Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet
    Postów: 5448 4177

    Wysłany: 27 października 2015, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa - pierwszy raz w życiu miałam robione tsh w ciąży z córką, 5 lat temu ;) Jakoś mnie temat badań okresowych jakichś kontrolnych żeby sobie robić zbytnio mnie nie interesował :/ Bo tak ogólnie to czuje się dobrze. Choc może coś ignoruje jakieś objawy ? Sama nie wiem :/ A lekarz sam u nas rodzinny żeby się zainteresował - pytałam się na wiosne o skierowanie na badania kontrolne krwi i moczu i o coś jeszcze, bo dawno miałam nie robione - a on się pyta po co mi to :/ Nie wiem, może zależy od lekarza i już wiem, że do tego rodzinnego więcej nie pójde :/ Bo byłam też właśnie pod koniec sierpnia u niego i mówie, że chce skierowanie do poradni okulistycznej, a on też się pyta po co (no jakby kurde nie widział, że mam na nosie okulary :/

    Cóż, zapisze się do innego rodzinnego na wizyte i spróbuje wysępić od niego skierowanie na wszelkie możliwe badania ;) W tym na TSH :)

    A co do rodzenia dzieci - taty taka kuzynka dalsza, urodziła pierwsze dziecko wieku 39 lat i za 3 lata następne ;) Zdrowiutkie łobuziaki ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:48

    12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • inessa Autorytet
    Postów: 6581 18655

    Wysłany: 27 października 2015, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie lekarze sa rózni :( ale kazdy znich ma obowiazek raz na rok zalecic kontrolne badania krwi swoim pacjentom! Tylko nie zawsze tak sie dzieje w praktyce :(
    NO i racja wysep to skierowanie bo na TSH chyba jeszcze moga kierowac!

    Dziekuje za super przykłady narodzin :D

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • Jacqueline Autorytet
    Postów: 5448 4177

    Wysłany: 27 października 2015, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa - ale taki poziom to chyba nie byłby przyczyną poronienia raczej ? No chyba, że był wyższy czy coś lub te inne hormony a teraz się unormowało :/

    12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • maggda Autorytet
    Postów: 1101 938

    Wysłany: 27 października 2015, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski macie tez takie bole krzyza i jajnika. Normalnie od wczoraj odczuwam bole w tych okolicach i nie mam pojecia dlaczego :/


    Mnie matka urodzila majac 43lata ale jrstem 7jej dzieckiem.

    yuuds65g3xczefvz.png

    twfgs7p.png

    63nqryl.png[/url]
  • adora Autorytet
    Postów: 336 127

    Wysłany: 27 października 2015, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja poprosze o komentarz co do wynikow

    FSH 4,4 norma dla fazy folikul 2,5-10,2

    LH 5,9 norma dla f folikul 1,9-12,50

    Umieram?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:36

  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 27 października 2015, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko nie robiłam badań rezerwy jajnikowej... u nas w mieście nie robią, a do laboratorium jeżdżę 60km w jedną stronę, i nie mam możliwości pojechać na badania często bo mąż wyjeżdza do pracy o 6 rano i nie ma mnie kto zawieść :(
    Narazie @ nie ma...

    i właśnie miałam odstawić castagnusa z 1dc... ja kiedyś brałam go krótko, bo w tym cyklu co zaczęłam to zaszłam w ciążę i odstawiłam...

    Czuję się marnie, jakby ktoś mnie z krzyża zdjął... niech ta wredna @ przyjdzie...

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 27 października 2015, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko FHS miałam robiony i był ok, Lh nie pamiętam nie mogę się dokopać, miałam także estradiol...

    Teraz 12dc mam jechać na estriadiol i monitoring

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • inessa Autorytet
    Postów: 6581 18655

    Wysłany: 27 października 2015, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora ładne masz wyniki :D
    chopciaz niektórzy lekarze endokrynolodzy maja teorie,ze i ft3 i ft4 najlepszy wynik jest gdy jest jak nablizej srodka w normie w danmy laboratorium ale i tak masz ładne wyniki jakby mój endo powiedzial :D byle tak dalej :D

    Jacqueline trudno stwierdzic czy poziom TSH miała jakis wpływ jest to niestety loteria :(

    Maggda wspołczuje bóli ja mam tak w okolicy owulacji oraz podczas okresu :(
    A co do mamy super sprawa jednak mimo,ze jest sie po 40 nadzieja jest :D dziekuje <3

    Martynko bo wazny jest własnie stosunek lh do fsh !!!!
    niektorzy lekarze odchodza od AMH ale juz rózne teorie słyszałm przez te 4 lata staran.
    Po drugie to badanie czasem wyjdzie niskie a ze spokojem zachodza dziewczyny w ciaze nie wiadomo dlaczego tak jest.
    Ponoc na poprawe jakosci jajeczek jest dobry koenzym Q 10 oraz wit D no ale nigdzie nie jest to potwierdzone,zbadane. WIem,ze wielu dziewczynom bioracym te suplementy wg nich pomogło a miały niska rezerwe jajnikowa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:42

    Martynka30 lubi tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 27 października 2015, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam koenzym Q10 ładne parę miesięcy, niedawno mi się skończył...a witaminę D to już od dawna łykam... też slyszałam, że to poprawia jakość jajeczek i plemników :)

    Mnie zaczęły łupać piersi, a zamiast @ mam śluz :/ i weź tu bądź mądry i pisz wiersze :( :( :(

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • inessa Autorytet
    Postów: 6581 18655

    Wysłany: 27 października 2015, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko a mam pytanie oczywiscie nie musisz odpowiadac: na jakiej podstawie ginekolog stwierdził,ze nie było jajeczkowania przez kilka cykli?
    pytam z ciekawosci po czym to widac bo pierwszy raz słysze o czyms takim,ze mozna takie cos stwierdzic.

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 27 października 2015, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska po prostu co miesiąc byłam u gina, i niestety na usg pokazało, przed ostatnim cyklem brałam diclofenac, i on mi mógł zablokować...i tak rozmawialiśmy o tym, że teraz nie ma owulacji, w porzednim też nie było, ostatnio owulację potwierdzoną miałam lipiec...

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 27 października 2015, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh załamka, ja już nie chcę żadnych badań, leków, jeżdżenia na wizyty... mam dosyć...odpuszczam to wszytko :( mam doła i tyle, chce mi się wyć... idę płakać w samotności :(

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • inessa Autorytet
    Postów: 6581 18655

    Wysłany: 27 października 2015, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :(
    Martynko kochana płacz ile sie da ale nie rezygnuj z leczenie prosze. Rozumiem,ze masz dosc bo wiem co to znaczy niestety :( ja dojezdzam w jedna strone 100 km pociagami wiec nie jest łatwo a juz nie wspominam o samych badaniach ale kurcze trzeba walczyc dopoki mamy siłe !!!
    Tule <3 <3 <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:26

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • annak Autorytet
    Postów: 4114 6143

    Wysłany: 27 października 2015, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko.
    Po co płakać w samotności, skoro możesz popłakać tu z nami?
    <3

    Martynka30 lubi tę wiadomość

    <3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

  • inessa Autorytet
    Postów: 6581 18655

    Wysłany: 27 października 2015, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak i jak rozmowy mineły???

    Martynka30 lubi tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 27 października 2015, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko współczuję, wiem jak to ciężko dojeżdżać...:(

    Ja mieszkam na takim zadupnym mieście, gdziekolwiek dojechać to problem, albo rano, albo w południe... albo w cale :/

    A jak mój wywalił mi tekst, że on 12 ma służbę i jak mi wtedy wypadnie 12-13dc to będę musiała jechać z kimś innym, bo on nie wie, czy ktoś się z nim zamieni...po co on mi takim tekstem sypie? z kim mam jechać? na okazję?

    Właśnie Ania jak rozmowy? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:29

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • annak Autorytet
    Postów: 4114 6143

    Wysłany: 27 października 2015, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, rozmowy! Już prawie zapomniałam ;-) Bo jeszcze potem wpadła do mnie koleżanka, więc od razu skupiłam się na czymś innym.
    Bardzo mnie wymaglowali. Mnóstwo szczegółowych pytań. Poszło mi w miarę dobrze, chociaż po poprzednich etapach byłam z siebie bardziej zadowolona. Myślę, że wszystko jest możliwe... Podobno dość szybko powinni mi dać znać, czy przeszłam dalej, ale nie podali żadnego konkretnego terminu. Tak więc czekam i zobaczymy, co będzie dalej.

    Dziękuję za pamięć! :-)

    * * *
    Z tematów pokrewnych:
    Maggda,
    Nic się nie przejmuj tym prawem jazdy. Następnym razem na pewno się uda!

    maggda lubi tę wiadomość

    <3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 27 października 2015, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to trzymam kciuki za to by decyzja była taka jak sobie wymarzysz :)

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • annak Autorytet
    Postów: 4114 6143

    Wysłany: 27 października 2015, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko,
    Ciężka jest walka o dziecko... niestety...
    Ale na pewno warto. Przynajmniej ja tak to sobie wyobrażam. Że na końcu czeka super nagroda.

    Dziękuję za kciuki! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:33

    <3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 27 października 2015, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wiem, że warto, ale czasami mam ochotę uzbroić się w patelnię na mojego... on sobie myśli, że mi jest przyjemnie jechać do lekarza, rozkładać nogi przed obcym facetem, jeżdzić i upuszczać sobie krew, łykać te cholerne leki, i co najważniejsze zaplanować sobie termin @ tak żeby mu odpowiadało :/ nie no k... nie mogę :(

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego