Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa - pierwszy raz w życiu miałam robione tsh w ciąży z córką, 5 lat temu Jakoś mnie temat badań okresowych jakichś kontrolnych żeby sobie robić zbytnio mnie nie interesował Bo tak ogólnie to czuje się dobrze. Choc może coś ignoruje jakieś objawy ? Sama nie wiem A lekarz sam u nas rodzinny żeby się zainteresował - pytałam się na wiosne o skierowanie na badania kontrolne krwi i moczu i o coś jeszcze, bo dawno miałam nie robione - a on się pyta po co mi to Nie wiem, może zależy od lekarza i już wiem, że do tego rodzinnego więcej nie pójde Bo byłam też właśnie pod koniec sierpnia u niego i mówie, że chce skierowanie do poradni okulistycznej, a on też się pyta po co (no jakby kurde nie widział, że mam na nosie okulary
Cóż, zapisze się do innego rodzinnego na wizyte i spróbuje wysępić od niego skierowanie na wszelkie możliwe badania W tym na TSH
A co do rodzenia dzieci - taty taka kuzynka dalsza, urodziła pierwsze dziecko wieku 39 lat i za 3 lata następne Zdrowiutkie łobuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:48
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyNo własnie lekarze sa rózni ale kazdy znich ma obowiazek raz na rok zalecic kontrolne badania krwi swoim pacjentom! Tylko nie zawsze tak sie dzieje w praktyce
NO i racja wysep to skierowanie bo na TSH chyba jeszcze moga kierowac!
Dziekuje za super przykłady narodzin -
inessa - ale taki poziom to chyba nie byłby przyczyną poronienia raczej ? No chyba, że był wyższy czy coś lub te inne hormony a teraz się unormowało12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Inessko nie robiłam badań rezerwy jajnikowej... u nas w mieście nie robią, a do laboratorium jeżdżę 60km w jedną stronę, i nie mam możliwości pojechać na badania często bo mąż wyjeżdza do pracy o 6 rano i nie ma mnie kto zawieść
Narazie @ nie ma...
i właśnie miałam odstawić castagnusa z 1dc... ja kiedyś brałam go krótko, bo w tym cyklu co zaczęłam to zaszłam w ciążę i odstawiłam...
Czuję się marnie, jakby ktoś mnie z krzyża zdjął... niech ta wredna @ przyjdzie...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Inessko FHS miałam robiony i był ok, Lh nie pamiętam nie mogę się dokopać, miałam także estradiol...
Teraz 12dc mam jechać na estriadiol i monitoring
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyAdora ładne masz wyniki
chopciaz niektórzy lekarze endokrynolodzy maja teorie,ze i ft3 i ft4 najlepszy wynik jest gdy jest jak nablizej srodka w normie w danmy laboratorium ale i tak masz ładne wyniki jakby mój endo powiedzial byle tak dalej
Jacqueline trudno stwierdzic czy poziom TSH miała jakis wpływ jest to niestety loteria
Maggda wspołczuje bóli ja mam tak w okolicy owulacji oraz podczas okresu
A co do mamy super sprawa jednak mimo,ze jest sie po 40 nadzieja jest dziekuje
Martynko bo wazny jest własnie stosunek lh do fsh !!!!
niektorzy lekarze odchodza od AMH ale juz rózne teorie słyszałm przez te 4 lata staran.
Po drugie to badanie czasem wyjdzie niskie a ze spokojem zachodza dziewczyny w ciaze nie wiadomo dlaczego tak jest.
Ponoc na poprawe jakosci jajeczek jest dobry koenzym Q 10 oraz wit D no ale nigdzie nie jest to potwierdzone,zbadane. WIem,ze wielu dziewczynom bioracym te suplementy wg nich pomogło a miały niska rezerwe jajnikowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:42
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Brałam koenzym Q10 ładne parę miesięcy, niedawno mi się skończył...a witaminę D to już od dawna łykam... też slyszałam, że to poprawia jakość jajeczek i plemników
Mnie zaczęły łupać piersi, a zamiast @ mam śluz i weź tu bądź mądry i pisz wierszeMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyMartynko a mam pytanie oczywiscie nie musisz odpowiadac: na jakiej podstawie ginekolog stwierdził,ze nie było jajeczkowania przez kilka cykli?
pytam z ciekawosci po czym to widac bo pierwszy raz słysze o czyms takim,ze mozna takie cos stwierdzic. -
Inesska po prostu co miesiąc byłam u gina, i niestety na usg pokazało, przed ostatnim cyklem brałam diclofenac, i on mi mógł zablokować...i tak rozmawialiśmy o tym, że teraz nie ma owulacji, w porzednim też nie było, ostatnio owulację potwierdzoną miałam lipiec...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Eh załamka, ja już nie chcę żadnych badań, leków, jeżdżenia na wizyty... mam dosyć...odpuszczam to wszytko mam doła i tyle, chce mi się wyć... idę płakać w samotnościMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyRozumiem
Martynko kochana płacz ile sie da ale nie rezygnuj z leczenie prosze. Rozumiem,ze masz dosc bo wiem co to znaczy niestety ja dojezdzam w jedna strone 100 km pociagami wiec nie jest łatwo a juz nie wspominam o samych badaniach ale kurcze trzeba walczyc dopoki mamy siłe !!!
TuleWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:26
-
nick nieaktualny
-
Inessko współczuję, wiem jak to ciężko dojeżdżać...
Ja mieszkam na takim zadupnym mieście, gdziekolwiek dojechać to problem, albo rano, albo w południe... albo w cale
A jak mój wywalił mi tekst, że on 12 ma służbę i jak mi wtedy wypadnie 12-13dc to będę musiała jechać z kimś innym, bo on nie wie, czy ktoś się z nim zamieni...po co on mi takim tekstem sypie? z kim mam jechać? na okazję?
Właśnie Ania jak rozmowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:29
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Aaa, rozmowy! Już prawie zapomniałam Bo jeszcze potem wpadła do mnie koleżanka, więc od razu skupiłam się na czymś innym.
Bardzo mnie wymaglowali. Mnóstwo szczegółowych pytań. Poszło mi w miarę dobrze, chociaż po poprzednich etapach byłam z siebie bardziej zadowolona. Myślę, że wszystko jest możliwe... Podobno dość szybko powinni mi dać znać, czy przeszłam dalej, ale nie podali żadnego konkretnego terminu. Tak więc czekam i zobaczymy, co będzie dalej.
Dziękuję za pamięć!
* * *
Z tematów pokrewnych:
Maggda,
Nic się nie przejmuj tym prawem jazdy. Następnym razem na pewno się uda!maggda lubi tę wiadomość
-
Martynko,
Ciężka jest walka o dziecko... niestety...
Ale na pewno warto. Przynajmniej ja tak to sobie wyobrażam. Że na końcu czeka super nagroda.
Dziękuję za kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:33
-
Ania wiem, że warto, ale czasami mam ochotę uzbroić się w patelnię na mojego... on sobie myśli, że mi jest przyjemnie jechać do lekarza, rozkładać nogi przed obcym facetem, jeżdzić i upuszczać sobie krew, łykać te cholerne leki, i co najważniejsze zaplanować sobie termin @ tak żeby mu odpowiadało nie no k... nie mogęMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz