X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Wiesz co Arletko, mi dokładnie tak mówiono: dzieci moje małe bo miały jedynie połowę macicy dla siebie. I dlatego też miałam cc - dzieci nie miały jak obrócić się przez przegrodę.
    Jak się czujesz?
    Spoczko,nic nie boli,tak jak mówiłaś,troszkę minimalnie krwawię jeszcze,mam nadzieję,że wszystko się szybko "tam" wygoi..Ludwin niby powiedział,że po 2 miesiacach można będzie się już starać..może dlatego że nie miałam dużej tej przegrody..
    a mi synek obrócił się w noc przed planowaną cesarką i urodziłam sn :)
    przyszłam na cesarkę a tu dziecko zmieniło plany..

Jakoś mam ostatnio też małe dołki boję się że ten mrl się nie poprawi a wtedy to chyba spróbuję na samych lekach ale czy to się kiedykolwiek uda?? :(

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrałam! Moja młoda 40cm, młody 39cm

A ja nie wiem co myśleć bo wysikalam blada kreskę na jednym teście, na drugim szukam ale nie widzę. Zrobię w on beta hcg. To na pewno pomyłka testu, bo beta powinna już być ujemna. 2,5 tygodnia temu wynosiła 30. Dziwne.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi dzieci tak synek miał 56 i ważył 3300 gram poród sn , córeczka miała 57 cm i ważyła 3700 , druga córeczka 58 i 3800 jeden poród szybki , drugi trochę się zwlekał , trzeci szybki.

vertigo Leć na betę to się wyjaśni :) .

• sy__la Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - pachnie mi to nową, świeżutką ciążą :) <3 bo niemożliwością raczej jest zobaczenie II kresek po 2,5 tyg kiedy to beta wtedy wynosiła 30. Zapewne 2 tyg temu wynosiła <5 albo 0 --> szybka owulacja --> mały sexik (jeśli był?) --> ciąża <3

daj znać w poniedziałek jak tylko dostaniesz wyniki betki, ale jestem ciekawa - życzę Ci tego z całego serca. Chyba, że może jakiego sikańca jutro powtórz, albo ze dwa różnych firm z 1 moczu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 14:41

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane <3
    Witam nowe kobietki na forum ale tez wspołczuje kazdej z Was straty :( <3
    staram sie choc od czasu do czasu czytac ale duuuzoo ostatnio piszecie i ciezko nadrobic zwłaszcza jak czyta sie z komórki przy wadzie wzroku :P ale tez cieszę sie,ze tyle ze soba rozmawiacie :)
    Annak wspieram bardzo mocno <
    wspieram mamusie <3
    wspieram oczekujace na Maluszka <3
    wspieram walczace <3
    wspieram oczekujace na starania <3

a ja dostałam pierwsza @ po porodzie szok,ze tak szybko no chyba,ze nie jest to @ a jeszcze jakies czyszczenie sie yyyy no ale mocno daje popalic. DO tego wysiadł mi moj "kochany"kregosłup i przychodzi do mnie rehabilitantka.
    Gabrys rosnie choc teraz juz wolniej ale to nam pediatra i połozna mowili,ze najwiecej przybiera w 1 miesiacu. Wazy juz 4170 :) walczymy z kolkami i ulewaniem
    oraz wymiotami. Wiecej opisałam w pamietniku :)
    a to Gabrys :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03a7eea70eee.jpg

Życze kazdej z Was miłego weekendu :D
    u nas bardzo goraco ale mysle,ze na koniec wakacji zwłaszcza dla dzieci to super pogoda :D
    pamietam o Was bardzo mocno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 14:46

Niebieskaa, M@linka, Evita, Elmo13, Magdzia88, sy__la, Szczęśliwa Mamusia, kiti, gama, Karo85 lubią tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Vertigo - pachnie mi to nową, świeżutką ciążą :) <3 bo niemożliwością raczej jest zobaczenie II kresek po 2,5 tyg kiedy to beta wtedy wynosiła 30. Zapewne 2 tyg temu wynosiła <5 albo 0 --> szybka owulacja --> mały sexik (jeśli był?) --> ciąża <3

daj znać w poniedziałek jak tylko dostaniesz wyniki betki, ale jestem ciekawa - życzę Ci tego z całego serca. Chyba, że może jakiego sikańca jutro powtórz, albo ze dwa różnych firm z 1 moczu?

Przemawia za mną chłodny optymizm. Tak, no seks był ofkors 2 tygodnie temu, ale to było 5 dni po tej becie 30 więc to raczej niemożliwe, ale kto to sprawdzi. Miałam na pewno kilka dni wcześniej usg i był pęcherzyka 10mm, ale czy ruszył do owu to nie wiem. Nie napalam się, piwo wypilam bo mnie głowa boli. Moze cud. Cuda się zdarzają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo cudów było tego lata, więc może idą dalsze? To ja proszę o cud, bo powrót do pracy napawa mnie wstrętem, taka okropna atmosfera się zrobiła po zmianie dyrekcji :/

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZczesliwa mamusia piękna kruszynka :***
    vertigo ja Ci zyczę tego cudu:)
    Inessa ,Twoj Gabrys slodziutki jest:*,duzo zdrowia dla Ciebie i małego:)

inessa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mętlik w głowie. Wczoraj tak mnie bolała szyja, że nie mogłam spać i poszłam posmarować ją maścią. Wsmarowałam w szyję a mąż do mnie: "czy to można stosować w ciąży?". No i się zaczęło. Bieg po ulotkę i ibuprofen w składzie itd. A w rubryce ciąża i laktacja informacja, że nie stosować w 3 trymestrze ciąży a w 1 i 2 nie wskazane. Ja zaraz naczytałam się w internecie o przyjmowaniu leków na bazie ibuprofenu w ciąży i po pół godziny mimo, że był środek nocy weszłam pod prysznic żeby to dobrze z szyi zmyć, ale co się miało wchłonąć to się już wchłonęło. Teraz się schizuję, czy nie zaszkodziłam dziecku :(
    A 2 dni temu zrobiłam dwa łyki piwa od męża bo taką miałam ochotę :( Takie małe łyczki ale... Nie przepadam za alkoholem a piwo to pijam normalnie raz na rok a wtedy nie pomyślałam i zrobiłam te dwa łyki. Nigdy tego więcej nie zrobię :( Ale tym nie zaszkodziłam chyba a co do maści to nie wiem?

PS. Zostało 5 dni do wizyty. Mam nadzieję, że z małą wszystko ok <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Vertigo to ja trzymam kciuki!

Inessa synek cudny i Twoja historia daje nadzieję wszystkim chyba :)

Szczęśliwa cudny maluch i masz termin którego szczerze zazdroszcze!

inessa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Dziewczyny mam mętlik w głowie. Wczoraj tak mnie bolała szyja, że nie mogłam spać i poszłam posmarować ją maścią. Wsmarowałam w szyję a mąż do mnie: "czy to można stosować w ciąży?". No i się zaczęło. Bieg po ulotkę i ibuprofen w składzie itd. A w rubryce ciąża i laktacja informacja, że nie stosować w 3 trymestrze ciąży a w 1 i 2 nie wskazane. Ja zaraz naczytałam się w internecie o przyjmowaniu leków na bazie ibuprofenu w ciąży i po pół godziny mimo, że był środek nocy weszłam pod prysznic żeby to dobrze z szyi zmyć, ale co się miało wchłonąć to się już wchłonęło. Teraz się schizuję, czy nie zaszkodziłam dziecku :(
    A 2 dni temu zrobiłam dwa łyki piwa od męża bo taką miałam ochotę :( Takie małe łyczki ale... Nie przepadam za alkoholem a piwo to pijam normalnie raz na rok a wtedy nie pomyślałam i zrobiłam te dwa łyki. Nigdy tego więcej nie zrobię :( Ale tym nie zaszkodziłam chyba a co do maści to nie wiem?

Ani jednym ani drugim nie zaszkodzilas!

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma bezpiecznej ilości alkoholu w ciąży lecz nie ma też co w paranoje popadać- kefir też zawiera alkohol ;)

Nadzieja1988!, Szczęśliwa Mamusia, gama lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:

Z małą na pewno ok. Za to Ty do psychiatry ;) nic się nie stało ani po piwie ani po maści nawet jakbyś ją zjadła. Ibuprofen w dużych dawkach w trzecim trymestrze może zamknąć przedwcześnie przewód botalla. Ale trzeba go brać naprawdę dużo. Na wszelki wypadek jednak tak jest napisane na każdej ulotce żeby nie zażywać.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziękuję, ze pytasz :) u mnie powoli do przodu. Biorę te bomby dowcipne od wczoraj... Już potwierdzone - synuś rośnie w brzuszku <3 :) samopoczucie różnie - raz lepiej raz gorzej. Co rusz jakieś wątpliwości odnośnie tego czy jestem dobrze prowadzona, czy dobry antybiotyk, czy dobra dawka etc etc boje się cokolwiek przegapić, bakterie w moczu, skracajaca sie sxyjke i takie tam inne..proboje za dużo nie myśleć, uczę sie cieszyć ciąża..powoli się uczę i czekam na pierwsze odczuwalne ruchy mojego syneczka. Chciałabym bym go poczuć :)
    Super! Gratuluję synusia :-*

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A moja córcia uwielbia Puszka Okruszka :) Jakiś czas śpiewała sobie trochę refren, ale jej przeszło ;) A znowu pare miesięcy temu miała "fazę" na różne stare walce i to najlepiej nie sama muzyka a z jakiegoś występu w operze gdzieś ;) W sumie to i ja lubię słuchać wielu "starszych" utworów ;)

Tak wyglądał serniczek i ciasteczka :)

6cab538b1161136egen.jpg

Ciocia była wczoraj w odwiedzinach, nie chciała uwierzyć, że to "nie ze sklepu" :P
    Ale pyszoty!!! Wszystko bym sama zjadła <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Kochane Ja tak na chwilę do was wpadłam :* , z kruszynka wszystko dobrze ma już 15 mm i jest serduszko wyniki badań wzorowe mam dbać o siebie , moj gin fajnie określił serduszko ze jest pik pik :D :D, mam pakiet badań i nastepna wizyta za miesiąc mam kartę ciąży , termin na 7 Kwietnia 2017 r. Wrzucam zdjęcie :*.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eabc295173d4.jpg
    Oj! <3
    Piękne foto <3
    Dzidzia! Tu ja ciocia! Rośnij nam zdrowa! :-* <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia super ze wszystko dobrze aby tak dalej ;)

Vertigo no u mię tez zalatuje cudem :) wiec ja wierzę że wszystko się może zdążyć trzymam kciuki za pozytwy

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo, przepraszam, ze pytam, jeśli juz pisałaś, ale czy znasz przyczynę swoich poronień? Wiele dziewczyn robi tu różne badania. Robiłaś jakieś? Lekarze zwykle najpierw mówią o błędach genetycznych. Mój gin też tak mówił, odradzał badania, ale kilka na własną rękę zrobiłam. Jakie Ty masz podejście do swoich strat. Bo chyba miałaś ich dwie?

A i jeszcze pytanie odnośnie owulki. Pisałaś którejś z nas o bólu owulacyjnym. Czym on jest spowodowany? Bolą jajniki, otrzewna? Czy co? Wiesz coś więcej o tych objawach? Są przed, w trakcie, po uwalnianiu jaja?

• vertigo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Vertigo, przepraszam, ze pytam, jeśli juz pisałaś, ale czy znasz przyczynę swoich poronień? Wiele dziewczyn robi tu różne badania. Robiłaś jakieś? Lekarze zwykle najpierw mówią o błędach genetycznych. Mój gin też tak mówił, odradzał badania, ale kilka na własną rękę zrobiłam. Jakie Ty masz podejście do swoich strat. Bo chyba miałaś ich dwie?

A i jeszcze pytanie odnośnie owulki. Pisałaś którejś z nas o bólu owulacyjnym. Czym on jest spowodowany? Bolą jajniki, otrzewna? Czy co? Wiesz coś więcej o tych objawach? Są przed, w trakcie, po uwalnianiu jaja?

Robiłam trochę badań ale nic nie wykazały. Badalam krzepliwosc, wirusy, tarczyce - takie podstawy. Ja mam takie podejście, że u mnie, podkreślam U MNIE to jednak była genetyka. Pierwsza strata to ewidentnie wada zarodka (było to widać na usg) a druga - nie wiemy, prawdopodobnie wada/zakażenie (miałam infekcję). Myślę, że zdecydowana większość poronien wczesnych to wady izolowane zarodka (80-90%). Myślę też ze tok badaniowy powinien być u każdej kobiety bardzo indywidualny. Ja np szybko zachodzę w ciążę, co w dużej mierze wyklucza problemy immunologii i hormonów. Mam dwoje zdrowych dzieci chłopca i dziewczynkę, co raczej wyklucza większe problemy z kariotypem. Także ten wywiad położniczy jest bardzo ważny. Sądzę że nigdy nie należy przesadzać ale nie jestem zwolenniczką całkowitego olewania badań. Czasem to włączenie leczenia, nawet bez sensu, daje kobietom poczucie ze cos robią, a tym samym psychicznie je lepiej nastraja co a znaczenie dla przebit ciąży.

Co do bólu owu - niektóre kobiety odczuwają taki ból. Może on wynikać z wielu czynników - rosnącego pęcherzyka, samego momentu pęknięcia a czasem już po owu nawet do kilku dni z draznienia otrzewnej przez płyn który jest bardzo drazniacy (masło maślane ale brakuje mi słowa).

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Vertigo! Zawsze myślałam, że ból oznacza pękanie. No i nie wiedziałam, że otrzewna może boleć.

‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ