specjalistę my akurat potrzebowaliśmy. Ważne że Twoja dzidzia się rozwija i zdrowo rośnie :-)

Ja tam się nie sprzeczam, tylko wyrażam swoją opinię. Lekarz specjalizujący się w poronieniach i in vitro będzie się cały czas dokształcał w tym kierunku, a ktoś kto specjalizuje się w USG położnictwa i ginekologi... to dokształca się w tym kierunku. To nie znaczy, że jeden czy drugi jest gorszy, tylko po prostu może bywają na innych konferencjach itd. :)
    Ważne, że NASZE wszystkie Dzidzie się zdrowo rozwijają i rosną! <3

Alisa, Nadzieja1988!, Bianka4 lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Bo ewentualnie jeszcze szukaj lekarzy przyjmujących w Bogucicach u Bonifratrów - bardzo chwalone oddziały albo z Goduli (wcześniaki). A u kogo leczyłaś się do tej pory (ta ostatnia gin?). Napisz na priv proszę jeśli Ci będzie wygodniej :)
    A ja chodzę właśnie do dr Cnoty - ordynator na Goduli i specjalista od badań prenatalnych w Genomie.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    A ja chodzę właśnie do dr Cnoty - ordynator na Goduli i specjalista od badań prenatalnych w Genomie.

Polecasz? Tak jako człowieka?

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    sy_la - wspaniałe wieści <3 :) Mogę prosić o namiary na tego lekarza co dziś byłaś? :) Co prawda mam godzinę drogi samochodem do Łodzi, ale jeśli dobry lekarz, to czemu nie ;)

Mnie żaden lekarz nic nie mówił nigdy o puszczaniu serduszka, w sensie nie pytali się, tylko od razu puszczali.

:*
    wysłałam Ci zaproszenie :)

Aniołek 7t5d [*]
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Romka, czyli jeśli masz pozytywa na teście owu to działasz w danym dniu tak?
    Bardzo różnie. Jeśli np dzień przed pozytywem był sex to w dniu pozytywu odpuszczam i działamy w kolejny. Jeśli nie kochaliśmy się przed pozytywem to wtedy działamy z reguły w tym dniu, na drugi dzień przerwa i w kolejnym znów działamy. A jak mamy ochotę to działamy w dniu pozytywu i kolejnym a potem już nie koniecznie. Ja mam zawsze dobry śluz, zakładam więc że kijanki trochę pożyją ;-) i nie ma potrzeby współżyć co dzień tym bardziej, że ponoć plemniki na drugi dzień i taj rewelacyjne nie są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:27

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ale podobno plemniki są w stanie przeżyć 3-4 dni tak? My też prawie zawsze działaliśmy/my co dwa dni.

• roma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dobrych warunkach tak :-) myślę że jeśli nasienie jest ok, to co dwa dni jest optymalnie.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Polecasz? Tak jako człowieka?
    Polecam aczkolwiek byłam u niego raptem 3 razy - na razie. Ale jest konkretny, pacjentki go chwalą. Nie olał moich poronień, nie zwalał na pecha. Od razu zasugerował żelazny zestaw.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niestety wrażenie, że na śląsku jest problem ze specjalistami - nawet jak buszuje się po innych forach - to zawsze się ktoś znajduje - w Poznaniu, Warszawie, Krakowie albo Trójmieście, a u nas lipa.

Kurcze - jak bym znów była w ciąży i miałabym jeździć ponad godzinę do Krakowa, przy plamieniach etc. to bym chyba zwariowała...

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam godnego polecenia lekarza od badań prenatalnych wraz z echem serduszka - dr Agata Włoch. Chodziłam z Synkiem, będę chodzić z drugim dzidziorem jak Bóg da :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja mam godnego polecenia lekarza od badań prenatalnych wraz z echem serduszka - dr Agata Włoch. Chodziłam z Synkiem, będę chodzić z drugim dzidziorem jak Bóg da :-)
    Oooo ja też słyszałam wiele dobrego o dr Agacie i zapewne sama bym się do niej wybrała

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ